Blog  
 Page Blog
Blog » Wat te kiezen van Yonex

Wat te kiezen van Yonex Door Geert om 13:05 30/11/2007

Er is tegenwoordig zoveel keuze, welk racket zal je nemen, welke bespanning, hoeveel kilogram, welke snaar, …
Heel veel vragen en vaak een moeilijke keuze en als je het een beetje goed wil doen dan zoek je het best even uit wat er bij je past. Het wordt vaak over het hoofd gezien en er wordt snel iets gekocht maar een goede keuze in type racket en snaar kan je spel en je niveau snel doen stijgen.

Het is ook steeds belangrijk 2 of 3 dezelfde racketten te hebben met dezelfde bespanning, ik hoor je nu denken van “hallo, je weet niet wat het kost?”, het is inderdaad een kostelijk grapje maar je hebt er alleen maar voordeel uit. Als je ieder jaar een andere racket koopt, heb je misschien iedere keer het nieuwste van het nieuwste maar moet je spel terug volledig opbouwen met je nieuw racket en dat willen we niet. Bovendien kan je met 2 – 3 racketten al snel 3-4 jaar mee door en zelfs langer als het wat meezit. Nog een zeer belangrijk voordeel is als je een snaar stuk slaagt kan je een racket pakken die perfect hetzelfde is, zelfde type met dezelfde snaar en bespanning. Je hoeft je niet aan te passen en kan direct verder, terwijl als je maar 1 racket hebt je terug moet aanpassen aan je vaak “ouder” racket en dat is niet zo fijn. Meerdere racketten heeft dus absoluut een voordeel!

Om nu je keuze wat te vergemakkelijken heb ik een mooi grafiekje gevonden van Yonex waarin de meeste racketten staan en hoe ze ongeveer in de hand liggen. Bijhorend ook de snaren van Yonex, welke je een overzicht geven over de stabiliteit, controle, power en het stuiten. Zo kan je kiezen voor een absoluut aanvallend racket met een power-snaar als je echt alles op de aanval wil spelen, en net andersom als je meer op je verdeding leunt. Je ziet je kan tal van combinaties maken en dit naar je eigen spelbeeld.

Raket-Snaar Grafiek

Ik hoop dat het voor iedereen duidelijk is, dat je best een weloverwogen keuze maakt en dat je er absoluut niet te snel mag overgaan.

Meer informatie kan je uiteraard ook nog vinden op de Yonex site zelf

Geplaatst onder: Badminton   Reacties (1)
 1 Reactie

 
Reactie door Kim Om 23:24 30/11/2007
 

Hhhmmm….
Ik ga meestal voor het mooiste kleureke van racket en voor snaren, die da best bij mijn racket pasen qua kleur… (hihi)
Maar ik ben dan ook zo geen supertalent hé… :d

  RSS feed voor reacties op dit bericht.
 

Sorry, Reacties plaatsen is nu niet mogelijk.

Blog menu
Links

Archieven

Andere
RSS
Comments RSS

 

  © Geert De BaetsRSS/XML FeedRSS/XML Feed
Foutje