Blog  
 Page Blog
Blog » 2007 » oktober

Verslag tornooi DZ99 Door Geert om 14:01 29/10/2007

Dit weekend (27 en 28 oktober) vond het tornooi van DZ99 plaats. Een internationaal tornooi met normaal gesproken een drukke bezetting, echter waren er toch niet zo veel inschrijving in de B reeks. Er werd voor het gemengd en het dubbel gekozen om open B te hanteren.
Aanvankelijk had ik ingeschreven met Dieter De Weert, echter door zijn blessure dubbelde ik met Matthias Raepsaet.

Op zaterdag mocht ik starten met de Heren Enkel, ik moest het opnemen tegen Björn Van Nieuwenhuyse. Ik startte vrij slecht, en maakte teveel fouten. Ik had ook nog helemaal niet het ritme te pakken dat nodig was om beter te spelen. Ik verloor de eerste set dan ook. In de tweede set ging het vrij gelijk op, toch liep Björn wat uit en kwam ik op een 17-20 achterstand. Ik wist uiteindelijk terug te vechten en de set te pakken met 22-20. In de derde set ging het bij vlagen goed maar kon nooit echt afstand nemen. Uiteindelijk won ik de partij met 21-17.
In de tweede enkel mocht ik het opnemen tegen favoriet en eerste reekshoofd Steve Mahieu, Steve die onlangs ook het tornooi van Tielt wist te winnen is in goede doen. In de eerste set lag het tempo een stuk hoger dan de vorige partij en dit brak me op, bijgevolg verloor ik de eerste set kansloos. In de tweede set startte ik stukken beter en kon vlot volgen, ik nam zelfs een kleine voorsprong maar kon deze niet vasthouden. Bij een stand van 17-17 maakte ik enkele onnodige fouten en verloor de partij. Steve won later het tornooi tegen Matthias Raepsaet.

In het Heren Dubbel later op de dag mocht ik het dan met Mathhias opnemen tegen Broes Naeye en Mattias Buysens. Op papier een makkelijke partij, goed om wat aan ons samenspel te werken. We wonnen de partij vlot in 2 sets en hadden daarmee onze eerste overwinning binnen. In onze tweede partij mochten we het opnemen tegen Dieter Cabu en Wim Soenens, twee clubgenoten van Matthias. Ook deze partij mocht op papier geen problemen geven. We speelden al een stuk beter dan onze eerste wedstrijd en speelden goed samen. Ook deze partij konden we vrij vlot winnen in 2 sets. Als derde partij in onze poule mochten we het opnemen tegen eerste reekshoofd Tom Segher en Steve Mahieu. Op het tornooi van Tielt wist ik te winnen van hen met Johan Muller aan mijn zijde, ik wist dus dat het mogelijk was. In de eerste set ondergingen we teveel het spel van hen, ook het serieuze tempoverschil was een grote aanpassing, we verloren de eerste set vrij kansloos. In de tweede wisten we ons goed te herpakken, we speelden geconcentreerd en we geloofden er vol in. We maakten weinig fouten en speelden ons eigen spel, vol in de aanval 🙂 , we wonnen de tweede set. In de derde set gingen we goed door, kwamen op een mooie voorsprong die we konden vasthouden tot het einde, hierdoor wonnen we de partij en waren we geplaatst voor de finale. In die finale mochten we het opnemen tegen een ander DZ99 koppel, Björn Van Nieuwenhuyse en Seppe Jacques. In principe een haalbare kaart maar we mochten ze zeker niet onderschatten. In de eerste set ging het vrij gelijk op, we gaven elkaar niet veel toe. Toch konden we op het einde een beetje druk zetten en de set nipt binnenhalen. In de tweede set ging alles zoals het moest, we speelden sterk en maakten weinig fouten, zo kwamen we al snel op een 19-10 voorsprong. Echter lieten we ze nog terugkomen tot 19-17 tot we dan uiteindelijk de partij uitmaakten.
Zo wonnen we het heren dubbel B1, een mooie prestatie voor onze eerste keer dat we samenspeelden.

Zondag stond het gemengd dubbel gepland, ik speelde samen met Ann-Sofie Van De Voorde en stonden als eerste geplaatst. In onze poule mochten we het opnemen tegen Sam Castelein en Lieselot De Bleeckere. Ook hier op papier een makkelijke partij en een mooie opwarmer. Zonder al te veel problemen konden we de partij vlot winnen en ons samenspel terug wat bijsturen. In de tweede partij mochten we het opnemen tegen Björn Van Nieuwenhuyse (yeps alweer Björn 🙂 ) en Emilie Jacques. Dit beloofde geen gemakkelijke partij en het was duidelijk dat we beter moesten spelen dan in onze eerste wedstrijd. In de eerste set speelden we allemaal een degelijke partij, weinig fouten aan beide zijden. Toch waren wij de gelukkigen op het einde van de set, we wisten de set te winnen met 22-20. In de tweede set wisten we wel wat we anders moesten doen, maar konden dit niet direct realiseren, we verloren de set nipt met 18-21. In de derde set lukte het iets beter onze strategie toe te passen, waardoor de tegenpartij toch enkele foutjes maakte. Hierdoor konden we een vlotte voorsprong opbouwen en uiteindelijk ook de partij winnen.
We waren ons poule doorgekomen en mochten het dan tot slot op nemen tegen Tony Montoy en Ann Holvoet in de finale.
Met Tony en Ann hadden we een ijzersterk duo tegen ons, beiden spelen in 2de nationale. We begonnen iets afwachtend aan de eerste set, we konden goed volgen maar kwamen net te kort. We verloren de eerste set met 18-21. In de tweede set speelden we met wat meer initiatief en konden een kleine voorsprong nemen, toch bleef de spanning in de set tot het einde. We konden de set winnen met 22-20. Het was ondertussen duidelijk dat we elkaar waard waren en dat nog een spannende set zat aan te komen. In de derde set gaven we elkaar geen duimbreed toe. We speelden op het scherpst van de snee maar konden geen afstand nemen van onze tegenstanders. Uiteindelijk kwamen we op een 17-14 voorsprong, toch kwamen onze tegenstanders terug naar 18-18. Daarna maakten we enkele foutjes en verloren we nipt de partij met 18-21. Jammer, al was het een dubbeltje op zijn kant.

Toch een mooi tornooi gespeeld, met een finaleplaats en winst als resultaat.

Geplaatst onder: Tornooien   Reacties (3)
Olve G1 – Damme G1 : 1-7 Door Geert om 13:03 21/10/2007

Op zaterdag morgen 20 oktober stond alweer de eerste wedstrijd van de terugronde plaats. We mochten het uit tegen Olve opnemen. Olve staat momenteel 4de in de stand en is ook een niet te onderschatten tegenstander. Het spreekt voor zich dat ook dit een belangrijke wedstrijd is om onze leiderpositie te behouden. Helaas moesten we het terug zonder onze ploegkapitein stellen die een lichte blesure heeft opgelopen in de vorige competitiematch. Gelukkig konden we ook deze keer beroep doen op Nick Van Paemelen om hem te vervangen.

Zoals gewoonlijk begonnen we aan de dubbels, Anton en ik speelden tegen Rudi Colijn en Agus Surjadjaja. In de eerste set speelden we zowat onze slechtste set ooit, te weinig inzet, totaal niet doordacht. We verloren dan ook kansloos met 21-13. In de tweede set moest het weliswaar beter en dat deden we dan ook, we konden de set maar nipt binnenhalen met 19-21. In de derde set starten we terug wat minder, we kwamen al snel op een achterstand. Toch konden we deze beetje bij beetje terug goedmaken en kwamen we op een mooie voorsprong 15-18. Maar net hetzelfde scenario als vorige week, we maakten enkele foutjes en het was 20-20. Gelukkig konden de laatste beslissende puntjes pakken en de set beslissen met 20-22. Ondertussen hadden de dames reeds gedaan met hun wedstrijd. Kim en Nathalie speelden tegen Evi Van Santvoort en Petra Vanlaer, absoluut geen gemakkelijke tegenstanders. Onze dames wisten de eerste set te winnen met 18-21. In de tweede set ging het iets moeizamer maar konden toch aan het langste eind trekken, ze haalden de set binnen met 21-23.

Tussenstand 0-2. Goed op weg naar terug een belangrijke zege.

Daarna begonnen de enkels, normaal worden meestal de eerste heren enkel en de eerste dames enkel gestart maar hier besliste de onofficiele wedstrijdleider om het strict volgens het papier te doen en dus eerst de twee heren enkels te laten spelen, en dit terwijl de spelers van Olve akkoord waren om het anders te doen. De wedstrijdleider besliste dus om een onderling akkoord van de spelers tegen te gaan. Zo had de man ook zijn zegje gehad en ging daarna prompt gaan spelen in een andere competitie (wat niet toegelaten is als wedstrijdleider), waarmee hij zich alleen maar belachelijker maakte dan hij al was.
Dus de heren enkels dan, Anton speelde tegen Agus, Nick speelde tegen Rudi. Anton kende een zeer vlotte start, in de eerste set liet Anton geen spaander heel van zijn tegenstander, hij won de set met 4-21! In de tweede set liet Anton het tempo wat zakken maar dat was nog ruim genoeg om ook de tweede set vlot te winnen met 13-21. Nick was ondertussen ook bezig aan zijn partij. Na een moeizame start kwam Nick op dreef en wist de eerste set te winnen met 17-21. In de tweede set ging het nog ietsjes vlotter en liet Nick een 15-21 aantekenen.

Tussenstand 0-4. Een betere start konden we ons dus niet wensen.

Dan de dames enkels. Nathalie mocht het opnemen tegen Evelien Tijtgat, Anne Stoel nam het op tegen Evi. Anne speelde een behoorlijke eerste set maar kon geen aanspraak maken op winst, ze verloor de eerste set met 21-12. In de tweede set leek alle te lukken bij Evi en kon de set binnenhalen met 21-6. Ondertussen had Nathalie de eerste set gemakkelijk kunnen winnen met 13-21. In de tweede kwam ze net te kort en moest de set laten gaan met 21-17. Nathalie toonde haar gekende veerkracht en vocht voor wat ze waard was in de derde. In een spannende set wist ze de overhand te nemen en de set te winnen met 18-21.

Tussenstand 1-5. Hiermee was de overwinning binnen en konden we zonder druk aan de gemengde dubbels beginnen.

In het eerste gemengd mochten Kim en ik het opnemen tegen Agus en Evelien. We gingen vlot van start en wisten een mooie voorsprong op te bouwen, we wonnen de eerste set met 13-21. In de tweede set was het net hetzelfde senario, we gaven de tegenstanders weinig kansen. We beslisten de partij met opnieuw 13-21. In het tweede gemengd namen Nick en Nathalie het op tegen Rudi en Petra. Ook zij kenden een vlotte start en namen vlot de eerste set met 14-21. In de tweede ging het net iets moeizamer maar haalden toch de set binnen met 18-21.

Eindstand 1-7. Een belangrijke winst geboekt dus en een mooi resultaat met het oog op het wedstrijdsaldo. Hiermee blijven we aan kop in 2de liga.

Een detail van de wedstrijden kan je hier vinden.

Onze volgende wedstrijd is thuis tegen De mintons en wordt de topper in onze reeks. We rekenen massaal op onze supporters op 18 november om 9.30u in Damme!

Geplaatst onder: Mix Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Olve G1 – Damme G1 : 1-7
Foto’s tornooi Tielt online Door Geert om 14:41 19/10/2007

Ik heb vandaag enkele foto’s online gezet van het tornooi van Tielt dat op 29 en 30 september plaats vond.

De foto’s zijn hier te vinden.

Een verslagje van het tornooi kan je hier lezen in een vorige blog.

Geplaatst onder: Tornooien   Reacties uitgeschakeld voor Foto’s tornooi Tielt online
Damme G1 – Pluimplukkers G2 : 8-0 Door Geert om 16:58 14/10/2007

Op zondag 14 oktober stond de laatste wedstrijd van de heenronde op het programma, we mochten het opnemen tegen de Pluimplukkers. De Pluimplukkers momenteel voorlaatste in de stand zijn zeker een niet te onderschatten tegenstander.
Aan onze kant konden we terug beschikken over onze ploegkapitein, maar een topfitte ploeg hadden we jammer genoeg niet. Kim was lichtjes ziek, maar stilaan terug aan de betere hand.

In de dubbel mochten Anton en ik het opnemen tegen Roald Goosens en Geert Gabriels. Bij de dames speelden Nathalie en Anne tegen Bieke Vandecaveye en Leen Vangroenweghe. De dames wonnen vlot hun eerste set met 21-12. In de tweede set lieten ze het tempo wat zakken en kwamen zo op een 12-19 achterstand, echter wisten ze nog de set en daarmee de partij te pakken met 23-21. In het herendubbel verloren we de eerste set door wat foutjes en wat geluk aan de overkant met 16-21. In de tweede set was het net omgedraaid en konden we de set nemen met 21-16. In de beslissende derde set begonnen we goed en kwamen we op een mooie voorsprong, op 20-14 mochten kregen we ons eerste matchpunt. Voor de spanning en door wat fouten werd het nog 20-20, daarna konden we de twee beslissende punten binnenhalen, 22-20.

Tussenstand 2-0. Mooi op schema om een belangrijke overwinning te boeken.

In de enkels mocht Anton het opnemen tegen Roald, Nathalie tegen Tanja Vervust. Anton kende een zeer vlotte start, hij kwam op een 11-5 voorsprong “zonder al te veel te doen” volgens Anton. Hij haalde de eerste set binnen met 21-6! In de tweede set was het net iets moeilijker, kwam de fysiek opspelen, maar hij kon de set toch binnenhalen met 21-17. Nathalie speelde een zeer goede enkel, in de eerste set wist Nathalie vlot de overhand te nemen en nam de set met 21-9. En ook de tweede set wist ze gemakkelijk te winnen met 21-9.

Tussenstand 4-0. Een overwinning kon ons dus bijna niet meer ontsnappen.

In de tweede enkels mocht Dieter het opnemen tegen Simon Van Gastel, Anne tegen Leen. Dieter kende een ongelukkige opwarming, hij sloeg direct zijn snaren stuk. Toch speelde Dieter de eerste set op goed niveau en kon de set pakken met 21-15. In de tweede set ging het allemaal nog vlotter, Dieter liet Simon alle hoeken van het terrein zien en wist de partij te winnen met 21-9! Anne speelde in haar eerste set wat ongelukkig, maakte enkele fouten, maar kon toch net de overhand nemen en de set nemen met 21-19. In de tweede set speelde Anne al een stuk beter en maakte heel wat minder fouten. Ze kon de set winnen met 21-12.

Tussenstand 6-0. De overwinning was hiermee een feit en opnieuw was ons enig doel nog om de 8-0 op papier te zetten.

In het eerste gemengd mochten Nathalie en ik het opnemen tegen Geert en Tanja. In de eerste set nemen we een vlotte voorsprong, die we daarna terug even vlot weggaven. Bij 11-10 was het genoeg geweest en was de concentratie er terug, we konden de set gemakkelijk binnenhalen met 21-13. In de tweede set kenden we een iets moeizamere start, we kwamen snel achter en bleven op een achterstand staan tot 12-17. Daarna kwamen we op gelijke hoogte en konden uiteindelijk toch de set nemen met 21-18. In het tweede gemengd speelden Dieter en Kim tegen Bieke en Simon. In de eerste set speelde Dieter met een ander racket en nog niet geheel op niveau, gevolg een verlies met 14-21. In tweede terug met een beter racket en terug op temperatuur ging het iets vlotter, de set werd binnengehaald met 21-17. In de derde set verliep alles op schema toen Dieter onnodig duikte en zich licht blesseerde. Toch konden Dieter en Kim nog de set binnenhalen met 21-11 en daarmee de 8-0 op papier zetten.

Eindstand 8-0. Een mooie overwinning waarvan ik niet had gedacht dat we met zo een overtuigende score gingen winnen.

Onze volgende wedstrijd is volgende week zaterdag 20 oktober tegen Olve om 10.40u.

Geplaatst onder: Mix Competitie   Reacties (2)
Ten Cate weg bij Ajax Door Geert om 20:05 09/10/2007

Het zat er aan te komen, Henk Ten Cate gaat weg bij Ajax.
Na de uitschakeling in de voorronde van Champions League tegen Slavia Praag was het al niet te best.
Daarna bleek ook Dinamo Zagreb te groot om zich nog te plaatsen voor de groepsfase voor de Uefa Cup.
Het bracht alleen maar de positie van Henk onder zware druk, en dit terwijl Ajax wel goed bezig is in de nederlandse competitie.
Momenteel staat Ajax tweede en heeft het reeds de Johan Cruyff – Schaal gepakt als eerste prijs dit seizoen.

Jammer genoeg verliet Henk toch Ajax, terwijl ik Henk zeker een goede en gepaste trainer vond voor Ajax. Hij kon rust in de ploeg brengen, en heeft Ajax echt beter laten voetballen. Door zijn komst bij Ajax zijn ook enkele internationale toppers teruggekeerd bij Ajax, zoals Jaap Stam en Edgar Davids. Ook had ik het gevoel dat hij nog veel meer uit Ajax kon halen, en dit zeker in de toekomst ging doen. Daarom vind ik het extra jammer dat hij nu al vertrekt.

Henk maakt de overstap naar Chelsea waar José Mourinho ontslagen werd door terleurstellende resultaten in de Engelse competitie.
Bij Chelsea zal Henk ongeveer 5 keer zoveel verdienen als bij Ajax, terwijl hij daar aan de slag gaat als veld trainer en niet als hoofdtrainer.
Daarmee kiest Henk natuurlijk ook voor het geld, of het een sportieve uitdaging is voor Henk weet ik niet …

Ik wens hem alvast voor succes bij Chelsea en hoop van harte dat Ajax snel een degelijke trainer kan presenteren die Ajax terug naar een hoger niveau kan brengen. 

Geplaatst onder: Voetbal   Reacties uitgeschakeld voor Ten Cate weg bij Ajax
Damme G1 – DZ99 G2 : 8-0 Door Geert om 13:14 08/10/2007

Op zondag 7 Oktober ontvingen we DZ99 thuis. DZ99 staat momenteel op een mooie gedeelde eerste plaats, ze speelden verrassend gelijk tegen de Pluimplukkers en wisten te winnen van Olve en Waregem. We moesten dus winnen om afstand van hen te kunnen nemen. Daarnaast konden we ook niet beschikken over onze ploegkapitein Dieter, het beloofde dus zeker geen gemakkelijke ontmoeting te worden. Eens aangekomen in Damme vernamen we dat Anton zich niet al te lekker voelde, we hadden er dus al beter voorgestaan. Toch begon iedereen vol overtuiging aan de wedstrijden.

In het heren dubbel speelde ik samen met Anton tegen Dieter Cabu en Bart Soenens. Hierin kenden we weinig problemen, we konden snel de overhand nemen en zo de tegenstanders onder druk houden. We konden de eerste set vlot binnenhalen met 21-14. In de tweede set gingen we zeer goed van start en door de vele fouten aan de overkant konden we gemakkelijk de partij binnenhalen met 21-6. In het dames dubbel namen Nathalie en Anne het op tegen Griet De Graeve en Emilie Jacques. En ook de dames konden de eerste set vlot naar hun toetrekken en met 21-16 binnenhalen. In de tweede set ging het nog iets makkelijker en wisten ze de partij met 21-12 te beslissen.

Tussenstand 2-0, goed op weg dus.

In het heren enkel viel Nick in voor Anton. Nick speelde dubbel mee in het 2de team, en kon het daarna nog opnemen tegen Wim Soenens. Nick speelde een dijk van een wedstrijd en gaf zijn tegenstander geen enkele kans. Hij wist de eerste set met 21-12 te winnen. In tweede set ging het zowaar nog beter en wist Nick een 21-6 op papier te zetten. Een puike prestatie als invaller! Ondertussen was Nathalie bezig aan haar enkel tegen Griet De Graeve, Griet die heel veel terugbracht hield lang gelijke stand met Nathalie. Op het einde kon Nathalie toch een kleine afstand nemen waardoor ze de set binnenhaalde met 21-19. In de tweede set ging Nathalie geconcentreerd door en liet haar tegenstander alle hoeken van het terrein zien. Nathalie won de tweede set met 21-16.

Tussenstand 4-0 en op weg naar een belangrijke overwinning.

In de tweede enkel mocht ik het opnemen tegen Bart Soenens. Na een wat slappe dubbel had ik wat moeite om in mijn ritme te komen, in de eerste set ging de score vrijwel gelijk op, echter maakte ik toch enkele onnodige fouten. Ik hield me echter kalm en kon de set toch vlot winnen met 21-14. In de tweede set ging het ongeveer gelijk. Een gelijk score verloop tot 10-10, pas dan kon ik afstand nemen van mijn tegenstander. Ik haalde de set binnen met 21-13, daarmee was de overwinning een feit.
Ondertussen was ook Kim bezig aan haar enkelpartij, zij mocht het opnemen tegen de onbekende Emilie Jacques. Kim wist de eerste set nipt te verliezen met 19-21, dit na een mooie terugkomst van 15-20 naar 19-20. In de tweede set speelde kim geconcentreerd en wist ze vlot de overhand te nemen en de set te pakken met 21-13. In de beslissende derde set hield Kim haar niveau vast en kon ze ook de derde set pakken met 21-15.

Tussenstand 6-0. De overwinning was binnen, ons enige doel was nog om de 8-0 op het bord te zetten.

In de eerste mix mochten Anton en Kim het opnemen tegen Dieter Cabu en Emilie Jacques. Anton en Kim liepen erover al was het niets, in een mum van tijd was de eerste set binnen met 21-6. En ook de tweede set was snel afgehandeld, ze wonnen de tweede met 21-10.
In de tweede mix speelde ik samen met Nathalie tegen Wim Soenens en Griet De Graeve. In de eerste set wisten we snel een kleine voorsprong te nemen, we hielden deze ook vast tot het einde van de set en wonnen met 21-15. De tweede set verliep bijna gelijk, we kenden een goede start en hielden onze tegenstanders goed onder druk. Zo haalden we ook de tweede set met 21-15 binnen en daarmee stond de 8-0 op het bord.

Eindstand 8-0. Een mooie overwinning, hiermee komen we samen met De mintons aan kop.

Onze volgende wedstrijd is volgende week zondag 14 oktober om 9.30u tegen de pluimplukkers, kom zeker supporteren!

Geplaatst onder: Mix Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Damme G1 – DZ99 G2 : 8-0
Waregem G1 – Damme G1 : 1-7 Door Geert om 13:47 02/10/2007

Gisterenavond stond de uitwedstrijd Waregem – Damme op het programma. Waregem is nieuw in de reeks en speelde vorig jaar in 3de liga. Bij Waregem speelde ook heel wat bekenden mee, we wisten ongeveer wat we konden verwachten. Het beloofde niet gemakkelijk te worden, maar toch waren we enkel tevreden met een overwinning.

Mooi op tijd begonnen we aan de dubbels, Anton en ik speelden tegen Didier en Philip, Kim en Nathalie speelden tegen Ann-Sofie en Greetje. In de eerste set wisten Anton en ik een kleine voorsprong op te bouwen en deze vast te houden tot het einde, we konden de set winnen met 17-21. Ook in de tweede set speelden we goed door en kwamen op een 15-19 voorsprong, toch kwamen onze tegenstanders terug en kregen we een setpunt tegen, met wat geluk konden we de set dan toch uiteindelijk binnenhalen met 21-23. Bij de dames moest er echter wat meer werk geboden worden, ondanks een vlotte winst in de eerste set wisten ze de tweede nipt te verliezen en kwam er een derde set aan te pas. In deze set waren enkele mooie rally’s te zien en konden Kim en Nathalie de partij binnenhalen met 17-21.

Tussenstand 0-2. Een goede start dus.

Meteen daarna konden 3 enkels gestart worden, Anton, Nathalie en Dieter. Anton speelde tegen Tom De Vos, in de eerste set wist Anton met geconcentreerd spel de set binnenhalen. In de tweede set ging het iets minder goed, Anton kwam 11-5 achter maar kon gelijk komen tot 12-12 en uiteindelijk de partij binnenhalen met 14-21. Nathalie mocht het opnemen tegen Ann-Sofie. Hierin wist ze snel de overhand te nemen en liet haar tegenstander alle hoeken van het terrein zien. Nathalie kon de partij vrij vlot winnen in 2 sets. Ook Dieter was ondertussen bezig aan zijn enkel tegen Didier Marysse. In de eerste set wist Dieter een duidelijke voorsprong op te bouwen en kon de set vlot winnen met 10-21. In de tweede set liep het iets moeizamer, Dieter kwam keek al snel op een achterstand. Toch wist hij de score terug gelijk te trekken, maar moest dan toch de set laten aan Didier. In de beslissende derde set ging het gelijk op, met enkele mooie rally’s van beide kanten. Helaas moest Dieter de partij zeer nipt laten gaan met 21-19.

Tussenstand 1-4. Mooi op schema om een overwinning binnen te halen.

Tenslotte mocht Kim aantreden voor haar enkel tegen Vicky Destoop. In de eerste set wist Vicky geen vuist te maken tegen het goede spel van Kim, Kim kon de eerste set vrij vlot winnen. Ook in de tweede set speelde Kim zeer geconcentreerd en kon de partij al bij al vlot binnenhalen. Hierdoor was de overwinning een feit.
Ondertussen waren we al bezig met de eerste set van de eerste mix, ik speelde samen met Anne tegen Freddy en Greetje. In de eerste set wisten we een mooie voorsprong op te bouwen, maar konden deze helaas niet vasthouden, we moesten de set laten gaan met 21-19. In de tweede moest dit beter, concentratie omhoog en met iets tacktischer spel konden we de tweede set binnenhalen met dezelfde score, 19-21. In de derde set was het noodzakelijk de concentratie vast te houden en de tegenstanders onder druk te zetten. We slaagden hierin vrij goed, we kwamen op een mooie voorsprong die we niet meer weggaven, we wonnen de set, en daarmee de partij met 16-21.
In de tweede mix mochten Kim en Dieter het opnemen tegen Tom en Vicky. In hun eerste set wisten ze maar net de bovenhand te nemen, ze konden de set winnen met 19-21. In de tweede set was de concentratie weg bij de tegenstander waardoor Kim en Dieter gemakkelijk naar de overwinning gingen, ze konden de partij binnenhalen met 12-21 en zo de 1-7 eindstand op het bord zetten.

Eindstand 1-7. Een mooie overwinning en goed voor het vertrouwen.

Een detail van de wedstrijd kan je hier vinden.

Onze volgende wedstrijd is nu zondag 7 oktober thuis tegen DZ99, die een sterke start heeft gemaakt dit seizoen. Het beloofd zeker geen gemakkelijke wedstrijd. Kom dus zeker zien!

Geplaatst onder: Mix Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Waregem G1 – Damme G1 : 1-7
Tornooi Tielt Door Geert om 14:29 01/10/2007

Op 29 & 30 september vond voor de eerste keer het tornooi van Tielt plaats.
Omdat het de eerste keer was dat er een officieel tornooi georganiseerd werd door BC Tielt was de opkomst in de B1 vrij laag.

Op zaterdagmiddag mocht aantreden tegen Mathijs Druart, tegen wie ik al eerder wist te winnen maar ook al van verloren had. Het beloofde een zware partij te worden. De eerste set kon ik maar nipt winnen. In de tweede ging ik zeer goed van start, maar maakte daarna een hele reeks fouten, verloor mijn concentratie en wist alsnog de set te verliezen. Alle moed bijeen geraapt dan om de derde te starten, het ging vrijwel gelijk op. Toch kon ik op het eind het hoofd koel houden en enkele mooie punten maken en daarmee ook de partij binnenhalen. Daarmee zat de enkel er reeds op voor de zaterdag.

Later op de middag mochten we beginnen aan de dubbels, ik speelde voor de gelegenheid met Johan Muller, we stonden als eerste reekshoofd op de tabel. We zaten in een poule van 3 en mochten het eerst opnemen tegen Jonas Maes en Patrick Careelmont. We startten zeer geconcentreerd aan de wedstrijd en wisten een kleine voorsprong te nemen, maar onvrijwillig lieten we het tempo zakken en kwamen onze tegenstanders terug en moesten we de set zelfs laten gaan met 20-22. In de tweede set zou dit niet gebeuren, concentratie ten top en fouten aan de overkant bracht ons met 21-7 naar de winst in de tweede set. In de derde set was het zeer spannend, we gaven elkaar niets toe. Met een paar geluktreffers van de overkant zag het er niet goed uit voor ons, maar we konden gelukkig toch de partij binnenhalen met 23-21.
In onze tweede dubbel mochten we opnemen het tegen het zuidwest duo Steve Mahieu en Tom Segher, zij hadden ondertussen gewonnen van Jonas en Patrick. In de eerste set konden we vlot ons aanvallend spel opleggen waardoor we eigenlijk niet in problemen kwamen en deze met 21-13 wisten binnen te halen. In de tweede set ondergingen we meer hun spel en kwamen we niet uit onze verdediging, we verloren bijgevolg de tweede set. Ook hier was terug een derde set nodig, in deze set kwamen we op 6-12 achterstand maar bleven kalm (mijn partner al wat meer dan ik) en kwamen terug naar 12-12. Blijkbaar was onze tegenpartij toch wat aangeslagen en konden zich niet meer genoeg concentreren. We wonnen de partij, en daarmee het tornooi, met 21-16.

Op zondag mocht ik dan aantreden voor mijn 2de enkel tegen Tom Segher. Op het tornooi van Oostende wist ik vlot te winnen van Tom, toch onderschatte ik hem niet. In de eerste set ging er het meteen heftig aan toe, maar kon de set net niet pakken, ik verloor met 21-23. In de tweede set kon ik een kleine voorsprong opbouwen die ik niet meer weggaf, ik won de tweede set met 21-16. In de beslissende derde set begon ik iets te laks, kreeg ook wat last van mijn dijbeen en kon te weinig bewegen naar voor. Bijgevolg verloor ik de set met 21-16. Jammer, hier had toch meer ingezeten naar mijn gevoel, al speelde Tom een stuk sterker dan in Oostende.

Later op zondag mochten we aantreden in het gemengd dubbel, ik speelde met Kim Recollecte en waren ook hier goed voor het eerste reekshoofd op de tabel. In onze eerste partij mochten we het opnemen tegen 2 B2’s. Op papier dus geen lastige partij, we begonnen matig aan de wedstrijd. Jammer genoeg wist Kim haar besnaring stuk te slaan en stonden we even onzeker op het terrein. Toch konden we langzamerhand de eerste set naar ons toe trekken en winnen met 21-13. In de tweede set begonnen we terug op een te laag tempo waardoor we samen naar 12-12 gingen, toen we het tempo wat omhoog haalden wisten we vlot punten binnen te halen en de partij te winnen met opnieuw 21-13.
In de tweede mix mochten we het opnemen tegen Jonas Maes en Charlotte Phillips, beiden vorig jaar verhoogd naar B1. In de eerste set ging het vrij gelijk op tot onze tegenstanders onder lichte druk kwamen en wat fouten begonnen te maken. We konden de eerste set binnenhalen met 21-15. In de tweede was het niet anders, maar na enkele mooie punten konden we een kleine voorsprong nemen en de partij binnenhalen met 21-18. En daarmee had ik ook het gemengd gewonnen.

Al bij al een goed resultaat, al had ik stiekem gehoopt om in 3 finales te staan.

Geplaatst onder: Tornooien   Reacties (1)

Blog menu




Links

Archieven

Andere
RSS
Comments RSS

 

  © Geert De BaetsRSS/XML FeedRSS/XML Feed
Foutje