Blog » Zwijndrecht 3G – Eikenlo 1G : 4-4

Zwijndrecht 3G – Eikenlo 1G : 4-4 Door Geert om 22:21 08/10/2012

Op zondag 7 oktober werden we verwacht in Zwijndrecht. Eén van onze verdere verplaatsingen en uit ervaring weet ik dat dit steeds lastige uitwedstrijden zijn. Ook deze keer beloofde het zeker geen gemakkelijke opdracht te worden om zelfs 1 punt mee te pikken. Zwijndrecht versterkte hun team met Tom Thierens, ondertussen al enkele jaren A-speler. Wij speelden met onze vaste kern, zijnde Kevin, Kim, Stijn, Eva, Valentine en ikzelf.

Kevin en ik mochten meteen openen tegen A-speler Tom Thierens en Yves Van Kerckhoven. In de eerste set stonden we met het zonlicht in de ogen en werd het zeer moeilijk spelen. We konden niet echt het overzicht bewaren en verloren de set met 21-9. In de tweede set stonden we aan de betere zijde en konden we stand houden tot halverwege de set. Daarna zagen we toch enkele fouten bij de tegenstander en konden we profiteren van de kleine voorsprong om de set te pakken met 18-21. In de derde set moesten we een kleine achterstand toe staan, maar vooral na het wisselen van speelhelft maakten we teveel fouten in de (soms lange) rally’s. We verloren de set met 21-17. We kunnen wel tevreden terugkijken, we spelen immers ook niet zo vaak tegen een A-speler en was toch even aanpassen in het begin van de wedstrijd voor ons.
De dames, Kim en Eva mochten het opnemen tegen Lisa Van Der Aa en Eva Rombouts. In de eerste set werd er knap gestreden maar moesten ze de set net laten gaan met 22-20. De tweede ging een stuk vlotter en werd duidelijk gewonnen met 13-21. In de derde set bleef het spannend. Zwijndrecht kreeg verschillende matchpunten maar het waren toch Kim en Eva die uiteindelijk de wedstrijd wonnen met 21-23.

Tussenstand 1-1.

Kevin mocht het als eerste enkel opnemen tegen Tom. Absoluut geen cadeau, maar Kevin had dan ook niets te verliezen. De eerste set werd hij toch wat overdonderd en verloor met 21-13. In de tweede set zagen we heel wat leuke rally’s, maar de winst was wel met 21-17 verdiend voor zwijndrecht.
Stijn was zeker niet kansloos tegen zijn tegenstander van dienst, Koen De Cauwer. In de eerste set was het toch wat aftasten en zoeken, de score verliep gelijkopgaand. Naar het einde van de set kon Stijn toch een kleine voorsprong nemen en de set winnen met 18-21. In de tweede set liep het even mis bij Stijn, alles ging vlot buiten of in het net en Stijn kwam vrij snel 11-3 achter. De set was dan ook voorbij en ging met 21-11 naar Koen. In de derde set was er terug focus bij Stijn en kon hij langzaam een voorsprong nemen. Met enkele mooie punten wist Stijn toch de bovenhand te houden en de wedstrijd binnen te halen met 17-21.

Tussenstand 2-2. We blijven elkaar voorlopig in evenwicht houden.

Daarna mochten de dames aantreden, Valentine nam het op tegen Lisa Van Der Aa. In de eerste set zag Valentine de pluimen zowat alle kanten op gaan en wist ze weinig in te brengen, ze verloor de set met 21-6. In de tweede set ging het iets beter, maar Lisa was toch een maatje te groot. Valentine verloor de set met 21-16. Ons Eva mocht opnieuw strijden voor 2 persoonlijke competitiepunten tegen Axelle Van Looy. De eerste set ging verrassend vlot naar Eva. Door degelijk spel bij Eva en de vele fouten bij Axelle won Eva overtuigend met 10-21. In het begin van de tweede set zagen hetzelfde spel verder gaan, Eva kon vlot een voorsprong bijeen spelen. Na even te pauzeren kwam Axelle nog wel wat terug, maar kwam de winst niet meer in gevaar. Eva won ook de tweede set met 13-21.

Tussenstand 3-3. De mixen gingen beslissen over winst, verlies of gelijkspel.

Kim en ik speelden na lange tijd terug samen. We mochten het opnemen tegen Koen De Cauwer en Eva Rombouts, normaal een haalbare kaart. We begonnen geconcentreerd en het werd toch even wat aftasten. Wat klassieke mix punten was meteen goed voor een mooie voorsprong. We gaven de set niet meer weg en wonnen met 10-21. In de tweede set ging het even gelijk op, toch wijzigden ze hun spel weinig en konden we daardoor wel terug gemakkelijk enkele punten pakken. We wonnen dan ook de tweede set overtuigend met 11-21.
Het was dan even hopen op Stijn en Valentine, zij mochten het opnemen tegen Yves Van Kerckhoven en Axelle Van Looy. De hoop was echter snel weg, ze hadden vroeger gedaan dan ons en konden geen aanspraak maken op winst, te veel fouten naar eigen zeggen. Ze verloren de wedstrijd met 21-16 en 21-9.

Eindstand 4-4. We hielden elkaar over de volledige lijn in evenwicht, al hadden we wel enig geluk bij de dames dubbel.

Persoonlijke conclusie: Ikzelf had tijdens het spelen weinig hinder van mijn kwetsuur, maar een gebrek aan wedstrijdritme werd toch even zichtbaar in het begin van de dubbel. In de tweede en derde set kon ik terug vlot meedraaien en had bij momenten zelfs tijd over. We speelden zeker geen slechte dubbel maar meestal kunnen we de punten toch iets vlotter maken. Over mijn mix ben ik zeker tevreden, gezien het een lange tijd geleden is dat ik nog gemixed heb met Kim en ikzelf nog geen 100% fit ben, hebben we zeker goed gespeeld. We kwamen op geen enkel moment in problemen en speelden de wedstrijd rustig uit.

Lang tijd om te bekomen hebben we niet, komende donderdag mogen we Gentse opnieuw verwachten. 2 weken terug speelden we gelijk in Gentse, het wordt dus een spannende wedstrijd. Zowel Gentse als wij kunnen de 2 punten goed gebruiken om onze tussenstand in de reeks wat op te waarderen en iets veiliger te staan voor behoud.

Geplaatst onder: Badminton,Mix Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Zwijndrecht 3G – Eikenlo 1G : 4-4