Blog
 Page Blog
Blog » Provinciale kampioenschappen 2007

Provinciale kampioenschappen 2007 Door Geert om 14:02 05/11/2007

Zoals jaarlijks vonden op het eerste weekend van november de provinciale kampioenschappen plaats.
Ik speelde enkel, dubbel met Kris Dendoncker en gemengd met Kim. In het gemengd stonden Kim en ik als eerste geplaatst, dus er werd veel van ons verwacht. Doordat Kim de voorbije week steeds wat koorts had en wat ziekjes was, was het dus geen gemakkelijke opdracht om goed te presteren.

Op zaterdagmorgen mocht ik het opnemen tegen Geert Gabriel van de Pluimplukkers, we werden op terrein 1 gezet, meteen goed voor de donkerste hoek van de sporthal. Gelukkig kon ik kant kiezen. In de eerste set begon ik dus aan de mindere kant, en kwam wat traag op dreef. Gelukkig was de tegenstander niet sneller dan mij. Ik verloor de set met 18-21. In de tweede set had ik goed zicht en kon een goede start maken, ik bracht het tempo wat omhoog en speelde meteen een stuk beter. Ik kon de tweede set vlot winnen met 21-13. In de derde set startte het gelijkgaand, mijn doel was zoveel mogelijk punten scoren voor de wissel. Na het wisselen van de helft ging alles zoals het moest, ik maakte weinig fouten terwijl mijn tegenstander zich ergerde over de shuttle en het terrein. Ik won de derde set zonder problemen met 21-13.
Daarna mocht ik het opnemen tegen Michael De Sadeleer van Denderleeuw. Een haalbare kaart normaal, Michael is ook nog niet zolang B1 en speelt niet zo veel tornooien meer. Ik startte vrij goed, maakte weinig directe fouten terwijl de tegenstander toch veel buiten sloeg. Ik won de eerste set dan ook gemakkelijk met 21-12. In de tweede set nam ik ook direct een kleine voorsprong, die ik steeds wist uit te bouwen. Ik moest immers meer voor mijn punten werken, maar het resultaat mocht er zijn. Ik nam ook de tweede set met 21-12.
Hiermee was ik geplaatst voor de kwartfinale en mocht het daarin opnemen tegen Dieter De Cleene, geplaatst als 2de reekshoofd en goed voor een 13de plaats op de belgische B1 ranking. Ik had reeds 3 maal verloren van Dieter dus gemakkelijk ging het zeker niet zijn. In de vorige ronde had Dieter Arno Vandenhoucke verslagen dus het was duidelijk dat Dieter in goede doen was.
Op zondagmorgen mocht ik dan weerwerk bieden. In de eerste set kon ik een kleine voorsprong nemen, waardoor Dieter onder druk kwam, ik speelde geconcentreerd en maakte weinig fouten. Ik kon de eerste set winnen met 21-15. In de tweede set ging ik iets te veel mee in het spel van de tegenstander, ik kwam op een achterstand die ik niet meer wist goed te maken, ik verloor de tweede set met 14-21. In de derde stond ik steeds aan de slechte kant van de score, ik kwam op een achterstand van 16-20. Toch bleef ik er in geloven, Dieter maakte dan enkele foutjes en kwam ik op een 20-20! Mentaal stond ik dan aan de goede zijde en zette dat door, ik kon uiteindelijke de partij winnen met 23-21!
In de halve finale mocht ik het dan opnemen tegen Gerrit Smissaert van de Pluimplukkers. Terug op terrein 1 en deze keer niet voor de kant mogen kiezen. In de eerste set startte ik dus aan de goede kant en wist de set te winnen met 21-19. In de tweede set had ik het een stuk moeilijker, ik zag heel laat de shuttle aankomen waardoor ik iedere keer net iets te laat kwam. Ik verloor de tweede set met 21-11. In de derde set besloot ik alles te geven, fysiek werd het heel lastig terwijl mijn tegenstander nog vrij fit leek. Ik draaide uiteindelijk op 11-10, wat dus een moeilijke opdracht ging worden. Ik maakte enkele foutjes en kwam op een achterstand. Ik verloor de derde set met 15-21. (Later verloor Gerrit van Matijs Dierickx met 21-6 en 21-12)

Een halve finale in het enkel had ik zeker niet verwacht, ik was immers tevreden als ik 2 wedstrijden zou kunnen winnen. Ook ben ik tevreden over mijn enkelspel zelf, ik bewoog goed en maakte over het geheel gezien weinig fouten.

Op zaterdagavond mocht ik nog dubbelen met Kris Dendoncker van de Pluimplukkers tegen Frederic Schroyens en de sympathieke Kristof Courtin (die me eerst aanzag als iemand anders), twee ex-A spelers en dus alles behalve een cadeau. In de eerste set speelden we terug goed samen, we speelden zeer snel en maakten beiden weinig fouten, ook konden we goed ons eigen spel spelen. Zo konden we vlot de eerste set winnen met 21-13. In de tweede set kwamen we op een lichte achterstand, toch wisten nog verrassend terug te komen en de 20-20 te halen. We kregen enkele matchpunten maar wisten die niet te verzilveren, we moesten de set laten gaan met 25-27! In de derde set starten we zeer slecht, we maakten domme fouten en keken als snel op een grote achterstand. We verloren de set met 11-21.
Jammer, hier had veel meer ingezeten, en met wat geluk wonnen we in 2 sets.

Ook op zaterdag mocht ik aantreden in het gemengd dubbel met Kim. Daarin moesten we het in onze eerste partij opnemen tegen Gerrit Smissaert en Elke De Waele. Een haalbare kaart normaal, maar met een wat zieke Kim toch een moeilijke partij. In de eerste set namen we een mooie versprong die uiteindelijk maar nipt konden houden. We wonnen de eerste set met 21-19. In de tweede set was vrij gelijkopgaand, toch konden we aan 16-16 een kleine kloof slaan en wisten we ook de tweede set te winnen met 21-19. Op zondag mochten we het in de halve finale dan opnemen tegen Chris Vandecasteele en Kristel Bingé. Ook hier een haalbare kaart dachten we. In de eerste set startten we zeer goed, al snel was de taktiek van de tegenstander duidelijk en probeerden we hier zo goed mogelijk mee om te gaan. We konden de eerste set winnen met 21-14. In de tweede set kwamen we minder aan ons spel toe, we kwamen meer in verdediging en konden te weinig aanvallen. Toch kwamen we aan enkele matchpunten, en ook hier wisten we de set niet binnen te halen, we verloren de set met 25-27! In de derde set toonden we mentale weerbaarheid, we namen direct een goede voorsprong en speelden rustig de set uit. We wonnen de partij met 21-13 en waren daarmee geplaatst voor de finale.
In die finale mochten het opnemen tegen Johan Janssens en Rebecca Van Hove. Het beloofde geen gemakkelijke partij te zijn maar met snel spel dachten we te kunnen scoren echter wisten we dat zij zeer traag gingen spelen. In de eerste set keken we al snel op een achterstand aan, we hadden weinig inbreng en ondergingen volledig het spel van de tegenstander, toch konden we op het einde nog mooi terugkeren met net niet goed genoeg. We verloren de set met 18-21. In de tweede set probeerden we zelf meer aan te vallen en rally’s te spelen, zo kwamen we toch was in ons ritme en konden de set winnen met 21-19. In de derde set ging het gelijk op. Er werden punten gemaakt langs beide zijden, de spanning bleef tot het einde in de set. Op 18-18 wisten we service over te nemen en kwamen we op 19-18. Dan maakten we een zeer belangrijk punt en kwamen we zo op ons eerste matchpunt. De druk steeg hierdoor bij de tegenstander en meteen was het eerste matchpunt raak!! We wonnen de set, de partij en het kampioenschap met 21-18!

Zo mogen we ons provinciaal kampioen mix B1 noemen voor Oost-Vlaanderen!

Een absoluut geslaagd tornooi, ik vond mezelf bij momenten zeer sterk spelen en had vele van de wedstrijden onder controle.