Blog » Damme 1G – Waregem 1G : 5-3

Damme 1G – Waregem 1G : 5-3 Door Geert om 12:50 26/11/2007

Op zondag 25 November mochten we het opnemen tegen Waregem. Waregem momenteel laatste in de stand en nieuw in de reeks wist tot nu toe niet echt potten te breken in de competitie. Het was aan ons om tegen Waregem onze titel 100% veilig te stellen door minimum 1 punt te halen uit de ontmoeting. Zonder Nathalie en Anton ging dit geen gemakkelijke opdracht worden, toch was het geloof er bij iedereen dat we de klus gingen klaren.

Na een goede opwarming begonnen we aan de dubbels, Dieter en ik tegen Didier Marysse en Partick Careelmont, Kim en Anne tegen Ann-Sofie Van De Voorde en Greet Carrijn. Dieter en ik speelden geconcentreerd en geloofden vol in onze kansen, we konden de eerste set vlot winnen met 21-16. In de tweede set bleef de score lang gelijk, toch wisten we op het einde net iets beter te spelen dan de tegenstanders en konden we ook de tweede set winnen, dit met 21-18. Bij de dames ging het er echter wat moeilijker aan toe, toch wisten Kim en Anne de eerste set binnen te halen met 22-20. In de tweede set ging het niet anders, de score verliep gelijk. Beide koppels speelden sterk en maakten een goede kans op de set. Gelukkig voor ons wisten Kim en Anne ook de 2de set binnen te halen.

Tussenstand 2-0. Een goede en belangrijke start, nog 2 wedstrijden winnen en we waren zeker van de titel.

In het enkel mocht Dieter het dan opnemen tegen Didier, ik tegen Patrick, Kim tegen Ann-Sofie en Anne tegen Greet. Het was duidelijk dat Dieter gebrand was op sportieve revanche, Dieter verloor in de heenronde van Didier in 3 sets. Dieter deed wat hij moest doen, hij zette Didier direct onder druk en liet een goed spel optekenen. De eerste set ging vlot naar Dieter met 21-10. Ook de tweede set verliep voorspoedig voor onze kapitein hij kwam nooit in problemen en won ook de 2de set gemakkelijk met 21-10. Ondertussen was Kim bezig tegen Ann-Sofie, beide dames gaven elkaar weinig toe. De eerste set wist Kim nog vlot te winnen met 21-12. Echter in de tweede set liep het een stuk moeizamer, Kim verloor nipt de tweede set met 19-21. In de beslissende derde set zat Kim er wat doorheen en kon niet echt aanspraak maken op de overwinning, ze verloor de 3de set met 15-21.

Tussenstand 3-1. Alweer een stapje dichter bij de titel.

Ik mocht het dan opnemen tegen Patrick. De eerste set begon ik goed, ik speelde geconcentreerd en gaf weinig weg. Ik kon een kleine voorsprong opbouwen maar helaas moest ik deze naar het einde van de set toe ook terug weer weggeven. Zo kwamen we op gelijke hoogte en was ik de rustigste van de twee, ik kon de set winnen met 23-21. In de tweede set startte ik alweer goed, ik nam terug een kleine voorsprong en bouwde deze langzaam uit. Ik kon dan ook de set winnen met 21-14.
Hiermee haalde ik de 4de wedstrijd binnen en daarmee waren we zeker van 1 punt en de titel!
Ondertussen was Anne bezig met haar enkel tegen Greet. De eerste set kon Anne vlot winnen met 21-16. In de tweede set kwam Anne echter meer onder druk en moest ze de set laten gaan met 15-21. Ook in de derde set was dit het geval, ze verloor de derde set met 15-21.

Tussenstand 4-2. Zeker van een punt en dus zeker van de titel!! Toch wilden we de 2 punten thuis houden dus vol aan de bak in de mix.

Dieter en Kim speelden tegen Didier en Ann-Sofie in de eerste mix, Anne en ik mochten het opnemen tegen Partick en Greet. Anne en ik kenden weinig problemen in onze wedstrijd, we speelden geconcentreerd en gingen vlot in de aanval. De eerste set was duidelijk voor ons, we wonnen deze met 21-15. In de tweede set was het zaak de concentratie te houden en ons spel verder te zetten. En dat deden we met glans, we lieten geen spaander heel van onze tegenstanders en wonnen met 21-9. Ondertussen hadden Kim en Dieter ook de eerste set gewonnen met 21-17. In de tweede set speelden ze teveel in verdediging en hielden ze het tempo te laag, ze verloren de set met 15-21. In de beslissende derde set ging het lang gelijk op, verschillende mooien punten waren te zien. Toch namen de tegenstanders naar het einde van de set een kleine voorsprong, Dieter en Kim deden nog alles maar kwamen net te kort, ze verloren de set met 18-21.

Eindstand 5-3. Een verdiende overwinning en ons doel bereikt: de 2 punten thuis houden!

Met wat meer geluk kon de uitslag wat groter zijn, de 3 wedstrijden die we verloren waren allemaal in 3 sets. Toch haalden we een mooie prestatie en is het de kroon op het werk.
Wat voordien nog niet helemaal zeker was is het nu wel Damme is kampioen van 2de liga B en treed dus volgend jaar aan in 1ste liga!
Graag had ik ook onze supporters bedankt, want ook zij waren terug op post om ons de nodige steun te geven.

Onze volgende wedstrijd is op 8 December, uit naar DZ99 om 9.00u.

In de namiddag speelde ik nog mee met de 2de ploeg, die mochten het opnemen tegen Westhoek. Om 13.00u vertrokken we richting De panne. Nick en ik waren echter ruim op tijd en gingen opzoek naar een cafeetje om een drankje te nuttigen. Echter verliep onze zoektocht wat minder goed dan we dachten, het eerste café dat we tegenkwamen (na 10min zoeken) was echter dicht wegens faillissement (niet te verwonderen als er niets open is op zondag), gelukkig was er rechtover nog ééntje. Na een drankje en een spelletje poule ging we volledig uitgerookt naar buiten richting sporthal. Daar wonnen we vlot de dubbel, beide heren enkels en dames enkels, ook de eerste gemengde wedstrijd, zo brachten we de 2-6 op het bord en blijft ook de 2de ploeg in de race om de titel.
Hopelijk kunnen we aan het eind van het jaar met 2 ploegen de kampioenstitel vieren!

Geplaatst onder: Mix Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Damme 1G – Waregem 1G : 5-3