Blog » Gentse 1G – Eikenlo 1G : 4-4

Gentse 1G – Eikenlo 1G : 4-4 Door Geert om 22:06 03/10/2012

Na een noodgedwongen 2 weekjes rust, speelde ik terug mee met mijn mix team. Na het verlies tegen Lebad (2-6) mochten we op zondag 30 september op bezoek bij Gentse. Iedereen kent vooral de sterspeler van de ploeg, Steven Verbruggen. Aangezien ik eigenlijk nog niet mocht spelen, zou het zeker geen gemakkelijke ontmoeting worden. Ik nam me voor alleen een dubbel te spelen. Kim, Kevin, Stijn, Eva en Valentine vormden onze vast kern.

Kevin en ik mochten het opnemen tegen Jonathan Govaerts en Steven Verbruggen. Met Steven, die vooral een enkel specialist is hadden we toch goede hoop op onze dubbel ondanks mijn blessure. Kevin en ik gingen goed van start en konden meteen een kleine voorsprong opbouwen. We gingen goed verder, ondanks enkele onderbrekingspogingen van Gentse. We wonnen de eerste set met 14-21. In de tweede set kregen we het iets moeilijker, we konden niet echt een voorsprong pakken, maar kwamen ook nooit op achterstand. Het werd dan ook even spannend op het einde, maar gelukkig wisten we de set te pakken met 23-25
Bij de dames dubbel gingen Kim en Eva aan de slag tegen Veronique Cloquet en Sofie Van Landeghem, een B1 duo. Aangezien Eva al stress krijgt bij het zien van de klassement, werd er maar niets gezegd en gewoon begonnen. Onze dames speelden heel goed en wisten de eerste set mooi te winnen met 17-21. Ook in de tweede set verliep alles zoals het moest en werd er knap gewonnen met 16-21.

Tussenstand 0-2. Een goede start en reeds 2 belangrijke wedstrijden binnen.

In de enkels werd het vooral uitkijken naar Stijn. Kevin werd op de eerste enkel gezet en mocht het opnemen tegen Steven, een lastige partij, maar mits goede doen van Kevin zat er misschien wel iets in. In de eerste set zat het niet echt mee, teveel fouten in de rally’s werden fataal. De eerste set ging verdiend naar Gentse met 21-9. In de tweede set ging het ook niet echt lekker, Kevin kwam meteen op een te grote achterstand. Toch kwam hij nog ietsjes terug, maar kon nooit aanspraak maken op de set, het werd 21-14.
Stijn nam het op tegen Jonathan Govaerts. Ook geen gemakkelijke partij zo bleek snel. Vooral de lange en tactische rally’s deden mij twijfelen. De eerste set was met 21-16 voor Gentse. In de tweede set wist Stijn toch een voorsprong te pakken en speelde hij dit rustig uit. Hij won de set vrij nipt met 19-21. In de derde set zagen we opnieuw veel lange rally’s en vooral een fysieke zware wedstrijd. Stijn bleef maar gaan, maar kwam toch op een 18-16 achterstand te staan. Er werd even gevreesd voor de partij. Toch wist Stijn dan 5 punten op rij te pakken en zo de wedstrijd binnen te halen. Een heel mooie prestatie van Stijn.

Tussenstand 1-3. Zeker geen slechte tussenstand, punt(en) kwamen in bereik.

Bij de dames speelde Valentine de eerste enkel tegen Veronique Cloquet. Valentine speelde zeker niet slecht, maar het niveauverschil was er toch. De partij ging toch wel verdiend naar Gentse met 21-14 en 21-16.
Eva mocht het in haar enkel het opnemen tegen Johanna Breyne. De eerste set verliep was stroef en werden er toch net iets te veel foutjes gemaakt om aanspraak te maken op de winst. De set ging naar Gentse met 21-11. Na wat aanwijzingen verliep de tweede set een stuk beter. Het werd zelfs spannend op het einde van de set, maar ze moest toch nipt de set laten schieten met 22-20. Al zat er meer in volgens Eva.

Tussenstand 3-3. Nog steeds op koers om toch minimaal een punt te pakken.

In de mixen stonden Kim en Kevin zoals vertrouwelijk op 1. Zij mochten het opnemen tegen Jonathan Govaerts en Sofie Van Landeghem. Jonathan niet echt gevaarlijk in de dubbel, bleek toch beter uit de voeten te kunnen in de mix. De eerste set werd wel met vertrouwen gestart, maar werd verloren met 21-16. Er moest dus een tandje hoger gespeeld worden. In de tweede set ging het vooral gelijk op. Na enige discussie op 19-20 ging het spel na 5 minuutjes rustpauze terug verder. Kim en Kevin konden helaas het setpunt niet verzilveren en moesten de set en de wedstrijd laten schieten op 25-23.
Ondertussen hadden Stijn en Valentine hun mix reeds binnen tegen Steven Verbruggen en Johanna Breyne. De eerste set werd het nog wat zoeken, maar werd er wel gewonnen met 19-21. De tweede set ging een stuk beter en bleef er weinig over van het Gentse duo. De wedstrijd werd verdiend binnengehaald met 12-21.

Eindstand 4-4. Misschien een verloren punt gezien het wedstrijdverloop, maar zeker een gewonnen punt met het doel voor behoud in de reeks dit jaar.

Persoonlijke conclusie: Ikzelf beperkte me tot een dubbeltje. Na 2 weken niet spelen ging het vrij stroef, maar dankzij goed samenspel wisten Kevin en ik toch te winnen. Na het toekijken op de enkels en de mixen had ik toch een jammer-gevoel dat ik zelf niet kon meedoen, om er zo misschien iets meer te kunnen uithalen.

Onze volgende wedstrijd op het programma is een verplaatsing naar Zwijndrecht op 7 oktober. Ook dit zal zeker geen gemakkelijke wedstrijd worden, maar misschien valt er wel iets te halen.

Geplaatst onder: Badminton,Mix Competitie   Reacties (1)