Blog » Dilbeek 1G – Damme 1G : 7-1

Dilbeek 1G – Damme 1G : 7-1 Door Geert om 12:32 25/10/2010

Op zondagavond 24 oktober werden we verwacht in het verre Dilbeek. Na de blamage vorige week zondag tegen de pluimplukkers, werd er uitgekeken naar een rechtzetting tegen leider Dilbeek. Jammer genoeg konden we nog niet helemaal beschikken over een volledig fitte ploeg, maar we konden toch met een ploeg aantreden met Kim, Anne, Sofie, Nick, Dieter en ikzelf.

Dieter en Nick ging de dubbel van start tegen Thomas Arnalsteen en Nick Marcoen. Twee jeugdige spelers die technisch heel wat konden, zo bleek. Kim en Anne mocht het opnemen tegen Femke Rolies en Annelore Gemmeke. Nick en Dieter ging goed van start, maakten weinig fouten wisten sterke rally’s te spelen. Het spel van de tegenstanders was eerder een technisch spel dan één op snelheid. De set bleef gelijkopgaand en geen van beide teams wist door te breken. Zo kwamen Nick en Dieter op een aantal setpunten, jammer genoeg verloren ze toch nipt de eerste set met 23-21. In de tweede set ging het ietsjes beter. Onze heren wisten een kleine voorsprong te nemen en kwamen op een 13-16 voorsprong. Jammer genoeg konden ze deze niet vasthouden en werd de score gelijk getrokken tot 18-18. Op dat moment liep Dieter een verrekking op in de kuit, waardoor ze de laatste 3 punten niet meer voluit konden gaan, de set werd verloren met 21-18. Bij de dames ging de eerste set vrij vlot, door de fouten te beperken wisten ze de set te winnen met 15-21. In de tweede set gingen Kim en Anne net iets te veel in verdediging en moesten ze de set laten gaan met 21-15. In de beslissende derde set bleek ook de foutenlast iets te hoog en moesten ze de set laten gaan met 21-14.

Tussenstand 2-0. Hier had het eigen 0-2 kunnen staan, in beide dubbels zat er naar mijn gevoel meer in.

Na de dubbels werden alle 4 de enkels tegelijk aangevat. Ik nam het op tegen Arnaud Deleu. Nick speelde tegen Thomas Arnalsteen. Mijn eerste partij van de avond en dus volledig koud begon ik aan de wedstrijd. Als gevolg stond ik snel op een 11-3 achterstand. Die ik niet meer goed maakte. Ik verloor de set kansloos met 21-9. In de tweede set ging ik dan een stuk beter van start. Ik probeerde geconcentreerd en iets sneller te spelen. Toch kreeg ik alles terug en werd het zeker niet gemakkelijk door het trage maar degelijke spel van Arnaud. Ik moest terug een achterstand toestaan en maakte na de pauze teveel directe fouten. Hierdoor kwam ik terug op een onoverbrugbare achterstand en verloor de set met 21-12. Ondertussen had Nick ook zijn partij afgerond, hij verloor met 21-14 en 21-12.

Tussenstand 4-0. Een teleurstellende tussenstand, helaas.

Bij de dames speelde Anne tegen Femke Rolies. Sofie nam het op tegen Annelore Gemmeke. Zo speelde Kim voor het eerst dit seizoen eens geen enkel, om zo de energie te kunnen steken in de mix straks. Aangezien alle enkels gelijktijdig werden gespeeld heb ik weinig kunnen zien. De uitslag is jammer genoeg vrij duidelijk. Anne verloor haar partij met 21-12 en 21-10. Sofie moest haar meerdere herkennen met 21-6 en 21-8.

Tussenstand 6-0. Het enige wat we nog konden doen is gaan voor een eerreder.

Na een lange periode van niet gemixed te hebben stond ik terug op papier voor het gemengd. Ik speelde met Kim, wat ook al een hele tijd geleden was, tegen Arnaud Deleu en Sara Haelterman. In de eerste set speelden we uitstekend. De verdediging van ons was heel sterk en eens in de aanval konden we vlot het punt maken. Zo liepen we eigenlijk over de tegenstand heen en wonnen de eerste set met 12-21. In de tweede set ging we goed verder, we namen een kleine voorsprong en wisten die steeds vast te houden. Toch konden we niet voorkomen dat ze terug op gelijke hoogte kwamen en werden de laatste punten nog spannend. Gelukkig konden we een derde set voorkomen en wonnen we de tweede set met 20-22. Nick en Sofie hadden het ondertussen opgenomen tegen Nick Marcoen en Femke Rolies. Jammer genoeg werd ook deze partij verloren met 21-12 en 21-14.

Eindstand 7-1. Terug een heuse nederlaag.

Persoonlijke conclusie: Algemeen vond ik dat er zeer traag gespeeld werd in de wedstrijden, alleen de mix van mij en Kim was enigszins beter. Toch was het zeker niet optimaal en kunnen we nog veel beter. Het was ook een hele tijd geleden dat we samen speelden. In mijn enkel speelde ik een ondermaatse partij. Ik kon niet loskomen van het spel van Arnaud en wist niet echt een oplossing. Wel ben ik tevreden over de eerste set in het gemengd. We speelden tacktisch vrij sterk en maakten zelf weinig fouten, een zeer degelijke set zonder echt spectaculair spel.

De heenronde zit er ondertussen op. We waren zeer sterk gestart aan de competitie, toch kenden we een serieuze terugval de laatste 2 wedstrijden. Het missen van één van de basisspelers is zeer snel voelbaar en dit zie je ook duidelijk in de wedstrijden en in het klassement. Toch moeten we tot meer in staat zijn in de terugronde zou ik denken. Hopelijk kunnen we dit meteen kracht bij zetten in onze volgende wedstrijd uit tegen Zwijndrecht, volgende week om 16.00u.

Geplaatst onder: Badminton,Mix Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Dilbeek 1G – Damme 1G : 7-1