Blog » Tornooi Tielt

Tornooi Tielt Door Geert om 14:29 01/10/2007

Op 29 & 30 september vond voor de eerste keer het tornooi van Tielt plaats.
Omdat het de eerste keer was dat er een officieel tornooi georganiseerd werd door BC Tielt was de opkomst in de B1 vrij laag.

Op zaterdagmiddag mocht aantreden tegen Mathijs Druart, tegen wie ik al eerder wist te winnen maar ook al van verloren had. Het beloofde een zware partij te worden. De eerste set kon ik maar nipt winnen. In de tweede ging ik zeer goed van start, maar maakte daarna een hele reeks fouten, verloor mijn concentratie en wist alsnog de set te verliezen. Alle moed bijeen geraapt dan om de derde te starten, het ging vrijwel gelijk op. Toch kon ik op het eind het hoofd koel houden en enkele mooie punten maken en daarmee ook de partij binnenhalen. Daarmee zat de enkel er reeds op voor de zaterdag.

Later op de middag mochten we beginnen aan de dubbels, ik speelde voor de gelegenheid met Johan Muller, we stonden als eerste reekshoofd op de tabel. We zaten in een poule van 3 en mochten het eerst opnemen tegen Jonas Maes en Patrick Careelmont. We startten zeer geconcentreerd aan de wedstrijd en wisten een kleine voorsprong te nemen, maar onvrijwillig lieten we het tempo zakken en kwamen onze tegenstanders terug en moesten we de set zelfs laten gaan met 20-22. In de tweede set zou dit niet gebeuren, concentratie ten top en fouten aan de overkant bracht ons met 21-7 naar de winst in de tweede set. In de derde set was het zeer spannend, we gaven elkaar niets toe. Met een paar geluktreffers van de overkant zag het er niet goed uit voor ons, maar we konden gelukkig toch de partij binnenhalen met 23-21.
In onze tweede dubbel mochten we opnemen het tegen het zuidwest duo Steve Mahieu en Tom Segher, zij hadden ondertussen gewonnen van Jonas en Patrick. In de eerste set konden we vlot ons aanvallend spel opleggen waardoor we eigenlijk niet in problemen kwamen en deze met 21-13 wisten binnen te halen. In de tweede set ondergingen we meer hun spel en kwamen we niet uit onze verdediging, we verloren bijgevolg de tweede set. Ook hier was terug een derde set nodig, in deze set kwamen we op 6-12 achterstand maar bleven kalm (mijn partner al wat meer dan ik) en kwamen terug naar 12-12. Blijkbaar was onze tegenpartij toch wat aangeslagen en konden zich niet meer genoeg concentreren. We wonnen de partij, en daarmee het tornooi, met 21-16.

Op zondag mocht ik dan aantreden voor mijn 2de enkel tegen Tom Segher. Op het tornooi van Oostende wist ik vlot te winnen van Tom, toch onderschatte ik hem niet. In de eerste set ging er het meteen heftig aan toe, maar kon de set net niet pakken, ik verloor met 21-23. In de tweede set kon ik een kleine voorsprong opbouwen die ik niet meer weggaf, ik won de tweede set met 21-16. In de beslissende derde set begon ik iets te laks, kreeg ook wat last van mijn dijbeen en kon te weinig bewegen naar voor. Bijgevolg verloor ik de set met 21-16. Jammer, hier had toch meer ingezeten naar mijn gevoel, al speelde Tom een stuk sterker dan in Oostende.

Later op zondag mochten we aantreden in het gemengd dubbel, ik speelde met Kim Recollecte en waren ook hier goed voor het eerste reekshoofd op de tabel. In onze eerste partij mochten we het opnemen tegen 2 B2’s. Op papier dus geen lastige partij, we begonnen matig aan de wedstrijd. Jammer genoeg wist Kim haar besnaring stuk te slaan en stonden we even onzeker op het terrein. Toch konden we langzamerhand de eerste set naar ons toe trekken en winnen met 21-13. In de tweede set begonnen we terug op een te laag tempo waardoor we samen naar 12-12 gingen, toen we het tempo wat omhoog haalden wisten we vlot punten binnen te halen en de partij te winnen met opnieuw 21-13.
In de tweede mix mochten we het opnemen tegen Jonas Maes en Charlotte Phillips, beiden vorig jaar verhoogd naar B1. In de eerste set ging het vrij gelijk op tot onze tegenstanders onder lichte druk kwamen en wat fouten begonnen te maken. We konden de eerste set binnenhalen met 21-15. In de tweede was het niet anders, maar na enkele mooie punten konden we een kleine voorsprong nemen en de partij binnenhalen met 21-18. En daarmee had ik ook het gemengd gewonnen.

Al bij al een goed resultaat, al had ik stiekem gehoopt om in 3 finales te staan.

Geplaatst onder: Tornooien   Reacties (1)