Tornooi 4Ghent 2008 Door Geert om 12:11 05/05/2008

Op de eerste zaterdag van mei was het weer tijd voor het jaarlijkse pouletornooi van 4Ghent.
Aangezien ik ’s morgens examen had van de initiatiecursus kon ik maar alleen meedoen in het gemengd.
Ik speelde er met Anne Stoel en we stonden als 2de geplaatst.
Er waren 4 poules van 4 koppels, dus we hadden al zeker 3 wedstrijden te spelen.

In onze eerste wedstrijd mochten we het opnemen tegen Johan Muller en Clerens Gaëlle. Al snel werd duidelijk dat het duo niet echt op elkaar ingespeeld was en dat we dit vrij gemakkelijk konden bespelen. Zonder al te veel te doen wisten we de eerste set vlot te winnen met 21-9. Ook in de tweede set speelden we op dezelfde manier verder en konden ook vlot winnen met 21-11.
In de tweede partij mochten het opnemen tegen De Ley Erwin en Clottens Els, nooit een gemakkelijk koppel om tegen te spelen. In de eerste set speelden we zeer geconcentreerd en wisten we goed de aanval te nemen, we wonnen overtuigend met 21-11. In de tweede set kwamen we meer onder druk te staan en hielden we de score gelijk. Toch konden we naar het einde toe een kleine kloof slaan en wisten we te winnen met 21-18.
Mooi op schema om de poule te winnen. Om zeker door te gaan hadden we genoeg als we één set wonnen van onze laatste tegenstanders.
We moesten het opnemen tegen Goossens Roald en Van Looveren Ellen, uiteraard gingen we voor de winst.
Het was een spannende eerste set, aanvallend spel van beide heren. Toch gingen we goed van start en namen een kleine voorsprong. Jammer genoeg konden we deze niet verder uitbouwen, maar wel behouden, de eerste set was dan ook de onze met 21-17. In de tweede set een gelijkaardig scenario, we starten gelijkopgaand maar konden toch langzaam de bovenhand nemen. We wonnen ook de tweede set met 21-16.
Zo waren we als eerste in onze poule en mochten het in de halve finale opnemen tegen de winnaar van poule D, namelijk Sioncke Karel en Mussche Silke.
Dat het een stuk sneller ging gaan dan de wedstrijden in onze poule wisten we wel. En zo bleek ook, Karel kon teveel aanvallen en we wisten hier niet direct raad mee. We verloren nipt de eerste set met 18-21. In de tweede set probeerden we zelf iets meer de aanval te zoeken, echter bleek dit niet zo gemakkelijk te zijn, we kwamen op een achterstand van 14-18. Toch kwamen we nog terug door enkele foutjes van de tegenstanders naar 18-18. En konden dan de set winnen met 21-19. In de derde set waren onze foutjes doorslaggevend, we probeerden nog iets scherper te spelen, iets meer risico’s te nemen, maar maakten hierdoor te veel directe fouten. We verloren de set met 14-21.
Later wonnen Karel en Silke nog verdiend de finale.

Al bij al toch een mooi tornooi met een halve finale als resultaat. 3/4de plaats van 16 koppels is tenslotte niet zo slecht.

Geplaatst onder: Badminton,Tornooien   Reacties (1)