Blog » Verslag tornooi Brugse 2007

Verslag tornooi Brugse 2007 Door Geert om 19:01 21/01/2008

Op 19 en 20 januari vond het internationaal tornooi van Brugge plaats. En internationaal was het zeker, met spelers uit Engeland, Nederland, Turkije, Tjechiƫ en Frankrijk was het een mooi bezet tornooi.

Zaterdagmorgen mocht ik starten met mijn enkel, ik moest het opnemen tegen Patrick Govaert van Gentse, een goede en solide enkelspeler. Ik startte niet bepaald sterk, ik durfde niet volluit te spelen. Toch kon ik een voorsprong opbouwen en de eerste set nemen met 21-18. In de tweede set ging alles al een stuk vlotter, ik speelde aanvallend en gaf weinig weg. Ik won verdiend de tweede set met 21-15. In de tweede ronde mocht ik het opnemen tegen het 3de reekshoofd en engelsman Danny Finn, een jeugdige speler met een goede aanval en sterke slagvastheid. In de eerste set ging ik goed van start, toch kon ik geen echte grote kloof slaan en bleef het gelijk tot het einde van de set. Ik kon toch de set winnen met 21-18. In de tweede set speelde ik tacktish een stuk minder, maakte het mijn tegenstander te gemakkelijk en ik zag alle hoeken van het veld. Ik verloor de set met 12-21. In de derde set speelde ik terug een stuk slimmer en kwam op een kleine voorsprong aan de wissel. Ik draaide op 11-7. Daarna kon ik uitlopen naar 18-10 door enkele foutjes van mijn tegenstander. Ik won uiteindelijk met 21-14. Een mooie overwinning erbij en tevreden over de wedstrijden tot dusver. In de kwartfinale mocht ik het dan opnemen tegen Tony Montoye van DZ99, een degelijke speler met een pak ervaring uit de nationale competities. Al snel was duidelijk dat we aan elkaar gewaagd waren, geen van beiden kon een grote voorsprong nemen en de sets werden beslist op details. In de eerste set ging ik goed van start en verliep de score gelijk. Jammer genoeg verloor ik de eerste set nipt met 19-21. In de tweede set liet ik trok ik het tempo wat omhoog en kwam op een mooie voorsprong, ik kon deze verder uitbouwen en de set gemakkelijk winnen met 21-13. In de beslissende derde set ging ik terug iets beter van start, ik kon een kleine voorsprong nemen maar kon deze niet behouden. De score verliep gelijk tot 19-19, na een lange rally moest ik het punt laten gaan en stond het 19-20 voor mijn tegenstander. Ik bleef vechten maar Tony maakte de wedstrijd uit met een net-bal waar ik niet meer voldoende bijkon. Extra jammer van het verlies, het was een mooie kans geweest om in de halve finale te staan.

Kort daarna mochten Dieter en ik het opnemen in de dubbel tegen een Engels duo vol ervaring. In de eerste set wisten we weinig raad met de goede returns van de tegenstrevers en hadden we weinig vat op de partij. We verloren de set met 17-21. In de tweede set speelden we een stuk beter, we speelden een tempo sneller en konden goed in de aanval gaan, we wonnen de set met 21-12. In de beslissende derde set kwamen we op een kleine achterstand, toch vochten we ons terug in de wedstrijd en haalden de 17-17. Door enkele persoonlijke en directe fouten kwamen we niet meer verder en verloren we de partij met 17-21.
We speelden niet slecht en al veel beter dan de laatste keer, maar hadden toch het gevoel nog beter te kunnen en de wedstrijd te kunnen winnen.

Later op de avond mocht ik dan met Kim aantreden in het gemengd dubbel, we stonden 4de reekshoofd en waren een ronde vrij. In onze eerste partij mochten we het direct opnemen tegen een duo van formaat, Geoffrey Lamont en Elspeth Verpoorten. We speelden ook hier veel beter dan de laatste keer. We begonnen goed aan de partij, toch namen de tegenstanders een voorprong die we nog gedeeltelijk goed maakten maar op het einde moesten we toch de set laten gaan met 18-21. In de tweede set een gelijkaardig scenario we bleven aanklampen en kwamen zelf gelijk op 18-18 maar moesten dan toch de partij laten gaan met 18-21. Jammer dat we er zo snel uitliggen al hadden we wel een moeilijke partij om te starten. Later bleken Geoffrey en Elspeth ook de winnaars en kenden in hun andere partijen minder tegenstand.

Toch een geslaagd tornooi voor mij, ik wist een sterke prestatie neer te zetten in het enkel, en speelde een goede dubbel en mix. Jammer dat we met de dubbel en de mix zo vroeg uitgeschakeld werden al was het geen gemakkelijke opdracht om verder te geraken in dergelijk hoog bezet tornooi.

Geplaatst onder: Tornooien   Reacties uitgeschakeld voor Verslag tornooi Brugse 2007