Blog  
 Page Blog
Blog » 2012 » oktober

Lokerse 2G – Eikenlo 1G : 3-5 Door Geert om 22:35 22/10/2012

Zondag 21 oktober, we werden verwacht in Lokeren om het op te nemen tegen de tweede mixploeg. Vooral de heren waren bij mij bekend, daar we vorig seizoen reeds meerdere keren tegen Lokeren gespeeld hadden. Het zou misschien wel een haalbare partij worden, maar gemakkelijk zou het zeker niet zijn. Lokerse 2G staat momenteel laatste in de stand, maar is zeker niet te onderschatten, het zijn vaak de details die het verschil maken. Wij speelden met onze vast kern, Stijn, Kevin, Eva, Valentine, Kim en ikzelf. Ikzelf was zeker niet optimaal fit, ik ondervond wat last in de rug en had de afgelopen dagen niet echt stil gezeten.

Kevin en ik mochten het opnemen tegen Chris Vandecasteele en Davy Van De Putte. Vorig seizoen wisten we hier nipt van te winnen, maar eenvoudig zou het zeker niet worden. Ik ging vooral wat traag van start en voelde de vermoeidheid wel in de benen. We konden niet echt een voorsprong nemen maar kwamen ook nooit ver achter. We wonnen de eerste set met 22-24. De tweede set was net hetzelfde. We speelden enkele mooie en goede punten, maar maakten ook enkele fouten die we niet echt konden hebben. We wisten toch ook de tweede set te winnen met 18-21. Wel een mooie opsteker, ik die niet helemaal fit was en toch weten we beter te doen dan vorig seizoen.
Kim en Eva namen het op tegen de ervaren Kristel Bingé en Joke D’Hont. Vooral Joke boezemde wat angst in, maar dat was alvast niet te merken in het spelbeeld. Kim en Eva wisten vlot te winnen in 2 sets met twee keer 14-21.

Tussenstand : 0-2. Een prima begin van de ontmoeting.

En dan de enkels, niet echt de sterkste discipline van Lokeren naar eigen zeggen, maar toch. Kevin mocht zich opmaken voor een revanche van vorig jaar. Hij moest het opnemen tegen Davy, vorig jaar nog te sterk in 3sets. Kevin begon wat sloom aan de partij en was vooral niet slagvast. De vele directe fouten waren dan ook de oorzaak van het verlies. Kevin verloor de partij met 21-11 en 21-15.
Stijn mocht het opnemen tegen Gianni De Wilde. In de eerste set zagen we enkele fraaie punten en wist Stijn toch mooi de set te pakken met 17-21. In de tweede set kwam Stijn pas echt onder stoom en was er geen houden meer aan. Hij won de set met 7-21.

Tussenstand : 1-3.
Perfect op koers om minstens een punt binnen te halen.

Valentine mocht het in haar partij opnemen tegen Joke D’Hont, zeker geen gemakkelijke tegenstander. Valentine ging echter goed van start en wist toch meteen enkele punten te scoren, toch werd het langzaam moeilijker om de technisch sterke Joke van de punten af te houden. Valentine verloor in 2 sets van Joke met 21-7 en 21-13.
Eva mocht het opnemen tegen Isabelle Geeraerts, een degelijke B1 dame. Eva ging zeer sterk van start en wist meteen de druk bij haar tegenstander te leggen. Toch kwam Isabelle terug en verloor Eva de set met 21-15. In de tweede set ging Eva opnieuw sterk van start, deze keer kon ze haar voorsprong wel behouden en wist de set te winnen met 15-21. In de derde set stond de druk meteen bij Eva, ze liep een kleine achterstand op en probeerde de punten te forceren. Eva verloor de set met 12-21.

Tussenstand : 3-3. Alles was terug mogelijk, gelukkig kunnen we meestal terugvallen op een degelijke mix…

Kim en ik mochten het opnemen tegen Chris en Kristel. Het was al enkele jaren geleden dat we tegenover elkaar stonden, maar het is normaal wel een haalbare partij. Het zou zeker niet gemakkelijk worden en zo bleek ook meteen in de eerste set. We konden enkele punten scoren, maar konden niet echt een voorsprong opbouwen. We gingen de verlengingen in en kregen zeker onze kansen op de set. Toch verloren we de set met 25-23. In de tweede set ging het een stuk beter, mede ook door de vele fouten bij Chris en Kristel. We wonnen de set op een drafje met 8-21. In de derde set was het terug opletten. We kwamen vrij vroeg in de set op een 5-tal punten achterstand. Toch kwamen we mooi terug en kregen we op 17-20 onze eerste matchpunten. We konden echter nog de set niet meteen afmaken maar wisten de spanning nog wat te trekken. We wonnen uiteindelijk de set wel met 22-24.
Hiermee brachten we de volle winst binnen want Stijn en Valentine hadden ondertussen hun partij gewonnen in 3 sets, 16-21 22-20 en 16-21.

Eindstand : 3-5. Ook nu konden we rekenen op onze mixen. We komen hier zeer goed weg, met wat minder geluk had het zeker 4-4 kunnen zijn. Onze huidige doelstelling, het behoud, komt ook steeds beter in beeld. We staan zelfs momenteel 1ste in de stand (met 1 wedstrijd meer dan de anderen), misschien moeten we voorzichtig naar omhoog kijken in plaats van naar beneden?

Persoonlijke conclusie: Het was een moeilijke avond, de vermoeidheid speelde me duidelijk parten en door wat last in mijn rug was ik zeker niet zo beweeglijk als zou moeten. Desondanks speelde ik wel een redelijke dubbel en kon ik vooral rekenen op Kevin om de punten te maken. Ook in het gemengd was ik zeker niet zo dominant als anders, toch speelden we enkele mooie rally’s en wonnen we toch de partij.

Onze volgende wedstrijd is op 11 november, dan worden we verwacht in Gent om het op te nemen tegen Pluimplukkers 3G. Opnieuw een belangrijke wedstrijd om de ploeg achter ons te houden.

Geplaatst onder: Badminton,Mix Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Lokerse 2G – Eikenlo 1G : 3-5
Eikenlo 1G – Gentse 1G : 6-2 Door Geert om 22:27 14/10/2012

Op donderdag 11 oktober moesten we het al opnieuw opnemen tegen Gentse. Door het verplaatsen van de wedstrijden troffen we elkaar binnen 14 dagen. In de heenronde speelden we in Gentse 4-4 (Lees hier het verslag). Toch had ik het gevoel dat er meer te halen valt. We konden ons allemaal bewijzen in de thuismatch, we speelden nagenoeg met dezelfde opstelling. Kevin, Stijn, Kim, Eva, Valentine en ik gingen de strijd aan.

Kevin en ik mochten het opnieuw opnemen tegen Verbruggen Steven en Govaerts Jonathan. In de heenronde wonnen we in 2 sets en ook nu kenden we weinig problemen. De eerste set werd gewonnen met 21-17. De tweede set ging even vlot en wonnen we met 21-15.
Bij de dames zorgden Kim en Eva voor wat meer spanning. Zij namen het op tegen Cloquet Veronique en Van Landeghem Sofie. De eerste set werd nipt gewonnen met 21-19. De tweede set werd even nipt verloren, 19-21. In de derde set bleef de spanning aanwezig. Het werd uiteindelijk een nipte overwinning met 21-18.

Tussenstand : 2-0. We waren prima gestart om de 2 punten thuis te houden.

In de enkels nam Kevin het opnieuw op tegen Verbruggen Steven. Kevin speelde een pak beter dan in de heenronde, maar moest toch de eerste set aan Steven laten met 17-21. De tweede set ging Kevin zeer goed verder en wist zelfs even op voorsprong te komen. Het einde van de set naderde, maar Kevin moest toch enkele puntjes prijs geven en verloor de tweede set nipt met 19-21. Op zich wel een goede wedstrijd gespeeld.
Stijn mocht het opnemen tegen oude clubgenoot, Devooght Thijs. Stijn liet er weinig gras over groeien en nam vlot de maat van Thijs met 21-4! en 21-11.

Tussenstand : 3-1. Nog steeds op goede koers richting 2 punten.

Bij de dames zagen we 2 revanche-wedstrijden. Valentine nam het terug op tegen Cloquet Veronique, een degelijke B1 dame. Valentine verloor de eerste set vrij duidelijk met 13-21. In de tweede set stond Valentine met 11-10 voor en gaf haar voorsprong niet meer weg. Ze won de set nipt, maar verdiend, met 21-18. In de derde set speelde Valentine praktisch foutloos, de punten stroomden binnen en de set werd vlot gewonnen met 21-8.
Eva mocht opnieuw de strijd aangaan met Breyne Johanna. Een lastige tegenstander zo ondervond Eva in de heenronde, maar er was zeker iets mogelijk zei ze. Eva zette haar woorden kracht bij en ze won de eerste set met 21-14. In de tweede set moest ze toch een achterstand toestaan en de set laten schieten met 17-21. In de derde set stak Eva een tandje bij en ging het terug beter. Er werd een voorsprong bijeen gespeeld en de partij werd met 21-14 binnengehaald.

Tussenstand : 5-1. De winst was reeds feit, sneller dan gedacht. We gingen uiteraard nog om de 2 mixen ook binnen te halen.

Kim en ik namen de eerste mix voor ons rekening. We mochten het opnemen tegen Govaerts Jonathan en Van Landeghem Sofie. In de heenronde verloren Kim en Kevin deze partij, het beloofde dus geen makkie te worden. We gingen maar matig van start en konden weinig rally’s spelen. We wonnen de eerste set wel met 21-17. In de tweede set konden we toch iets sneller een voorsprong nemen maar konden we nooit echt los komen. We wonnen de set uiteindelijk nog nipt met 21-19.
Stijn en Valentine mochten mixen tegen Breyne Johanna en Devooght Thijs. De eerste set werd vrij vlot gewonnen met 21-16. De tweede set ging er net iets te veel fout. De set ging naar Gentse met 13-21. In de derde set werd het even spannend, maar zagen we toch nog teveel foutjes langs onze zijde. Stijn en Valentine verloren de set met 18-21.

Eindstand : 6-2. Een mooie overwinning en 2 belangrijke puntjes bij.

Persoonlijke conclusie: In het dubbel kenden Kevin en ik geen problemen en speelden we een zeer degelijke partij. Ons goed samenspel is toch een grote meerwaarde in het dubbel. Het gemengd met Kim liep iets minder vlot, ikzelf maakte teveel directe fouten naar mijn zin. Er zaten ook weinig rally’s in de wedstrijd, waardoor het goed spelen zeker niet gemakkelijk is. We wonnen wel de partij, wat me op zich wel tevreden stemt.

Onze volgende wedstrijd is zondag 21 oktober om 20u, dan worden we verwacht in Lokeren om het op te nemen tegen hun 2de mixteam. Lokeren, momenteel laatste in de stand, kan een haalbare kaart zijn maar is zeker een niet te onderschatten tegenstander.

Geplaatst onder: Badminton,Mix Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Eikenlo 1G – Gentse 1G : 6-2
Zwijndrecht 3G – Eikenlo 1G : 4-4 Door Geert om 22:21 08/10/2012

Op zondag 7 oktober werden we verwacht in Zwijndrecht. Eén van onze verdere verplaatsingen en uit ervaring weet ik dat dit steeds lastige uitwedstrijden zijn. Ook deze keer beloofde het zeker geen gemakkelijke opdracht te worden om zelfs 1 punt mee te pikken. Zwijndrecht versterkte hun team met Tom Thierens, ondertussen al enkele jaren A-speler. Wij speelden met onze vaste kern, zijnde Kevin, Kim, Stijn, Eva, Valentine en ikzelf.

Kevin en ik mochten meteen openen tegen A-speler Tom Thierens en Yves Van Kerckhoven. In de eerste set stonden we met het zonlicht in de ogen en werd het zeer moeilijk spelen. We konden niet echt het overzicht bewaren en verloren de set met 21-9. In de tweede set stonden we aan de betere zijde en konden we stand houden tot halverwege de set. Daarna zagen we toch enkele fouten bij de tegenstander en konden we profiteren van de kleine voorsprong om de set te pakken met 18-21. In de derde set moesten we een kleine achterstand toe staan, maar vooral na het wisselen van speelhelft maakten we teveel fouten in de (soms lange) rally’s. We verloren de set met 21-17. We kunnen wel tevreden terugkijken, we spelen immers ook niet zo vaak tegen een A-speler en was toch even aanpassen in het begin van de wedstrijd voor ons.
De dames, Kim en Eva mochten het opnemen tegen Lisa Van Der Aa en Eva Rombouts. In de eerste set werd er knap gestreden maar moesten ze de set net laten gaan met 22-20. De tweede ging een stuk vlotter en werd duidelijk gewonnen met 13-21. In de derde set bleef het spannend. Zwijndrecht kreeg verschillende matchpunten maar het waren toch Kim en Eva die uiteindelijk de wedstrijd wonnen met 21-23.

Tussenstand 1-1.

Kevin mocht het als eerste enkel opnemen tegen Tom. Absoluut geen cadeau, maar Kevin had dan ook niets te verliezen. De eerste set werd hij toch wat overdonderd en verloor met 21-13. In de tweede set zagen we heel wat leuke rally’s, maar de winst was wel met 21-17 verdiend voor zwijndrecht.
Stijn was zeker niet kansloos tegen zijn tegenstander van dienst, Koen De Cauwer. In de eerste set was het toch wat aftasten en zoeken, de score verliep gelijkopgaand. Naar het einde van de set kon Stijn toch een kleine voorsprong nemen en de set winnen met 18-21. In de tweede set liep het even mis bij Stijn, alles ging vlot buiten of in het net en Stijn kwam vrij snel 11-3 achter. De set was dan ook voorbij en ging met 21-11 naar Koen. In de derde set was er terug focus bij Stijn en kon hij langzaam een voorsprong nemen. Met enkele mooie punten wist Stijn toch de bovenhand te houden en de wedstrijd binnen te halen met 17-21.

Tussenstand 2-2. We blijven elkaar voorlopig in evenwicht houden.

Daarna mochten de dames aantreden, Valentine nam het op tegen Lisa Van Der Aa. In de eerste set zag Valentine de pluimen zowat alle kanten op gaan en wist ze weinig in te brengen, ze verloor de set met 21-6. In de tweede set ging het iets beter, maar Lisa was toch een maatje te groot. Valentine verloor de set met 21-16. Ons Eva mocht opnieuw strijden voor 2 persoonlijke competitiepunten tegen Axelle Van Looy. De eerste set ging verrassend vlot naar Eva. Door degelijk spel bij Eva en de vele fouten bij Axelle won Eva overtuigend met 10-21. In het begin van de tweede set zagen hetzelfde spel verder gaan, Eva kon vlot een voorsprong bijeen spelen. Na even te pauzeren kwam Axelle nog wel wat terug, maar kwam de winst niet meer in gevaar. Eva won ook de tweede set met 13-21.

Tussenstand 3-3. De mixen gingen beslissen over winst, verlies of gelijkspel.

Kim en ik speelden na lange tijd terug samen. We mochten het opnemen tegen Koen De Cauwer en Eva Rombouts, normaal een haalbare kaart. We begonnen geconcentreerd en het werd toch even wat aftasten. Wat klassieke mix punten was meteen goed voor een mooie voorsprong. We gaven de set niet meer weg en wonnen met 10-21. In de tweede set ging het even gelijk op, toch wijzigden ze hun spel weinig en konden we daardoor wel terug gemakkelijk enkele punten pakken. We wonnen dan ook de tweede set overtuigend met 11-21.
Het was dan even hopen op Stijn en Valentine, zij mochten het opnemen tegen Yves Van Kerckhoven en Axelle Van Looy. De hoop was echter snel weg, ze hadden vroeger gedaan dan ons en konden geen aanspraak maken op winst, te veel fouten naar eigen zeggen. Ze verloren de wedstrijd met 21-16 en 21-9.

Eindstand 4-4. We hielden elkaar over de volledige lijn in evenwicht, al hadden we wel enig geluk bij de dames dubbel.

Persoonlijke conclusie: Ikzelf had tijdens het spelen weinig hinder van mijn kwetsuur, maar een gebrek aan wedstrijdritme werd toch even zichtbaar in het begin van de dubbel. In de tweede en derde set kon ik terug vlot meedraaien en had bij momenten zelfs tijd over. We speelden zeker geen slechte dubbel maar meestal kunnen we de punten toch iets vlotter maken. Over mijn mix ben ik zeker tevreden, gezien het een lange tijd geleden is dat ik nog gemixed heb met Kim en ikzelf nog geen 100% fit ben, hebben we zeker goed gespeeld. We kwamen op geen enkel moment in problemen en speelden de wedstrijd rustig uit.

Lang tijd om te bekomen hebben we niet, komende donderdag mogen we Gentse opnieuw verwachten. 2 weken terug speelden we gelijk in Gentse, het wordt dus een spannende wedstrijd. Zowel Gentse als wij kunnen de 2 punten goed gebruiken om onze tussenstand in de reeks wat op te waarderen en iets veiliger te staan voor behoud.

Geplaatst onder: Badminton,Mix Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Zwijndrecht 3G – Eikenlo 1G : 4-4
Gentse 1G – Eikenlo 1G : 4-4 Door Geert om 22:06 03/10/2012

Na een noodgedwongen 2 weekjes rust, speelde ik terug mee met mijn mix team. Na het verlies tegen Lebad (2-6) mochten we op zondag 30 september op bezoek bij Gentse. Iedereen kent vooral de sterspeler van de ploeg, Steven Verbruggen. Aangezien ik eigenlijk nog niet mocht spelen, zou het zeker geen gemakkelijke ontmoeting worden. Ik nam me voor alleen een dubbel te spelen. Kim, Kevin, Stijn, Eva en Valentine vormden onze vast kern.

Kevin en ik mochten het opnemen tegen Jonathan Govaerts en Steven Verbruggen. Met Steven, die vooral een enkel specialist is hadden we toch goede hoop op onze dubbel ondanks mijn blessure. Kevin en ik gingen goed van start en konden meteen een kleine voorsprong opbouwen. We gingen goed verder, ondanks enkele onderbrekingspogingen van Gentse. We wonnen de eerste set met 14-21. In de tweede set kregen we het iets moeilijker, we konden niet echt een voorsprong pakken, maar kwamen ook nooit op achterstand. Het werd dan ook even spannend op het einde, maar gelukkig wisten we de set te pakken met 23-25
Bij de dames dubbel gingen Kim en Eva aan de slag tegen Veronique Cloquet en Sofie Van Landeghem, een B1 duo. Aangezien Eva al stress krijgt bij het zien van de klassement, werd er maar niets gezegd en gewoon begonnen. Onze dames speelden heel goed en wisten de eerste set mooi te winnen met 17-21. Ook in de tweede set verliep alles zoals het moest en werd er knap gewonnen met 16-21.

Tussenstand 0-2. Een goede start en reeds 2 belangrijke wedstrijden binnen.

In de enkels werd het vooral uitkijken naar Stijn. Kevin werd op de eerste enkel gezet en mocht het opnemen tegen Steven, een lastige partij, maar mits goede doen van Kevin zat er misschien wel iets in. In de eerste set zat het niet echt mee, teveel fouten in de rally’s werden fataal. De eerste set ging verdiend naar Gentse met 21-9. In de tweede set ging het ook niet echt lekker, Kevin kwam meteen op een te grote achterstand. Toch kwam hij nog ietsjes terug, maar kon nooit aanspraak maken op de set, het werd 21-14.
Stijn nam het op tegen Jonathan Govaerts. Ook geen gemakkelijke partij zo bleek snel. Vooral de lange en tactische rally’s deden mij twijfelen. De eerste set was met 21-16 voor Gentse. In de tweede set wist Stijn toch een voorsprong te pakken en speelde hij dit rustig uit. Hij won de set vrij nipt met 19-21. In de derde set zagen we opnieuw veel lange rally’s en vooral een fysieke zware wedstrijd. Stijn bleef maar gaan, maar kwam toch op een 18-16 achterstand te staan. Er werd even gevreesd voor de partij. Toch wist Stijn dan 5 punten op rij te pakken en zo de wedstrijd binnen te halen. Een heel mooie prestatie van Stijn.

Tussenstand 1-3. Zeker geen slechte tussenstand, punt(en) kwamen in bereik.

Bij de dames speelde Valentine de eerste enkel tegen Veronique Cloquet. Valentine speelde zeker niet slecht, maar het niveauverschil was er toch. De partij ging toch wel verdiend naar Gentse met 21-14 en 21-16.
Eva mocht het in haar enkel het opnemen tegen Johanna Breyne. De eerste set verliep was stroef en werden er toch net iets te veel foutjes gemaakt om aanspraak te maken op de winst. De set ging naar Gentse met 21-11. Na wat aanwijzingen verliep de tweede set een stuk beter. Het werd zelfs spannend op het einde van de set, maar ze moest toch nipt de set laten schieten met 22-20. Al zat er meer in volgens Eva.

Tussenstand 3-3. Nog steeds op koers om toch minimaal een punt te pakken.

In de mixen stonden Kim en Kevin zoals vertrouwelijk op 1. Zij mochten het opnemen tegen Jonathan Govaerts en Sofie Van Landeghem. Jonathan niet echt gevaarlijk in de dubbel, bleek toch beter uit de voeten te kunnen in de mix. De eerste set werd wel met vertrouwen gestart, maar werd verloren met 21-16. Er moest dus een tandje hoger gespeeld worden. In de tweede set ging het vooral gelijk op. Na enige discussie op 19-20 ging het spel na 5 minuutjes rustpauze terug verder. Kim en Kevin konden helaas het setpunt niet verzilveren en moesten de set en de wedstrijd laten schieten op 25-23.
Ondertussen hadden Stijn en Valentine hun mix reeds binnen tegen Steven Verbruggen en Johanna Breyne. De eerste set werd het nog wat zoeken, maar werd er wel gewonnen met 19-21. De tweede set ging een stuk beter en bleef er weinig over van het Gentse duo. De wedstrijd werd verdiend binnengehaald met 12-21.

Eindstand 4-4. Misschien een verloren punt gezien het wedstrijdverloop, maar zeker een gewonnen punt met het doel voor behoud in de reeks dit jaar.

Persoonlijke conclusie: Ikzelf beperkte me tot een dubbeltje. Na 2 weken niet spelen ging het vrij stroef, maar dankzij goed samenspel wisten Kevin en ik toch te winnen. Na het toekijken op de enkels en de mixen had ik toch een jammer-gevoel dat ik zelf niet kon meedoen, om er zo misschien iets meer te kunnen uithalen.

Onze volgende wedstrijd op het programma is een verplaatsing naar Zwijndrecht op 7 oktober. Ook dit zal zeker geen gemakkelijke wedstrijd worden, maar misschien valt er wel iets te halen.

Geplaatst onder: Badminton,Mix Competitie   Reacties (1)

Blog menu




Links

Archieven

Andere
RSS
Comments RSS

 

  © Geert De BaetsRSS/XML FeedRSS/XML Feed
Foutje