Blog  
 Page Blog
Blog » 2008 » maart

Copyright – wat is dat voor een beest? Door Kim om 16:18 22/03/2008

Graag wil ik alle lezers er eventjes op attent maken dat deze volledige website onder copyright staat van Geert De Baets (zie ook onderaan elke pagina) en dat alle foto’s onder mijn (Kim Recollecte) copyright staan. Dit wil dus zeggen dat niets gekopieerd of openbaar gebruikt mag worden (dit geldt zowel voor de tekst als voor de foto’s).

Wanneer er iemand graag mijn foto’s op zijn of haar website wil plaatsen, deze wil gebruiken voor een artikel in de plaatselijke krant of op een andere manier openbaar wil gebruiken, moet men daar dus steeds toestemming voor vragen en op zijn minst de (juiste) bron vermelden.

Ik wil dan ook de mensen die hier in het verleden wel rekening mee gehouden hebben bedanken voor hun fairplay!!

Geplaatst onder: Websites   Reacties uitgeschakeld voor Copyright – wat is dat voor een beest?
Foto’s Wetteren online Door Geert om 13:44 18/03/2008

Ik heb zonet enkele foto’s vanop het tornooi van Wetteren online geplaast.

Ik was finalist in het heren enkel, winnaar in het gemengd dubbel en halve finalist in het heren dubbel.

Een volledig verslag kan je hier lezen …

De foto’s kan je hier bekijken …

UPDATE: Onlangs verscheen er ook een krantenartikel over het tornooi van Wetteren, dit artikel kan je nu ook nalezen op mijn website.
Je kan het artikel hier vinden …

Geplaatst onder: Badminton,Tornooien,Websites   Reacties uitgeschakeld voor Foto’s Wetteren online
Damme 1H – Lokeren 1H : 4-4 Door Geert om 13:30 17/03/2008

Op zondag 16 maart stond alweer de voorlaatste thuiswedstrijd op het programma tegen Lokeren. Een heel belangrijke wedstrijd om het behoud te verzekeren. De bedoeling is om Lokeren achter ons te houden, dus verliezen was geen optie. Geen gemakkelijke opdracht, maar toch haalbaar normaal. Dit maal speelden we met Nick, Chris, Dieter en ik.

In de dubbels mochten Nick en Dieter het opnemen tegen Frederik Desander en Christof Courtin, Chris en ik namen het op tegen Ingmar Nopens en Chris Vandecasteele. In onze eerste set konden we nooit een vuist maken, een veel te hoge foutenlast was het gevolg van zwaar verlies, 13-21. In de tweede set ging het al een stuk beter (veel slechter kon het echt wel niet) en konden we winnen met 21-16. In de beslissende derde set werd de foutenlast terug wat aan de hoge kant, we speelden veel te traag en konden geen voorsprong nemen. We verloren de set nipt met 18-21. Ondertussen hadden Dieter en Nick hun wedstrijd ook verloren in 3 sets, 21-14 11-21 en 14-21.

Tussenstand 0-2. Niet echt een goede start te noemen, toch moesten we erin blijven geloven, het geloof dat we in de enkels beter waren zat er in, dus moesten we toch een dubbel zien te winnen.

In de volgende dubbels namen Dieter en Nick het op tegen Frederik en Ingmar, Chris en ik tegen Chris en Christof. In onze eerste set gingen we goed van start en namen een kleine voorsprong, toch gaven we deze weg en kwamen op een achterstand. Uiteindelijk haalden we de verlengingen en bleken we de koelbloedigste, we wonnen de eerste set met 26-24. In de tweede lieten we duidelijk het tempo terug zakken en stonden we snel op een te grote achterstand. We verloren de set met 14-21. Alweer een derde set, hierin speelde we niet veel beter als de vorige sets, we kwamen op achterstand maar we konden blijven aanklampen zodat de tegenstanders het niet te gemakkelijk kregen. Toch verloren we nipt de set met 19-21. Ondertussen was de andere dubbel ook afgelopen, Dieter en Nick speelden duidelijk niet hun beste wedstrijd en verloren met 16-21 18-21.

Tussenstand 0-4. Een slechte uitgangspositie om de enkels te starten, het geloof op een gelijkspel was niet optimaal, wel wou ik nog een goede enkel spelen, dus ik ging alvast om te winnen.

In de enkels mochten Dieter het opnieuw opnemen tegen Christof Courtin, Nick tegen Ingmar Nopens, Chris tegen Chris Vandecasteele en ik mocht tegen Frederik Desander. Nick was niet te houden en vloog er direct in, hij wist met zijn solide spel de eerste set te nemen met 21-18. In de tweede set ging het nog iets beter en liet Nick een score van 21-14 optekenen.

De trend was gezet, het was knokken voor het gelijkspel.

Daarna starten Chris, Dieter en ik gelijktijdig aan onze partij. In mijn eerste set stond ik geconcentreerd te spelen echter moest ik zeer weinig doen door de grote foutenlast van Frederik, ik won de eerste set gemakkelijk met 21-12. In de tweede set startte ik zeer slecht, de nodige concentratie was niet meer aanwezig en ik stond snel op een achterstand. Ik kwam nog een stuk terug maar kon het verlies van de tweede set niet vermijden, 15-21. Ondertussen hadden zowel Chris als Dieter hun enkel gewonnen en hing het gelijkspel af van mij. Er werden nog snel enige weddenschappen gedaan aan de kant van Lokeren tijdens het begin van de derde set. Het mocht echter niet baten voor Frederik want hij stond snel op een gepaste achterstand. Mijn concentratie was optimaal en ik kreeg weinig gemaakte punten tegen. Ik won ook de derde set gemakkelijk met 21-14 zonder al te veel te moeten doen. Zo haalde ik mijn enkel binnen en bracht de score onverhoopt nog op 4-4. Chris wist zijn enkel te winnen met 21-17 en 21-16 tegen zijn hoger geklasseerde naamgenoot. Dieter mocht ditmaal wel zijn wedstrijd afwerken tegen Chritof Courtin en won eenvoudig met 21-13 en 21-14.

Eindstand 4-4. Vooraf gezien konden we hierover tevreden zijn, achteraf gezien hadden we zeker één dubbel moeten winnen maar ook vandaag was het ‘net niet’ gehalte aanwezig.
In de strijd om het behoud doen we natuurlijk goede zaken, we houden Lokeren voorlopig achter ons, DZ99 verloor ook dus ook zij staan nog een stuk lager dan ons. Beveren is gedoemd tot degradatie het is nog vechten voor wie er mee naar 3de liga gaat.

Onze volgende wedstrijd is op 6 april uit tegen Zwijndrecht. Het zou mooi zijn mochten we ook daar een punt kunnen pakken.

Geplaatst onder: Heren Competitie   Reacties (1)
Wit Wit 1H – Damme 1H : 8-0 Door Geert om 13:31 11/03/2008

Maandag 10 maart 2008 werden we om 20.00u in Ronse verwacht om de eerste wedstrijd van de terugronde te spelen in 2de Liga. Jammer genoeg had onze ploegkapitein het tornooi van Wetteren nog niet helemaal verteerd en moest hij geblesseerd afhaken. Gelukkig kon Peter invallen, we speelde dus met Nick, Chris Peter en ik. De ambities waren dan toch een stuk minder en van spanning was niet veel sprake.

Na een goede opwarming gingen we van start met de dubbels. Chris en ik speelden 1ste en 4de dubbel, Nick en Peter stonden in voor de 2de en 3de dubbel.
In onze eerste dubbel mochten we het opnemen tegen Arno Vandenhoucke en Benjamin Verhellen. Een moeilijke partij met vrij snel spel, toch gingen we goed van start en stonden steeds op een kleine voorsprong. Toch moesten we de voorsprong laten gaan en verloren we met 21-17. In de tweede set leek het net andersom te gaan, we stonden steeds achter maar kwamen goed terug op het einde. Door enkele fouten moesten we de set nipt laten gaan met 21-19. Ondertussen waren Nick en Peter bezig aan hun derde set tegen Christophe Dujardin en Gregory Heylens. In die set maakten de mannen van Ronse sommige punten iets te gemakkelijk en waren er teveel fouten aan de kant van Damme. Onze jongens verloren uiteindelijk de partij met 14-21, 21-15 en 21-15.

Tussenstand 2-0. Een achterstand waar we vooraf toch rekening mee hielden.

In de volgende dubbel mochten Chris en ik het opnemen tegen Gregory Heylens en Benjamin Verhellen, Nick en Peter namen het op tegen Jeremie De Keyzer en Arno Vandenhoucke. In onze dubbel gingen we terug goed van start en namen een kleine voorsprong. Toch kwamen we te weinig tot aanvallen en moesten uiteindelijk toch de set laten gaan met 21-17. In de tweede set ging het een stuk beter, we konden een voorsprong nemen en hielde deze vast tot 17-20. Helaas maakten we dan enkele foutjes en mede door het geluk van de tegenpartij kwamen we op een 21-20 achterstand. We verloren de set dan met 22-20. Ondertussen was de andere partij van Nick en Peter al afgelopen, zij verloren kansloos met 21-15 en 21-7.

Tussenstand 4-0. Hier hadden we eigenlijk op 1 punt gerekend, en moesten we ook dat punt binnengehaald hebben in onze dubbel.

Ondertussen was de motivatie ver te zoeken en gingen we snel van start met de enkels. Ik stond als eerste en mocht het opnemen tegen Arno, Nick speelde tegen Jeremie, Peter tegen Benjamin en Chris tegen Christophe. Nick ging als eerst van start, hij begon sterk en nam de eerste set met 17-21. In de tweede set kwam Nick terug op een mooie voorsprong, toch kwam de tegenstander beter in de partij en moest Nick nipt de set laten gaan met 21-18. Ook in de derde set maakte Nick een te onzekere indruk en maakte teveel fouten om goed te zijn. Hij verloor ook de derde met 21-18. Ook Chris was ondertussen begonnen aan zijn partij, de wilskracht was niet zozeer meer aanwezig en het was Chris zijn dagje niet. Het goede gevoel was niet zo aanwezig en hij verloor de eerste set met 21-12. Ook in de tweede set hetzelfde beeld, Chris verloor ook de tweede met 21-12.

Tussenstand 6-0.
De opdracht om nog één wedstrijd binnen te halen was dus niet zo evident.

In mijn eerste set verliep de score lang gelijkopgaand, toch stond ik onder druk. Ik verloor de eerste set met 21-15. In de tweede set een gelijkaardig scenario, ik kon lang bijblijven en hield de achterstand beperkt tot 2-3 punten. Uiteindelijk verloor ik de set nipt met 21-19. Een wedstrijd die er eigenlijk niet meer toe deed en dit was ook aan het niveau te zien, ik denk dat zowel Arno als ik een stuk beter kunnen spelen. Tot slot gaf Peter nog het beste van zichzelf en liet in de eerste set een score van 21-17 noteren. In de tweede set was het net iets minder en bleef het bij 21-15.

Eindstand 8-0. De zwaarste nederlaag in lange tijd en waar we vooraf dachten toch 2 of 3 wedstrijden te winnen.

Persoonlijk was ik vrij tevreden over mijn spel, al is dat moeilijk als je alles verliest. In de wedstrijden die ik speelde kwamen we iedere keer een puntje tekort om een set te nemen en hadden we het geluk niet echt aan onze kant (in tegenstelling tot de mannen van Ronse).

Onze volgende wedstrijd is zondag 16 maart om 9.30u in Damme tegen Lokeren. Een belangrijke wedstrijd om het behoud te verzekeren en Lokeren achter ons te houden.

Geplaatst onder: Heren Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Wit Wit 1H – Damme 1H : 8-0
Tornooi Wetteren 2008 Door Geert om 13:19 10/03/2008

Op 8 en 9 maart vond het tornooi van Wetteren plaats, jammer genoeg was ook dit weekend het tornooi van Waregem. Het was dus één van de twee. Uiteindelijk hebben we voor Wetteren gekozen. Ik speelde Dubbel met Dieter, gemengd met Kim en enkel. In het enkel stond ik 2de reekshoofd, in het gemengd 1ste reekshoofd samen met Kim.

Op zaterdagmiddag mocht ik aantreden in het enkel. Ik moest het opnemen tegen Glenn Van Schuerbeeck van Oudegem. In de eerste set speelde ik niet al te best, bewoog niet goed over het veld en kon niet echt druk zetten. Toch won ik de set met 21-16. De tweede set was al iets beter en samen met de vele fouten bij Glenn kon ik gemakkelijk winnen met 21-12. Meteen gedaan met enkelen de zaterdag.
De zondagmorgen mocht ik het dan opnemen tegen Björn Van Nieuwenhuyse. Ik had een goede opwarming achter de rug en begon goed aan de partij, ik maakte weinig fouten en speelde tacktisch vrij sterk. Ik won de eerste set met 21-13. In de tweede set speelde ik gelijkaardig en kon de druk opvoeren bij mijn tegenstander. Ik won de tweede set gemakkelijk met 21-7. Ik was dus verzekerd van een finale plaats. In die finale mocht ik het dan opnemen tegen mijn dubbel en trainingspartner Dieter De Weert. Ook vorig jaar stonden we hier in de finale en wist Dieter in 3 sets te winnen. In de eerste set speelden we een mooie partij met meerdere lange rally’s. Ik stond steeds op een kleine achterstand, maar bleef vechten en kon uiteindelijk de set pakken met 24-22. In de tweede set verliep het me een stuk minder, ik kreeg de shuttles niet meer waar ze moesten en speelde tacktisch zeer slecht. Ik verloor de set met 10-21. In de derde set was het gelijkaardig, ik kon de eenvoudigste dingen niet meer verwezenlijken en gaf het Dieter zo cadeau. Ik verloor ook de derde set met 9-21. Ook dit jaar is het dus gebleven bij een finaleplaats.

Op zaterdagnamiddag mochten Dieter en ik aantreden in het dubbel tegen Björn Van Nieuwenhuyse en Harold Bossuyt. Het was onze eerste dubbel partij in lange tijd dus was het terug wat aanpassen. We speelden niet denderend maar het was toch goed genoeg voor de winst in de eerste set. We namen de set met 21-18. In de tweede set gingen we een stuk beter van start, toch konden we de voorsprong niet vasthouden en kwamen we zelfs op een kleine achterstand. Gelukkig konden we de 20-20 halen en de druk bij de tegenstander leggen. We namen dan ook de tweede set met 22-20.
Daarna namen we het op tegen Johan Muller en Koen De Reu. Zij stonden als 2de geplaatst en al snel bleek dat het geen gemakkelijke partij ging worden. Gelukkig speelden we al een stuk beter dan de vorige partij en konden we de eerste set overtuigend winnen met 21-16. In de tweede set kenden we een ongelukkige start, we maakten teveel fouten en stonden te snel op een achterstand. Toch kwamen we nog een stuk terug maar moesten dan toch de set laten gaan met 18-21. In de derde set kon geen van beide koppels een kloof slaan, de score verliep gelijk, spanning alom. Uiteindelijk konden we de derde set nemen met 21-18 en werden zo eerste in onze poule. In de halve finale mochten we het dan opnemen tegen Cedric Cooreman en Gert Piqueur, die als eerste geplaatst stonden (en de latere winnaars werden). In de eerste set wisten we een goed tacktisch spel te spelen. We lieten weinig kansen aan de tegenstander en konden overtuigende de eerste set winnen met 21-14. De tweede set kwamen onze tegenstander meer in de wedstrijd, maakten minder fouten en speelden sterk aanvallend. Toch konden we het tempo volgen en bleef het spannend tot het einde van de set. Jammer genoeg moesten we toch de set laten gaan met 18-21. In de derde set starten we niet al te best we kwamen al snel een 5-tal punten achter en konden de kloof niet dichten. We verloren de wedstrijd met 13-21. Hier had misschien wel iets meer ingezeten naar mijn gevoel.

Op zondagmiddag gingen we van start met het gemengd. Kim en ik stonden als eerste geplaatst en mochten aantreden tegen Johan Muller en Leen Vangroenweghe. Het was alweer een tijdje geleden dat we gemixed hadden dus was het terug wat aanpassen. In de eerste set verliep het dan ook niet helemaal zoals het moest. We speelden niet goed en maakten teveel fouten. Desondanks konden we toch de eerste set winnen met 21-18. In de tweede set liep het al een stuk vlotter en konden snel een mooie voorsprong nemen. We wonnen gemakkelijk de tweede set met 21-13. In onze tweede partij moesten we het opnemen tegen Björn Van Nieuwenhuyse en Emilie Jacques. In deze wedstrijd konden we een stuk minder ons eigen spel spelen en konden we weinig afstand nemen. Toch wisten we de eerste set nipt te winnen met 21-19. In de tweede set een gelijkaardig scenario. We stond steeds op voorsprong maar konden niet echt afstand nemen. Uiteindelijk wonnen we de set met 22-20. Zo werden we eerste in onze poule en mochten we het opnemen tegen de 2de van de andere poule in de halve finale. In deze wedstrijd moesten we het opnemen tegen Erwin De Ley en Els Clottens. Een ondertussen gekende tegenstander waar we normaal geen problemen mee mogen hebben. Maar iedere wedstrijd moet gespeeld worden. In de eerste set probeerden we een goede start te maken om zo snel uit te lopen, echter bleef de score gelijk tot 10-10. Daarna konden we een overtuigende kloof slaan en de set nemen met 21-15. In de tweede set speelden we een stuk sneller en konden we beter de aanval nemen. We konden dan ook de set gemakkelijk winnen met 21-11 en stonden zo in de finale.
In de andere halve finale mochten Johan Muller en Leen Vangroenweghe het opnemen tegen Wouter Kesteleyn en Dominique Thys, Johan en Leen wisten deze wedstrijd te winnen dus stonden we terug tegenover elkaar in de finale.
Daarin wisten we exact hoe we moesten spelen en lieten geen kans aan onze tegenstanders. De eerste set wisten we vlot te winnen met 21-11. In de tweede set deden we hetzelfde en wonnen we de set met 21-12. Zo wonnen we het tornooi zonder set-verlies!

Toch een mooi tornooi gespeeld, maar toch wil men streven naar perfectie en konden we wel de finale bereikt hebben in het herendubbel. Ook de finale van het herenenkel zou beter gemoeten hebben ik speelde niet op mijn waarde in de 2de en 3de set en dat is jammer. In het gemengd kenden we eigenlijk weinig tegenstand en konden we al bij al vrij vlot het tornooi winnen, al speelden we wel zeer sterk (vond ik zelf) bij momenten.

Geplaatst onder: Tornooien   Reacties (1)
DZ99 1H – Damme 1H : 5-3 Door Geert om 16:03 01/03/2008

Op zaterdagmorgen 1 maart om 9.00u stond de wedstrijd DZ99-Damme op het programma. Helaas kon ik de wedstrijd niet meedoen omdat ik examen had van de initiator opleiding die ik momenteel volg. Gelukkig deed Anton mee in mijn plaats en stond er dus een volwaardig team paraat. Aangezien ik er dus zelf niet bij was kan ik maar schrijven wat de ploegkapitein me heeft doorgegeven.

Dieter en Nick speelden de eerste 2 dubbels, Anton en Chris namen de 3de en 4de dubbel voor hun rekening. Dieter en Nick speelden 2 moeilijke wedstrijden, kwamen niet in hun ritme en haalden niet hun niveau. Ze verloren dan ook beide partijen, waarvan één nipt in 3 sets die ze eigenlijk hadden kunnen winnen.
Anton en Chris kenden weinig problemen en wonnen vlot hun 2 wedstrijden.

Tussenstand 2-2. Alles is nog mogelijk, een punt moest zeker haalbaar zijn.

In de enkels stond Dieter als eerste man, hij mocht het opnemen tegen een sterke Matthias Raepsaet. Dieter nog altijd niet in zijn goede doen moest zijn meerdere herkennen in Matthias en verloor de partij.
Anton nam het op tegen Tony Montoye, een zeker niet te onderschatten tegenstander. Toch wist Anton zonder al te veel problemen zijn wedstrijd te winnen en daarmee de stand terug gelijk te trekken.

Tussenstand 3-3. De broertjes Van Paemelen moesten dit maal voor de punten zorgen, het brood op de plank!

En dat deden ze ook. Zowel Nick als Chris wisten hun enkel te winnen en daarmee de overwinning binnen te halen.

Eindstand 3-5. Een terechte uitslag, we waren zelfs dicht bij een 2-6.

Vooraf had ik gedacht dat een punt zeker haalbaar moest zijn, een overwinning is natuurlijk een gouden zaak.
De heenronde zit er al op, momenteel staan we op 7 punten en staan we zelfs gedeeld op de eerste plaats. We hebben weliswaar één wedstrijd meer gespeeld. Toch denk ik dat we niet direct meer moeten vrezen voor degradatie en is ons doel om erin te blijven al bijna volbracht. Natuurlijk gaan we er nog vol voor in de terugronde, we kunnen zelfs stiekem naar boven kijken.

Onze volgende wedstrijd is maandag 10 maart in Ronse voor de eerste wedstrijd van de terugronde. 

Geplaatst onder: Badminton,Heren Competitie   Reacties uitgeschakeld voor DZ99 1H – Damme 1H : 5-3

Blog menu




Links

Archieven

Andere
RSS
Comments RSS

 

  © Geert De BaetsRSS/XML FeedRSS/XML Feed
Foutje