Blog » Berlaar 1G – Damme 1G : 6-2

Berlaar 1G – Damme 1G : 6-2 Door Geert om 12:53 23/11/2009

Zondagavond 22 november mochten we het opnemen tegen Berlaar. Om in 1ste liga te blijven moesten we winnen of minimaal 1 punt behalen. We speelden in dezelfde formatie als vorige week. Kim, Anne, Nick en ikzelf. Dieter als echte reserveheer.

We begonnen met de dubbels, Nick en ik namen het op tegen Axel Caers en Roel Vanthienen. Kim en Anne speelden tegen Ellen Vanthienen en Nicky Van Roosbroeck, 2 A-dames. Nick en ik gingen meteen goed van start, we namen een vlotte voorsprong zonder echt goed te spelen. We wonnen de eerste set uitermate vlot met 12-21. In de tweede set was het dus opletten om terug goed te starten. Zoals verwacht ging het een stuk minder maar probeerden de achterstand zo klein mogelijk te houden. Met enkele mooie punten kwamen we terug en wisten alsnog de set te winnen met 17-21. Bij de dames ging het een stuk minder, zij moesten hun meerdere herkennen in 2 sets, 21-16 en 21-10.

Tussenstand 1-1. Een te verwachten tussenstand.

Voor de gelegenheid werden ditmaal eerst de dames enkels afgewerkt. Kim speelde tegen Ellen, Anne tegen Nicky. Kim begon zeer sterk in haar eerste set. Na enkele mooie en lange rally’s bleef de score gelijk. Toch moest Kim nipt de set laten gaan met 22-20. In de tweede set ging het net iets minder en was Ellen net te sterk voor Kim. De tweede set ging met 21-7 verloren. Ook Anne had een zware partij tegen Nicky, de eerste set ging verloren met 21-6. Ook de tweede set was Nicky te sterk en werd ook deze set verloren met 21-13.

Tussenstand 3-1. Ook dit was enigzins te verwachten, het was voor de herenenkels die bepalend gingen worden.

Nick speelde terug de eerste enkel, deze keer tegen Tim Bogemans. Ikzelf mocht het opnemen tegen Axel Caers. Ik mijn eerste set ging goed van start. Ik probeerde terug een goed tempo in de wedstrijd te spelen. Ik nam meteen een kleine voorsprong en gaf deze niet meer weg. Na de pauze aan 8-11 ging ik nog iets meer gecontroleerd spelen en won de set overtuigend met 10-21. In de tweede set hetzelfde beeld als in de eerste, een goede start, genoeg voor een mooie voorsprong. Jammer genoeg moest Axel opgeven bij een stand van 9-14. Ik won de set uiteindelijk met 9-21. Nick had het in zijn partij een stuk lastiger. In de eerste set kreeg hij geen grip op de partij en verloor de set met 21-11. Ook de tweede set was te afwisselend en niet goed genoeg voor winst. De tweede werd verloren met 21-12.

Tussenstand 4-2. Een gelijkspel was nog steeds haalbaar, dus nog vol aan de bak.

Kim en Nick speelden terug samen de eerste mix tegen Ellen en Roel Vanthienen. Anne en ik namen het op tegen Tim en Nicky. In onze eerste set begonnen we geconcentreerd en namen we een kleine voorsprong van 2 punten. Deze gaven we uiteindelijk niet meer weg en wonnen de set met 17-21. In de tweede set ging het een stuk minder goed. We probeerden net iets sneller te spelen en maakten daarin te veel fouten. We verloren de set vrij kansloos met 21-10. In de derde set ging het terug een stuk beter, we gingen goed mee in de rally’s en maakten enkele mooie punten. Toch kwamen we deze keer niet op voorsprong en moesten we steeds een achterstand goed maken. Dit bleek uiteindelijk niet te lukken en verloren de derde set nipt met 21-17. Ondertussen waren Nick en Kim ook klaar met hun partij. Zij moesten ditmaal wel hun meerdere herkennen en verloren de wedstrijd zeer nipt in 2sets. 24-22 en 21-17.

Eindstand 6-2. 5-3 was ook mogelijk geweest maar dit was ook niet genoeg.

Persoonlijke conclusie: In onze dubbel speelde ik niet slecht, al had ik niet het gevoel dat we echt goed moesten spelen om te winnen. Echter toch een degelijke partij waarin we zelf weinig fouten maakten. In mijn enkel had ik graag revanche gespeeld tegen Tim echter stond ik tegenover Axel. Daarin wist ik dat een snel tempo moest spelen en het veld goed breed houden. Dit lukte me zeer goed en won dan ook de partij vlot. In het gemengd speelden we de eerste en derde set vrij goed. Toch werd de spanning misschien net iets teveel voor Anne op het einde van partij waardoor we een 4-tal punten achterkwamen, echter speelde we met momenten wel zeer sterk.

Onze volgende wedstrijd is zondagmorgen 29 november thuis tegen De mintons.

Geplaatst onder: Badminton,Mix Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Berlaar 1G – Damme 1G : 6-2