Blog » Beveren 1H – Damme 1H : 2-6

Beveren 1H – Damme 1H : 2-6 Door Geert om 14:00 28/01/2008

Op zondag 27 januari werden we voor onze 3de competitiewedstrijd verwacht in Beveren. Door de blessure van Nick van vorige week werd er geopteerd om Nick te vervangen door Anton. Het is duidelijk dat we hier toch met een punt naar huis moesten gaan willen we in deze reeks blijven. Na een korte opwarming begonnen we aan de dubbels.

Anton en Dieter speelden de eerste 2 dubbels, Chris en ik stonden in voor de 3de en 4de dubbel. Ook langs de kant van Beveren werd er gekozen om met vaste koppels te spelen waardoor iedereen tegen iedereen mochten dubbelen.
Anton en Dieter gingen van start tegen Wim Dhooge (A speler) en Dirk Brijs. Chris en ik namen het op tegen Pascal Van Den Eeden en Bart De Beule. In onze eerste set gingen we goed van start, korte rally’s en nog niet echt geheel warm kwamen we toch op een 2-11 voorsprong. We gingen ongewild iets relaxer spelen en konden de set winnen met 15-21. In de tweede set gingen we terug goed van start, we namen opnieuw een mooie voorsprong en zonder echt goed te spelen konden we gemakkelijk de partij winnen met 15-21. Ondertussen hadden Anton en Dieter al de eerste set gewonnen in verlengingen en de tweede set zwaar verloren. In de derde set speelden ze goed en maakten weinig fouten ze konden de druk bij de tegenstanders houden en wisten de set te winnen met 16-21.

Tussenstand 0-2. Een goede start met het oog om 1 of 2 punten mee naar huis te nemen.

In de twee volgende dubbels was het dus net andersom. Dieter en Anton speelden tegen Pascal en Bart, Chris en ik namen het op tegen Wim en Dirk. In onze partij speelden we geconcentreerd en konden goed volgen, toch stonden we constant een 2-tal punten achter. We bleven er echter in geloven en kwamen op 18-18 en de kansen waren gelijk. We wisten nipt de eerste set te winnen met 21-23. Een goed gevoel en een mentale opsteker. In de tweede set speelden we nog beter, we speelden slim en vielen op de juiste momenten aan. Met de nodige arbeid konden we vrij vlot de tweede set winnen met 14-21. Ondertussen waren Anton en Dieter terug bezig aan een 3-setter. De eerste set wisten ze vlot te winnen, de tweede set werd verloren en dus moesten ze alles geven in de 3de set. Het werd een set waarbij geen van beiden een voorsprong kon afdwingen, het kwam aan op verlengen en met matchpunten aan beide zijden. Uiteindelijk verloren onze jongens de set met 25-23.

Tussenstand 1-3. Er moest dus zeker 1 enkel gewonnen worden en dat leek een haalbare opdracht.

In de enkels speelden Dieter tegen Wim, ik als 2de tegen Pascel, Anton als 3de tegen Dirk en Chris als 4de tegen Bart.
Dieter en ik gingen van start. In mijn eerste set kende ik weinig problemen, ik hoefde niet echt door te drukken en mijn tegenstander maakte heel wat fouten, ik wist vlot de eerste set te winnen met 9-21. In de tweede set ging het iets moeizamer, mijn tegenstander maakte minder fouten dus moest ik iets meer werken voor de punten, toch kon ik goed blijven rondspelen. Ik liet mijn tegenstander alle hoeken van het terrein zien en won de 2de set met 13-21. Naast mij had Dieter opgegeven na de eerste set wegens te veel pijn in beide achillespezen.

Tussenstand 2-4. Ik bracht hiermee ons eerste punt van de competitie binnen, maar rekende op Anton en Chris voor een tweede punt.

Anton, solide als altijd speelde een gecontroleerde wedstrijd. In de eerste set wist Anton vlot te winnen met 15-21. In de tweede set ging het nog beter en kende Anton absoluut geen problemen, hij won de partij met 10-21 en haalde daarmee onze eerste overwinning binnen. Chris was ondertussen goed gestart aan zijn enkel tegen een klassementsgenoot (beide heren zijn B2). De eerste set wist Chris te winnen met 15-21. In de tweede set ging het een stuk moeizamer en regende het fouten bij Chris, hij verloor de set zwaar met 21-8. In de derde set stond het vizier terug op scherp en kon hij terug de concentratie pakken. Chris kon de set winnen met 16-21 en haalde daarmij zijn 10-de competitiepunt binnen.

Eindstand 2-6. Onze eerste overwinning is een feit en meer dan verdiend. De broodnodige punten zijn dan ook zeer welkom.

Na afloop van onze competitie partij gingen Wim en ik nog eens tegenover elkaar staan om een potje te enkelen. Ik zat fysiek niet meer 100% maar wou toch graag eens tegen de oost-vlaamse kampioen A spelen en aangezien dit in de competitie niet mogelijk was zag ik mijn kans na de wedstrijd. In de eerste set speelde ik goed mee maar kon het Wim niet echt moeilijk maken ik verloor de eerste set met 21-17. In de tweede dacht ik nog 10 te halen, fysiek zat ik er helemaal door (je moet ook goed zot zijn om na de 3 competitiewedstrijden nog enkel te spelen, maar het leek me een goede trainingspartij en zo een kans krijg je niet elke week). Toch vocht ik voor wat ik waard was, en bleef op een kleine achterstand steeds goed volgen. Ik speelde vrij solide en maakte weinig onnodige fouten. Uiteindelijk kon ik de 20-20 zelfs halen en sloeg ik een laaste vatje aan. Ik wist de set te winnen met 22-24. Daarna zijn we wijselijk gestopt en hielden we het op een drawke 🙂

Geplaatst onder: Heren Competitie   Reacties (2)