Blog » Wit-Wit 1G – Damme 1G : 4-4

Wit-Wit 1G – Damme 1G : 4-4 Door Geert om 21:28 12/10/2010

Op maandagavond 11 oktober stond onze eerste uitwedstrijd op de agenda. We werden namelijk verwacht in Ronse om het op te nemen tegen de plaatselijke vedetten. Dat het geen makkelijke avond ging worden wist iedereen. We speelden met Dieter, Nick, Kevin, Kim, Nathalie en ikzelf. Door de versterking met Nick erbij werd er enigszins geschoven in de opstelling.

Nick en ik gingen van start in de dubbel tegen Arno Vandenhoucke en Jeremie De Keyzer, terwijl Nathalie en Kim tegen Lieselot De Bleeckere en Julie De Vos speelden. Nick en ik begonnen redelijk aan de partij. Geen van beide ploegen kon een voorsprong nemen. Toch maakten we langzaam meer foutjes en moesten we de eerste set laten gaan met 21-15. In de tweede set ging het niet veel beter, we begonnen zeer slecht en moesten direct tegen achterstand aankijken. We probeerden nog terug te komen maar moesten de set laten gaan bij 21-13. Ondertussen hadden onze dames wel hun wedstrijd vrij vlot kunnen winnen met 8-21 en 15-21.

Tussenstand 1-1. Een tussenstand waarmee we konden leven. Al kon onze dubbel wel een stuk beter.

Ik stond vervolgens als eerste heer tegenover Arno. Terwijl Nathalie het opnam tegen Els De Buysscher. Ik begon, ondanks mijn slecht dubbel, vrij goed aan mijn enkel. Ik kon enkele punten voorsprong nemen. Echter moest ik mijn voorsprong terug afstaan en ging de set gelijklopend verder. Toch verloor ik de set nipt met 21-19. In de tweede set ging ik terug vrij goed van start. Ik kon het tempo aanhouden en probeerde me goed te focussen op de punten. Ik nam terug enige punten voorsprong en stond zelfs 10-16 voor. Toch werd het nog spannend en won ik de set in de verlengingen met 23-25. Een derde set, waar ik eigenlijk al best mee tevreden was. In die set ging het gelijk van start maar moest toch een kleine achterstand toelaten. Door het sterke netspel en enig geluk bij Arno moest ik een 5-tal punten laten gaan. Hierdoor was een kloofje een feit en kon ik niet meer dichterbij komen. Ik verloor de derde set met 21-14. Ondertussen had Nathalie ook reeds gedaan met haar enkel. Hoewel ze er ook een 3-setter van maakte. Ze won de partij met 16-21, 21-17 en een duidelijke 12-21.

Tussenstand 2-2. Een degelijke tussenstand, al was een stunt in mijn enkel misschien niet zo ver weg.

De volgende enkel was voor Nick, die het opnam tegen Jeremie De Keyzer. Kim speelde tegen Lieselot De Bleeckere. Nick ging goed van start, hij wist meteen zijn tegenstander duidelijk te overpoweren en nam de eerste set vrij vlot voor zijn rekening met 16-21. De tweede set ging Nick op zijn elan verder. Hij speelde geconcentreerd en hield de punten simpel. Zo won hij ook de tweede set met 18-21. Kim, die vooraf wist dat een goede enkel moeilijk zou worden, speelde een degelijke eerste set. Echter moest ze haar meerdere herkennen en verloor de set met 21-16. In haar tweede set speelde ze eveneens goed en kon enkele mooie punten maken, toch moest ze ook hier nipt de set laten gaan met 21-19.

Tussenstand 3-3. Op naar de mixen en hopelijk op naar een punt (of meer).

In de eerste mix speelde Dieter en Nathalie tegen Arno en Lieselot. Kim en Kevin speelden tegen Jullie en Christophe Dujardin. Dieter en Nathalie begonnen goed aan de partij, ze wisten enkele mooie rally’s te winnen en kwamen af en toe op een kleine voorsprong. Toch moesten ze de set laten gaan met 21-17. In de tweede set gingen ze net iets minder van start en moesten een kleine achterstand toestaan. Dit was echter genoeg voor de tegenstanders om de partij niet meer te laten gaan en onze Damse spelers verloren de set met 21-14. Ondertussen speelden Kim en Kevin een mooie partij. De eerste set verloren ze echter nipt met 21-18. Gelukkig wisten ze de tweede set knap te winnen met 16-21. Een spannende derde set dus. Daarin zag je duidelijk “dat het om de knikkers ging”, een reeks fouten bij Kim en Kevin brachten Ronse op een mooie voorsprong van 5 punten. Toch wisten broer en zus terug te komen en de spanning op te voeren. Na enkele bloedstollende fases mochten we uiteindelijk juichen en was de set binnen met 19-21.

Eindstand 4-4. Een terechte uitslag denk ik. Over de gehele lijn hielden we elkaar in evenwicht.

Persoonlijke conclusie: Mijn dubbel met Nick was uitermate zwak, waar we op de training zo goed speelden brachten we er op de competitie echt niets van terecht. Zeer jammer. De onzekerheid speelde me parten en bijgevolg maakte ik teveel directe fouten. Het zwaar verlies in de dubbel kan duidelijk op mijn naam gezet worden. In mijn enkel speelde ik dan terug op redelijk niveau. Mijn foutenlast was minimaal, verdediging en aanval was in orde. Tactisch speelde ik ook niet slecht. Kortom ik kan best tevreden terugkijken op de partij, jammer dat ik net te kort kwam voor de winst. Het spelen van dergelijke wedstrijd op niveau doet me absoluut goed, jammer dat dit maar in beperkte mate mogelijk is. Ik denk dat het eveneens een mooie partij was om te zien, er zaten immers heel wat lange rally’s in.

Onze volgende wedstrijd is terug thuis, nu zondag 17 oktober nemen we het op tegen de Pluimplukkers. Hopelijk kunnen we dan terug rekenen op de steun van enkele supporters!

Geplaatst onder: Badminton,Mix Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Wit-Wit 1G – Damme 1G : 4-4