Blog » Lokerse 1H – Damme 1H : 5-3

Lokerse 1H – Damme 1H : 5-3 Door Geert om 08:30 22/01/2008

Op zondagavond 20 januari stond onze 2de competitiewedstrijd op het programma van de herencompetitie, we werden om 19.00u verwacht in Lokeren. We speelden met dezelfde 4 spelers als tegen Wit-Wit. Dieter, Chris, Nick en ik gingen de strijd aan in dezelfde opstelling als vorige week.

Dieter en ik mochten het opnemen tegen Frederic Schroyens en Frederik Desander. Chris en Nick namen het op tegen Chris Vandecastele en Christof Courtin. In onze partij wisten we dat het niet gemakkelijk ging worden en dat we geconcentreerd moesten spelen zonder al te veel fouten te maken. In de eerste set speelden we voortreffelijk samen en konden enkele goede rally’s spelen. Toch moesten we een kleine achterstand toestaan en verloren we de eerste set met 21-16. In de tweede set speelden we nog beter en gingen goed in de aanval, we konden een kleine voorsprong opbouwen naar 16-19. Door enkele foutjes kwam het naar 20-20 en waren we niet bij machte de set te nemen, we verloren de set jammer genoeg met 22-20. Ondertussen waren Chris en Nick net begonnen aan hun derde set. De spanning ten top 20-20 en verlengingen waren een feit. Op de score van 21-21 kreeg Nick de kramp in zijn kuit, na enkele minuten stretchen en wat zout binnen te spelen gingen ze terug van start. Jammer genoeg moesten ze de partij laten gaan met 25-23!

Tussenstand 2-0. Niet echt een goede start en was hier misschien een 1-1 beter op zijn plaats.

In de tweede dubbels gingen Dieter en ik de strijd aan met Frederik Desander en Christof Courtin. Chris en Nick namen het op tegen Ingmar Nopens en Frederic Schroyens. Dieter en ik zetten ons goed spel verder en domineerden in de eerste set. We konden een voorsprong nemen maar lieten deze terug bijna ontsnappen. Net op tijd konden we de set binnenhalen met 19-21. In de tweede set speelden we wat ongelukkig, enkele directe fouten en foute keuzes waren de oorzaak van een grote achterstand. We verloren de set met 21-12. In de derde set gingen we terug volluit en speelden we goed samen. Toch kwamen we niet altijd uit de verdediging en kwamen we op een kleine achterstand. We verloren de set met 21-16.
Ondertussen hadden Nick en Chris nog het beste van zichzelf gegeven in hun dubbel. Toch verloren ze de wedstrijd met 21-18 en 21-6.

Tussenstand 4-0. Misschien mede door de blessure van Nick maar hoofdzakelijk door de sterke tegenstand denk ik, al is een 4-0 wel wat overdreven en was een 3-1 hier toch verdiend geweest denk ik.
Op naar de enkels dan, Nick zou niet aantreden om geen risico te lopen zich verder te blesseren.

Chris stond als laatste man, maar twijfelde geen moment en begon zijn partij direct tegen Chris Vandecasteele. Chris is bezig met een sterk seizoen en wou absoluut een goede prestatie neerzetten. Hij startte uitstekend en kon de eerste set winnen met 20-22. In de tweede set liep het nog beter en ging de frustratie een rol spelen bij de tegenstander die zich moeilijk kon kalm houden. Onze Chris kon ook de tweede set winnen, ditmaal met 15-21. Hiermee haalt Chris 2 competitiepunten binnen en staat hij nu op 9, nog ééntje te gaan en we hebben er een B1-tje bij uit onverwachtse hoek?

Tussenstand 5-1. De nederlaag was een feit toch gingen Dieter en ik nog voor de eer en vochten voor de 2 wedstrijden.

Dieter mocht het opnemen tegen Christof Courtin, ik mocht de strijd aangaan met Ingmar Nopens. In mijn eerste set startte ik wat nerveus en niet helemaal zeker. Tot 7-7 ging het gelijk op door een foutenlast langs beide kanten. Daarna kon ik een kleine voorsprong nemen en deze gemakkelijk uitbouwen. Ik kon mijn eigen spel spelen en wist de set te nemen met 15-21. In de tweede set speelde ik op hetzelfde tempo door, versnellen was niet nodig, het tempo laten zakken is geen optie 🙂 . Ik nam snel een comfortabele voorsprong en domineerde de set, ik kwam 3-11 voor. Daarna liet ik toch wat het tempo zakken en speelde ik de wedstrijd solide uit, tot frustratie aan de overkant. Ik nam de tweede set met 15-21 voor mijn rekening. Achteraf gezien onderschatte ik mijn tegenstander wat daar het een onbekende was voor mij, toch wist ik snel het juiste spelritme te vinden en kende weinig problemen.
Ondertussen had Dieter reeds enige tijd gedaan met zijn partij. Dieter wist de eerste set te winnen met 20-22. Dieter had het tempo goed beet, jammer genoeg gaf Christof Courtin op om onbekende reden. Te weinig fysiek lijkt me niet echt een reden tot opgave en lijkt me ook zeker geen geldige reden, en voor mij een blijk van enige onsportiviteit.

Eindstand 5-3. Het is duidelijk dat we alle enkels goed domineerden en we een punt hadden laten liggen in de dubbels al speelde iedereen al een stuk beter dan vorige week. Op zich is de 5-3 misschien geen slecht resultaat als je weet dat Lokeren uit 1ste liga komt en we hier zeker niet kansloos tegen waren. Hopelijk kunnen we ons niveau vasthouden en de nodige punten pakken.

Onze volgende wedstrijd is uit tegen Beveren op 27 januari 2008 om 19.00u

Geplaatst onder: Heren Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Lokerse 1H – Damme 1H : 5-3