Blog » Damme 1G – Mintons 1G : 6-2

Damme 1G – Mintons 1G : 6-2 Door Geert om 19:34 19/11/2007

Op zondag 18 November stond dus een hele belangrijke wedstrijd op het programma (zoals je hier kan lezen). De spanning was hoog, de inzet was dan ook de titel in 2de Liga B. Goed op tijd en met een degelijke opwarming begonnen we aan de wedstrijden. Onze kapitein had beslist om zelf niet te spelen, daar hij de laatste weken te weinig wedstrijden heeft gespeeld. Iedereen speelde 3 wedstrijden, de volledige ploeg bestond uit Nathalie, Anton, Kim en ik.

De dubbels gingen van start, Nathalie en Kim speelden tegen Carine Van Eyck en Marijke Dhondt. Anton en ik mochten het opnemen tegen Michiel Polfliet en Davy Verdoorent. De dames konden vrij vlot de partij winnen met tweemaal 21-17. Anton en ik hadden het een stuk moeilijker, de eerste set konden we nipt winnen met 21-18. We speelden niet goed en ook in de 2de set speelden we niet veel beter, terwijl het bij de tegenstanders steeds beter ging, we verloren de tweede set met 15-21. In de derde set moest het echt beter zijn en dat deden we ook, we konden een kleine voorsprong nemen en deze steeds meer opbouwen, we wonnen de derde set met 21-16.

Tussenstand 2-0. Goed gestart en al 2 belangrijke wedstrijden op zak.

Nathalie mocht daarna starten met haar enkel tegen Marijke. In de heenronde had Nathalie hier 3 zware sets gespeeld, het beloofde dus geen gemakkelijke partij. Nathalie gaf het beste van haarzelf, de eerste set won ze met 21-16. In de tweede set deed ze het nog beter, ze liet de tegenstander geen kans en won de set met 21-13. Ondertussen begonnen Kim, Anton en ik ook aan onze enkel. Anton speelde tegen Jurgen Gabriëls, Kim tegen Ann Kusé, ik mocht het opnemen tegen Michiel. Anton, die in de heenronde verloor van Jurgen, kende weinig problemen deze keer, in de eerste set was het snel duidelijk dat Anton de overhand had, hij won de set met 21-8. Ook in de tweede ging het zeer vlot, hij won de tweede set met maar liefst 2 punten tegen : 21-2!! Kim mocht het dus terug opnemen tegen Ann, in de heenronde won Kim vrij vlot in 2 sets. Nu had Kim het een stuk moeilijker, ze verloor de eerste set met 16-21. In tweede set ging het niet veel beter, ze kon nooit echt een vuist maken tegen de sterk spelende Ann, Kim verloor de tweede set met 11-21.

Tussenstand was ondertussen 4-1. Al zeker van een gelijkspel, maar uiteraard gingen we voor de volle pot.

Ik was ondertussen ook goed gestart tegen Michiel. In de heenronde wist Dieter van Michiel te winnen in 3 sets, een gemakkelijke partij ging het dus zeker niet zijn. Ik had Michiel ook bezig gezien op de provinciale kampioenschappen en ook daar speelde hij sterke partijen. Het zelfvertrouwen was echter aanwezig bij mij door mijn goede prestatie op de provinciale kampioenschappen en ook in de competitie heb ik slechts 1 wedstrijd verloren. In de eerste set startte ik geconcentreerd, ook mede door de vele fouten van Michiel kon ik deze vlot binnenhalen met 21-13. In de tweede set kwam Michiel wat beter in zijn spel, en speelde ik futloos, bewoog niet optimaal en maakte foute keuzes in slagen. Ik verloor de tweede set met 17-21. In de beslissende set nam ik terug een kleine voorsprong en gaf deze niet meer af, al was het soms zeer spannend, ik won de set met 21-18. Daarmee haalde ik het beslissende 5de punt binnen en waren we zeker van de overwinning.

Tussenstand 5-1. Zeker van de overwinning en dus zonder enige stress gingen we vol vertrouwen voor de 7-1.

In de eerste mix speelden Kim en ik tegen Michiel en Ann. We kenden een zeer matige start, we speelden te veel het spel van de tegenstander mee en gingen te snel in verdediging. We verloren de eerste set met 18-21. In de tweede set speelden we een stuk beter, gingen zelf snel in de aanval en namen een comfortabele voorsprong, we wonnen de set met 21-9. In de derde set speelden we gecontreerd verder, we namen terug een mooie voorsprong. Echter door wat kleine foutjes en onnodige missers kwamen onze tegenstanders terug. Uiteindelijk konden we toch de partij winnen met 23-21. Ondertussen hadden Anton en Nathalie er ook 3 sets opzitten tegen Jurgen en Carine. Ze wonnen vrij gemakkelijk de eerste set met 21-15. De tweede set moesten ze jammer genoeg laten gaan met 16-21. En ook in de derde set konden ze niet meer hun goede spel bovenhalen, ze verloren de derde ook met 16-21.

Eindstand 6-2. Een mooie uitslag en een terechte overwinning denk ik.
Een detail van de ontmoeting kan je hier bekijken.

Zo nemen we nu 4 punten voorsprong op de tweede in de stand, De mintons.
Zondag 25 November spelen we onze laatste thuiswedstrijd tegen de laatste in de stand Waregem. Ook dit wordt een zeer belangrijke wedstrijd om onze eerste plaats te verdedigen.
Dus kom zeker kijken en supporteren, het is onze laatste thuiswedstrijd van de gemengde competitie dit seizoen!

Geplaatst onder: Mix Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Damme 1G – Mintons 1G : 6-2