Blog  
 Page Blog
Blog » 2010 » oktober

Dilbeek 1G – Damme 1G : 7-1 Door Geert om 12:32 25/10/2010

Op zondagavond 24 oktober werden we verwacht in het verre Dilbeek. Na de blamage vorige week zondag tegen de pluimplukkers, werd er uitgekeken naar een rechtzetting tegen leider Dilbeek. Jammer genoeg konden we nog niet helemaal beschikken over een volledig fitte ploeg, maar we konden toch met een ploeg aantreden met Kim, Anne, Sofie, Nick, Dieter en ikzelf.

Dieter en Nick ging de dubbel van start tegen Thomas Arnalsteen en Nick Marcoen. Twee jeugdige spelers die technisch heel wat konden, zo bleek. Kim en Anne mocht het opnemen tegen Femke Rolies en Annelore Gemmeke. Nick en Dieter ging goed van start, maakten weinig fouten wisten sterke rally’s te spelen. Het spel van de tegenstanders was eerder een technisch spel dan één op snelheid. De set bleef gelijkopgaand en geen van beide teams wist door te breken. Zo kwamen Nick en Dieter op een aantal setpunten, jammer genoeg verloren ze toch nipt de eerste set met 23-21. In de tweede set ging het ietsjes beter. Onze heren wisten een kleine voorsprong te nemen en kwamen op een 13-16 voorsprong. Jammer genoeg konden ze deze niet vasthouden en werd de score gelijk getrokken tot 18-18. Op dat moment liep Dieter een verrekking op in de kuit, waardoor ze de laatste 3 punten niet meer voluit konden gaan, de set werd verloren met 21-18. Bij de dames ging de eerste set vrij vlot, door de fouten te beperken wisten ze de set te winnen met 15-21. In de tweede set gingen Kim en Anne net iets te veel in verdediging en moesten ze de set laten gaan met 21-15. In de beslissende derde set bleek ook de foutenlast iets te hoog en moesten ze de set laten gaan met 21-14.

Tussenstand 2-0. Hier had het eigen 0-2 kunnen staan, in beide dubbels zat er naar mijn gevoel meer in.

Na de dubbels werden alle 4 de enkels tegelijk aangevat. Ik nam het op tegen Arnaud Deleu. Nick speelde tegen Thomas Arnalsteen. Mijn eerste partij van de avond en dus volledig koud begon ik aan de wedstrijd. Als gevolg stond ik snel op een 11-3 achterstand. Die ik niet meer goed maakte. Ik verloor de set kansloos met 21-9. In de tweede set ging ik dan een stuk beter van start. Ik probeerde geconcentreerd en iets sneller te spelen. Toch kreeg ik alles terug en werd het zeker niet gemakkelijk door het trage maar degelijke spel van Arnaud. Ik moest terug een achterstand toestaan en maakte na de pauze teveel directe fouten. Hierdoor kwam ik terug op een onoverbrugbare achterstand en verloor de set met 21-12. Ondertussen had Nick ook zijn partij afgerond, hij verloor met 21-14 en 21-12.

Tussenstand 4-0. Een teleurstellende tussenstand, helaas.

Bij de dames speelde Anne tegen Femke Rolies. Sofie nam het op tegen Annelore Gemmeke. Zo speelde Kim voor het eerst dit seizoen eens geen enkel, om zo de energie te kunnen steken in de mix straks. Aangezien alle enkels gelijktijdig werden gespeeld heb ik weinig kunnen zien. De uitslag is jammer genoeg vrij duidelijk. Anne verloor haar partij met 21-12 en 21-10. Sofie moest haar meerdere herkennen met 21-6 en 21-8.

Tussenstand 6-0. Het enige wat we nog konden doen is gaan voor een eerreder.

Na een lange periode van niet gemixed te hebben stond ik terug op papier voor het gemengd. Ik speelde met Kim, wat ook al een hele tijd geleden was, tegen Arnaud Deleu en Sara Haelterman. In de eerste set speelden we uitstekend. De verdediging van ons was heel sterk en eens in de aanval konden we vlot het punt maken. Zo liepen we eigenlijk over de tegenstand heen en wonnen de eerste set met 12-21. In de tweede set ging we goed verder, we namen een kleine voorsprong en wisten die steeds vast te houden. Toch konden we niet voorkomen dat ze terug op gelijke hoogte kwamen en werden de laatste punten nog spannend. Gelukkig konden we een derde set voorkomen en wonnen we de tweede set met 20-22. Nick en Sofie hadden het ondertussen opgenomen tegen Nick Marcoen en Femke Rolies. Jammer genoeg werd ook deze partij verloren met 21-12 en 21-14.

Eindstand 7-1. Terug een heuse nederlaag.

Persoonlijke conclusie: Algemeen vond ik dat er zeer traag gespeeld werd in de wedstrijden, alleen de mix van mij en Kim was enigszins beter. Toch was het zeker niet optimaal en kunnen we nog veel beter. Het was ook een hele tijd geleden dat we samen speelden. In mijn enkel speelde ik een ondermaatse partij. Ik kon niet loskomen van het spel van Arnaud en wist niet echt een oplossing. Wel ben ik tevreden over de eerste set in het gemengd. We speelden tacktisch vrij sterk en maakten zelf weinig fouten, een zeer degelijke set zonder echt spectaculair spel.

De heenronde zit er ondertussen op. We waren zeer sterk gestart aan de competitie, toch kenden we een serieuze terugval de laatste 2 wedstrijden. Het missen van één van de basisspelers is zeer snel voelbaar en dit zie je ook duidelijk in de wedstrijden en in het klassement. Toch moeten we tot meer in staat zijn in de terugronde zou ik denken. Hopelijk kunnen we dit meteen kracht bij zetten in onze volgende wedstrijd uit tegen Zwijndrecht, volgende week om 16.00u.

Geplaatst onder: Badminton,Mix Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Dilbeek 1G – Damme 1G : 7-1
Damme 1G : Pluimplukkers 2G : 1-7 Door Geert om 21:53 17/10/2010

Zondagmorgen 17 oktober 2010, onze derde thuiswedstrijd tegen de Pluimplukkers. Met een halve ploeg begonnen we aan de ontmoeting, een praktisch onmogelijke opdracht dus. Nick, Kevin, Kim en ik speelden dus voor het plezier.

Nick en ik mochten dubbelen tegen 2 A-spelers, Robin Van Landeghem en Simon Van Gastel. We begonnen vrij goed aan de partij en speelden mooie punten. Een spannende set die we jammer genoeg net niet konden winnen. We verloren met 18-21. In de tweede set een beetje hetzelfde scenario, we speelden aardige punten maar wisten niet op voorsprong te komen en moesten ook de tweede set laten gaan met 16-21. Aangezien er geen damesdubbel gespeeld werd, stond het meteen 0-2.

Tussenstand 0-2.

De enkels dan, ik mocht het opnemen tegen Robin. Een speler die zeer veel terug brengt maar die wel te bespelen is. Aan het begin van de partij wist ik een aantal aardige punten te maken. Echter maakte ik ook een paar onnodige fouten en kwam toch op een grote achterstand van 5-11. Deze wist ik nog terug op te halen naar 15-16, maar winst zat er niet in. Ik verloor de set met 16-21. In de tweede set ging ik een stuk beter van start, ik stond meteen op een voorsprong en wist deze lang vast te houden. Toch kende ik een terugval en verloor mijn voorsprong op 19-19. Daarna maakte ik 2 directe fouten en was de partij beslist. Nick mocht het vervolgens opnemen tegen Simon Van Gastel. In de eerste set had Nick vooral last om zijn ritme te vinden. De vele directe fouten waren de oorzaak van zwaar verlies in de eerste set, 12-21. De tweede set ging een stuk beter, Nick wist een kleine voorsprong te nemen en maakte een stuk minder directe fouten. Toch wist Simon terug te komen in de tweede helft van de set. Nick moest de set uiteindelijk in verlenging laten gaan met 20-22.

Tussenstand 0-4. Tweede goede enkels gespeeld, waarbij we beiden niet ver af waren van een 3de set.

Kim mocht het ondertussen opnemen tegen Rebecca Van Hove. Kim die niet voluit speelde wist toch vrij vlot een voorsprong op te bouwen en de eerste set te winnen met 21-12. In de tweede set ging het net iets minder en moest ze de set laten met 15-21. Vervolgens speelde Kim gewoon hetzelfde tempo verder en dit was voldoende om de derde set te winnen met 21-17. Zo werd toch een eer-redder genoteerd.

Tussenstand 1-5.

Tot slot werd er nog 1 mix gespeeld door Kim en Kevin tegen Simon en Bieke Vandecaveye. Kim en Kevin ging vrij slecht van start. Directe fouten en tactisch minder goed spel waren de oorzaak van een vrij grote achterstand. Toch kwamen ze nog knap terug en wisten zelfs op 18-16 voorsprong te komen. Jammer genoeg moesten ze toch de set laten gaan met 18-21. In de tweede set gingen ze een stuk beter van start, ze gingen goed mee in de rally’s en wisten een aantal mooie punten te maken. Toch werd er niet altijd even slim gespeeld en kwamen ze niet echt op voorsprong. Ook de tweede set werd verloren met 16-21. Echter speelden ze wel een goede partij.

Eindstand 1-7. Een verlies die niet te vermijden was. Hierdoor verliezen we ook onze leiderspositie in de reeks.

Persoonlijke conclusie: In mijn dubbel met Nick speelde ik een stuk beter dan maandag in Ronse. Ik maakte weinig fouten en wist goed het spel te lezen. Jammer genoeg haalde Nick zijn niveau van maandag niet, waardoor we de partij toch nipt verloren. In mijn enkel speelde ik terug een goede partij naar mijn gevoel. Ik maakte weinig directe fouten, maar ik had in de meeste rally’s net iets te weinig geduld en probeerde te snel te forceren. Toch was het een leuke partij waarin ik zeker niet werd weggespeeld. Ook nu was het een leuke partij voor het opgekomen publiek denk ik.

Onze volgende wedstrijd is de verre verplaatsing naar Dilbeek. Zondagavond 24 oktober om 20.00u worden we in Dilbeek verwacht.

Geplaatst onder: Badminton,Mix Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Damme 1G : Pluimplukkers 2G : 1-7
Wit-Wit 1G – Damme 1G : 4-4 Door Geert om 21:28 12/10/2010

Op maandagavond 11 oktober stond onze eerste uitwedstrijd op de agenda. We werden namelijk verwacht in Ronse om het op te nemen tegen de plaatselijke vedetten. Dat het geen makkelijke avond ging worden wist iedereen. We speelden met Dieter, Nick, Kevin, Kim, Nathalie en ikzelf. Door de versterking met Nick erbij werd er enigszins geschoven in de opstelling.

Nick en ik gingen van start in de dubbel tegen Arno Vandenhoucke en Jeremie De Keyzer, terwijl Nathalie en Kim tegen Lieselot De Bleeckere en Julie De Vos speelden. Nick en ik begonnen redelijk aan de partij. Geen van beide ploegen kon een voorsprong nemen. Toch maakten we langzaam meer foutjes en moesten we de eerste set laten gaan met 21-15. In de tweede set ging het niet veel beter, we begonnen zeer slecht en moesten direct tegen achterstand aankijken. We probeerden nog terug te komen maar moesten de set laten gaan bij 21-13. Ondertussen hadden onze dames wel hun wedstrijd vrij vlot kunnen winnen met 8-21 en 15-21.

Tussenstand 1-1. Een tussenstand waarmee we konden leven. Al kon onze dubbel wel een stuk beter.

Ik stond vervolgens als eerste heer tegenover Arno. Terwijl Nathalie het opnam tegen Els De Buysscher. Ik begon, ondanks mijn slecht dubbel, vrij goed aan mijn enkel. Ik kon enkele punten voorsprong nemen. Echter moest ik mijn voorsprong terug afstaan en ging de set gelijklopend verder. Toch verloor ik de set nipt met 21-19. In de tweede set ging ik terug vrij goed van start. Ik kon het tempo aanhouden en probeerde me goed te focussen op de punten. Ik nam terug enige punten voorsprong en stond zelfs 10-16 voor. Toch werd het nog spannend en won ik de set in de verlengingen met 23-25. Een derde set, waar ik eigenlijk al best mee tevreden was. In die set ging het gelijk van start maar moest toch een kleine achterstand toelaten. Door het sterke netspel en enig geluk bij Arno moest ik een 5-tal punten laten gaan. Hierdoor was een kloofje een feit en kon ik niet meer dichterbij komen. Ik verloor de derde set met 21-14. Ondertussen had Nathalie ook reeds gedaan met haar enkel. Hoewel ze er ook een 3-setter van maakte. Ze won de partij met 16-21, 21-17 en een duidelijke 12-21.

Tussenstand 2-2. Een degelijke tussenstand, al was een stunt in mijn enkel misschien niet zo ver weg.

De volgende enkel was voor Nick, die het opnam tegen Jeremie De Keyzer. Kim speelde tegen Lieselot De Bleeckere. Nick ging goed van start, hij wist meteen zijn tegenstander duidelijk te overpoweren en nam de eerste set vrij vlot voor zijn rekening met 16-21. De tweede set ging Nick op zijn elan verder. Hij speelde geconcentreerd en hield de punten simpel. Zo won hij ook de tweede set met 18-21. Kim, die vooraf wist dat een goede enkel moeilijk zou worden, speelde een degelijke eerste set. Echter moest ze haar meerdere herkennen en verloor de set met 21-16. In haar tweede set speelde ze eveneens goed en kon enkele mooie punten maken, toch moest ze ook hier nipt de set laten gaan met 21-19.

Tussenstand 3-3. Op naar de mixen en hopelijk op naar een punt (of meer).

In de eerste mix speelde Dieter en Nathalie tegen Arno en Lieselot. Kim en Kevin speelden tegen Jullie en Christophe Dujardin. Dieter en Nathalie begonnen goed aan de partij, ze wisten enkele mooie rally’s te winnen en kwamen af en toe op een kleine voorsprong. Toch moesten ze de set laten gaan met 21-17. In de tweede set gingen ze net iets minder van start en moesten een kleine achterstand toestaan. Dit was echter genoeg voor de tegenstanders om de partij niet meer te laten gaan en onze Damse spelers verloren de set met 21-14. Ondertussen speelden Kim en Kevin een mooie partij. De eerste set verloren ze echter nipt met 21-18. Gelukkig wisten ze de tweede set knap te winnen met 16-21. Een spannende derde set dus. Daarin zag je duidelijk “dat het om de knikkers ging”, een reeks fouten bij Kim en Kevin brachten Ronse op een mooie voorsprong van 5 punten. Toch wisten broer en zus terug te komen en de spanning op te voeren. Na enkele bloedstollende fases mochten we uiteindelijk juichen en was de set binnen met 19-21.

Eindstand 4-4. Een terechte uitslag denk ik. Over de gehele lijn hielden we elkaar in evenwicht.

Persoonlijke conclusie: Mijn dubbel met Nick was uitermate zwak, waar we op de training zo goed speelden brachten we er op de competitie echt niets van terecht. Zeer jammer. De onzekerheid speelde me parten en bijgevolg maakte ik teveel directe fouten. Het zwaar verlies in de dubbel kan duidelijk op mijn naam gezet worden. In mijn enkel speelde ik dan terug op redelijk niveau. Mijn foutenlast was minimaal, verdediging en aanval was in orde. Tactisch speelde ik ook niet slecht. Kortom ik kan best tevreden terugkijken op de partij, jammer dat ik net te kort kwam voor de winst. Het spelen van dergelijke wedstrijd op niveau doet me absoluut goed, jammer dat dit maar in beperkte mate mogelijk is. Ik denk dat het eveneens een mooie partij was om te zien, er zaten immers heel wat lange rally’s in.

Onze volgende wedstrijd is terug thuis, nu zondag 17 oktober nemen we het op tegen de Pluimplukkers. Hopelijk kunnen we dan terug rekenen op de steun van enkele supporters!

Geplaatst onder: Badminton,Mix Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Wit-Wit 1G – Damme 1G : 4-4
Damme 1G – Lokerse 1G : 5-3 Door Geert om 12:30 04/10/2010

Zondag 3 oktober, na een kleine maand rust terug tijd om erin te vliegen. We speelden onze 2de thuiswedstrijd tegen Lokeren. Een jeugdige ploeg met misschien een mooie toekomst. Wij speelden met dezelfde spelers als in onze 1ste wedstrijd en bijgevolg ook dezelfde opstelling. Dieter, Nathalie, Kevin, Kim en ik streden voor de punten.

Kevin en ik speelden tegen Frederik Desander en Jordy Van Der Sypt. Kim en Nathalie gingen de strijd aan tegen, 2 jeugdige dames, Ellen Vanderveken en Kaat De Keukelaere.
Kevin en ik gingen niet onaardig van start. We speelden niet super maar namen toch de leiding. Jammer genoeg konden we deze niet vasthouden en moesten de set nipt laten schieten met 17-21. In de tweede set gingen we een stuk minder van start. We kwamen direct op achterstand en wisten niet meer bij te komen. We verloren de set en de partij met 11-21. Ondertussen hadden de dames wel overtuigend gewonnen met 21-12 en 21-15.

Tussenstand 1-1. Een tussenstand die ik vooraf ook had verwacht.

Daarna begonnen we met de eerste enkels. Althans dat was de bedoeling. Nathalie zou het opnemen tegen Ellen. Echter gaf Ellen forfait voor haar wedstrijd, maar dan ook weer niet omdat ze wel nog Mix wou spelen. De nodige discussies werden gestart terwijl ik besloot om men enkel te starten. Ik mocht het opnemen tegen Jordy. Ik begon, zoals wel meer, vrij slecht aan de partij. Ik stond snel een paar punten achter en speelde ook helemaal niet goed. Bijgevolg stond ik 6-7 punten achter. Toch kwam ik langzaam terug en zag ik wat frustratie en stress bij mijn tegenstander, het moment om toe te slaan dus. Ik nam iets minder risico’s en won vervolgens de set met 21-19. In de tweede set probeerde ik een voorsprong op te bouwen om zo direct wat grip te hebben. Dit lukte me aardig en nam vrij vlot een voorsprong van 5 punten. Ik minderde mijn tempo, waardoor de tegenstander kon terugkomen. Toch had ik nog genoeg over om te wedstrijd te winnen met 21-17.

Tussenstand 3-1. Een betere tussenstand dan ik had verwacht, op naar misschien een mooi resultaat?

Vervolgens werden de tweede enkels gespeeld. Dieter speelde tegen Frederik Desander, Kim nam het op tegen Kaat. Dieter wist vooraf dat dit geen gemakkelijke partij ging worden. Echter onder het moto “niet makkelijk gaat ook” begon hij de wedstrijd. In de eerste set speelde Dieter zijn gebruikelijke spel en kwam eigenlijk nooit in problemen. Hij won de set met 21-13. In de tweede set ging het een stuk moeizamer. Dieter kwam op achterstand en vocht eerder tegen zichzelf dan tegen de tegenstander. Eens hij het gevecht gewonnen had met zichzelf was de set verloren met 9-21. In de derde set ging het terug iets beter, maar kwam toch op een achterstand te staan. Hij vocht nog terug, maar kwam net te kort en verloor de partij met 17-21. Kim Had ondertussen in haar enkel de eerste set verloren met 22-24. Tijd dus om een versnelling hoger te schakelen en beter spel te brengen. Dit lukte ook aardig en wist de tweede set overtuigend te winnen met 21-13. In de derde set was het vooral zaak om de concentratie te houden en goed te starten. Dit lukte ook aardig maar volhouden was toch iets anders. Fysiek kreeg Kim het zwaar en moest de derde set laten gaan met 16-21.

Tussenstand 3-3. Een iets mindere tussenstand, hier hadden we misschien al zeker moeten zijn van een punt? Geen probleem, gewoon de mixen winnen dan. 🙂

Dieter en Nathalie mochten dan toch aan de bak tegen Ellen en Jordy. Ellen die dus forfait geeft voor haar enkel, maar wel de mix speelt. Enigzins raar lijkt me …. De uitleg waarom liet ook de wensen over “We willen geen risico lopen met dit jeugdig talent”. 1- Als het echt een talent is, had ze mijn idee al veel verder moeten staan. 2- Als je geen risico wil nemen, laat je haar beter thuis. De partijen die ze tot nog toe heeft gespeeld werden allemaal vlot verloren. Dan kan je, naar mijn idee, beter volledig rusten om zo sterker terug te komen in plaats van nu de revalidatie tijd te rekken en het risico lopen dat dit niet snel weggaat. Maar goed, ieder zijn eigen keuzes natuurlijk. Ondertussen zou je bijna vergeten dat er ook nog een andere mixpartij was: daarin speelden Frederik Desander en Kaat tegen Kim en Kevin. Dieter en Nathalie speelden een degelijke partij. Zonder superieur spel werd de eerste set gewonnen met 21-18. In de tweede set ging vlot verder en bracht ook geen problemen. Ook deze set werd gewonnen, dit met 21-14. Kim en Kevin ging vrij onzeker van start. Toch konden ze goed bijblijven en de druk op de tegenstander houden. Ze wisten de set te winnen in extremis met 21-19. In de tweede set werd het dan iets moeilijker en werden er teveel directe fouten gemaakt. Dit kwamen ze niet meer te boven en verloren de set met 16-21. In de derde set gingen ze uitermate goed van start, een 8-2 voorsprong gaven ze uiteindelijk niet meer weg. De trukendoos bij Lokeren ging nog open echter zonder resultaat. Broer en zus gingen onverstoorbaar verder en wonnen met 21-13.

Eindstand 5-3
. Een mooie en verdiende winst lijkt me. De driesetter die van belang was werd overtuigend gewonnen.

Persoonlijke conclusie: De dubbel met Kevin liep nog steeds niet lekker. We speelden te traag en maakten daarbij teveel fouten. Eigenlijk was dit een ondermaatse partij. Ik mijn enkel begon ik ook zeer stressy. Ik bewoog dan ook quasi niets en speelde ook niet erg tactisch. Toch won ik de partij, wat me enigszins tevreden stelt. Hoewel ik absoluut een uitermate slechte wedstrijd speelde en ook een ondermaatse partij was. Hopelijk kan ik de volgende wedstrijd terug wat minder stressy spelen, wat ook men spel zal ten goede komen.

Onze volgende wedstrijd is maandag 11 oktober 2010. Dan worden we verwacht in Ronse.

Geplaatst onder: Badminton,Mix Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Damme 1G – Lokerse 1G : 5-3

Blog menu




Links

Archieven

Andere
RSS
Comments RSS

 

  © Geert De BaetsRSS/XML FeedRSS/XML Feed
Foutje