Blog » Damme 1G : Pluimplukkers 2G : 1-7

Damme 1G : Pluimplukkers 2G : 1-7 Door Geert om 21:53 17/10/2010

Zondagmorgen 17 oktober 2010, onze derde thuiswedstrijd tegen de Pluimplukkers. Met een halve ploeg begonnen we aan de ontmoeting, een praktisch onmogelijke opdracht dus. Nick, Kevin, Kim en ik speelden dus voor het plezier.

Nick en ik mochten dubbelen tegen 2 A-spelers, Robin Van Landeghem en Simon Van Gastel. We begonnen vrij goed aan de partij en speelden mooie punten. Een spannende set die we jammer genoeg net niet konden winnen. We verloren met 18-21. In de tweede set een beetje hetzelfde scenario, we speelden aardige punten maar wisten niet op voorsprong te komen en moesten ook de tweede set laten gaan met 16-21. Aangezien er geen damesdubbel gespeeld werd, stond het meteen 0-2.

Tussenstand 0-2.

De enkels dan, ik mocht het opnemen tegen Robin. Een speler die zeer veel terug brengt maar die wel te bespelen is. Aan het begin van de partij wist ik een aantal aardige punten te maken. Echter maakte ik ook een paar onnodige fouten en kwam toch op een grote achterstand van 5-11. Deze wist ik nog terug op te halen naar 15-16, maar winst zat er niet in. Ik verloor de set met 16-21. In de tweede set ging ik een stuk beter van start, ik stond meteen op een voorsprong en wist deze lang vast te houden. Toch kende ik een terugval en verloor mijn voorsprong op 19-19. Daarna maakte ik 2 directe fouten en was de partij beslist. Nick mocht het vervolgens opnemen tegen Simon Van Gastel. In de eerste set had Nick vooral last om zijn ritme te vinden. De vele directe fouten waren de oorzaak van zwaar verlies in de eerste set, 12-21. De tweede set ging een stuk beter, Nick wist een kleine voorsprong te nemen en maakte een stuk minder directe fouten. Toch wist Simon terug te komen in de tweede helft van de set. Nick moest de set uiteindelijk in verlenging laten gaan met 20-22.

Tussenstand 0-4. Tweede goede enkels gespeeld, waarbij we beiden niet ver af waren van een 3de set.

Kim mocht het ondertussen opnemen tegen Rebecca Van Hove. Kim die niet voluit speelde wist toch vrij vlot een voorsprong op te bouwen en de eerste set te winnen met 21-12. In de tweede set ging het net iets minder en moest ze de set laten met 15-21. Vervolgens speelde Kim gewoon hetzelfde tempo verder en dit was voldoende om de derde set te winnen met 21-17. Zo werd toch een eer-redder genoteerd.

Tussenstand 1-5.

Tot slot werd er nog 1 mix gespeeld door Kim en Kevin tegen Simon en Bieke Vandecaveye. Kim en Kevin ging vrij slecht van start. Directe fouten en tactisch minder goed spel waren de oorzaak van een vrij grote achterstand. Toch kwamen ze nog knap terug en wisten zelfs op 18-16 voorsprong te komen. Jammer genoeg moesten ze toch de set laten gaan met 18-21. In de tweede set gingen ze een stuk beter van start, ze gingen goed mee in de rally’s en wisten een aantal mooie punten te maken. Toch werd er niet altijd even slim gespeeld en kwamen ze niet echt op voorsprong. Ook de tweede set werd verloren met 16-21. Echter speelden ze wel een goede partij.

Eindstand 1-7. Een verlies die niet te vermijden was. Hierdoor verliezen we ook onze leiderspositie in de reeks.

Persoonlijke conclusie: In mijn dubbel met Nick speelde ik een stuk beter dan maandag in Ronse. Ik maakte weinig fouten en wist goed het spel te lezen. Jammer genoeg haalde Nick zijn niveau van maandag niet, waardoor we de partij toch nipt verloren. In mijn enkel speelde ik terug een goede partij naar mijn gevoel. Ik maakte weinig directe fouten, maar ik had in de meeste rally’s net iets te weinig geduld en probeerde te snel te forceren. Toch was het een leuke partij waarin ik zeker niet werd weggespeeld. Ook nu was het een leuke partij voor het opgekomen publiek denk ik.

Onze volgende wedstrijd is de verre verplaatsing naar Dilbeek. Zondagavond 24 oktober om 20.00u worden we in Dilbeek verwacht.

Geplaatst onder: Badminton,Mix Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Damme 1G : Pluimplukkers 2G : 1-7