Blog » Damme 1G – De mintons 1G : 6-2

Damme 1G – De mintons 1G : 6-2 Door Geert om 12:58 30/11/2009

Zondagmorgen 29 november mochten we het thuis opnemen tegen De mintons uit Sint-Niklaas. Aangezien de strijd ongeveer gestreden was voor beide ploegen stond er weinig op het spel. Wij speelden met Nick, Kim, Anne en ikzelf. De mintons kwamen enigszins verzwakt aan de start, zij speelden met Davy Verdoorent (ex-A), Jurgen Gabriëls, Marijke Dhondt (die niet helemaal fris leek te zijn) en Dorien Van Havere (C1).

We gingen zoals gewoonlijk van start met de dubbels, Nick en ik tegen Jurgen en Davy. Kim en Anne speelden tegen Marijke en Dorien. Nick en ik gingen goed van start, misschien te goed. We kamen op een 11-6 voorsprong en lieten spontaan het tempo zodanig terugvallen dat we onze tegenstanders lieten terugkomen. Daarna gingen Jurgen en Davy iets beter spelen en lukte er nog weinig aan onze kant. We verloren de set met 17-21. In de tweede set speelden we met momenten zeer goed, maar waren niet constant genoeg. We waren steeds op achtervolgen aangewezen en moesten dan ook de set laten gaan met 17-21. Bij de dames ging het iets gemakkelijker, zij wisten in hun eerste set met matig spel toch de winst te pakken. De eerste set werd gewonnen met 21-17. In de tweede set ging het een heel pak beter en werd de set zowaar gewonnen met 21-3!!

Tussenstand 1-1. Een mooie tussenstand en veel belovend.

De eerste enkels werden deze keer opnieuw gespeeld door Nick en Kim. Nick speelde deze keer tegen Jurgen, Kim tegen Marijke. In de eerste set speelde Nick vrij onzeker en maakte teveel directe fouten. Hierdoor kon hij weinig druk zetten bij de tegenstander en moest de set laten gaan met 17-21. In de tweede set werden er al iets langere rally’s gespeeld en werden aan beide kanten mooie punten gemaakt. Toch moest Nick jammer genoeg ook de tweede set nipt laten gaan met 20-22. Kim nam het op tegen Marijke. Al snel werd duidelijk dat Kim hier toch de betere was van de 2 dames en zette dit om in een mooie score. De eerste set werd vlot gewonnen met 21-10. Ook in de tweede set bleef Kim geconcentreerd spelen en gaf weinig weg. Ze won de tweede set met 21-12.

Tussenstand 2-2. Nog steeds goed op weg naar een punt of zelfs meer.

In de tweede enkels nam ik het op tegen Davy (ex-A), Anne speelde tegen Dorien (C1). Voor Anne normaal een haalbare kaart en voor mij een lastige wedstrijd. In mijn eerste set ging ik geconcentreerd van start, ik maakte bijna geen fouten en kon een kleine voorsprong nemen. Ik kon deze uiteindelijk uitbouwen tot 14-5, waardoor ik het tempo liet zakken en wat relaxed ging spelen. Daardoor kon Davy terugkomen tot 18-16, op dat moment ging ik terug iets sneller spelen en won ik de set vrij vlot met 21-18. In de tweede set probeerde ik vooral een goed tempo te behouden. Ik kwam opnieuw op een mooie voorsprong en maakte weinig fouten. Ik had een duidelijk veld overwicht en kon vrij vlot de punten maken. Ik won dan ook de set overtuigend met 21-8. Anne speelde eveneens een degelijke partij. Zij wist te winnen van Dorien met twee keer 21-12.

Tussenstand 4-2. We waren dus al zeker van één punt, al zou het mooi zijn mochten we de overwinning kunnen binnenhalen.

In de gemengde wedstrijden gingen Nick en Kim de strijd aan met Davy en Marijke. Anne en ik speelden tegen Jurgen en Dorien. In onze eerste set ging we zeer matig van start, we speelden veel te laks en maakten het ons eigen onnodig moeilijk. Toch wonnen we de set nipt met 23-21. In de tweede set speelden we iets sneller en gaven onze voorsprong niet meer af. We wonnen de set dan ook vlot met 21-12. Kim en Nick speelden een degelijke partij. In de eerste set waren ze toch duidelijk de betere en wonnen de set met 21-12. Ook in de tweede set waren ze de betere en wonnen ze overtuigend met 21-14.

Eindstand 6-2. Een eindstand waar we niet direct op rekenden, maar een mooi resultaat is altijd meegenomen.

Persoonlijke conclusie: ik vond over de gehele wedstrijden dat er weinig inzet was aan de kant van De mintons, nu kan ik dit wel begrijpen aangezien zij niet meer kunnen degraderen en er voor ons geen behoud meer inzit. Echter wel jammer, het is toch altijd leuker om tegen iemand te spelen die er werkelijk voor gaat. Los daarvan speelden Nick en ik een “flauwe” dubbel. Teveel directe fouten waren de oorzaak van een directe achterstand en zo werd het meteen moeilijk. In mijn enkel speelde ik wel vrij goed. Ik maakte bijna geen fouten en kon mijn tegenstander domineren op alle vlakken. Ik ben dan ook best tevreden over mijn wedstrijd. In het gemengd mochten we in principe nooit in de problemen komen. Toch wonnen we de eerste set maar nipt en wisten we zo dat het beter moest in de tweede.

De volgende wedstrijd en tevens laatste wedstrijd is op zondag 13 december thuis tegen de toekomstige kampioen Dropshot.

Geplaatst onder: Badminton,Mix Competitie   Reacties (2)