Blog » Damme 1G – Berlaar 1G : 2-6

Damme 1G – Berlaar 1G : 2-6 Door Geert om 10:26 11/11/2009

Op maandagavond 9 november stond de verplaatste thuiswedstrijd tegen Berlaar op het programma. Zoals gezegd was het hoog tijd om punten te pakken willen we ook volgend seizoen in 1ste liga spelen. Jammer genoeg konden we niet over een volledige ploeg beschikken en werd de opdracht om punten te halen nog moeilijker. Onze ploeg bestond uit Nick, Kim, Sofie Vandenbussche en ikzelf.

Nick en ik gingen onze dubbel van start tegen Tim Bogemans en Roel Vanthienen. Kim en Sofie speelden tegen Ellen Vanthienen (A) en IngeVan Roosbroeck. Nick en ik gingen zeer matig van start, we maakten teveel directe fouten en kwamen direct op een kleine achterstand. We wisten de achterstand niet goed te maken en verloren zo de eerste set nipt nipt met 17-21. In de tweede set gingen we iets beter van start, we namen een kleine voorsprong maar konden deze niet vasthouden tot het einde en moesten ook de 2de set laten gaan met 18-21. Bij de dames werd het zoals verwacht een zeer zware opgave. Kim en Sofie speelden voor wat ze waard waren maar konden het de berlaarse dames nooit moeilijk maken. Onze dames verloren de partij met 8-21 en 5-21.

Tussenstand 0-2. Een mindere start dan verwacht, hier hadden we eigenlijk op 1-1 moeten staan.

Daarna gingen de eerste enkels aan de slag. Nick speelde tegen Roel, Kim nam het op tegen Ellen (A). Nick ging in zijn partij geconcentreerd van start en wist een kleine voorsprong te nemen. Hij ging goed door en wist zo mooi de eerste set te winnen met 21-18. In de tweede set ging het aanvankeljk gelijk op tot Nick een reeks van fouten produceerde. Hij kwam op een 6-tal punten achterstand en moest de set laten gaan met 12-21. In de derde set zagen we terug een geconcentreerde Nick spelen, opnieuw wist hij een voorsprong te nemen en zo de set te winnen met 21-9. Kim speelde in haar enkel enkele mooie rally’s. Echter moest ze toch haar meerdere herkennen in de tacktisch sterk spelende Ellen. De eerste set kwam Kim tot 6-21. In de tweede set helaas niet veel beterschap en ook deze set ging verloren met 10-21.

Tussenstand 1-3. Dit was een te verwachten scenario. Al werd het steeds moeilijker om de punten thuis te houden.

In de tweede enkel speelde ik tegen Tim Bogemans, Sofie tegen Inge. In mijn eerste set ging ik matig van start, ik had toch wat problemen om mijn ritme te vinden en was eigenlijk steeds op achtervolgen aangewezen. Ik verloor de set met 18-21. In de tweede set probeerde ik iets meer rond te spelen en mijn concentratie vast te houden. Dit bracht me op een voorsprong van een 5-tal punten. Dit was uiteindelijk genoeg om de 2de set te winnen met 21-17. In de derde set begon ik terug goed. Ik won enkele lange rally’s en dit gaf het nodige vertrouwen. Op een stand van 11-6 wisselden we van kant. Daarna probeerde ik om enigzins mijn spel wat aan te passen maar dit zonder succes. Ik moest mijn voorsprong terug laten gaan en maakte uiteindelijk 3 fouten op rij waardoor ik het me onnodig moeilijk maakte. Uiteindelijk verloor ik de derde set nipt met 17-21. In de enkel van Sofie was het verschil net iets te groot. Sofie verloor de partij met 5-21 en 3-21.

Tussenstand 1-5. De wedstrijd was verloren en dus speelden we alleen nog voor de eer.

In het gemengd speelden Nick en Kim tegen Roel en Ellen. Sofie en ik namen het op tegen Tim en Inge. In onze eerste set was het wat zoeken en vooral zo veel mogelijk om de aanval op te zoeken. Dit ging aanvankeljk vrij goed maar konden niet voorkomen dat we op achterstand kwamen. De eerste set verloren we met 14-21. In de tweede set gingen we een stuk beter van start, we gingen goed mee en konden zelfs enkele mooie punten maken. Echter bij de stand van 8-8 voelde Sofie terug wat last in haar kuit en kon niet meer voluit spelen. We verloren vervolgens ook de tweede set met 12-21. Nick en Kim speelden in hun partij een degelijke wedstrijd. In de eerste set wisten ze vrij vlot de maat te nemen van broer en zus Vanthienen. Ze wonnen de set met 21-16. In de tweede set speelden Kim en Nick geconcentreerd verder en wonnen ook deze set met 21-16.

Eindstand 2-6. Alweer een nederlaag en zo word het steeds moeilijker om in 1ste liga te blijven.

Persoonlijk had ik vooraf gedacht dat we met onze heren het verschil zouden kunnen maken. Echter het gebrek aan wedstrijdritme brak ons op. In onze dubbel speelden we een heel pak minder dan tegen Hebad thuis waardoor we direct onder druk komen te staan. Ikzelf speelde niet onaardig vond ik, echter verloren we de partij nipt, waar we toch zeker een 3de set verdiend hadden. In mijn enkel begon ik wat zwak, het gebrek aan ritme en degelijke training is toch voelbaar. In de 2de en 3de set speelde ik al iets beter, maar bewoog niet genoeg naar mijn gevoel. De supporters op post vonden wel dat ik een degelijke partij speelde, al had ik zeker dat gevoel niet. Tot slot in het gemengd speelde ik naar mijn gevoel wel een goede partij echter zat winst er nooit in.

Onze volgende wedstrijd is zondagavond 15 november tegen de Klamp uit. Als we daar geen punten kunnen pakken zal eenĀ  langer verblijf in 1ste liga niet mogelijk zijn vrees ik.

Geplaatst onder: Badminton,Mix Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Damme 1G – Berlaar 1G : 2-6