Blog » Damme G1 – Pluimplukkers G2 : 8-0

Damme G1 – Pluimplukkers G2 : 8-0 Door Geert om 16:58 14/10/2007

Op zondag 14 oktober stond de laatste wedstrijd van de heenronde op het programma, we mochten het opnemen tegen de Pluimplukkers. De Pluimplukkers momenteel voorlaatste in de stand zijn zeker een niet te onderschatten tegenstander.
Aan onze kant konden we terug beschikken over onze ploegkapitein, maar een topfitte ploeg hadden we jammer genoeg niet. Kim was lichtjes ziek, maar stilaan terug aan de betere hand.

In de dubbel mochten Anton en ik het opnemen tegen Roald Goosens en Geert Gabriels. Bij de dames speelden Nathalie en Anne tegen Bieke Vandecaveye en Leen Vangroenweghe. De dames wonnen vlot hun eerste set met 21-12. In de tweede set lieten ze het tempo wat zakken en kwamen zo op een 12-19 achterstand, echter wisten ze nog de set en daarmee de partij te pakken met 23-21. In het herendubbel verloren we de eerste set door wat foutjes en wat geluk aan de overkant met 16-21. In de tweede set was het net omgedraaid en konden we de set nemen met 21-16. In de beslissende derde set begonnen we goed en kwamen we op een mooie voorsprong, op 20-14 mochten kregen we ons eerste matchpunt. Voor de spanning en door wat fouten werd het nog 20-20, daarna konden we de twee beslissende punten binnenhalen, 22-20.

Tussenstand 2-0. Mooi op schema om een belangrijke overwinning te boeken.

In de enkels mocht Anton het opnemen tegen Roald, Nathalie tegen Tanja Vervust. Anton kende een zeer vlotte start, hij kwam op een 11-5 voorsprong “zonder al te veel te doen” volgens Anton. Hij haalde de eerste set binnen met 21-6! In de tweede set was het net iets moeilijker, kwam de fysiek opspelen, maar hij kon de set toch binnenhalen met 21-17. Nathalie speelde een zeer goede enkel, in de eerste set wist Nathalie vlot de overhand te nemen en nam de set met 21-9. En ook de tweede set wist ze gemakkelijk te winnen met 21-9.

Tussenstand 4-0. Een overwinning kon ons dus bijna niet meer ontsnappen.

In de tweede enkels mocht Dieter het opnemen tegen Simon Van Gastel, Anne tegen Leen. Dieter kende een ongelukkige opwarming, hij sloeg direct zijn snaren stuk. Toch speelde Dieter de eerste set op goed niveau en kon de set pakken met 21-15. In de tweede set ging het allemaal nog vlotter, Dieter liet Simon alle hoeken van het terrein zien en wist de partij te winnen met 21-9! Anne speelde in haar eerste set wat ongelukkig, maakte enkele fouten, maar kon toch net de overhand nemen en de set nemen met 21-19. In de tweede set speelde Anne al een stuk beter en maakte heel wat minder fouten. Ze kon de set winnen met 21-12.

Tussenstand 6-0. De overwinning was hiermee een feit en opnieuw was ons enig doel nog om de 8-0 op papier te zetten.

In het eerste gemengd mochten Nathalie en ik het opnemen tegen Geert en Tanja. In de eerste set nemen we een vlotte voorsprong, die we daarna terug even vlot weggaven. Bij 11-10 was het genoeg geweest en was de concentratie er terug, we konden de set gemakkelijk binnenhalen met 21-13. In de tweede set kenden we een iets moeizamere start, we kwamen snel achter en bleven op een achterstand staan tot 12-17. Daarna kwamen we op gelijke hoogte en konden uiteindelijk toch de set nemen met 21-18. In het tweede gemengd speelden Dieter en Kim tegen Bieke en Simon. In de eerste set speelde Dieter met een ander racket en nog niet geheel op niveau, gevolg een verlies met 14-21. In tweede terug met een beter racket en terug op temperatuur ging het iets vlotter, de set werd binnengehaald met 21-17. In de derde set verliep alles op schema toen Dieter onnodig duikte en zich licht blesseerde. Toch konden Dieter en Kim nog de set binnenhalen met 21-11 en daarmee de 8-0 op papier zetten.

Eindstand 8-0. Een mooie overwinning waarvan ik niet had gedacht dat we met zo een overtuigende score gingen winnen.

Onze volgende wedstrijd is volgende week zaterdag 20 oktober tegen Olve om 10.40u.

Geplaatst onder: Mix Competitie   Reacties (2)