Blog  
 Page Blog
Blog » 2008 » mei

King of Rackets – Deel 1 Door Geert om 18:31 26/05/2008

Het badmintonseizoen mag er dan wel opzitten, toch heb ik afgelopen weekend nog een tornooitje gespeeld. Ik deed namelijk mee aan de “King of Rackets” (Racketlon) in Oudenaarde. Vorig jaar had ik me ingeschreven in de D-reeks, echter was er geen plaats meer en moest ik meedoen in de B-reeks. Ik verloor toen 3 wedstrijden, maar blijkbaar had ik hierdoor toch wat rankingpunten gekregen. Dit jaar schreef ik me opnieuw in, ook terug in de D-reeks maar mocht ik niet spelen in de D-reeks omdat ik teveel rankingpunten heb (door alles te verliezen, heb ik teveel punten??). Ik was dus verplicht deel te nemen in de C-reeks.

Zaterdag mocht ik aanvangen aan mijn eerste poule wedstrijd tegen Waeyenbergh Marijn, iemand die tafeltennis als hoofdsport beoefende. En dat had ik geweten, ik verloor het tafeltennis met 4-21. Het badmintonnen ging vlot naar mij, ik liet maar 1 punt liggen, 21-1 voor mij. Ook in het squashen was ik sterker dan hem, ik won met 21-4. Bijgevolg moest ik maar 1 puntje meer hebben in het tennis om de winst veilig te stellen. Marijn hield het voor bekeken en wou zich sparen voor de volgende wedstrijd, ik kreeg het tennis dus cadeau (al had ik graag wat geslagen voor wat ritme op te doen).

In mijn tweede partij mocht ik het opnemen tegen Standaert Christophe, een squasher van de lokale club. Ik was dus gebrand op een goede prestatie in het tafeltennis en badminton. Ik kon het tafeltennis winnen met 21-7. In het badminton gaf ik vervolgens geen punt weg, ik won met 21-0. Ik moest dus nog 7 punten halen in het squash of tennis. Ik begonnen zeer geconcentreerd met het squashen en wist direct een 8-1 voorsprong te nemen, de winst was binnen en ik minderde het tempo. Ik won uiteindelijk het squash met 22-20. Ook Christophe zag het niet zitten om nog een balleltje te slaan in het tennis waardoor ik na 2 partijen nog niet aan tennissen was toegekomen.

In mijn laatste poule wedstrijd mocht ik het opnemen tegen Vandenbossche Achim, een vrij all round speler met squash als beste. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden, Achim had ook de 2 vorige partijen gewonnen. In het tafeltennis ging we lang gelijk op, 14-14. Toch maakte ik op het einde enkele foutjes en verloor de partij met 15-21. In het badminton gaf ik 2 punten weg, ik won met 21-2. In het squash was het zaak zoveel mogelijk punten te halen, ik haalde 7-21 wat eigenlijk beter zou moeten kunnen. Met -1 op het scorebord begon ik aan het tennis. Ik nam weinig risico’s en probeerde zoveel mogelijk terug te brengen. Dit lukte me aardig, ik haalde 11-4. Rustig blijven was de boodschap, ik kon mijn voorsprong houden en kon het tennis winnen met 21-15 en daarmee ook de laatste partij van de poule winnen.

Ik werd dus eerste in mijn poule en mag volgende zondag deelenemen aan de finalereeks.
Tot nu toe is het al zeker een mooi resultaat aangezien het toch in de C-reeks is waarin ik speel.

Geplaatst onder: Sport,Tornooien   Reacties (1)
Samenvatting seizoen 07-08 Door Geert om 17:46 14/05/2008

Het seizoen zit er al weer op en het geeft me de tijd om even terug te blikken. Vorig seizoen was een seizoen van net niet. We behaalden de 2de plaats met de 1ste gemengde in 2de liga, de 2de plaats in 1ste provinciale met de 2de gemengde ploeg en de 2de plaats met de 1ste herenploeg in 3de liga.
Onverwachts stegen we met de 1ste heren ploeg toch naar 2de liga, wat toch mooi was na 2 jaar op rij 2de te eindigen.
In de gemengde competities streden we dan terug voor de titel.

Met onze eerste gemengde ploeg speelden we een sterk seizoen. Onze tweede wedstrijd was er direct op of eronder. We speelden uit tegen De Mintons die uit 1ste liga kwamen. We waren beter voorbereid dan vorig seizoen en haalden een 4-4. Onze andere wedstrijden wisten we vlot te winnen in de heenronde. Door wat puntenverlies van De Mintons en de thuisoverwinning op De Mintons (6-2) konden we kampioen worden 2 wedstrijden voor het einde. Zelfs zonder Anton en Nathalie klaarden we de klus. We wonnen 5-3 van Waregem en de titel was een feit!
Persoonlijk was mijn aandeel vrij groot in de titel, ik speelde er 25 wedstrijden en verloor er slechts 3. Anton en ik verloren geen enkele dubbel, ik verloor ook geen enkel partij.

Ook met de tweede gemengde ploeg was het spanning alom voor de titel. Door de steeds terugkomende blesure van Nick, viel ik regelmatig in bij de 2de ploeg. Ook daar speelde ik goede wedstrijden, ik verloor geen enkelspel. Er was wel meer spanning dan bij de 1ste ploeg. We werden op de hielen gezeten en stonden maar 1 punt voor. Uiteindelijk wisten we de titel te pakken op verplaatsing in Gullegem.

2 ploegen kampioen, waar we vorig jaar net dat beetje te kort kwamen. Hadden we iets meer geluk? Stonden we iets scherper? Of waren we mentaal sterker geworden na vorig jaar?
In ieder geval hadden we 2 titels die ze ons niet meer afnemen. Volgend seizoen gaan we dus aan de slag in 1ste en 3de liga.
Party figuur

Met de herenploeg speelden we dus in 2de liga. Een mooie maar harde reeks. Onze eerste twee wedstrijden verloren we zeer nipt en al snel was duidelijk dat we moesten knokken om er in te blijven. Gelukkig konden we daarna 2 maal winnen en zag het er iets beter uit. Toch was de strijd nog niet gestreden, we haalden slechts 1 punt uit de terugronde en dat bleek net niet genoeg te zijn. We eindigden voorlaatste en normaal zakken er 2 ploegen naar 3de liga.
Eigenlijk een jammer resultaat voor de ploeg, we konden best het niveau aan, maar kwamen net dat beetje te kort.
Persoonlijk verloor ik slechts 2 enkel partijen, maar in het dubbel lieten we meestal de punten liggen.

Een overzicht van mijn gespeelde wedstrijden in de competitie kan je hier vinden.

Over het gehele seizoen gezien heb ik een sterke competitie gespeeld, ik wist 13 punten te behalen (13 overwinningen op een andere B1 speler) en verloor maar 2 enkels over het volledige seizoen, in de gemengde competitie verloor ik maar 1 wedstrijd voor we kampioen waren.

Op tornooien speelde ik ook iets beter dan vorig jaar, het geeft aan dat mijn niveau nog steeds wat stijgt. Persoonlijk vond ik de provinciale kampioenschappen het hoogtepunt, ik haalde er de halve finale in het enkel en wist de titel te pakken in het gemengd met Kim. Party figuur

Het was een mooi seizoen met heel wat intensieve momenten.
Tot slot wil ik alle spelers van BC Damme nog bedanken voor hun wekelijkse opkomst op de trainingen en natuurlijk onze trainer Paul die er alles aan doet om het ons zo goed mogelijk te maken.

Geplaatst onder: Badminton,Heren Competitie,Mix Competitie,Tornooien   Reacties uitgeschakeld voor Samenvatting seizoen 07-08
Foto’s online Door Geert om 14:45 13/05/2008

Het was alweer een tijdje geleden, maar ik heb terug enkele foto’s toegevoegd van enkele competitiewedstrijden.

Competitie:
Wit Wit – Damme 1H
Damme 1H – Lokeren
Zwijndrecht – Damme 1H

Eén van de foto’s zie je hier.


Geert actiefoto

Geplaatst onder: Badminton,Heren Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Foto’s online
Tornooi Dilbeek 2008 Door Geert om 10:21 12/05/2008

Als laatste tornooi dit seizoen stond nog Dilbeek op het programma op 10 en 11 mei. Vorig jaar wist ik met Dieter De Weert daar het heren dubbel B1 te winnen, het was dus zaak deze zo goed mogelijk te verdedigen.  Echter had ik niet de beste loting. Ik speelde er ook nog mee in het enkel en het gemengd dubbel met Kim.

Op zaterdagmorgen mocht ik beginnen met enkelen tegen plaatselijke favoriet Arnaud Deleu. Door het mooie weer was het een echte sauna in de sporthal en was goed spelen niet echt mogelijk door beide partijen. In de eerste set was ik niet explosief genoeg om snel op de shuttle te zitten, ik verloor de set met 16-21. In de tweede set startte ik iets beter en nam een kleine voorsprong. Ik kon gemakkelijke deze verder uitbouwen en de set winnen met 21-9. In de derde set werden er al wat mooie rally’s gespeeld en dit kostte toch heel wat energie. Ik kwam op een achterstand en kon deze niet meer goed maken, zo verloor ik de derde met 15-21. Exit in het enkel.

In de namiddag mocht ik dan gemengd spelen met Kim tegen Jonas Maes en Chartlotte Philips. Beetje een jammer dat we zover moeten rijden om dan terug tegen elkaar uit te komen. In de eerste set ging we niet helemaal goed van start, de score verliep gelijk tot we een kleine kloof konden slaan. We wonnen de eerste set met 21-14. In de tweede set ging het al iets beter en wisten we de set vlot te winnen met 21-12. ’s Avonds mochten we het dan opnemen tegen 3de reekshoofd Manzan Olivier en Godfroid Justine (Olivier goed voor de 9de plaats op de B1 ranking mix). Nog nooit tegen elkaar gespeeld maar al snel was duidelijk dat het een moeilijke partij ging worden. In de eerste set speelden we goed mee en konden we de set nipt winnen met 22-20. In de tweede set ging het iets minder, we speelden tacktisch iets minder goed en moesten de set laten gaan met 15-21. In de derde set gingen we goed van start, we konden een kleine voorsprong nemen van 3 punten. Echter konden we deze niet uitbouwen. Toch kwamen we terug op gelijke hoogte op 19-19. Na een dubieuze beslissing kwamen we op 19-20 achterstand. Daarna waren we niet genoeg geconcentreerd en verloren we met 19-21. Zeer jammer al had ik het gevoel wel te kunnen winnen van dit koppel.

Later op de dag mocht ik aantreden in het heren dubbel, ik speelde er met Michiel Polfliet (die finalist was in het heren enkel). In onze eerste partij mochten we het opnemen tegen Kerckhof Yves en Van Den Eijnde Sander. Normaal een haalbare partij, al was het onze eerste wedstrijd samen, dus moest er nog wat gewerkt worden aan ons samenspel. De eerste set stonden we steeds op een kleine achterstand, toch had ik er een goed gevoel bij. We konden nog terugkomen en de set winnen met 22-20. In de tweede set speelden de goed verder en kenden we geen problemen, we wonnen de set gemakkelijk met 21-13. Daarna mochten we het op zondag opnemen tegen het eerste reekshoofd (en winnaars van het dubbel op het BBAC tornooi van Luik in het B1) Manzan Olivier en Hardy Bruno. Al snel merkten we waarom deze eerste reekshoofd stonden, een zeer snel en aanvallend duo met heel wat ervaring. Ons enige doel was dus om niet weggespeeld te worden. In de eerste set gingen we goed mee, we konden echter niet veel forceren en verloren de set met 17-21. In de tweede set hetzelfde, we stonden steeds op een kleine achterstand van 2-3 punten, toch wisten we hier nog op het einde gelijk te komen en direct door te gaan, we namen de set met 21-19. In de derde set wisten we wat te doen, we kamen ook 11-8 voor en hielden de voorsprong vast tot 14-11. Daarna gaf de ervaring aan de overkant toch de doorslag en waren we onze voorsprong kwijt. We verloren de derde set met 17-21. Op zich jammer, al hebben we zeker heel goed gespeeld en hadden we niet verwacht dat we er zo dicht bij konden zijn. Bruno en Olivier wonnen verder nog gemakkelijk en schreven het tornooi op hun naam, wij waren het enige koppel dat een set kon winnen en er zo dicht bij waren.

Voor het laatste tornooi dit seizoen toch nog 2 zeer goede wedstrijden gespeeld, echter door een te kort van deze wedstrijden konden we net niet winnen. Ik verloor iedere keer in 3sets, ik was er toch overal dicht bij. Toch een mooie afsluiter.

Geplaatst onder: Badminton,Tornooien   Reacties uitgeschakeld voor Tornooi Dilbeek 2008
Tornooi 4Ghent 2008 Door Geert om 12:11 05/05/2008

Op de eerste zaterdag van mei was het weer tijd voor het jaarlijkse pouletornooi van 4Ghent.
Aangezien ik ’s morgens examen had van de initiatiecursus kon ik maar alleen meedoen in het gemengd.
Ik speelde er met Anne Stoel en we stonden als 2de geplaatst.
Er waren 4 poules van 4 koppels, dus we hadden al zeker 3 wedstrijden te spelen.

In onze eerste wedstrijd mochten we het opnemen tegen Johan Muller en Clerens Gaëlle. Al snel werd duidelijk dat het duo niet echt op elkaar ingespeeld was en dat we dit vrij gemakkelijk konden bespelen. Zonder al te veel te doen wisten we de eerste set vlot te winnen met 21-9. Ook in de tweede set speelden we op dezelfde manier verder en konden ook vlot winnen met 21-11.
In de tweede partij mochten het opnemen tegen De Ley Erwin en Clottens Els, nooit een gemakkelijk koppel om tegen te spelen. In de eerste set speelden we zeer geconcentreerd en wisten we goed de aanval te nemen, we wonnen overtuigend met 21-11. In de tweede set kwamen we meer onder druk te staan en hielden we de score gelijk. Toch konden we naar het einde toe een kleine kloof slaan en wisten we te winnen met 21-18.
Mooi op schema om de poule te winnen. Om zeker door te gaan hadden we genoeg als we één set wonnen van onze laatste tegenstanders.
We moesten het opnemen tegen Goossens Roald en Van Looveren Ellen, uiteraard gingen we voor de winst.
Het was een spannende eerste set, aanvallend spel van beide heren. Toch gingen we goed van start en namen een kleine voorsprong. Jammer genoeg konden we deze niet verder uitbouwen, maar wel behouden, de eerste set was dan ook de onze met 21-17. In de tweede set een gelijkaardig scenario, we starten gelijkopgaand maar konden toch langzaam de bovenhand nemen. We wonnen ook de tweede set met 21-16.
Zo waren we als eerste in onze poule en mochten het in de halve finale opnemen tegen de winnaar van poule D, namelijk Sioncke Karel en Mussche Silke.
Dat het een stuk sneller ging gaan dan de wedstrijden in onze poule wisten we wel. En zo bleek ook, Karel kon teveel aanvallen en we wisten hier niet direct raad mee. We verloren nipt de eerste set met 18-21. In de tweede set probeerden we zelf iets meer de aanval te zoeken, echter bleek dit niet zo gemakkelijk te zijn, we kwamen op een achterstand van 14-18. Toch kwamen we nog terug door enkele foutjes van de tegenstanders naar 18-18. En konden dan de set winnen met 21-19. In de derde set waren onze foutjes doorslaggevend, we probeerden nog iets scherper te spelen, iets meer risico’s te nemen, maar maakten hierdoor te veel directe fouten. We verloren de set met 14-21.
Later wonnen Karel en Silke nog verdiend de finale.

Al bij al toch een mooi tornooi met een halve finale als resultaat. 3/4de plaats van 16 koppels is tenslotte niet zo slecht.

Geplaatst onder: Badminton,Tornooien   Reacties (1)

Blog menu




Links

Archieven

Andere
RSS
Comments RSS

 

  © Geert De BaetsRSS/XML FeedRSS/XML Feed
Foutje