Blog  
 Page Blog
Blog » 2008 » januari

Beveren 1H – Damme 1H : 2-6 Door Geert om 14:00 28/01/2008

Op zondag 27 januari werden we voor onze 3de competitiewedstrijd verwacht in Beveren. Door de blessure van Nick van vorige week werd er geopteerd om Nick te vervangen door Anton. Het is duidelijk dat we hier toch met een punt naar huis moesten gaan willen we in deze reeks blijven. Na een korte opwarming begonnen we aan de dubbels.

Anton en Dieter speelden de eerste 2 dubbels, Chris en ik stonden in voor de 3de en 4de dubbel. Ook langs de kant van Beveren werd er gekozen om met vaste koppels te spelen waardoor iedereen tegen iedereen mochten dubbelen.
Anton en Dieter gingen van start tegen Wim Dhooge (A speler) en Dirk Brijs. Chris en ik namen het op tegen Pascal Van Den Eeden en Bart De Beule. In onze eerste set gingen we goed van start, korte rally’s en nog niet echt geheel warm kwamen we toch op een 2-11 voorsprong. We gingen ongewild iets relaxer spelen en konden de set winnen met 15-21. In de tweede set gingen we terug goed van start, we namen opnieuw een mooie voorsprong en zonder echt goed te spelen konden we gemakkelijk de partij winnen met 15-21. Ondertussen hadden Anton en Dieter al de eerste set gewonnen in verlengingen en de tweede set zwaar verloren. In de derde set speelden ze goed en maakten weinig fouten ze konden de druk bij de tegenstanders houden en wisten de set te winnen met 16-21.

Tussenstand 0-2. Een goede start met het oog om 1 of 2 punten mee naar huis te nemen.

In de twee volgende dubbels was het dus net andersom. Dieter en Anton speelden tegen Pascal en Bart, Chris en ik namen het op tegen Wim en Dirk. In onze partij speelden we geconcentreerd en konden goed volgen, toch stonden we constant een 2-tal punten achter. We bleven er echter in geloven en kwamen op 18-18 en de kansen waren gelijk. We wisten nipt de eerste set te winnen met 21-23. Een goed gevoel en een mentale opsteker. In de tweede set speelden we nog beter, we speelden slim en vielen op de juiste momenten aan. Met de nodige arbeid konden we vrij vlot de tweede set winnen met 14-21. Ondertussen waren Anton en Dieter terug bezig aan een 3-setter. De eerste set wisten ze vlot te winnen, de tweede set werd verloren en dus moesten ze alles geven in de 3de set. Het werd een set waarbij geen van beiden een voorsprong kon afdwingen, het kwam aan op verlengen en met matchpunten aan beide zijden. Uiteindelijk verloren onze jongens de set met 25-23.

Tussenstand 1-3. Er moest dus zeker 1 enkel gewonnen worden en dat leek een haalbare opdracht.

In de enkels speelden Dieter tegen Wim, ik als 2de tegen Pascel, Anton als 3de tegen Dirk en Chris als 4de tegen Bart.
Dieter en ik gingen van start. In mijn eerste set kende ik weinig problemen, ik hoefde niet echt door te drukken en mijn tegenstander maakte heel wat fouten, ik wist vlot de eerste set te winnen met 9-21. In de tweede set ging het iets moeizamer, mijn tegenstander maakte minder fouten dus moest ik iets meer werken voor de punten, toch kon ik goed blijven rondspelen. Ik liet mijn tegenstander alle hoeken van het terrein zien en won de 2de set met 13-21. Naast mij had Dieter opgegeven na de eerste set wegens te veel pijn in beide achillespezen.

Tussenstand 2-4. Ik bracht hiermee ons eerste punt van de competitie binnen, maar rekende op Anton en Chris voor een tweede punt.

Anton, solide als altijd speelde een gecontroleerde wedstrijd. In de eerste set wist Anton vlot te winnen met 15-21. In de tweede set ging het nog beter en kende Anton absoluut geen problemen, hij won de partij met 10-21 en haalde daarmee onze eerste overwinning binnen. Chris was ondertussen goed gestart aan zijn enkel tegen een klassementsgenoot (beide heren zijn B2). De eerste set wist Chris te winnen met 15-21. In de tweede set ging het een stuk moeizamer en regende het fouten bij Chris, hij verloor de set zwaar met 21-8. In de derde set stond het vizier terug op scherp en kon hij terug de concentratie pakken. Chris kon de set winnen met 16-21 en haalde daarmij zijn 10-de competitiepunt binnen.

Eindstand 2-6. Onze eerste overwinning is een feit en meer dan verdiend. De broodnodige punten zijn dan ook zeer welkom.

Na afloop van onze competitie partij gingen Wim en ik nog eens tegenover elkaar staan om een potje te enkelen. Ik zat fysiek niet meer 100% maar wou toch graag eens tegen de oost-vlaamse kampioen A spelen en aangezien dit in de competitie niet mogelijk was zag ik mijn kans na de wedstrijd. In de eerste set speelde ik goed mee maar kon het Wim niet echt moeilijk maken ik verloor de eerste set met 21-17. In de tweede dacht ik nog 10 te halen, fysiek zat ik er helemaal door (je moet ook goed zot zijn om na de 3 competitiewedstrijden nog enkel te spelen, maar het leek me een goede trainingspartij en zo een kans krijg je niet elke week). Toch vocht ik voor wat ik waard was, en bleef op een kleine achterstand steeds goed volgen. Ik speelde vrij solide en maakte weinig onnodige fouten. Uiteindelijk kon ik de 20-20 zelfs halen en sloeg ik een laaste vatje aan. Ik wist de set te winnen met 22-24. Daarna zijn we wijselijk gestopt en hielden we het op een drawke 🙂

Geplaatst onder: Heren Competitie   Reacties (2)
Lokerse 1H – Damme 1H : 5-3 Door Geert om 08:30 22/01/2008

Op zondagavond 20 januari stond onze 2de competitiewedstrijd op het programma van de herencompetitie, we werden om 19.00u verwacht in Lokeren. We speelden met dezelfde 4 spelers als tegen Wit-Wit. Dieter, Chris, Nick en ik gingen de strijd aan in dezelfde opstelling als vorige week.

Dieter en ik mochten het opnemen tegen Frederic Schroyens en Frederik Desander. Chris en Nick namen het op tegen Chris Vandecastele en Christof Courtin. In onze partij wisten we dat het niet gemakkelijk ging worden en dat we geconcentreerd moesten spelen zonder al te veel fouten te maken. In de eerste set speelden we voortreffelijk samen en konden enkele goede rally’s spelen. Toch moesten we een kleine achterstand toestaan en verloren we de eerste set met 21-16. In de tweede set speelden we nog beter en gingen goed in de aanval, we konden een kleine voorsprong opbouwen naar 16-19. Door enkele foutjes kwam het naar 20-20 en waren we niet bij machte de set te nemen, we verloren de set jammer genoeg met 22-20. Ondertussen waren Chris en Nick net begonnen aan hun derde set. De spanning ten top 20-20 en verlengingen waren een feit. Op de score van 21-21 kreeg Nick de kramp in zijn kuit, na enkele minuten stretchen en wat zout binnen te spelen gingen ze terug van start. Jammer genoeg moesten ze de partij laten gaan met 25-23!

Tussenstand 2-0. Niet echt een goede start en was hier misschien een 1-1 beter op zijn plaats.

In de tweede dubbels gingen Dieter en ik de strijd aan met Frederik Desander en Christof Courtin. Chris en Nick namen het op tegen Ingmar Nopens en Frederic Schroyens. Dieter en ik zetten ons goed spel verder en domineerden in de eerste set. We konden een voorsprong nemen maar lieten deze terug bijna ontsnappen. Net op tijd konden we de set binnenhalen met 19-21. In de tweede set speelden we wat ongelukkig, enkele directe fouten en foute keuzes waren de oorzaak van een grote achterstand. We verloren de set met 21-12. In de derde set gingen we terug volluit en speelden we goed samen. Toch kwamen we niet altijd uit de verdediging en kwamen we op een kleine achterstand. We verloren de set met 21-16.
Ondertussen hadden Nick en Chris nog het beste van zichzelf gegeven in hun dubbel. Toch verloren ze de wedstrijd met 21-18 en 21-6.

Tussenstand 4-0. Misschien mede door de blessure van Nick maar hoofdzakelijk door de sterke tegenstand denk ik, al is een 4-0 wel wat overdreven en was een 3-1 hier toch verdiend geweest denk ik.
Op naar de enkels dan, Nick zou niet aantreden om geen risico te lopen zich verder te blesseren.

Chris stond als laatste man, maar twijfelde geen moment en begon zijn partij direct tegen Chris Vandecasteele. Chris is bezig met een sterk seizoen en wou absoluut een goede prestatie neerzetten. Hij startte uitstekend en kon de eerste set winnen met 20-22. In de tweede set liep het nog beter en ging de frustratie een rol spelen bij de tegenstander die zich moeilijk kon kalm houden. Onze Chris kon ook de tweede set winnen, ditmaal met 15-21. Hiermee haalt Chris 2 competitiepunten binnen en staat hij nu op 9, nog ééntje te gaan en we hebben er een B1-tje bij uit onverwachtse hoek?

Tussenstand 5-1. De nederlaag was een feit toch gingen Dieter en ik nog voor de eer en vochten voor de 2 wedstrijden.

Dieter mocht het opnemen tegen Christof Courtin, ik mocht de strijd aangaan met Ingmar Nopens. In mijn eerste set startte ik wat nerveus en niet helemaal zeker. Tot 7-7 ging het gelijk op door een foutenlast langs beide kanten. Daarna kon ik een kleine voorsprong nemen en deze gemakkelijk uitbouwen. Ik kon mijn eigen spel spelen en wist de set te nemen met 15-21. In de tweede set speelde ik op hetzelfde tempo door, versnellen was niet nodig, het tempo laten zakken is geen optie 🙂 . Ik nam snel een comfortabele voorsprong en domineerde de set, ik kwam 3-11 voor. Daarna liet ik toch wat het tempo zakken en speelde ik de wedstrijd solide uit, tot frustratie aan de overkant. Ik nam de tweede set met 15-21 voor mijn rekening. Achteraf gezien onderschatte ik mijn tegenstander wat daar het een onbekende was voor mij, toch wist ik snel het juiste spelritme te vinden en kende weinig problemen.
Ondertussen had Dieter reeds enige tijd gedaan met zijn partij. Dieter wist de eerste set te winnen met 20-22. Dieter had het tempo goed beet, jammer genoeg gaf Christof Courtin op om onbekende reden. Te weinig fysiek lijkt me niet echt een reden tot opgave en lijkt me ook zeker geen geldige reden, en voor mij een blijk van enige onsportiviteit.

Eindstand 5-3. Het is duidelijk dat we alle enkels goed domineerden en we een punt hadden laten liggen in de dubbels al speelde iedereen al een stuk beter dan vorige week. Op zich is de 5-3 misschien geen slecht resultaat als je weet dat Lokeren uit 1ste liga komt en we hier zeker niet kansloos tegen waren. Hopelijk kunnen we ons niveau vasthouden en de nodige punten pakken.

Onze volgende wedstrijd is uit tegen Beveren op 27 januari 2008 om 19.00u

Geplaatst onder: Heren Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Lokerse 1H – Damme 1H : 5-3
Verslag tornooi Brugse 2007 Door Geert om 19:01 21/01/2008

Op 19 en 20 januari vond het internationaal tornooi van Brugge plaats. En internationaal was het zeker, met spelers uit Engeland, Nederland, Turkije, Tjechië en Frankrijk was het een mooi bezet tornooi.

Zaterdagmorgen mocht ik starten met mijn enkel, ik moest het opnemen tegen Patrick Govaert van Gentse, een goede en solide enkelspeler. Ik startte niet bepaald sterk, ik durfde niet volluit te spelen. Toch kon ik een voorsprong opbouwen en de eerste set nemen met 21-18. In de tweede set ging alles al een stuk vlotter, ik speelde aanvallend en gaf weinig weg. Ik won verdiend de tweede set met 21-15. In de tweede ronde mocht ik het opnemen tegen het 3de reekshoofd en engelsman Danny Finn, een jeugdige speler met een goede aanval en sterke slagvastheid. In de eerste set ging ik goed van start, toch kon ik geen echte grote kloof slaan en bleef het gelijk tot het einde van de set. Ik kon toch de set winnen met 21-18. In de tweede set speelde ik tacktish een stuk minder, maakte het mijn tegenstander te gemakkelijk en ik zag alle hoeken van het veld. Ik verloor de set met 12-21. In de derde set speelde ik terug een stuk slimmer en kwam op een kleine voorsprong aan de wissel. Ik draaide op 11-7. Daarna kon ik uitlopen naar 18-10 door enkele foutjes van mijn tegenstander. Ik won uiteindelijk met 21-14. Een mooie overwinning erbij en tevreden over de wedstrijden tot dusver. In de kwartfinale mocht ik het dan opnemen tegen Tony Montoye van DZ99, een degelijke speler met een pak ervaring uit de nationale competities. Al snel was duidelijk dat we aan elkaar gewaagd waren, geen van beiden kon een grote voorsprong nemen en de sets werden beslist op details. In de eerste set ging ik goed van start en verliep de score gelijk. Jammer genoeg verloor ik de eerste set nipt met 19-21. In de tweede set liet ik trok ik het tempo wat omhoog en kwam op een mooie voorsprong, ik kon deze verder uitbouwen en de set gemakkelijk winnen met 21-13. In de beslissende derde set ging ik terug iets beter van start, ik kon een kleine voorsprong nemen maar kon deze niet behouden. De score verliep gelijk tot 19-19, na een lange rally moest ik het punt laten gaan en stond het 19-20 voor mijn tegenstander. Ik bleef vechten maar Tony maakte de wedstrijd uit met een net-bal waar ik niet meer voldoende bijkon. Extra jammer van het verlies, het was een mooie kans geweest om in de halve finale te staan.

Kort daarna mochten Dieter en ik het opnemen in de dubbel tegen een Engels duo vol ervaring. In de eerste set wisten we weinig raad met de goede returns van de tegenstrevers en hadden we weinig vat op de partij. We verloren de set met 17-21. In de tweede set speelden we een stuk beter, we speelden een tempo sneller en konden goed in de aanval gaan, we wonnen de set met 21-12. In de beslissende derde set kwamen we op een kleine achterstand, toch vochten we ons terug in de wedstrijd en haalden de 17-17. Door enkele persoonlijke en directe fouten kwamen we niet meer verder en verloren we de partij met 17-21.
We speelden niet slecht en al veel beter dan de laatste keer, maar hadden toch het gevoel nog beter te kunnen en de wedstrijd te kunnen winnen.

Later op de avond mocht ik dan met Kim aantreden in het gemengd dubbel, we stonden 4de reekshoofd en waren een ronde vrij. In onze eerste partij mochten we het direct opnemen tegen een duo van formaat, Geoffrey Lamont en Elspeth Verpoorten. We speelden ook hier veel beter dan de laatste keer. We begonnen goed aan de partij, toch namen de tegenstanders een voorprong die we nog gedeeltelijk goed maakten maar op het einde moesten we toch de set laten gaan met 18-21. In de tweede set een gelijkaardig scenario we bleven aanklampen en kwamen zelf gelijk op 18-18 maar moesten dan toch de partij laten gaan met 18-21. Jammer dat we er zo snel uitliggen al hadden we wel een moeilijke partij om te starten. Later bleken Geoffrey en Elspeth ook de winnaars en kenden in hun andere partijen minder tegenstand.

Toch een geslaagd tornooi voor mij, ik wist een sterke prestatie neer te zetten in het enkel, en speelde een goede dubbel en mix. Jammer dat we met de dubbel en de mix zo vroeg uitgeschakeld werden al was het geen gemakkelijke opdracht om verder te geraken in dergelijk hoog bezet tornooi.

Geplaatst onder: Tornooien   Reacties uitgeschakeld voor Verslag tornooi Brugse 2007
Damme 1H – Wit Wit 1H : 3-5 Door Geert om 17:41 13/01/2008

Op 13 januari stond onze eerste wedstrijd van de herencompetitie gepland en daarmee ook ons debuut in 2de liga. We mochten het opnemen tegen de kampioenen van vorig jaar Wit Wit. Vorig jaar wisten we thuis vlot te winnen met 8-0 cijfers, echter de terugwedstrijd werd dan nipt 5-3 voor Wit Wit. Met het oog op behoud zou dit eigenlijk al een belangrijke wedstrijd kunnen zijn al is het wat ver op voorhand speculeren. Onze ploeg bestond uit Chris en Nick Van Paemelen, mezelf en de kapitein Dieter De Weert.

Dieter samen met mij en Chris samen met Nick ging we de dubbels te lijf. In onze eerste dubbel mochten we het opnemen tegen Jeremie De Keizer en Benjamin Verhellen. Ik speelde niet goed, bewoog te weinig over het veld en kon weinig mooie dingen laten zien. Gelukkig speelde Dieter een stuk beter en konden we de eerste set overtuigend binnenhalen. In de tweede set ging het lang gelijk op tot we de concentratie wat opschroeven en beseften dat het beter moest. Zo konden we ook de tweede set gemakkelijk binnenhalen met 21-13. Ondertussen hadden Chris en Nick hun wedstrijd verloren en stond de 1-1 op het bord.

Tussenstand 1-1.

Daarna namen Dieter en ik het op tegen Jeremie en Arno Vandenhoucke. Ik speelde nog altijd niet opperbest en dat was snel te merken in de score, we stonden direct op een grote achterstand en konden de kloof niet dichten, we verloren de set met 12-21. In de tweede set was het aanvankelijk hetzelfde beeld, we kwamen op een achterstand en liepen achter de feiten aan. Toch kwamen we nog terug naar 17-20 met al een iets beter spel. Uiteindelijk moesten we de set laten gaan met 17-21, al zat hier waarschijnlijk wel een derde set in.
Ondertussen hadden Chris en Nick ook hun tweede partij nipt verloren.

Tussenstand 1-3. Een overwinning ging moeilijk worden, toch gingen we er volledig voor.

Dieter mocht als eerste aantreden tegen Benjamin, ik als tweede tegen Jeremie, Nick als derde tegen Arno en Chris nam het op tegen Christof Dujardin. We gingen allemaal gelijk van start waardoor ik weinig van de andere partijen gezien heb.
In mijn eerste set maakte ik een onzeker begin, de score ging gelijk op tot 7-7 met niet echt goed spel. Uiteindelijk kon ik toch een kloofje slaan en deze goed uitbreiden en de set winnen met 21-13. Ik speelde nog lang niet mijn beste spel maar tot dusver ging alles goed. In de tweede set nam ik direct een comfortabele voorsprong, ik kwam nooit in problemen terwijl mijn tegenstander er langzaam aan doorzat. Ik won ook de tweede set met 21-10. Een gemakkelijke overwinning al had ik het moeilijker verwacht. Ondertussen had Nick verloren tegen Arno en Dieter gemakkelijk gewonnen tegen Benjamin. Chris maakte er een 3-setter van met het oog op een gelijkspel. In die derde set maakte Chris teveel directe fouten en kon het zijn tegenstander niet echt moeilijk maken. Chris verloor de partij en daarmee stond de 3-5 op het bord.

Eindstand 3-5. Zo is onze eerste wedstrijd meteen een nederlaag en de eerste thuisnederlaag sinds ik bij Damme speel, extra jammer dus. Een gelijkspel was hier zeker op zijn plaats geweest, wetende dat Nick niet 100% was en ik veel beter kon in de dubbels.

Onze volgende wedstrijd is op 20 januari om 19.00u in Lokeren.

Geplaatst onder: Heren Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Damme 1H – Wit Wit 1H : 3-5
Victor Badmintoncup 2007 Door Geert om 12:31 07/01/2008

Voor de derde editie op rij vond ook dit jaar in het eerste weekend van het jaar de Victor Badmintoncup plaats in Lokeren. Vorig jaar was het tornooi enkel toegankelijk voor A-spelers dus dan kon ik niet meedoen (het jaar daarvoor was ik nog geen B1). Het was dus mijn eerste deelname aan het tornooi. Ik speelde enkel, Dubbel met Dieter waar we 4de reekshoofd stonden en Mix met Kim waar we als eerste geplaatst stonden.

Op zaterdagmiddag mocht ik van start gaan in het enkel, ik was een ronde vrij dus kon direct aantreden in de 2de ronde. Ik moest het opnemen tegen Thierry Van Wel, die ex-A speler is en nog altijd een lastige tegenstander is. Ik warmde goed op en begon geconcentreerd aan de wedstrijd. In de eerste set ging het gelijk op, geen van beiden wist een kloofje te slaan. Uiteindelijk kon ik toch de set pakken met zeer gevarieerd spel en op de goede momenten de aanval te kiezen. Ik won de set met 23-21. In de tweede set was het wat hetzelfde, ik varieerde goed en kon zo de druk bij mijn tegenstander leggen. Ik kwam op een kleine voorsprong, 16-12, en dat bleek voldoende om ook de tweede set te pakken met 21-18. In de kwart finale mocht ik het dan opnemen tegen 3de reekshoofd en topsport student Anurag Barmecha. In de eerste set haalde ik niet het niveau van mijn vorige partij en kwam een groot stuk te kort. Ik verloor de set met 10-21. In de tweede set stond ik vrij snel op een grote achterstand, toch vocht ik nog terug maar kon de kloof niet meer dichten. Ik verloor de tweede set met 14-21.

Later op de dag mochten Dieter en ik aantreden in het heren dubbel, daarin mochten we het opnemen tegen twee Denen, Mikkel Persson en Morten Heyde. Dat Denen kunnen badmintonnen is wel duidelijk en dat we een goede partij moesten spelen ook. We begonnen goed aan de partij zoekende naar een goed spel tegen de Denen. We wisten niet goed hoe het aan te pakken en verloren de eerste set met 15-21. In de tweede set draaiden we al een stuk beter, toch gingen we met een achterstand van start. We konden ons betere spel bovenhalen en konden de kloof terug dichten, jammer genoeg verloren we alsnog de set door enkele kleine foutjes, we verloren met 18-21. Wel een mooie ervaring rijker en het is altijd eens leuk om tegen Denen te spelen, een 3de set was hier eigenlijk wel op zijn plaats geweest ware het niet dat we te weinig goede wedstrijden op niveau kunnen spelen en daardoor de eerste set te zwak begonnen.

’s Avonds mochten Kim en ik dan aantreden in het gemengd, waar we eerste reekshoofd stonden. Kim had in lange tijd niet gespeeld, het zou dus niet gemakkelijk worden door een gebrek aan wedstrijdritme. Ook hier mochten we het opnemen tegen een Deens duo, Morten Heyde en Cecilie Krag. In de eerste set gingen we goed van start en konden we de druk bij hen leggen, we wonnen de eerste set met 21-13. In de tweede set liep het iets moeizamer bij ons en probeerden we te forceren wat eigenlijk niet nodig was. We verloren de set nipt met 17-21. De derde set was nog minder aan onze kant, we maakten teveel directe fouten en kwamen op een achterstand. Toch probeerden we nog terug te komen maar helaas lukte dit niet, we verloren de set met 16-21. Jammer dat we als eerste reekshoofd zo snel de strijd moeten opgeven, al waren die Denen hier niet zo goed en konden we de partij wel winnen.

Over het geheel gezien is het misschien wel een teleurstellend resultaat omdat ik in het dubbel en de mix er direct uit lig, terwijl dit normaal gesproken mijn sterkste disciplines zijn. Toch wist ik in het enkel een goede prestatie neer te zetten door te winnen van Thierry Van Wel, zo merk je toch dat ik wat vooruitgang boek in mijn enkel. Het was ook een mooie ervaring en leuk om deel te nemen aan het tornooi met de vele Denen, die absoluut wisten hoe de sfeer erin te houden. Zeker een opsteker voor volgend jaar.

Geplaatst onder: Tornooien   Reacties uitgeschakeld voor Victor Badmintoncup 2007
Nieuwjaar 2008 Door Geert om 10:28 01/01/2008

Aan iedereen had ik graag het allerbeste toegewenst voor het nieuwe jaar.
Maak er een spetterend 2008 van en hopelijk kan iedereen, zowel op professioneel als op sportief vlak, er een mooi jaar van maken!

Party figuur

!! Gelukkig nieuwjaar en de beste wensen voor 2008 !!

Geplaatst onder: Allerlei   Reacties (3)

Blog menu




Links

Archieven

Andere
RSS
Comments RSS

 

  © Geert De BaetsRSS/XML FeedRSS/XML Feed
Foutje