Blog  
 Page Blog
Blog » 2009 » november

Damme 1G – De mintons 1G : 6-2 Door Geert om 12:58 30/11/2009

Zondagmorgen 29 november mochten we het thuis opnemen tegen De mintons uit Sint-Niklaas. Aangezien de strijd ongeveer gestreden was voor beide ploegen stond er weinig op het spel. Wij speelden met Nick, Kim, Anne en ikzelf. De mintons kwamen enigszins verzwakt aan de start, zij speelden met Davy Verdoorent (ex-A), Jurgen Gabriëls, Marijke Dhondt (die niet helemaal fris leek te zijn) en Dorien Van Havere (C1).

We gingen zoals gewoonlijk van start met de dubbels, Nick en ik tegen Jurgen en Davy. Kim en Anne speelden tegen Marijke en Dorien. Nick en ik gingen goed van start, misschien te goed. We kamen op een 11-6 voorsprong en lieten spontaan het tempo zodanig terugvallen dat we onze tegenstanders lieten terugkomen. Daarna gingen Jurgen en Davy iets beter spelen en lukte er nog weinig aan onze kant. We verloren de set met 17-21. In de tweede set speelden we met momenten zeer goed, maar waren niet constant genoeg. We waren steeds op achtervolgen aangewezen en moesten dan ook de set laten gaan met 17-21. Bij de dames ging het iets gemakkelijker, zij wisten in hun eerste set met matig spel toch de winst te pakken. De eerste set werd gewonnen met 21-17. In de tweede set ging het een heel pak beter en werd de set zowaar gewonnen met 21-3!!

Tussenstand 1-1. Een mooie tussenstand en veel belovend.

De eerste enkels werden deze keer opnieuw gespeeld door Nick en Kim. Nick speelde deze keer tegen Jurgen, Kim tegen Marijke. In de eerste set speelde Nick vrij onzeker en maakte teveel directe fouten. Hierdoor kon hij weinig druk zetten bij de tegenstander en moest de set laten gaan met 17-21. In de tweede set werden er al iets langere rally’s gespeeld en werden aan beide kanten mooie punten gemaakt. Toch moest Nick jammer genoeg ook de tweede set nipt laten gaan met 20-22. Kim nam het op tegen Marijke. Al snel werd duidelijk dat Kim hier toch de betere was van de 2 dames en zette dit om in een mooie score. De eerste set werd vlot gewonnen met 21-10. Ook in de tweede set bleef Kim geconcentreerd spelen en gaf weinig weg. Ze won de tweede set met 21-12.

Tussenstand 2-2. Nog steeds goed op weg naar een punt of zelfs meer.

In de tweede enkels nam ik het op tegen Davy (ex-A), Anne speelde tegen Dorien (C1). Voor Anne normaal een haalbare kaart en voor mij een lastige wedstrijd. In mijn eerste set ging ik geconcentreerd van start, ik maakte bijna geen fouten en kon een kleine voorsprong nemen. Ik kon deze uiteindelijk uitbouwen tot 14-5, waardoor ik het tempo liet zakken en wat relaxed ging spelen. Daardoor kon Davy terugkomen tot 18-16, op dat moment ging ik terug iets sneller spelen en won ik de set vrij vlot met 21-18. In de tweede set probeerde ik vooral een goed tempo te behouden. Ik kwam opnieuw op een mooie voorsprong en maakte weinig fouten. Ik had een duidelijk veld overwicht en kon vrij vlot de punten maken. Ik won dan ook de set overtuigend met 21-8. Anne speelde eveneens een degelijke partij. Zij wist te winnen van Dorien met twee keer 21-12.

Tussenstand 4-2. We waren dus al zeker van één punt, al zou het mooi zijn mochten we de overwinning kunnen binnenhalen.

In de gemengde wedstrijden gingen Nick en Kim de strijd aan met Davy en Marijke. Anne en ik speelden tegen Jurgen en Dorien. In onze eerste set ging we zeer matig van start, we speelden veel te laks en maakten het ons eigen onnodig moeilijk. Toch wonnen we de set nipt met 23-21. In de tweede set speelden we iets sneller en gaven onze voorsprong niet meer af. We wonnen de set dan ook vlot met 21-12. Kim en Nick speelden een degelijke partij. In de eerste set waren ze toch duidelijk de betere en wonnen de set met 21-12. Ook in de tweede set waren ze de betere en wonnen ze overtuigend met 21-14.

Eindstand 6-2. Een eindstand waar we niet direct op rekenden, maar een mooi resultaat is altijd meegenomen.

Persoonlijke conclusie: ik vond over de gehele wedstrijden dat er weinig inzet was aan de kant van De mintons, nu kan ik dit wel begrijpen aangezien zij niet meer kunnen degraderen en er voor ons geen behoud meer inzit. Echter wel jammer, het is toch altijd leuker om tegen iemand te spelen die er werkelijk voor gaat. Los daarvan speelden Nick en ik een “flauwe” dubbel. Teveel directe fouten waren de oorzaak van een directe achterstand en zo werd het meteen moeilijk. In mijn enkel speelde ik wel vrij goed. Ik maakte bijna geen fouten en kon mijn tegenstander domineren op alle vlakken. Ik ben dan ook best tevreden over mijn wedstrijd. In het gemengd mochten we in principe nooit in de problemen komen. Toch wonnen we de eerste set maar nipt en wisten we zo dat het beter moest in de tweede.

De volgende wedstrijd en tevens laatste wedstrijd is op zondag 13 december thuis tegen de toekomstige kampioen Dropshot.

Geplaatst onder: Badminton,Mix Competitie   Reacties (2)
Berlaar 1G – Damme 1G : 6-2 Door Geert om 12:53 23/11/2009

Zondagavond 22 november mochten we het opnemen tegen Berlaar. Om in 1ste liga te blijven moesten we winnen of minimaal 1 punt behalen. We speelden in dezelfde formatie als vorige week. Kim, Anne, Nick en ikzelf. Dieter als echte reserveheer.

We begonnen met de dubbels, Nick en ik namen het op tegen Axel Caers en Roel Vanthienen. Kim en Anne speelden tegen Ellen Vanthienen en Nicky Van Roosbroeck, 2 A-dames. Nick en ik gingen meteen goed van start, we namen een vlotte voorsprong zonder echt goed te spelen. We wonnen de eerste set uitermate vlot met 12-21. In de tweede set was het dus opletten om terug goed te starten. Zoals verwacht ging het een stuk minder maar probeerden de achterstand zo klein mogelijk te houden. Met enkele mooie punten kwamen we terug en wisten alsnog de set te winnen met 17-21. Bij de dames ging het een stuk minder, zij moesten hun meerdere herkennen in 2 sets, 21-16 en 21-10.

Tussenstand 1-1. Een te verwachten tussenstand.

Voor de gelegenheid werden ditmaal eerst de dames enkels afgewerkt. Kim speelde tegen Ellen, Anne tegen Nicky. Kim begon zeer sterk in haar eerste set. Na enkele mooie en lange rally’s bleef de score gelijk. Toch moest Kim nipt de set laten gaan met 22-20. In de tweede set ging het net iets minder en was Ellen net te sterk voor Kim. De tweede set ging met 21-7 verloren. Ook Anne had een zware partij tegen Nicky, de eerste set ging verloren met 21-6. Ook de tweede set was Nicky te sterk en werd ook deze set verloren met 21-13.

Tussenstand 3-1. Ook dit was enigzins te verwachten, het was voor de herenenkels die bepalend gingen worden.

Nick speelde terug de eerste enkel, deze keer tegen Tim Bogemans. Ikzelf mocht het opnemen tegen Axel Caers. Ik mijn eerste set ging goed van start. Ik probeerde terug een goed tempo in de wedstrijd te spelen. Ik nam meteen een kleine voorsprong en gaf deze niet meer weg. Na de pauze aan 8-11 ging ik nog iets meer gecontroleerd spelen en won de set overtuigend met 10-21. In de tweede set hetzelfde beeld als in de eerste, een goede start, genoeg voor een mooie voorsprong. Jammer genoeg moest Axel opgeven bij een stand van 9-14. Ik won de set uiteindelijk met 9-21. Nick had het in zijn partij een stuk lastiger. In de eerste set kreeg hij geen grip op de partij en verloor de set met 21-11. Ook de tweede set was te afwisselend en niet goed genoeg voor winst. De tweede werd verloren met 21-12.

Tussenstand 4-2. Een gelijkspel was nog steeds haalbaar, dus nog vol aan de bak.

Kim en Nick speelden terug samen de eerste mix tegen Ellen en Roel Vanthienen. Anne en ik namen het op tegen Tim en Nicky. In onze eerste set begonnen we geconcentreerd en namen we een kleine voorsprong van 2 punten. Deze gaven we uiteindelijk niet meer weg en wonnen de set met 17-21. In de tweede set ging het een stuk minder goed. We probeerden net iets sneller te spelen en maakten daarin te veel fouten. We verloren de set vrij kansloos met 21-10. In de derde set ging het terug een stuk beter, we gingen goed mee in de rally’s en maakten enkele mooie punten. Toch kwamen we deze keer niet op voorsprong en moesten we steeds een achterstand goed maken. Dit bleek uiteindelijk niet te lukken en verloren de derde set nipt met 21-17. Ondertussen waren Nick en Kim ook klaar met hun partij. Zij moesten ditmaal wel hun meerdere herkennen en verloren de wedstrijd zeer nipt in 2sets. 24-22 en 21-17.

Eindstand 6-2. 5-3 was ook mogelijk geweest maar dit was ook niet genoeg.

Persoonlijke conclusie: In onze dubbel speelde ik niet slecht, al had ik niet het gevoel dat we echt goed moesten spelen om te winnen. Echter toch een degelijke partij waarin we zelf weinig fouten maakten. In mijn enkel had ik graag revanche gespeeld tegen Tim echter stond ik tegenover Axel. Daarin wist ik dat een snel tempo moest spelen en het veld goed breed houden. Dit lukte me zeer goed en won dan ook de partij vlot. In het gemengd speelden we de eerste en derde set vrij goed. Toch werd de spanning misschien net iets teveel voor Anne op het einde van partij waardoor we een 4-tal punten achterkwamen, echter speelde we met momenten wel zeer sterk.

Onze volgende wedstrijd is zondagmorgen 29 november thuis tegen De mintons.

Geplaatst onder: Badminton,Mix Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Berlaar 1G – Damme 1G : 6-2
Nick Van Paemelen VS Lee Yong Dae Door Geert om 10:02 22/11/2009

Dat badminton een sport is waar heel veel bij komt kijken dat weet iedereen die actief speelt denk ik. Vele boeken zijn geschreven met allerhande technieken, tacktieken, mentale weerbaarheid enzoverder. Toch staan zeker nog niet alle hedendaagse technieken beschreven. Zo merkte ik onlangs op dat Lee Yong Dae enigzins dezelfde techniek gebruikte als onze eigen Nick Van Paemelen. Beide heren moeten zeker niet voor elkaar onder doen en zijn zeer succesvol.

Even op een rijtje zetten misschien. Lee Yong Dae winnaar van:
Olympische spelen 2008 Gemengd Dubbel
Winnaar Heren Dubbel tornooien : 13
Winnaar Gemengd Dubbel tornooien : 9

Nick Van Paemelen:
Belgisch kampioen bij de jeugd
Heeft ervaring op niveau 1ste nationale in België
Ontelbare keren winnaar van lokale tornooien in België
Meest verdienstelijke speler van het jaar (het jaartal ontglipt me even)

Het is duidelijk dat beide spelers aan elkaar gewaagd zijn, zeker als je weet dat Lee Yong Dae momenteel 21 jaar is en Nick 26 is het zeker mogelijk voor Lee Yong Dae om de imposante badminton-CV van Nick te proberen evenaren.

Onderstaand kan je een foto vinden van de bewuste techniek, Nick gebruikte deze uitermate succesvol tegen de thuiswedstrijd tegen Brugge (een verslag kan je hier nog nalezen). Lee Yong Dae moet ook dit gezien hebben gekregen en gebruikte de techniek een 2-tal jaar later op de China Open 2009 super series tornooi.

De bewuste techniek:

 

LeeYongDaeVSNickVanPaemelen

 

Meer informatie over deze techniek kan je altijd inwinnen bij Nick Van Paemelen zelf (of via deze weg hier)

Geplaatst onder: Badminton   Reacties uitgeschakeld voor Nick Van Paemelen VS Lee Yong Dae
De klamp 1G – Damme 1G : 3-5 Door Geert om 20:28 16/11/2009

Zondagavond 15 november werden we verwacht bij De klamp. Zoals gezegd moesten we punten zien te pakken willen we nog een kleine kans openhouden om in 1ste liga te blijven. We waren in ieder geval nog nooit zo compleet geweest, we reisden af met Kim, Anne, Sofie De Vrieze, Nick, Dieter en ikzelf. Echter besliste de kapitein om zelf nog niet te spelen maar klaar te staan als invaller.

We begonnen met de dubbels, Nick en ik namen het op tegen Dave Basteleysens en Wim Herman. Kim en Anne speelden tegen Ellen Doms en Joyce Pauwels. Nick en ik begonnen vrij aardig aan onze partij, we speelden meteen enkele goede rally’s en konden een paar mooie punten maken. Toch kwamen we niet op een voor- of achterstand. De eerste set moesten we uiteindelijk nipt laten gaan met 21-17. In de tweede set gingen we heel goed van start, we kwamen op een 0-9 voorsprong en gaven deze niet meer weg, we wonnen de set eenvoudig met 12-21. In de derde set kwamen we al snel op een kleine achterstand van 2-tal punten. Na het wisselen van kant probeerden we uiteindelijk iets te forceren en maakten we teveel fouten, we verloren de derde set dan ook met 21-10. Bij de dames ging het net iets vlotter. De eerste set wisten ze mooi te winnen met 17-21. In de tweede set was het nog duidelijker en wonnen onze dames met 13-21.

Tussenstand 1-1. Een goede tussenstand om de nodige punten te kunnen pakken.

Na de dubbels speelden Nick en Kim hun eerste enkels. Nick speelde tegen Wim Herman, Kim speelde tegen Ellen Doms. Nick begon heel geconcentreerd aan zijn partij, hij nam al snel een mooie voorsprong en kwam met 7-11 voor. Toch kon hij deze voorsprong niet vasthouden en moest hij alsnog de set laten gaan met 21-17. In de tweede set probeerde Nick terug zijn goede spel boven te halen. Hij kwam ditmaal echter niet op voorsprong, maar wist ook geen achterstand op te lopen. Toch moest hij naar het einde van set terug ietsjes prijsgeven en verloor zo de set met 21-16. Kim ging goed van start in haar enkel partij. In de eerste set nam ze al snel een kleine voorsprong en wist deze te behouden om de set te winnen met 17-21. In de spannende tweede set liepen de dames niet ver uit elkaar. Toch moest Kim de set uiteindelijk nipt laten schieten met 21-18. In derde set probeerde Kim net iets constanter te spelen en dit bracht het gewenste resultaat. Kim kon vrij overtuigend de derde set winnen met 15-21.

Tussenstand 2-2. Nog steeds goed op weg om minimum één punt te pakken.

Daarna gingen Sofie en ik aan de slag voor de tweede enkels. Sofie speelde tegen Joyce Pauwels, ik nam het op tegen Dave Basteleysens. In het begin van de eerste set speelde ik wat voorzichtig, even aftasten waar ik moest op letten. Ik probeer het tempo hoog genoeg te houden en dit bracht me de nodige punten op. Ik kwam vlot op een 6-14 voorsprong en gaf deze niet meer weg. Ik won de set vrij gemakkelijk met 12-21. In de tweede set liet ik het tempo wat zakken maar liet mijn tegenstander nooit op een te grote voorsprong komen. Ik kon mooi bijblijven en ging naar het einde van de set toe net iets sneller spelen. Ik kwam uiteindelijk op een 17-20 voorsprong en kon zo de set winnen met 19-21. Sofie had het in haar enkelpartij zeker niet gemakkelijk. In de eerste set moest ze toch haar meerdere herkennen en verloor ze met 21-12. Ook in de tweede set kon Sofie weinig inbrengen en verloor ook deze set met 21-13.

Tussenstand 3-3. Nog altijd alles mogelijk om punten te pakken, alles hing dus af van de mixen.

De eerste mix werd gespeeld door Nick en Kim tegen Dave en Ellen. Anne en ik speelden de tweede mix tegen Wim en Joyce. In onze eerste set gingen we wat moeizaam van start, eens we op tempo waren ging het wel vlot. We wonnen de eerste set met 13-21. In de tweede set ging het net iets minder, enkel directe fouten brachten ons op een achterstand die we nog bijna goed maakten, echter verloren we toch de set met 21-18. In de derde set moest het tempo terug een stuk sneller. We speelde terug vlot en maakten zelf weinig fouten. We kwamen zo snel op voorsprong en wisten het tempo vol te houden tot het einde. We wonnen de set met 10-21. Ondertussen hadden Nick en Kim ook hun partij beëindigd in 2 sets. De eerste set wonnen ze met 17-21. De tweede set ging het een stuk beter en wisten ze te winnen met 7-21.

Eindstand 3-5. Onze eerste winst was zo een feit. Laat ons hopen dat we nog enkele punten kunnen pakken.

Persoonlijk vond ik mezelf met momenten vrij goed spelen. In onze dubbel was de eerste set wat zoeken maar ging het voortreffelijk. In de tweede set speelden we heel snel en ging het eigenlijk heel goed. In de derde set was het een stuk minder niet alles lukte en ik maakte teveel directe fouten. Ik mijn enkelpartij had ik graag eens tegenover de weinige A-spelers in onze reeks gestaan. Jammer genoeg deed Steve Van Hoeck niet mee en nam ik het op tegen Dave. De eerste set speelde ik heel snel en maakte bijna geen fouten. De tweede liet ik het tempo zakken en was het even spannend. Ik ben dan ook over het geheel gezien best tevreden. In het gemengd was het afwachten, aangezien ik nog niet zoveel mixen gespeeld heb dit seizoen. Toch liep de eerste set vrij goed. In de tweede was ik wat minder agressief, maar gelukkig kon ik toch de derde terug wat doordrukken. Globaal ben ik toch tevreden en blij met mijn winst in het enkelspel.

Onze volgende wedstrijd is uit tegen Berlaar op zondagavond 22 november. Ook daar moeten we punten zien te pakken willen we onze kansen behouden om in 1ste liga te blijven.

Geplaatst onder: Badminton,Mix Competitie   Reacties (1)
Damme 1G – Berlaar 1G : 2-6 Door Geert om 10:26 11/11/2009

Op maandagavond 9 november stond de verplaatste thuiswedstrijd tegen Berlaar op het programma. Zoals gezegd was het hoog tijd om punten te pakken willen we ook volgend seizoen in 1ste liga spelen. Jammer genoeg konden we niet over een volledige ploeg beschikken en werd de opdracht om punten te halen nog moeilijker. Onze ploeg bestond uit Nick, Kim, Sofie Vandenbussche en ikzelf.

Nick en ik gingen onze dubbel van start tegen Tim Bogemans en Roel Vanthienen. Kim en Sofie speelden tegen Ellen Vanthienen (A) en IngeVan Roosbroeck. Nick en ik gingen zeer matig van start, we maakten teveel directe fouten en kwamen direct op een kleine achterstand. We wisten de achterstand niet goed te maken en verloren zo de eerste set nipt nipt met 17-21. In de tweede set gingen we iets beter van start, we namen een kleine voorsprong maar konden deze niet vasthouden tot het einde en moesten ook de 2de set laten gaan met 18-21. Bij de dames werd het zoals verwacht een zeer zware opgave. Kim en Sofie speelden voor wat ze waard waren maar konden het de berlaarse dames nooit moeilijk maken. Onze dames verloren de partij met 8-21 en 5-21.

Tussenstand 0-2. Een mindere start dan verwacht, hier hadden we eigenlijk op 1-1 moeten staan.

Daarna gingen de eerste enkels aan de slag. Nick speelde tegen Roel, Kim nam het op tegen Ellen (A). Nick ging in zijn partij geconcentreerd van start en wist een kleine voorsprong te nemen. Hij ging goed door en wist zo mooi de eerste set te winnen met 21-18. In de tweede set ging het aanvankeljk gelijk op tot Nick een reeks van fouten produceerde. Hij kwam op een 6-tal punten achterstand en moest de set laten gaan met 12-21. In de derde set zagen we terug een geconcentreerde Nick spelen, opnieuw wist hij een voorsprong te nemen en zo de set te winnen met 21-9. Kim speelde in haar enkel enkele mooie rally’s. Echter moest ze toch haar meerdere herkennen in de tacktisch sterk spelende Ellen. De eerste set kwam Kim tot 6-21. In de tweede set helaas niet veel beterschap en ook deze set ging verloren met 10-21.

Tussenstand 1-3. Dit was een te verwachten scenario. Al werd het steeds moeilijker om de punten thuis te houden.

In de tweede enkel speelde ik tegen Tim Bogemans, Sofie tegen Inge. In mijn eerste set ging ik matig van start, ik had toch wat problemen om mijn ritme te vinden en was eigenlijk steeds op achtervolgen aangewezen. Ik verloor de set met 18-21. In de tweede set probeerde ik iets meer rond te spelen en mijn concentratie vast te houden. Dit bracht me op een voorsprong van een 5-tal punten. Dit was uiteindelijk genoeg om de 2de set te winnen met 21-17. In de derde set begon ik terug goed. Ik won enkele lange rally’s en dit gaf het nodige vertrouwen. Op een stand van 11-6 wisselden we van kant. Daarna probeerde ik om enigzins mijn spel wat aan te passen maar dit zonder succes. Ik moest mijn voorsprong terug laten gaan en maakte uiteindelijk 3 fouten op rij waardoor ik het me onnodig moeilijk maakte. Uiteindelijk verloor ik de derde set nipt met 17-21. In de enkel van Sofie was het verschil net iets te groot. Sofie verloor de partij met 5-21 en 3-21.

Tussenstand 1-5. De wedstrijd was verloren en dus speelden we alleen nog voor de eer.

In het gemengd speelden Nick en Kim tegen Roel en Ellen. Sofie en ik namen het op tegen Tim en Inge. In onze eerste set was het wat zoeken en vooral zo veel mogelijk om de aanval op te zoeken. Dit ging aanvankeljk vrij goed maar konden niet voorkomen dat we op achterstand kwamen. De eerste set verloren we met 14-21. In de tweede set gingen we een stuk beter van start, we gingen goed mee en konden zelfs enkele mooie punten maken. Echter bij de stand van 8-8 voelde Sofie terug wat last in haar kuit en kon niet meer voluit spelen. We verloren vervolgens ook de tweede set met 12-21. Nick en Kim speelden in hun partij een degelijke wedstrijd. In de eerste set wisten ze vrij vlot de maat te nemen van broer en zus Vanthienen. Ze wonnen de set met 21-16. In de tweede set speelden Kim en Nick geconcentreerd verder en wonnen ook deze set met 21-16.

Eindstand 2-6. Alweer een nederlaag en zo word het steeds moeilijker om in 1ste liga te blijven.

Persoonlijk had ik vooraf gedacht dat we met onze heren het verschil zouden kunnen maken. Echter het gebrek aan wedstrijdritme brak ons op. In onze dubbel speelden we een heel pak minder dan tegen Hebad thuis waardoor we direct onder druk komen te staan. Ikzelf speelde niet onaardig vond ik, echter verloren we de partij nipt, waar we toch zeker een 3de set verdiend hadden. In mijn enkel begon ik wat zwak, het gebrek aan ritme en degelijke training is toch voelbaar. In de 2de en 3de set speelde ik al iets beter, maar bewoog niet genoeg naar mijn gevoel. De supporters op post vonden wel dat ik een degelijke partij speelde, al had ik zeker dat gevoel niet. Tot slot in het gemengd speelde ik naar mijn gevoel wel een goede partij echter zat winst er nooit in.

Onze volgende wedstrijd is zondagavond 15 november tegen de Klamp uit. Als we daar geen punten kunnen pakken zal een  langer verblijf in 1ste liga niet mogelijk zijn vrees ik.

Geplaatst onder: Badminton,Mix Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Damme 1G – Berlaar 1G : 2-6

Blog menu




Links

Archieven

Andere
RSS
Comments RSS

 

  © Geert De BaetsRSS/XML FeedRSS/XML Feed
Foutje