Blog  
 Page Blog
Blog » Samenvatting seizoen 07-08

Samenvatting seizoen 07-08 Door Geert om 17:46 14/05/2008

Het seizoen zit er al weer op en het geeft me de tijd om even terug te blikken. Vorig seizoen was een seizoen van net niet. We behaalden de 2de plaats met de 1ste gemengde in 2de liga, de 2de plaats in 1ste provinciale met de 2de gemengde ploeg en de 2de plaats met de 1ste herenploeg in 3de liga.
Onverwachts stegen we met de 1ste heren ploeg toch naar 2de liga, wat toch mooi was na 2 jaar op rij 2de te eindigen.
In de gemengde competities streden we dan terug voor de titel.

Met onze eerste gemengde ploeg speelden we een sterk seizoen. Onze tweede wedstrijd was er direct op of eronder. We speelden uit tegen De Mintons die uit 1ste liga kwamen. We waren beter voorbereid dan vorig seizoen en haalden een 4-4. Onze andere wedstrijden wisten we vlot te winnen in de heenronde. Door wat puntenverlies van De Mintons en de thuisoverwinning op De Mintons (6-2) konden we kampioen worden 2 wedstrijden voor het einde. Zelfs zonder Anton en Nathalie klaarden we de klus. We wonnen 5-3 van Waregem en de titel was een feit!
Persoonlijk was mijn aandeel vrij groot in de titel, ik speelde er 25 wedstrijden en verloor er slechts 3. Anton en ik verloren geen enkele dubbel, ik verloor ook geen enkel partij.

Ook met de tweede gemengde ploeg was het spanning alom voor de titel. Door de steeds terugkomende blesure van Nick, viel ik regelmatig in bij de 2de ploeg. Ook daar speelde ik goede wedstrijden, ik verloor geen enkelspel. Er was wel meer spanning dan bij de 1ste ploeg. We werden op de hielen gezeten en stonden maar 1 punt voor. Uiteindelijk wisten we de titel te pakken op verplaatsing in Gullegem.

2 ploegen kampioen, waar we vorig jaar net dat beetje te kort kwamen. Hadden we iets meer geluk? Stonden we iets scherper? Of waren we mentaal sterker geworden na vorig jaar?
In ieder geval hadden we 2 titels die ze ons niet meer afnemen. Volgend seizoen gaan we dus aan de slag in 1ste en 3de liga.
Party figuur

Met de herenploeg speelden we dus in 2de liga. Een mooie maar harde reeks. Onze eerste twee wedstrijden verloren we zeer nipt en al snel was duidelijk dat we moesten knokken om er in te blijven. Gelukkig konden we daarna 2 maal winnen en zag het er iets beter uit. Toch was de strijd nog niet gestreden, we haalden slechts 1 punt uit de terugronde en dat bleek net niet genoeg te zijn. We eindigden voorlaatste en normaal zakken er 2 ploegen naar 3de liga.
Eigenlijk een jammer resultaat voor de ploeg, we konden best het niveau aan, maar kwamen net dat beetje te kort.
Persoonlijk verloor ik slechts 2 enkel partijen, maar in het dubbel lieten we meestal de punten liggen.

Een overzicht van mijn gespeelde wedstrijden in de competitie kan je hier vinden.

Over het gehele seizoen gezien heb ik een sterke competitie gespeeld, ik wist 13 punten te behalen (13 overwinningen op een andere B1 speler) en verloor maar 2 enkels over het volledige seizoen, in de gemengde competitie verloor ik maar 1 wedstrijd voor we kampioen waren.

Op tornooien speelde ik ook iets beter dan vorig jaar, het geeft aan dat mijn niveau nog steeds wat stijgt. Persoonlijk vond ik de provinciale kampioenschappen het hoogtepunt, ik haalde er de halve finale in het enkel en wist de titel te pakken in het gemengd met Kim. Party figuur

Het was een mooi seizoen met heel wat intensieve momenten.
Tot slot wil ik alle spelers van BC Damme nog bedanken voor hun wekelijkse opkomst op de trainingen en natuurlijk onze trainer Paul die er alles aan doet om het ons zo goed mogelijk te maken.

Geplaatst onder: Badminton,Heren Competitie,Mix Competitie,Tornooien   Reacties uitgeschakeld voor Samenvatting seizoen 07-08
 Geen reacties
 

Sorry, Reacties plaatsen is nu niet mogelijk.

Blog menu
Links

Archieven

Andere
RSS
Comments RSS

 

  © Geert De BaetsRSS/XML FeedRSS/XML Feed
Foutje