Blog » De klamp 1G – Damme 1G : 3-5

De klamp 1G – Damme 1G : 3-5 Door Geert om 20:28 16/11/2009

Zondagavond 15 november werden we verwacht bij De klamp. Zoals gezegd moesten we punten zien te pakken willen we nog een kleine kans openhouden om in 1ste liga te blijven. We waren in ieder geval nog nooit zo compleet geweest, we reisden af met Kim, Anne, Sofie De Vrieze, Nick, Dieter en ikzelf. Echter besliste de kapitein om zelf nog niet te spelen maar klaar te staan als invaller.

We begonnen met de dubbels, Nick en ik namen het op tegen Dave Basteleysens en Wim Herman. Kim en Anne speelden tegen Ellen Doms en Joyce Pauwels. Nick en ik begonnen vrij aardig aan onze partij, we speelden meteen enkele goede rally’s en konden een paar mooie punten maken. Toch kwamen we niet op een voor- of achterstand. De eerste set moesten we uiteindelijk nipt laten gaan met 21-17. In de tweede set gingen we heel goed van start, we kwamen op een 0-9 voorsprong en gaven deze niet meer weg, we wonnen de set eenvoudig met 12-21. In de derde set kwamen we al snel op een kleine achterstand van 2-tal punten. Na het wisselen van kant probeerden we uiteindelijk iets te forceren en maakten we teveel fouten, we verloren de derde set dan ook met 21-10. Bij de dames ging het net iets vlotter. De eerste set wisten ze mooi te winnen met 17-21. In de tweede set was het nog duidelijker en wonnen onze dames met 13-21.

Tussenstand 1-1. Een goede tussenstand om de nodige punten te kunnen pakken.

Na de dubbels speelden Nick en Kim hun eerste enkels. Nick speelde tegen Wim Herman, Kim speelde tegen Ellen Doms. Nick begon heel geconcentreerd aan zijn partij, hij nam al snel een mooie voorsprong en kwam met 7-11 voor. Toch kon hij deze voorsprong niet vasthouden en moest hij alsnog de set laten gaan met 21-17. In de tweede set probeerde Nick terug zijn goede spel boven te halen. Hij kwam ditmaal echter niet op voorsprong, maar wist ook geen achterstand op te lopen. Toch moest hij naar het einde van set terug ietsjes prijsgeven en verloor zo de set met 21-16. Kim ging goed van start in haar enkel partij. In de eerste set nam ze al snel een kleine voorsprong en wist deze te behouden om de set te winnen met 17-21. In de spannende tweede set liepen de dames niet ver uit elkaar. Toch moest Kim de set uiteindelijk nipt laten schieten met 21-18. In derde set probeerde Kim net iets constanter te spelen en dit bracht het gewenste resultaat. Kim kon vrij overtuigend de derde set winnen met 15-21.

Tussenstand 2-2. Nog steeds goed op weg om minimum één punt te pakken.

Daarna gingen Sofie en ik aan de slag voor de tweede enkels. Sofie speelde tegen Joyce Pauwels, ik nam het op tegen Dave Basteleysens. In het begin van de eerste set speelde ik wat voorzichtig, even aftasten waar ik moest op letten. Ik probeer het tempo hoog genoeg te houden en dit bracht me de nodige punten op. Ik kwam vlot op een 6-14 voorsprong en gaf deze niet meer weg. Ik won de set vrij gemakkelijk met 12-21. In de tweede set liet ik het tempo wat zakken maar liet mijn tegenstander nooit op een te grote voorsprong komen. Ik kon mooi bijblijven en ging naar het einde van de set toe net iets sneller spelen. Ik kwam uiteindelijk op een 17-20 voorsprong en kon zo de set winnen met 19-21. Sofie had het in haar enkelpartij zeker niet gemakkelijk. In de eerste set moest ze toch haar meerdere herkennen en verloor ze met 21-12. Ook in de tweede set kon Sofie weinig inbrengen en verloor ook deze set met 21-13.

Tussenstand 3-3. Nog altijd alles mogelijk om punten te pakken, alles hing dus af van de mixen.

De eerste mix werd gespeeld door Nick en Kim tegen Dave en Ellen. Anne en ik speelden de tweede mix tegen Wim en Joyce. In onze eerste set gingen we wat moeizaam van start, eens we op tempo waren ging het wel vlot. We wonnen de eerste set met 13-21. In de tweede set ging het net iets minder, enkel directe fouten brachten ons op een achterstand die we nog bijna goed maakten, echter verloren we toch de set met 21-18. In de derde set moest het tempo terug een stuk sneller. We speelde terug vlot en maakten zelf weinig fouten. We kwamen zo snel op voorsprong en wisten het tempo vol te houden tot het einde. We wonnen de set met 10-21. Ondertussen hadden Nick en Kim ook hun partij beëindigd in 2 sets. De eerste set wonnen ze met 17-21. De tweede set ging het een stuk beter en wisten ze te winnen met 7-21.

Eindstand 3-5. Onze eerste winst was zo een feit. Laat ons hopen dat we nog enkele punten kunnen pakken.

Persoonlijk vond ik mezelf met momenten vrij goed spelen. In onze dubbel was de eerste set wat zoeken maar ging het voortreffelijk. In de tweede set speelden we heel snel en ging het eigenlijk heel goed. In de derde set was het een stuk minder niet alles lukte en ik maakte teveel directe fouten. Ik mijn enkelpartij had ik graag eens tegenover de weinige A-spelers in onze reeks gestaan. Jammer genoeg deed Steve Van Hoeck niet mee en nam ik het op tegen Dave. De eerste set speelde ik heel snel en maakte bijna geen fouten. De tweede liet ik het tempo zakken en was het even spannend. Ik ben dan ook over het geheel gezien best tevreden. In het gemengd was het afwachten, aangezien ik nog niet zoveel mixen gespeeld heb dit seizoen. Toch liep de eerste set vrij goed. In de tweede was ik wat minder agressief, maar gelukkig kon ik toch de derde terug wat doordrukken. Globaal ben ik toch tevreden en blij met mijn winst in het enkelspel.

Onze volgende wedstrijd is uit tegen Berlaar op zondagavond 22 november. Ook daar moeten we punten zien te pakken willen we onze kansen behouden om in 1ste liga te blijven.

Geplaatst onder: Badminton,Mix Competitie   Reacties (1)