Blog
 Page Blog
Blog » Verslag tornooi DZ99

Verslag tornooi DZ99 Door Geert om 14:01 29/10/2007

Dit weekend (27 en 28 oktober) vond het tornooi van DZ99 plaats. Een internationaal tornooi met normaal gesproken een drukke bezetting, echter waren er toch niet zo veel inschrijving in de B reeks. Er werd voor het gemengd en het dubbel gekozen om open B te hanteren.
Aanvankelijk had ik ingeschreven met Dieter De Weert, echter door zijn blessure dubbelde ik met Matthias Raepsaet.

Op zaterdag mocht ik starten met de Heren Enkel, ik moest het opnemen tegen Björn Van Nieuwenhuyse. Ik startte vrij slecht, en maakte teveel fouten. Ik had ook nog helemaal niet het ritme te pakken dat nodig was om beter te spelen. Ik verloor de eerste set dan ook. In de tweede set ging het vrij gelijk op, toch liep Björn wat uit en kwam ik op een 17-20 achterstand. Ik wist uiteindelijk terug te vechten en de set te pakken met 22-20. In de derde set ging het bij vlagen goed maar kon nooit echt afstand nemen. Uiteindelijk won ik de partij met 21-17.
In de tweede enkel mocht ik het opnemen tegen favoriet en eerste reekshoofd Steve Mahieu, Steve die onlangs ook het tornooi van Tielt wist te winnen is in goede doen. In de eerste set lag het tempo een stuk hoger dan de vorige partij en dit brak me op, bijgevolg verloor ik de eerste set kansloos. In de tweede set startte ik stukken beter en kon vlot volgen, ik nam zelfs een kleine voorsprong maar kon deze niet vasthouden. Bij een stand van 17-17 maakte ik enkele onnodige fouten en verloor de partij. Steve won later het tornooi tegen Matthias Raepsaet.

In het Heren Dubbel later op de dag mocht ik het dan met Mathhias opnemen tegen Broes Naeye en Mattias Buysens. Op papier een makkelijke partij, goed om wat aan ons samenspel te werken. We wonnen de partij vlot in 2 sets en hadden daarmee onze eerste overwinning binnen. In onze tweede partij mochten we het opnemen tegen Dieter Cabu en Wim Soenens, twee clubgenoten van Matthias. Ook deze partij mocht op papier geen problemen geven. We speelden al een stuk beter dan onze eerste wedstrijd en speelden goed samen. Ook deze partij konden we vrij vlot winnen in 2 sets. Als derde partij in onze poule mochten we het opnemen tegen eerste reekshoofd Tom Segher en Steve Mahieu. Op het tornooi van Tielt wist ik te winnen van hen met Johan Muller aan mijn zijde, ik wist dus dat het mogelijk was. In de eerste set ondergingen we teveel het spel van hen, ook het serieuze tempoverschil was een grote aanpassing, we verloren de eerste set vrij kansloos. In de tweede wisten we ons goed te herpakken, we speelden geconcentreerd en we geloofden er vol in. We maakten weinig fouten en speelden ons eigen spel, vol in de aanval 🙂 , we wonnen de tweede set. In de derde set gingen we goed door, kwamen op een mooie voorsprong die we konden vasthouden tot het einde, hierdoor wonnen we de partij en waren we geplaatst voor de finale. In die finale mochten we het opnemen tegen een ander DZ99 koppel, Björn Van Nieuwenhuyse en Seppe Jacques. In principe een haalbare kaart maar we mochten ze zeker niet onderschatten. In de eerste set ging het vrij gelijk op, we gaven elkaar niet veel toe. Toch konden we op het einde een beetje druk zetten en de set nipt binnenhalen. In de tweede set ging alles zoals het moest, we speelden sterk en maakten weinig fouten, zo kwamen we al snel op een 19-10 voorsprong. Echter lieten we ze nog terugkomen tot 19-17 tot we dan uiteindelijk de partij uitmaakten.
Zo wonnen we het heren dubbel B1, een mooie prestatie voor onze eerste keer dat we samenspeelden.

Zondag stond het gemengd dubbel gepland, ik speelde samen met Ann-Sofie Van De Voorde en stonden als eerste geplaatst. In onze poule mochten we het opnemen tegen Sam Castelein en Lieselot De Bleeckere. Ook hier op papier een makkelijke partij en een mooie opwarmer. Zonder al te veel problemen konden we de partij vlot winnen en ons samenspel terug wat bijsturen. In de tweede partij mochten we het opnemen tegen Björn Van Nieuwenhuyse (yeps alweer Björn 🙂 ) en Emilie Jacques. Dit beloofde geen gemakkelijke partij en het was duidelijk dat we beter moesten spelen dan in onze eerste wedstrijd. In de eerste set speelden we allemaal een degelijke partij, weinig fouten aan beide zijden. Toch waren wij de gelukkigen op het einde van de set, we wisten de set te winnen met 22-20. In de tweede set wisten we wel wat we anders moesten doen, maar konden dit niet direct realiseren, we verloren de set nipt met 18-21. In de derde set lukte het iets beter onze strategie toe te passen, waardoor de tegenpartij toch enkele foutjes maakte. Hierdoor konden we een vlotte voorsprong opbouwen en uiteindelijk ook de partij winnen.
We waren ons poule doorgekomen en mochten het dan tot slot op nemen tegen Tony Montoy en Ann Holvoet in de finale.
Met Tony en Ann hadden we een ijzersterk duo tegen ons, beiden spelen in 2de nationale. We begonnen iets afwachtend aan de eerste set, we konden goed volgen maar kwamen net te kort. We verloren de eerste set met 18-21. In de tweede set speelden we met wat meer initiatief en konden een kleine voorsprong nemen, toch bleef de spanning in de set tot het einde. We konden de set winnen met 22-20. Het was ondertussen duidelijk dat we elkaar waard waren en dat nog een spannende set zat aan te komen. In de derde set gaven we elkaar geen duimbreed toe. We speelden op het scherpst van de snee maar konden geen afstand nemen van onze tegenstanders. Uiteindelijk kwamen we op een 17-14 voorsprong, toch kwamen onze tegenstanders terug naar 18-18. Daarna maakten we enkele foutjes en verloren we nipt de partij met 18-21. Jammer, al was het een dubbeltje op zijn kant.

Toch een mooi tornooi gespeeld, met een finaleplaats en winst als resultaat.

Geplaatst onder: Tornooien   Reacties (3)