Blog » Damme 1H – Wit Wit 1H : 3-5

Damme 1H – Wit Wit 1H : 3-5 Door Geert om 17:41 13/01/2008

Op 13 januari stond onze eerste wedstrijd van de herencompetitie gepland en daarmee ook ons debuut in 2de liga. We mochten het opnemen tegen de kampioenen van vorig jaar Wit Wit. Vorig jaar wisten we thuis vlot te winnen met 8-0 cijfers, echter de terugwedstrijd werd dan nipt 5-3 voor Wit Wit. Met het oog op behoud zou dit eigenlijk al een belangrijke wedstrijd kunnen zijn al is het wat ver op voorhand speculeren. Onze ploeg bestond uit Chris en Nick Van Paemelen, mezelf en de kapitein Dieter De Weert.

Dieter samen met mij en Chris samen met Nick ging we de dubbels te lijf. In onze eerste dubbel mochten we het opnemen tegen Jeremie De Keizer en Benjamin Verhellen. Ik speelde niet goed, bewoog te weinig over het veld en kon weinig mooie dingen laten zien. Gelukkig speelde Dieter een stuk beter en konden we de eerste set overtuigend binnenhalen. In de tweede set ging het lang gelijk op tot we de concentratie wat opschroeven en beseften dat het beter moest. Zo konden we ook de tweede set gemakkelijk binnenhalen met 21-13. Ondertussen hadden Chris en Nick hun wedstrijd verloren en stond de 1-1 op het bord.

Tussenstand 1-1.

Daarna namen Dieter en ik het op tegen Jeremie en Arno Vandenhoucke. Ik speelde nog altijd niet opperbest en dat was snel te merken in de score, we stonden direct op een grote achterstand en konden de kloof niet dichten, we verloren de set met 12-21. In de tweede set was het aanvankelijk hetzelfde beeld, we kwamen op een achterstand en liepen achter de feiten aan. Toch kwamen we nog terug naar 17-20 met al een iets beter spel. Uiteindelijk moesten we de set laten gaan met 17-21, al zat hier waarschijnlijk wel een derde set in.
Ondertussen hadden Chris en Nick ook hun tweede partij nipt verloren.

Tussenstand 1-3. Een overwinning ging moeilijk worden, toch gingen we er volledig voor.

Dieter mocht als eerste aantreden tegen Benjamin, ik als tweede tegen Jeremie, Nick als derde tegen Arno en Chris nam het op tegen Christof Dujardin. We gingen allemaal gelijk van start waardoor ik weinig van de andere partijen gezien heb.
In mijn eerste set maakte ik een onzeker begin, de score ging gelijk op tot 7-7 met niet echt goed spel. Uiteindelijk kon ik toch een kloofje slaan en deze goed uitbreiden en de set winnen met 21-13. Ik speelde nog lang niet mijn beste spel maar tot dusver ging alles goed. In de tweede set nam ik direct een comfortabele voorsprong, ik kwam nooit in problemen terwijl mijn tegenstander er langzaam aan doorzat. Ik won ook de tweede set met 21-10. Een gemakkelijke overwinning al had ik het moeilijker verwacht. Ondertussen had Nick verloren tegen Arno en Dieter gemakkelijk gewonnen tegen Benjamin. Chris maakte er een 3-setter van met het oog op een gelijkspel. In die derde set maakte Chris teveel directe fouten en kon het zijn tegenstander niet echt moeilijk maken. Chris verloor de partij en daarmee stond de 3-5 op het bord.

Eindstand 3-5. Zo is onze eerste wedstrijd meteen een nederlaag en de eerste thuisnederlaag sinds ik bij Damme speel, extra jammer dus. Een gelijkspel was hier zeker op zijn plaats geweest, wetende dat Nick niet 100% was en ik veel beter kon in de dubbels.

Onze volgende wedstrijd is op 20 januari om 19.00u in Lokeren.

Geplaatst onder: Heren Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Damme 1H – Wit Wit 1H : 3-5