Blog » Lokerse 2G – Eikenlo 1G : 3-5

Lokerse 2G – Eikenlo 1G : 3-5 Door Geert om 22:35 22/10/2012

Zondag 21 oktober, we werden verwacht in Lokeren om het op te nemen tegen de tweede mixploeg. Vooral de heren waren bij mij bekend, daar we vorig seizoen reeds meerdere keren tegen Lokeren gespeeld hadden. Het zou misschien wel een haalbare partij worden, maar gemakkelijk zou het zeker niet zijn. Lokerse 2G staat momenteel laatste in de stand, maar is zeker niet te onderschatten, het zijn vaak de details die het verschil maken. Wij speelden met onze vast kern, Stijn, Kevin, Eva, Valentine, Kim en ikzelf. Ikzelf was zeker niet optimaal fit, ik ondervond wat last in de rug en had de afgelopen dagen niet echt stil gezeten.

Kevin en ik mochten het opnemen tegen Chris Vandecasteele en Davy Van De Putte. Vorig seizoen wisten we hier nipt van te winnen, maar eenvoudig zou het zeker niet worden. Ik ging vooral wat traag van start en voelde de vermoeidheid wel in de benen. We konden niet echt een voorsprong nemen maar kwamen ook nooit ver achter. We wonnen de eerste set met 22-24. De tweede set was net hetzelfde. We speelden enkele mooie en goede punten, maar maakten ook enkele fouten die we niet echt konden hebben. We wisten toch ook de tweede set te winnen met 18-21. Wel een mooie opsteker, ik die niet helemaal fit was en toch weten we beter te doen dan vorig seizoen.
Kim en Eva namen het op tegen de ervaren Kristel BingĂ© en Joke D’Hont. Vooral Joke boezemde wat angst in, maar dat was alvast niet te merken in het spelbeeld. Kim en Eva wisten vlot te winnen in 2 sets met twee keer 14-21.

Tussenstand : 0-2. Een prima begin van de ontmoeting.

En dan de enkels, niet echt de sterkste discipline van Lokeren naar eigen zeggen, maar toch. Kevin mocht zich opmaken voor een revanche van vorig jaar. Hij moest het opnemen tegen Davy, vorig jaar nog te sterk in 3sets. Kevin begon wat sloom aan de partij en was vooral niet slagvast. De vele directe fouten waren dan ook de oorzaak van het verlies. Kevin verloor de partij met 21-11 en 21-15.
Stijn mocht het opnemen tegen Gianni De Wilde. In de eerste set zagen we enkele fraaie punten en wist Stijn toch mooi de set te pakken met 17-21. In de tweede set kwam Stijn pas echt onder stoom en was er geen houden meer aan. Hij won de set met 7-21.

Tussenstand : 1-3.
Perfect op koers om minstens een punt binnen te halen.

Valentine mocht het in haar partij opnemen tegen Joke D’Hont, zeker geen gemakkelijke tegenstander. Valentine ging echter goed van start en wist toch meteen enkele punten te scoren, toch werd het langzaam moeilijker om de technisch sterke Joke van de punten af te houden. Valentine verloor in 2 sets van Joke met 21-7 en 21-13.
Eva mocht het opnemen tegen Isabelle Geeraerts, een degelijke B1 dame. Eva ging zeer sterk van start en wist meteen de druk bij haar tegenstander te leggen. Toch kwam Isabelle terug en verloor Eva de set met 21-15. In de tweede set ging Eva opnieuw sterk van start, deze keer kon ze haar voorsprong wel behouden en wist de set te winnen met 15-21. In de derde set stond de druk meteen bij Eva, ze liep een kleine achterstand op en probeerde de punten te forceren. Eva verloor de set met 12-21.

Tussenstand : 3-3. Alles was terug mogelijk, gelukkig kunnen we meestal terugvallen op een degelijke mix…

Kim en ik mochten het opnemen tegen Chris en Kristel. Het was al enkele jaren geleden dat we tegenover elkaar stonden, maar het is normaal wel een haalbare partij. Het zou zeker niet gemakkelijk worden en zo bleek ook meteen in de eerste set. We konden enkele punten scoren, maar konden niet echt een voorsprong opbouwen. We gingen de verlengingen in en kregen zeker onze kansen op de set. Toch verloren we de set met 25-23. In de tweede set ging het een stuk beter, mede ook door de vele fouten bij Chris en Kristel. We wonnen de set op een drafje met 8-21. In de derde set was het terug opletten. We kwamen vrij vroeg in de set op een 5-tal punten achterstand. Toch kwamen we mooi terug en kregen we op 17-20 onze eerste matchpunten. We konden echter nog de set niet meteen afmaken maar wisten de spanning nog wat te trekken. We wonnen uiteindelijk de set wel met 22-24.
Hiermee brachten we de volle winst binnen want Stijn en Valentine hadden ondertussen hun partij gewonnen in 3 sets, 16-21 22-20 en 16-21.

Eindstand : 3-5. Ook nu konden we rekenen op onze mixen. We komen hier zeer goed weg, met wat minder geluk had het zeker 4-4 kunnen zijn. Onze huidige doelstelling, het behoud, komt ook steeds beter in beeld. We staan zelfs momenteel 1ste in de stand (met 1 wedstrijd meer dan de anderen), misschien moeten we voorzichtig naar omhoog kijken in plaats van naar beneden?

Persoonlijke conclusie: Het was een moeilijke avond, de vermoeidheid speelde me duidelijk parten en door wat last in mijn rug was ik zeker niet zo beweeglijk als zou moeten. Desondanks speelde ik wel een redelijke dubbel en kon ik vooral rekenen op Kevin om de punten te maken. Ook in het gemengd was ik zeker niet zo dominant als anders, toch speelden we enkele mooie rally’s en wonnen we toch de partij.

Onze volgende wedstrijd is op 11 november, dan worden we verwacht in Gent om het op te nemen tegen Pluimplukkers 3G. Opnieuw een belangrijke wedstrijd om de ploeg achter ons te houden.

Geplaatst onder: Badminton,Mix Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Lokerse 2G – Eikenlo 1G : 3-5