Blog » Eikenlo 1G – Gentse 1G : 6-2

Eikenlo 1G – Gentse 1G : 6-2 Door Geert om 22:27 14/10/2012

Op donderdag 11 oktober moesten we het al opnieuw opnemen tegen Gentse. Door het verplaatsen van de wedstrijden troffen we elkaar binnen 14 dagen. In de heenronde speelden we in Gentse 4-4 (Lees hier het verslag). Toch had ik het gevoel dat er meer te halen valt. We konden ons allemaal bewijzen in de thuismatch, we speelden nagenoeg met dezelfde opstelling. Kevin, Stijn, Kim, Eva, Valentine en ik gingen de strijd aan.

Kevin en ik mochten het opnieuw opnemen tegen Verbruggen Steven en Govaerts Jonathan. In de heenronde wonnen we in 2 sets en ook nu kenden we weinig problemen. De eerste set werd gewonnen met 21-17. De tweede set ging even vlot en wonnen we met 21-15.
Bij de dames zorgden Kim en Eva voor wat meer spanning. Zij namen het op tegen Cloquet Veronique en Van Landeghem Sofie. De eerste set werd nipt gewonnen met 21-19. De tweede set werd even nipt verloren, 19-21. In de derde set bleef de spanning aanwezig. Het werd uiteindelijk een nipte overwinning met 21-18.

Tussenstand : 2-0. We waren prima gestart om de 2 punten thuis te houden.

In de enkels nam Kevin het opnieuw op tegen Verbruggen Steven. Kevin speelde een pak beter dan in de heenronde, maar moest toch de eerste set aan Steven laten met 17-21. De tweede set ging Kevin zeer goed verder en wist zelfs even op voorsprong te komen. Het einde van de set naderde, maar Kevin moest toch enkele puntjes prijs geven en verloor de tweede set nipt met 19-21. Op zich wel een goede wedstrijd gespeeld.
Stijn mocht het opnemen tegen oude clubgenoot, Devooght Thijs. Stijn liet er weinig gras over groeien en nam vlot de maat van Thijs met 21-4! en 21-11.

Tussenstand : 3-1. Nog steeds op goede koers richting 2 punten.

Bij de dames zagen we 2 revanche-wedstrijden. Valentine nam het terug op tegen Cloquet Veronique, een degelijke B1 dame. Valentine verloor de eerste set vrij duidelijk met 13-21. In de tweede set stond Valentine met 11-10 voor en gaf haar voorsprong niet meer weg. Ze won de set nipt, maar verdiend, met 21-18. In de derde set speelde Valentine praktisch foutloos, de punten stroomden binnen en de set werd vlot gewonnen met 21-8.
Eva mocht opnieuw de strijd aangaan met Breyne Johanna. Een lastige tegenstander zo ondervond Eva in de heenronde, maar er was zeker iets mogelijk zei ze. Eva zette haar woorden kracht bij en ze won de eerste set met 21-14. In de tweede set moest ze toch een achterstand toestaan en de set laten schieten met 17-21. In de derde set stak Eva een tandje bij en ging het terug beter. Er werd een voorsprong bijeen gespeeld en de partij werd met 21-14 binnengehaald.

Tussenstand : 5-1. De winst was reeds feit, sneller dan gedacht. We gingen uiteraard nog om de 2 mixen ook binnen te halen.

Kim en ik namen de eerste mix voor ons rekening. We mochten het opnemen tegen Govaerts Jonathan en Van Landeghem Sofie. In de heenronde verloren Kim en Kevin deze partij, het beloofde dus geen makkie te worden. We gingen maar matig van start en konden weinig rally’s spelen. We wonnen de eerste set wel met 21-17. In de tweede set konden we toch iets sneller een voorsprong nemen maar konden we nooit echt los komen. We wonnen de set uiteindelijk nog nipt met 21-19.
Stijn en Valentine mochten mixen tegen Breyne Johanna en Devooght Thijs. De eerste set werd vrij vlot gewonnen met 21-16. De tweede set ging er net iets te veel fout. De set ging naar Gentse met 13-21. In de derde set werd het even spannend, maar zagen we toch nog teveel foutjes langs onze zijde. Stijn en Valentine verloren de set met 18-21.

Eindstand : 6-2. Een mooie overwinning en 2 belangrijke puntjes bij.

Persoonlijke conclusie: In het dubbel kenden Kevin en ik geen problemen en speelden we een zeer degelijke partij. Ons goed samenspel is toch een grote meerwaarde in het dubbel. Het gemengd met Kim liep iets minder vlot, ikzelf maakte teveel directe fouten naar mijn zin. Er zaten ook weinig rally’s in de wedstrijd, waardoor het goed spelen zeker niet gemakkelijk is. We wonnen wel de partij, wat me op zich wel tevreden stemt.

Onze volgende wedstrijd is zondag 21 oktober om 20u, dan worden we verwacht in Lokeren om het op te nemen tegen hun 2de mixteam. Lokeren, momenteel laatste in de stand, kan een haalbare kaart zijn maar is zeker een niet te onderschatten tegenstander.

Geplaatst onder: Badminton,Mix Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Eikenlo 1G – Gentse 1G : 6-2