Blog  
 Page Blog
Blog » King of Rackets – Deel 1

King of Rackets – Deel 1 Door Geert om 18:31 26/05/2008

Het badmintonseizoen mag er dan wel opzitten, toch heb ik afgelopen weekend nog een tornooitje gespeeld. Ik deed namelijk mee aan de “King of Rackets” (Racketlon) in Oudenaarde. Vorig jaar had ik me ingeschreven in de D-reeks, echter was er geen plaats meer en moest ik meedoen in de B-reeks. Ik verloor toen 3 wedstrijden, maar blijkbaar had ik hierdoor toch wat rankingpunten gekregen. Dit jaar schreef ik me opnieuw in, ook terug in de D-reeks maar mocht ik niet spelen in de D-reeks omdat ik teveel rankingpunten heb (door alles te verliezen, heb ik teveel punten??). Ik was dus verplicht deel te nemen in de C-reeks.

Zaterdag mocht ik aanvangen aan mijn eerste poule wedstrijd tegen Waeyenbergh Marijn, iemand die tafeltennis als hoofdsport beoefende. En dat had ik geweten, ik verloor het tafeltennis met 4-21. Het badmintonnen ging vlot naar mij, ik liet maar 1 punt liggen, 21-1 voor mij. Ook in het squashen was ik sterker dan hem, ik won met 21-4. Bijgevolg moest ik maar 1 puntje meer hebben in het tennis om de winst veilig te stellen. Marijn hield het voor bekeken en wou zich sparen voor de volgende wedstrijd, ik kreeg het tennis dus cadeau (al had ik graag wat geslagen voor wat ritme op te doen).

In mijn tweede partij mocht ik het opnemen tegen Standaert Christophe, een squasher van de lokale club. Ik was dus gebrand op een goede prestatie in het tafeltennis en badminton. Ik kon het tafeltennis winnen met 21-7. In het badminton gaf ik vervolgens geen punt weg, ik won met 21-0. Ik moest dus nog 7 punten halen in het squash of tennis. Ik begonnen zeer geconcentreerd met het squashen en wist direct een 8-1 voorsprong te nemen, de winst was binnen en ik minderde het tempo. Ik won uiteindelijk het squash met 22-20. Ook Christophe zag het niet zitten om nog een balleltje te slaan in het tennis waardoor ik na 2 partijen nog niet aan tennissen was toegekomen.

In mijn laatste poule wedstrijd mocht ik het opnemen tegen Vandenbossche Achim, een vrij all round speler met squash als beste. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden, Achim had ook de 2 vorige partijen gewonnen. In het tafeltennis ging we lang gelijk op, 14-14. Toch maakte ik op het einde enkele foutjes en verloor de partij met 15-21. In het badminton gaf ik 2 punten weg, ik won met 21-2. In het squash was het zaak zoveel mogelijk punten te halen, ik haalde 7-21 wat eigenlijk beter zou moeten kunnen. Met -1 op het scorebord begon ik aan het tennis. Ik nam weinig risico’s en probeerde zoveel mogelijk terug te brengen. Dit lukte me aardig, ik haalde 11-4. Rustig blijven was de boodschap, ik kon mijn voorsprong houden en kon het tennis winnen met 21-15 en daarmee ook de laatste partij van de poule winnen.

Ik werd dus eerste in mijn poule en mag volgende zondag deelenemen aan de finalereeks.
Tot nu toe is het al zeker een mooi resultaat aangezien het toch in de C-reeks is waarin ik speel.

Geplaatst onder: Sport,Tornooien   Reacties (1)
 1 Reactie

 
Pingback door Geert De Baets.Be - Weblog » King of Rackets 2011 Om 17:19 06/06/2011
 

[…] was enkele jaren geleden, toen verloor ik de finale in het heren enkel C (verslag kan u hier lezen: deel 1 – deel 2). Ook dit jaar deed ik terug mee in het heren enkel C. Ik had dit jaar een redelijke […]

  RSS feed voor reacties op dit bericht.
 

Sorry, Reacties plaatsen is nu niet mogelijk.

Blog menu
Links

Archieven

Andere
RSS
Comments RSS

 

  © Geert De BaetsRSS/XML FeedRSS/XML Feed
Foutje