Blog  
 Page Blog
Blog » 2007 » november

Wat te kiezen van Yonex Door Geert om 13:05 30/11/2007

Er is tegenwoordig zoveel keuze, welk racket zal je nemen, welke bespanning, hoeveel kilogram, welke snaar, …
Heel veel vragen en vaak een moeilijke keuze en als je het een beetje goed wil doen dan zoek je het best even uit wat er bij je past. Het wordt vaak over het hoofd gezien en er wordt snel iets gekocht maar een goede keuze in type racket en snaar kan je spel en je niveau snel doen stijgen.

Het is ook steeds belangrijk 2 of 3 dezelfde racketten te hebben met dezelfde bespanning, ik hoor je nu denken van “hallo, je weet niet wat het kost?”, het is inderdaad een kostelijk grapje maar je hebt er alleen maar voordeel uit. Als je ieder jaar een andere racket koopt, heb je misschien iedere keer het nieuwste van het nieuwste maar moet je spel terug volledig opbouwen met je nieuw racket en dat willen we niet. Bovendien kan je met 2 – 3 racketten al snel 3-4 jaar mee door en zelfs langer als het wat meezit. Nog een zeer belangrijk voordeel is als je een snaar stuk slaagt kan je een racket pakken die perfect hetzelfde is, zelfde type met dezelfde snaar en bespanning. Je hoeft je niet aan te passen en kan direct verder, terwijl als je maar 1 racket hebt je terug moet aanpassen aan je vaak “ouder” racket en dat is niet zo fijn. Meerdere racketten heeft dus absoluut een voordeel!

Om nu je keuze wat te vergemakkelijken heb ik een mooi grafiekje gevonden van Yonex waarin de meeste racketten staan en hoe ze ongeveer in de hand liggen. Bijhorend ook de snaren van Yonex, welke je een overzicht geven over de stabiliteit, controle, power en het stuiten. Zo kan je kiezen voor een absoluut aanvallend racket met een power-snaar als je echt alles op de aanval wil spelen, en net andersom als je meer op je verdeding leunt. Je ziet je kan tal van combinaties maken en dit naar je eigen spelbeeld.

Raket-Snaar Grafiek

Ik hoop dat het voor iedereen duidelijk is, dat je best een weloverwogen keuze maakt en dat je er absoluut niet te snel mag overgaan.

Meer informatie kan je uiteraard ook nog vinden op de Yonex site zelf

Geplaatst onder: Badminton   Reacties (1)
Damme 1G – Waregem 1G : 5-3 Door Geert om 12:50 26/11/2007

Op zondag 25 November mochten we het opnemen tegen Waregem. Waregem momenteel laatste in de stand en nieuw in de reeks wist tot nu toe niet echt potten te breken in de competitie. Het was aan ons om tegen Waregem onze titel 100% veilig te stellen door minimum 1 punt te halen uit de ontmoeting. Zonder Nathalie en Anton ging dit geen gemakkelijke opdracht worden, toch was het geloof er bij iedereen dat we de klus gingen klaren.

Na een goede opwarming begonnen we aan de dubbels, Dieter en ik tegen Didier Marysse en Partick Careelmont, Kim en Anne tegen Ann-Sofie Van De Voorde en Greet Carrijn. Dieter en ik speelden geconcentreerd en geloofden vol in onze kansen, we konden de eerste set vlot winnen met 21-16. In de tweede set bleef de score lang gelijk, toch wisten we op het einde net iets beter te spelen dan de tegenstanders en konden we ook de tweede set winnen, dit met 21-18. Bij de dames ging het er echter wat moeilijker aan toe, toch wisten Kim en Anne de eerste set binnen te halen met 22-20. In de tweede set ging het niet anders, de score verliep gelijk. Beide koppels speelden sterk en maakten een goede kans op de set. Gelukkig voor ons wisten Kim en Anne ook de 2de set binnen te halen.

Tussenstand 2-0. Een goede en belangrijke start, nog 2 wedstrijden winnen en we waren zeker van de titel.

In het enkel mocht Dieter het dan opnemen tegen Didier, ik tegen Patrick, Kim tegen Ann-Sofie en Anne tegen Greet. Het was duidelijk dat Dieter gebrand was op sportieve revanche, Dieter verloor in de heenronde van Didier in 3 sets. Dieter deed wat hij moest doen, hij zette Didier direct onder druk en liet een goed spel optekenen. De eerste set ging vlot naar Dieter met 21-10. Ook de tweede set verliep voorspoedig voor onze kapitein hij kwam nooit in problemen en won ook de 2de set gemakkelijk met 21-10. Ondertussen was Kim bezig tegen Ann-Sofie, beide dames gaven elkaar weinig toe. De eerste set wist Kim nog vlot te winnen met 21-12. Echter in de tweede set liep het een stuk moeizamer, Kim verloor nipt de tweede set met 19-21. In de beslissende derde set zat Kim er wat doorheen en kon niet echt aanspraak maken op de overwinning, ze verloor de 3de set met 15-21.

Tussenstand 3-1. Alweer een stapje dichter bij de titel.

Ik mocht het dan opnemen tegen Patrick. De eerste set begon ik goed, ik speelde geconcentreerd en gaf weinig weg. Ik kon een kleine voorsprong opbouwen maar helaas moest ik deze naar het einde van de set toe ook terug weer weggeven. Zo kwamen we op gelijke hoogte en was ik de rustigste van de twee, ik kon de set winnen met 23-21. In de tweede set startte ik alweer goed, ik nam terug een kleine voorsprong en bouwde deze langzaam uit. Ik kon dan ook de set winnen met 21-14.
Hiermee haalde ik de 4de wedstrijd binnen en daarmee waren we zeker van 1 punt en de titel!
Ondertussen was Anne bezig met haar enkel tegen Greet. De eerste set kon Anne vlot winnen met 21-16. In de tweede set kwam Anne echter meer onder druk en moest ze de set laten gaan met 15-21. Ook in de derde set was dit het geval, ze verloor de derde set met 15-21.

Tussenstand 4-2. Zeker van een punt en dus zeker van de titel!! Toch wilden we de 2 punten thuis houden dus vol aan de bak in de mix.

Dieter en Kim speelden tegen Didier en Ann-Sofie in de eerste mix, Anne en ik mochten het opnemen tegen Partick en Greet. Anne en ik kenden weinig problemen in onze wedstrijd, we speelden geconcentreerd en gingen vlot in de aanval. De eerste set was duidelijk voor ons, we wonnen deze met 21-15. In de tweede set was het zaak de concentratie te houden en ons spel verder te zetten. En dat deden we met glans, we lieten geen spaander heel van onze tegenstanders en wonnen met 21-9. Ondertussen hadden Kim en Dieter ook de eerste set gewonnen met 21-17. In de tweede set speelden ze teveel in verdediging en hielden ze het tempo te laag, ze verloren de set met 15-21. In de beslissende derde set ging het lang gelijk op, verschillende mooien punten waren te zien. Toch namen de tegenstanders naar het einde van de set een kleine voorsprong, Dieter en Kim deden nog alles maar kwamen net te kort, ze verloren de set met 18-21.

Eindstand 5-3. Een verdiende overwinning en ons doel bereikt: de 2 punten thuis houden!

Met wat meer geluk kon de uitslag wat groter zijn, de 3 wedstrijden die we verloren waren allemaal in 3 sets. Toch haalden we een mooie prestatie en is het de kroon op het werk.
Wat voordien nog niet helemaal zeker was is het nu wel Damme is kampioen van 2de liga B en treed dus volgend jaar aan in 1ste liga!
Graag had ik ook onze supporters bedankt, want ook zij waren terug op post om ons de nodige steun te geven.

Onze volgende wedstrijd is op 8 December, uit naar DZ99 om 9.00u.

In de namiddag speelde ik nog mee met de 2de ploeg, die mochten het opnemen tegen Westhoek. Om 13.00u vertrokken we richting De panne. Nick en ik waren echter ruim op tijd en gingen opzoek naar een cafeetje om een drankje te nuttigen. Echter verliep onze zoektocht wat minder goed dan we dachten, het eerste café dat we tegenkwamen (na 10min zoeken) was echter dicht wegens faillissement (niet te verwonderen als er niets open is op zondag), gelukkig was er rechtover nog ééntje. Na een drankje en een spelletje poule ging we volledig uitgerookt naar buiten richting sporthal. Daar wonnen we vlot de dubbel, beide heren enkels en dames enkels, ook de eerste gemengde wedstrijd, zo brachten we de 2-6 op het bord en blijft ook de 2de ploeg in de race om de titel.
Hopelijk kunnen we aan het eind van het jaar met 2 ploegen de kampioenstitel vieren!

Geplaatst onder: Mix Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Damme 1G – Waregem 1G : 5-3
BC Damme Kampioen in 2de Liga Door Geert om 18:53 23/11/2007

Goed nieuws voor iedereen in Damme!! Door het verlies van de Mintons thuis tegen Olvé (3-5) kunnen de Mintons ons niet meer voorbij in punten, ze kunnen nu nog enkel gelijk komen in punten. Echter op wedstrijdsaldo kunnen ze ons nog theoretisch voorbij gaan.
Wij moeten nog ofwel 1 punt zien te halen in onze 3 resterende wedstrijden of nog 10 wedstrijden winnen in de 3 resterende wedstrijden, iets wat absoluut haalbaar is!

Met andere woorden zijn we 99% zeker van de titel en dit reeds 3 speeldagen voor het einde van de competitie.
Het was duidelijk dat we een maatje te groot waren voor deze reeks, ook vorig jaar was dit eigenlijk al het geval echter werden we toen 2 op 1 punt van de kampioen.
Volgend jaar in 1ste liga, een competitie om absoluut naar uit te kijken.
Party figuur

Hopelijk kunnen we zondag onze kampioenstatus bevestigen en alle verdere theoretische opties uit de weg ruimen.
Zondag is het tevens onze laatste thuiswedstrijd, kom dus zeker kijken!

Geplaatst onder: Badminton,Mix Competitie   Reacties uitgeschakeld voor BC Damme Kampioen in 2de Liga
Persoonlijke prestaties Door Geert om 21:07 21/11/2007

De laatste tijd loopt alles zeer vlot. Mijn goede prestaties geven me het nodige zelfvertrouwen, het besef dat ik het wel degelijk kan. Ook de trainer geeft me ten gepaste tijde het nodige vertrouwen en complimenten, samen zorgen we ervoor dat ik steeds beter speel. Daardoor krijg ik ook nog steeds meer plezier in het spelletje en dat is uiteraard leuk.

Ik won overtuigend de heren dubbel en het gemengd op het tornooi van Tielt. In DZ99 won ik ook de heren dubbel. De week daarna mocht ik alweer vieren op de provinciale kampioenschappen, daar won ik het gemengd met Kim. En dat ging niet onopgemerkt voorbij, zonder dat ik het wist werd er een artikel gepubliceerd in De Eeklonaar.
Het volledige artikel kan je hier lezen.
Naast de overwinningen behaalde ik nog enkele finale- en halve finale plaatsen. Het seizoen is nog niet halfweg of ik heb toch al terug een mooi lijstje en bovendien heb ik nu al meer gewonnen dan het volledige vorig seizoen.

Ook in de competitie ben ik ijzersterk bezig dit moment, ik verloor tot nu toe slechts 1 wedstrijd van de 16 en ben daarmee momenteel de sterktehouder in de competitie.
Hier vind je de details van mijn wedstrijden in de competitie.
Met nog 3 wedstrijden te gaan zijn we bijna zeker van de titel, vorig jaar eindigden we nipt op de 2de plaats, dit jaar mag de titel ons niet meer ontsnappen!
Ook in de 2de ploeg heb ik al een paar keer ingevallen en daar ben ik momenteel nog ongeslagen. Hier haal ik 6 op 6.
Deze resultaten kan je hier vinden.

Hopelijk kan ik de goede vorm blijven vasthouden en nog omhoog trekken. Ik voel zelf ook dat ik steeds beter speel maar voel ook dat het nog wat beter kan. Met de hulp van de trainer en de andere spelers kunnen we samen ons niveau zeker nog omhoog halen, hopelijk doen we dat ook. Het is mede door de spelers en de trainer dat ik en de anderen nu zo goed spelen en daarvoor wil ik zeker iedereen bedanken. Laat ons de goede lijn doortrekken!

Geplaatst onder: Badminton,Mix Competitie,Tornooien   Reacties (3)
Damme 1G – Mintons 1G : 6-2 Door Geert om 19:34 19/11/2007

Op zondag 18 November stond dus een hele belangrijke wedstrijd op het programma (zoals je hier kan lezen). De spanning was hoog, de inzet was dan ook de titel in 2de Liga B. Goed op tijd en met een degelijke opwarming begonnen we aan de wedstrijden. Onze kapitein had beslist om zelf niet te spelen, daar hij de laatste weken te weinig wedstrijden heeft gespeeld. Iedereen speelde 3 wedstrijden, de volledige ploeg bestond uit Nathalie, Anton, Kim en ik.

De dubbels gingen van start, Nathalie en Kim speelden tegen Carine Van Eyck en Marijke Dhondt. Anton en ik mochten het opnemen tegen Michiel Polfliet en Davy Verdoorent. De dames konden vrij vlot de partij winnen met tweemaal 21-17. Anton en ik hadden het een stuk moeilijker, de eerste set konden we nipt winnen met 21-18. We speelden niet goed en ook in de 2de set speelden we niet veel beter, terwijl het bij de tegenstanders steeds beter ging, we verloren de tweede set met 15-21. In de derde set moest het echt beter zijn en dat deden we ook, we konden een kleine voorsprong nemen en deze steeds meer opbouwen, we wonnen de derde set met 21-16.

Tussenstand 2-0. Goed gestart en al 2 belangrijke wedstrijden op zak.

Nathalie mocht daarna starten met haar enkel tegen Marijke. In de heenronde had Nathalie hier 3 zware sets gespeeld, het beloofde dus geen gemakkelijke partij. Nathalie gaf het beste van haarzelf, de eerste set won ze met 21-16. In de tweede set deed ze het nog beter, ze liet de tegenstander geen kans en won de set met 21-13. Ondertussen begonnen Kim, Anton en ik ook aan onze enkel. Anton speelde tegen Jurgen Gabriëls, Kim tegen Ann Kusé, ik mocht het opnemen tegen Michiel. Anton, die in de heenronde verloor van Jurgen, kende weinig problemen deze keer, in de eerste set was het snel duidelijk dat Anton de overhand had, hij won de set met 21-8. Ook in de tweede ging het zeer vlot, hij won de tweede set met maar liefst 2 punten tegen : 21-2!! Kim mocht het dus terug opnemen tegen Ann, in de heenronde won Kim vrij vlot in 2 sets. Nu had Kim het een stuk moeilijker, ze verloor de eerste set met 16-21. In tweede set ging het niet veel beter, ze kon nooit echt een vuist maken tegen de sterk spelende Ann, Kim verloor de tweede set met 11-21.

Tussenstand was ondertussen 4-1. Al zeker van een gelijkspel, maar uiteraard gingen we voor de volle pot.

Ik was ondertussen ook goed gestart tegen Michiel. In de heenronde wist Dieter van Michiel te winnen in 3 sets, een gemakkelijke partij ging het dus zeker niet zijn. Ik had Michiel ook bezig gezien op de provinciale kampioenschappen en ook daar speelde hij sterke partijen. Het zelfvertrouwen was echter aanwezig bij mij door mijn goede prestatie op de provinciale kampioenschappen en ook in de competitie heb ik slechts 1 wedstrijd verloren. In de eerste set startte ik geconcentreerd, ook mede door de vele fouten van Michiel kon ik deze vlot binnenhalen met 21-13. In de tweede set kwam Michiel wat beter in zijn spel, en speelde ik futloos, bewoog niet optimaal en maakte foute keuzes in slagen. Ik verloor de tweede set met 17-21. In de beslissende set nam ik terug een kleine voorsprong en gaf deze niet meer af, al was het soms zeer spannend, ik won de set met 21-18. Daarmee haalde ik het beslissende 5de punt binnen en waren we zeker van de overwinning.

Tussenstand 5-1. Zeker van de overwinning en dus zonder enige stress gingen we vol vertrouwen voor de 7-1.

In de eerste mix speelden Kim en ik tegen Michiel en Ann. We kenden een zeer matige start, we speelden te veel het spel van de tegenstander mee en gingen te snel in verdediging. We verloren de eerste set met 18-21. In de tweede set speelden we een stuk beter, gingen zelf snel in de aanval en namen een comfortabele voorsprong, we wonnen de set met 21-9. In de derde set speelden we gecontreerd verder, we namen terug een mooie voorsprong. Echter door wat kleine foutjes en onnodige missers kwamen onze tegenstanders terug. Uiteindelijk konden we toch de partij winnen met 23-21. Ondertussen hadden Anton en Nathalie er ook 3 sets opzitten tegen Jurgen en Carine. Ze wonnen vrij gemakkelijk de eerste set met 21-15. De tweede set moesten ze jammer genoeg laten gaan met 16-21. En ook in de derde set konden ze niet meer hun goede spel bovenhalen, ze verloren de derde ook met 16-21.

Eindstand 6-2. Een mooie uitslag en een terechte overwinning denk ik.
Een detail van de ontmoeting kan je hier bekijken.

Zo nemen we nu 4 punten voorsprong op de tweede in de stand, De mintons.
Zondag 25 November spelen we onze laatste thuiswedstrijd tegen de laatste in de stand Waregem. Ook dit wordt een zeer belangrijke wedstrijd om onze eerste plaats te verdedigen.
Dus kom zeker kijken en supporteren, het is onze laatste thuiswedstrijd van de gemengde competitie dit seizoen!

Geplaatst onder: Mix Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Damme 1G – Mintons 1G : 6-2
Voorbeschouwing BC Damme – Mintons Door Geert om 13:36 15/11/2007

Zondag 18 November 2007 wordt een cruciale wedstrijd gespeeld om het kampioenschap in 2de liga B.
De huidige situatie: Damme staat aan de leiding, eerste achtervolger zijn De Mintons die volgen op 2 punten.

In de heenronde werd De Mintons – Damme : 4-4. Het was daar duidelijk dat de dames van De Mintons nog wat wedstrijdritme ontbrak en dat wij nog wat te weinig gemengd hadden gespeeld. Met enig geluk konden we daar winnen, maar het moet ook gezegd dat we daar evengoed konden verliezen. Een gelijkspel was dus aanvaardbaar al was het jammer dat we de twee mixen verloren.

In de andere wedstrijden wisten we te overtuigen door van iedereen vlot te winnen, we kenden weinig tegenstand. De Mintons hebben echter verrassend verloren van de pluimplukkers thuis waardoor ze nu 2 punten minder hebben dan ons.
Ook op wedstrijdsaldo staan we er een stuk beter voor, momenteel staan wij op +32 terwijl De Mintons volgen op +14, een mooie kloof dus.

Bij winst zondag slaan we een kloof van 4 punten en zijn we met 1 been kampioen. Toch zullen er in de volgende wedstrijden geen cadeau’s gegeven worden, de ‘mindere’ ploegen zullen vechten voor het behoud en zullen waar nodig misschien sterkere spelers inzetten dan in de terug ronde.

Ook bij een gelijkspel staan we nog aan de leiding, dan blijft de spanning in de reeks en zullen we zeker niet mogen verzwakken naar het einde toe.

Bij een verlies staan we terug gelijk met De Mintons, maar staan we op wedstrijdsaldo nog steeds aan de leiding. Dat we dan moeten vechten voor ieder punt spreekt voor zich.

Ik denk dat het voor iedereen duidelijk is, dat deze wedstrijd zeer belangrijk is. Hopelijk kunnen beide ploegen over een volledig fit team beschikken en kunnen we er een spannende en mooie zondag van maken.
(en het liefst in ons voordeel beëindigen 🙂 )

Kom dus zeker kijken en supporteren : 18 November 2007 – 9.30u – Damme – De Mintons !! 

Geplaatst onder: Badminton,Mix Competitie   Reacties (1)
Provinciale kampioenschappen 2007 Door Geert om 14:02 05/11/2007

Zoals jaarlijks vonden op het eerste weekend van november de provinciale kampioenschappen plaats.
Ik speelde enkel, dubbel met Kris Dendoncker en gemengd met Kim. In het gemengd stonden Kim en ik als eerste geplaatst, dus er werd veel van ons verwacht. Doordat Kim de voorbije week steeds wat koorts had en wat ziekjes was, was het dus geen gemakkelijke opdracht om goed te presteren.

Op zaterdagmorgen mocht ik het opnemen tegen Geert Gabriel van de Pluimplukkers, we werden op terrein 1 gezet, meteen goed voor de donkerste hoek van de sporthal. Gelukkig kon ik kant kiezen. In de eerste set begon ik dus aan de mindere kant, en kwam wat traag op dreef. Gelukkig was de tegenstander niet sneller dan mij. Ik verloor de set met 18-21. In de tweede set had ik goed zicht en kon een goede start maken, ik bracht het tempo wat omhoog en speelde meteen een stuk beter. Ik kon de tweede set vlot winnen met 21-13. In de derde set startte het gelijkgaand, mijn doel was zoveel mogelijk punten scoren voor de wissel. Na het wisselen van de helft ging alles zoals het moest, ik maakte weinig fouten terwijl mijn tegenstander zich ergerde over de shuttle en het terrein. Ik won de derde set zonder problemen met 21-13.
Daarna mocht ik het opnemen tegen Michael De Sadeleer van Denderleeuw. Een haalbare kaart normaal, Michael is ook nog niet zolang B1 en speelt niet zo veel tornooien meer. Ik startte vrij goed, maakte weinig directe fouten terwijl de tegenstander toch veel buiten sloeg. Ik won de eerste set dan ook gemakkelijk met 21-12. In de tweede set nam ik ook direct een kleine voorsprong, die ik steeds wist uit te bouwen. Ik moest immers meer voor mijn punten werken, maar het resultaat mocht er zijn. Ik nam ook de tweede set met 21-12.
Hiermee was ik geplaatst voor de kwartfinale en mocht het daarin opnemen tegen Dieter De Cleene, geplaatst als 2de reekshoofd en goed voor een 13de plaats op de belgische B1 ranking. Ik had reeds 3 maal verloren van Dieter dus gemakkelijk ging het zeker niet zijn. In de vorige ronde had Dieter Arno Vandenhoucke verslagen dus het was duidelijk dat Dieter in goede doen was.
Op zondagmorgen mocht ik dan weerwerk bieden. In de eerste set kon ik een kleine voorsprong nemen, waardoor Dieter onder druk kwam, ik speelde geconcentreerd en maakte weinig fouten. Ik kon de eerste set winnen met 21-15. In de tweede set ging ik iets te veel mee in het spel van de tegenstander, ik kwam op een achterstand die ik niet meer wist goed te maken, ik verloor de tweede set met 14-21. In de derde stond ik steeds aan de slechte kant van de score, ik kwam op een achterstand van 16-20. Toch bleef ik er in geloven, Dieter maakte dan enkele foutjes en kwam ik op een 20-20! Mentaal stond ik dan aan de goede zijde en zette dat door, ik kon uiteindelijke de partij winnen met 23-21!
In de halve finale mocht ik het dan opnemen tegen Gerrit Smissaert van de Pluimplukkers. Terug op terrein 1 en deze keer niet voor de kant mogen kiezen. In de eerste set startte ik dus aan de goede kant en wist de set te winnen met 21-19. In de tweede set had ik het een stuk moeilijker, ik zag heel laat de shuttle aankomen waardoor ik iedere keer net iets te laat kwam. Ik verloor de tweede set met 21-11. In de derde set besloot ik alles te geven, fysiek werd het heel lastig terwijl mijn tegenstander nog vrij fit leek. Ik draaide uiteindelijk op 11-10, wat dus een moeilijke opdracht ging worden. Ik maakte enkele foutjes en kwam op een achterstand. Ik verloor de derde set met 15-21. (Later verloor Gerrit van Matijs Dierickx met 21-6 en 21-12)

Een halve finale in het enkel had ik zeker niet verwacht, ik was immers tevreden als ik 2 wedstrijden zou kunnen winnen. Ook ben ik tevreden over mijn enkelspel zelf, ik bewoog goed en maakte over het geheel gezien weinig fouten.

Op zaterdagavond mocht ik nog dubbelen met Kris Dendoncker van de Pluimplukkers tegen Frederic Schroyens en de sympathieke Kristof Courtin (die me eerst aanzag als iemand anders), twee ex-A spelers en dus alles behalve een cadeau. In de eerste set speelden we terug goed samen, we speelden zeer snel en maakten beiden weinig fouten, ook konden we goed ons eigen spel spelen. Zo konden we vlot de eerste set winnen met 21-13. In de tweede set kwamen we op een lichte achterstand, toch wisten nog verrassend terug te komen en de 20-20 te halen. We kregen enkele matchpunten maar wisten die niet te verzilveren, we moesten de set laten gaan met 25-27! In de derde set starten we zeer slecht, we maakten domme fouten en keken als snel op een grote achterstand. We verloren de set met 11-21.
Jammer, hier had veel meer ingezeten, en met wat geluk wonnen we in 2 sets.

Ook op zaterdag mocht ik aantreden in het gemengd dubbel met Kim. Daarin moesten we het in onze eerste partij opnemen tegen Gerrit Smissaert en Elke De Waele. Een haalbare kaart normaal, maar met een wat zieke Kim toch een moeilijke partij. In de eerste set namen we een mooie versprong die uiteindelijk maar nipt konden houden. We wonnen de eerste set met 21-19. In de tweede set was vrij gelijkopgaand, toch konden we aan 16-16 een kleine kloof slaan en wisten we ook de tweede set te winnen met 21-19. Op zondag mochten we het in de halve finale dan opnemen tegen Chris Vandecasteele en Kristel Bingé. Ook hier een haalbare kaart dachten we. In de eerste set startten we zeer goed, al snel was de taktiek van de tegenstander duidelijk en probeerden we hier zo goed mogelijk mee om te gaan. We konden de eerste set winnen met 21-14. In de tweede set kwamen we minder aan ons spel toe, we kwamen meer in verdediging en konden te weinig aanvallen. Toch kwamen we aan enkele matchpunten, en ook hier wisten we de set niet binnen te halen, we verloren de set met 25-27! In de derde set toonden we mentale weerbaarheid, we namen direct een goede voorsprong en speelden rustig de set uit. We wonnen de partij met 21-13 en waren daarmee geplaatst voor de finale.
In die finale mochten het opnemen tegen Johan Janssens en Rebecca Van Hove. Het beloofde geen gemakkelijke partij te zijn maar met snel spel dachten we te kunnen scoren echter wisten we dat zij zeer traag gingen spelen. In de eerste set keken we al snel op een achterstand aan, we hadden weinig inbreng en ondergingen volledig het spel van de tegenstander, toch konden we op het einde nog mooi terugkeren met net niet goed genoeg. We verloren de set met 18-21. In de tweede set probeerden we zelf meer aan te vallen en rally’s te spelen, zo kwamen we toch was in ons ritme en konden de set winnen met 21-19. In de derde set ging het gelijk op. Er werden punten gemaakt langs beide zijden, de spanning bleef tot het einde in de set. Op 18-18 wisten we service over te nemen en kwamen we op 19-18. Dan maakten we een zeer belangrijk punt en kwamen we zo op ons eerste matchpunt. De druk steeg hierdoor bij de tegenstander en meteen was het eerste matchpunt raak!! We wonnen de set, de partij en het kampioenschap met 21-18!

Zo mogen we ons provinciaal kampioen mix B1 noemen voor Oost-Vlaanderen!

Een absoluut geslaagd tornooi, ik vond mezelf bij momenten zeer sterk spelen en had vele van de wedstrijden onder controle.

Party figuur

De volledige resultaten kan je hier bekijken.

Geplaatst onder: Badminton   Reacties (4)

Blog menu




Links

Archieven

Andere
RSS
Comments RSS

 

  © Geert De BaetsRSS/XML FeedRSS/XML Feed
Foutje