Blog » Victor Badmintoncup 2007

Victor Badmintoncup 2007 Door Geert om 12:31 07/01/2008

Voor de derde editie op rij vond ook dit jaar in het eerste weekend van het jaar de Victor Badmintoncup plaats in Lokeren. Vorig jaar was het tornooi enkel toegankelijk voor A-spelers dus dan kon ik niet meedoen (het jaar daarvoor was ik nog geen B1). Het was dus mijn eerste deelname aan het tornooi. Ik speelde enkel, Dubbel met Dieter waar we 4de reekshoofd stonden en Mix met Kim waar we als eerste geplaatst stonden.

Op zaterdagmiddag mocht ik van start gaan in het enkel, ik was een ronde vrij dus kon direct aantreden in de 2de ronde. Ik moest het opnemen tegen Thierry Van Wel, die ex-A speler is en nog altijd een lastige tegenstander is. Ik warmde goed op en begon geconcentreerd aan de wedstrijd. In de eerste set ging het gelijk op, geen van beiden wist een kloofje te slaan. Uiteindelijk kon ik toch de set pakken met zeer gevarieerd spel en op de goede momenten de aanval te kiezen. Ik won de set met 23-21. In de tweede set was het wat hetzelfde, ik varieerde goed en kon zo de druk bij mijn tegenstander leggen. Ik kwam op een kleine voorsprong, 16-12, en dat bleek voldoende om ook de tweede set te pakken met 21-18. In de kwart finale mocht ik het dan opnemen tegen 3de reekshoofd en topsport student Anurag Barmecha. In de eerste set haalde ik niet het niveau van mijn vorige partij en kwam een groot stuk te kort. Ik verloor de set met 10-21. In de tweede set stond ik vrij snel op een grote achterstand, toch vocht ik nog terug maar kon de kloof niet meer dichten. Ik verloor de tweede set met 14-21.

Later op de dag mochten Dieter en ik aantreden in het heren dubbel, daarin mochten we het opnemen tegen twee Denen, Mikkel Persson en Morten Heyde. Dat Denen kunnen badmintonnen is wel duidelijk en dat we een goede partij moesten spelen ook. We begonnen goed aan de partij zoekende naar een goed spel tegen de Denen. We wisten niet goed hoe het aan te pakken en verloren de eerste set met 15-21. In de tweede set draaiden we al een stuk beter, toch gingen we met een achterstand van start. We konden ons betere spel bovenhalen en konden de kloof terug dichten, jammer genoeg verloren we alsnog de set door enkele kleine foutjes, we verloren met 18-21. Wel een mooie ervaring rijker en het is altijd eens leuk om tegen Denen te spelen, een 3de set was hier eigenlijk wel op zijn plaats geweest ware het niet dat we te weinig goede wedstrijden op niveau kunnen spelen en daardoor de eerste set te zwak begonnen.

’s Avonds mochten Kim en ik dan aantreden in het gemengd, waar we eerste reekshoofd stonden. Kim had in lange tijd niet gespeeld, het zou dus niet gemakkelijk worden door een gebrek aan wedstrijdritme. Ook hier mochten we het opnemen tegen een Deens duo, Morten Heyde en Cecilie Krag. In de eerste set gingen we goed van start en konden we de druk bij hen leggen, we wonnen de eerste set met 21-13. In de tweede set liep het iets moeizamer bij ons en probeerden we te forceren wat eigenlijk niet nodig was. We verloren de set nipt met 17-21. De derde set was nog minder aan onze kant, we maakten teveel directe fouten en kwamen op een achterstand. Toch probeerden we nog terug te komen maar helaas lukte dit niet, we verloren de set met 16-21. Jammer dat we als eerste reekshoofd zo snel de strijd moeten opgeven, al waren die Denen hier niet zo goed en konden we de partij wel winnen.

Over het geheel gezien is het misschien wel een teleurstellend resultaat omdat ik in het dubbel en de mix er direct uit lig, terwijl dit normaal gesproken mijn sterkste disciplines zijn. Toch wist ik in het enkel een goede prestatie neer te zetten door te winnen van Thierry Van Wel, zo merk je toch dat ik wat vooruitgang boek in mijn enkel. Het was ook een mooie ervaring en leuk om deel te nemen aan het tornooi met de vele Denen, die absoluut wisten hoe de sfeer erin te houden. Zeker een opsteker voor volgend jaar.

Geplaatst onder: Tornooien   Reacties uitgeschakeld voor Victor Badmintoncup 2007