Blog
 Page Blog
Blog » Waregem G1 – Damme G1 : 1-7

Waregem G1 – Damme G1 : 1-7 Door Geert om 13:47 02/10/2007

Gisterenavond stond de uitwedstrijd Waregem – Damme op het programma. Waregem is nieuw in de reeks en speelde vorig jaar in 3de liga. Bij Waregem speelde ook heel wat bekenden mee, we wisten ongeveer wat we konden verwachten. Het beloofde niet gemakkelijk te worden, maar toch waren we enkel tevreden met een overwinning.

Mooi op tijd begonnen we aan de dubbels, Anton en ik speelden tegen Didier en Philip, Kim en Nathalie speelden tegen Ann-Sofie en Greetje. In de eerste set wisten Anton en ik een kleine voorsprong op te bouwen en deze vast te houden tot het einde, we konden de set winnen met 17-21. Ook in de tweede set speelden we goed door en kwamen op een 15-19 voorsprong, toch kwamen onze tegenstanders terug en kregen we een setpunt tegen, met wat geluk konden we de set dan toch uiteindelijk binnenhalen met 21-23. Bij de dames moest er echter wat meer werk geboden worden, ondanks een vlotte winst in de eerste set wisten ze de tweede nipt te verliezen en kwam er een derde set aan te pas. In deze set waren enkele mooie rally’s te zien en konden Kim en Nathalie de partij binnenhalen met 17-21.

Tussenstand 0-2. Een goede start dus.

Meteen daarna konden 3 enkels gestart worden, Anton, Nathalie en Dieter. Anton speelde tegen Tom De Vos, in de eerste set wist Anton met geconcentreerd spel de set binnenhalen. In de tweede set ging het iets minder goed, Anton kwam 11-5 achter maar kon gelijk komen tot 12-12 en uiteindelijk de partij binnenhalen met 14-21. Nathalie mocht het opnemen tegen Ann-Sofie. Hierin wist ze snel de overhand te nemen en liet haar tegenstander alle hoeken van het terrein zien. Nathalie kon de partij vrij vlot winnen in 2 sets. Ook Dieter was ondertussen bezig aan zijn enkel tegen Didier Marysse. In de eerste set wist Dieter een duidelijke voorsprong op te bouwen en kon de set vlot winnen met 10-21. In de tweede set liep het iets moeizamer, Dieter kwam keek al snel op een achterstand. Toch wist hij de score terug gelijk te trekken, maar moest dan toch de set laten aan Didier. In de beslissende derde set ging het gelijk op, met enkele mooie rally’s van beide kanten. Helaas moest Dieter de partij zeer nipt laten gaan met 21-19.

Tussenstand 1-4. Mooi op schema om een overwinning binnen te halen.

Tenslotte mocht Kim aantreden voor haar enkel tegen Vicky Destoop. In de eerste set wist Vicky geen vuist te maken tegen het goede spel van Kim, Kim kon de eerste set vrij vlot winnen. Ook in de tweede set speelde Kim zeer geconcentreerd en kon de partij al bij al vlot binnenhalen. Hierdoor was de overwinning een feit.
Ondertussen waren we al bezig met de eerste set van de eerste mix, ik speelde samen met Anne tegen Freddy en Greetje. In de eerste set wisten we een mooie voorsprong op te bouwen, maar konden deze helaas niet vasthouden, we moesten de set laten gaan met 21-19. In de tweede moest dit beter, concentratie omhoog en met iets tacktischer spel konden we de tweede set binnenhalen met dezelfde score, 19-21. In de derde set was het noodzakelijk de concentratie vast te houden en de tegenstanders onder druk te zetten. We slaagden hierin vrij goed, we kwamen op een mooie voorsprong die we niet meer weggaven, we wonnen de set, en daarmee de partij met 16-21.
In de tweede mix mochten Kim en Dieter het opnemen tegen Tom en Vicky. In hun eerste set wisten ze maar net de bovenhand te nemen, ze konden de set winnen met 19-21. In de tweede set was de concentratie weg bij de tegenstander waardoor Kim en Dieter gemakkelijk naar de overwinning gingen, ze konden de partij binnenhalen met 12-21 en zo de 1-7 eindstand op het bord zetten.

Eindstand 1-7. Een mooie overwinning en goed voor het vertrouwen.

Een detail van de wedstrijd kan je hier vinden.

Onze volgende wedstrijd is nu zondag 7 oktober thuis tegen DZ99, die een sterke start heeft gemaakt dit seizoen. Het beloofd zeker geen gemakkelijke wedstrijd. Kom dus zeker zien!

Geplaatst onder: Mix Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Waregem G1 – Damme G1 : 1-7