Blog » Damme 1G – Lokerse 1G : 5-3

Damme 1G – Lokerse 1G : 5-3 Door Geert om 12:30 04/10/2010

Zondag 3 oktober, na een kleine maand rust terug tijd om erin te vliegen. We speelden onze 2de thuiswedstrijd tegen Lokeren. Een jeugdige ploeg met misschien een mooie toekomst. Wij speelden met dezelfde spelers als in onze 1ste wedstrijd en bijgevolg ook dezelfde opstelling. Dieter, Nathalie, Kevin, Kim en ik streden voor de punten.

Kevin en ik speelden tegen Frederik Desander en Jordy Van Der Sypt. Kim en Nathalie gingen de strijd aan tegen, 2 jeugdige dames, Ellen Vanderveken en Kaat De Keukelaere.
Kevin en ik gingen niet onaardig van start. We speelden niet super maar namen toch de leiding. Jammer genoeg konden we deze niet vasthouden en moesten de set nipt laten schieten met 17-21. In de tweede set gingen we een stuk minder van start. We kwamen direct op achterstand en wisten niet meer bij te komen. We verloren de set en de partij met 11-21. Ondertussen hadden de dames wel overtuigend gewonnen met 21-12 en 21-15.

Tussenstand 1-1. Een tussenstand die ik vooraf ook had verwacht.

Daarna begonnen we met de eerste enkels. Althans dat was de bedoeling. Nathalie zou het opnemen tegen Ellen. Echter gaf Ellen forfait voor haar wedstrijd, maar dan ook weer niet omdat ze wel nog Mix wou spelen. De nodige discussies werden gestart terwijl ik besloot om men enkel te starten. Ik mocht het opnemen tegen Jordy. Ik begon, zoals wel meer, vrij slecht aan de partij. Ik stond snel een paar punten achter en speelde ook helemaal niet goed. Bijgevolg stond ik 6-7 punten achter. Toch kwam ik langzaam terug en zag ik wat frustratie en stress bij mijn tegenstander, het moment om toe te slaan dus. Ik nam iets minder risico’s en won vervolgens de set met 21-19. In de tweede set probeerde ik een voorsprong op te bouwen om zo direct wat grip te hebben. Dit lukte me aardig en nam vrij vlot een voorsprong van 5 punten. Ik minderde mijn tempo, waardoor de tegenstander kon terugkomen. Toch had ik nog genoeg over om te wedstrijd te winnen met 21-17.

Tussenstand 3-1. Een betere tussenstand dan ik had verwacht, op naar misschien een mooi resultaat?

Vervolgens werden de tweede enkels gespeeld. Dieter speelde tegen Frederik Desander, Kim nam het op tegen Kaat. Dieter wist vooraf dat dit geen gemakkelijke partij ging worden. Echter onder het moto “niet makkelijk gaat ook” begon hij de wedstrijd. In de eerste set speelde Dieter zijn gebruikelijke spel en kwam eigenlijk nooit in problemen. Hij won de set met 21-13. In de tweede set ging het een stuk moeizamer. Dieter kwam op achterstand en vocht eerder tegen zichzelf dan tegen de tegenstander. Eens hij het gevecht gewonnen had met zichzelf was de set verloren met 9-21. In de derde set ging het terug iets beter, maar kwam toch op een achterstand te staan. Hij vocht nog terug, maar kwam net te kort en verloor de partij met 17-21. Kim Had ondertussen in haar enkel de eerste set verloren met 22-24. Tijd dus om een versnelling hoger te schakelen en beter spel te brengen. Dit lukte ook aardig en wist de tweede set overtuigend te winnen met 21-13. In de derde set was het vooral zaak om de concentratie te houden en goed te starten. Dit lukte ook aardig maar volhouden was toch iets anders. Fysiek kreeg Kim het zwaar en moest de derde set laten gaan met 16-21.

Tussenstand 3-3. Een iets mindere tussenstand, hier hadden we misschien al zeker moeten zijn van een punt? Geen probleem, gewoon de mixen winnen dan. 🙂

Dieter en Nathalie mochten dan toch aan de bak tegen Ellen en Jordy. Ellen die dus forfait geeft voor haar enkel, maar wel de mix speelt. Enigzins raar lijkt me …. De uitleg waarom liet ook de wensen over “We willen geen risico lopen met dit jeugdig talent”. 1- Als het echt een talent is, had ze mijn idee al veel verder moeten staan. 2- Als je geen risico wil nemen, laat je haar beter thuis. De partijen die ze tot nog toe heeft gespeeld werden allemaal vlot verloren. Dan kan je, naar mijn idee, beter volledig rusten om zo sterker terug te komen in plaats van nu de revalidatie tijd te rekken en het risico lopen dat dit niet snel weggaat. Maar goed, ieder zijn eigen keuzes natuurlijk. Ondertussen zou je bijna vergeten dat er ook nog een andere mixpartij was: daarin speelden Frederik Desander en Kaat tegen Kim en Kevin. Dieter en Nathalie speelden een degelijke partij. Zonder superieur spel werd de eerste set gewonnen met 21-18. In de tweede set ging vlot verder en bracht ook geen problemen. Ook deze set werd gewonnen, dit met 21-14. Kim en Kevin ging vrij onzeker van start. Toch konden ze goed bijblijven en de druk op de tegenstander houden. Ze wisten de set te winnen in extremis met 21-19. In de tweede set werd het dan iets moeilijker en werden er teveel directe fouten gemaakt. Dit kwamen ze niet meer te boven en verloren de set met 16-21. In de derde set gingen ze uitermate goed van start, een 8-2 voorsprong gaven ze uiteindelijk niet meer weg. De trukendoos bij Lokeren ging nog open echter zonder resultaat. Broer en zus gingen onverstoorbaar verder en wonnen met 21-13.

Eindstand 5-3
. Een mooie en verdiende winst lijkt me. De driesetter die van belang was werd overtuigend gewonnen.

Persoonlijke conclusie: De dubbel met Kevin liep nog steeds niet lekker. We speelden te traag en maakten daarbij teveel fouten. Eigenlijk was dit een ondermaatse partij. Ik mijn enkel begon ik ook zeer stressy. Ik bewoog dan ook quasi niets en speelde ook niet erg tactisch. Toch won ik de partij, wat me enigszins tevreden stelt. Hoewel ik absoluut een uitermate slechte wedstrijd speelde en ook een ondermaatse partij was. Hopelijk kan ik de volgende wedstrijd terug wat minder stressy spelen, wat ook men spel zal ten goede komen.

Onze volgende wedstrijd is maandag 11 oktober 2010. Dan worden we verwacht in Ronse.

Geplaatst onder: Badminton,Mix Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Damme 1G – Lokerse 1G : 5-3