Blog  
 Page Blog
Blog » Olve G1 – Damme G1 : 1-7

Olve G1 – Damme G1 : 1-7 Door Geert om 13:03 21/10/2007

Op zaterdag morgen 20 oktober stond alweer de eerste wedstrijd van de terugronde plaats. We mochten het uit tegen Olve opnemen. Olve staat momenteel 4de in de stand en is ook een niet te onderschatten tegenstander. Het spreekt voor zich dat ook dit een belangrijke wedstrijd is om onze leiderpositie te behouden. Helaas moesten we het terug zonder onze ploegkapitein stellen die een lichte blesure heeft opgelopen in de vorige competitiematch. Gelukkig konden we ook deze keer beroep doen op Nick Van Paemelen om hem te vervangen.

Zoals gewoonlijk begonnen we aan de dubbels, Anton en ik speelden tegen Rudi Colijn en Agus Surjadjaja. In de eerste set speelden we zowat onze slechtste set ooit, te weinig inzet, totaal niet doordacht. We verloren dan ook kansloos met 21-13. In de tweede set moest het weliswaar beter en dat deden we dan ook, we konden de set maar nipt binnenhalen met 19-21. In de derde set starten we terug wat minder, we kwamen al snel op een achterstand. Toch konden we deze beetje bij beetje terug goedmaken en kwamen we op een mooie voorsprong 15-18. Maar net hetzelfde scenario als vorige week, we maakten enkele foutjes en het was 20-20. Gelukkig konden de laatste beslissende puntjes pakken en de set beslissen met 20-22. Ondertussen hadden de dames reeds gedaan met hun wedstrijd. Kim en Nathalie speelden tegen Evi Van Santvoort en Petra Vanlaer, absoluut geen gemakkelijke tegenstanders. Onze dames wisten de eerste set te winnen met 18-21. In de tweede set ging het iets moeizamer maar konden toch aan het langste eind trekken, ze haalden de set binnen met 21-23.

Tussenstand 0-2. Goed op weg naar terug een belangrijke zege.

Daarna begonnen de enkels, normaal worden meestal de eerste heren enkel en de eerste dames enkel gestart maar hier besliste de onofficiele wedstrijdleider om het strict volgens het papier te doen en dus eerst de twee heren enkels te laten spelen, en dit terwijl de spelers van Olve akkoord waren om het anders te doen. De wedstrijdleider besliste dus om een onderling akkoord van de spelers tegen te gaan. Zo had de man ook zijn zegje gehad en ging daarna prompt gaan spelen in een andere competitie (wat niet toegelaten is als wedstrijdleider), waarmee hij zich alleen maar belachelijker maakte dan hij al was.
Dus de heren enkels dan, Anton speelde tegen Agus, Nick speelde tegen Rudi. Anton kende een zeer vlotte start, in de eerste set liet Anton geen spaander heel van zijn tegenstander, hij won de set met 4-21! In de tweede set liet Anton het tempo wat zakken maar dat was nog ruim genoeg om ook de tweede set vlot te winnen met 13-21. Nick was ondertussen ook bezig aan zijn partij. Na een moeizame start kwam Nick op dreef en wist de eerste set te winnen met 17-21. In de tweede set ging het nog ietsjes vlotter en liet Nick een 15-21 aantekenen.

Tussenstand 0-4. Een betere start konden we ons dus niet wensen.

Dan de dames enkels. Nathalie mocht het opnemen tegen Evelien Tijtgat, Anne Stoel nam het op tegen Evi. Anne speelde een behoorlijke eerste set maar kon geen aanspraak maken op winst, ze verloor de eerste set met 21-12. In de tweede set leek alle te lukken bij Evi en kon de set binnenhalen met 21-6. Ondertussen had Nathalie de eerste set gemakkelijk kunnen winnen met 13-21. In de tweede kwam ze net te kort en moest de set laten gaan met 21-17. Nathalie toonde haar gekende veerkracht en vocht voor wat ze waard was in de derde. In een spannende set wist ze de overhand te nemen en de set te winnen met 18-21.

Tussenstand 1-5. Hiermee was de overwinning binnen en konden we zonder druk aan de gemengde dubbels beginnen.

In het eerste gemengd mochten Kim en ik het opnemen tegen Agus en Evelien. We gingen vlot van start en wisten een mooie voorsprong op te bouwen, we wonnen de eerste set met 13-21. In de tweede set was het net hetzelfde senario, we gaven de tegenstanders weinig kansen. We beslisten de partij met opnieuw 13-21. In het tweede gemengd namen Nick en Nathalie het op tegen Rudi en Petra. Ook zij kenden een vlotte start en namen vlot de eerste set met 14-21. In de tweede ging het net iets moeizamer maar haalden toch de set binnen met 18-21.

Eindstand 1-7. Een belangrijke winst geboekt dus en een mooi resultaat met het oog op het wedstrijdsaldo. Hiermee blijven we aan kop in 2de liga.

Een detail van de wedstrijden kan je hier vinden.

Onze volgende wedstrijd is thuis tegen De mintons en wordt de topper in onze reeks. We rekenen massaal op onze supporters op 18 november om 9.30u in Damme!

Geplaatst onder: Mix Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Olve G1 – Damme G1 : 1-7
 Geen reacties
 

Sorry, Reacties plaatsen is nu niet mogelijk.

Blog menu
Links

Archieven

Andere
RSS
Comments RSS

 

  © Geert De BaetsRSS/XML FeedRSS/XML Feed
Foutje