Blog » Damme 1H – Lokeren 1H : 4-4

Damme 1H – Lokeren 1H : 4-4 Door Geert om 13:30 17/03/2008

Op zondag 16 maart stond alweer de voorlaatste thuiswedstrijd op het programma tegen Lokeren. Een heel belangrijke wedstrijd om het behoud te verzekeren. De bedoeling is om Lokeren achter ons te houden, dus verliezen was geen optie. Geen gemakkelijke opdracht, maar toch haalbaar normaal. Dit maal speelden we met Nick, Chris, Dieter en ik.

In de dubbels mochten Nick en Dieter het opnemen tegen Frederik Desander en Christof Courtin, Chris en ik namen het op tegen Ingmar Nopens en Chris Vandecasteele. In onze eerste set konden we nooit een vuist maken, een veel te hoge foutenlast was het gevolg van zwaar verlies, 13-21. In de tweede set ging het al een stuk beter (veel slechter kon het echt wel niet) en konden we winnen met 21-16. In de beslissende derde set werd de foutenlast terug wat aan de hoge kant, we speelden veel te traag en konden geen voorsprong nemen. We verloren de set nipt met 18-21. Ondertussen hadden Dieter en Nick hun wedstrijd ook verloren in 3 sets, 21-14 11-21 en 14-21.

Tussenstand 0-2. Niet echt een goede start te noemen, toch moesten we erin blijven geloven, het geloof dat we in de enkels beter waren zat er in, dus moesten we toch een dubbel zien te winnen.

In de volgende dubbels namen Dieter en Nick het op tegen Frederik en Ingmar, Chris en ik tegen Chris en Christof. In onze eerste set gingen we goed van start en namen een kleine voorsprong, toch gaven we deze weg en kwamen op een achterstand. Uiteindelijk haalden we de verlengingen en bleken we de koelbloedigste, we wonnen de eerste set met 26-24. In de tweede lieten we duidelijk het tempo terug zakken en stonden we snel op een te grote achterstand. We verloren de set met 14-21. Alweer een derde set, hierin speelde we niet veel beter als de vorige sets, we kwamen op achterstand maar we konden blijven aanklampen zodat de tegenstanders het niet te gemakkelijk kregen. Toch verloren we nipt de set met 19-21. Ondertussen was de andere dubbel ook afgelopen, Dieter en Nick speelden duidelijk niet hun beste wedstrijd en verloren met 16-21 18-21.

Tussenstand 0-4. Een slechte uitgangspositie om de enkels te starten, het geloof op een gelijkspel was niet optimaal, wel wou ik nog een goede enkel spelen, dus ik ging alvast om te winnen.

In de enkels mochten Dieter het opnieuw opnemen tegen Christof Courtin, Nick tegen Ingmar Nopens, Chris tegen Chris Vandecasteele en ik mocht tegen Frederik Desander. Nick was niet te houden en vloog er direct in, hij wist met zijn solide spel de eerste set te nemen met 21-18. In de tweede set ging het nog iets beter en liet Nick een score van 21-14 optekenen.

De trend was gezet, het was knokken voor het gelijkspel.

Daarna starten Chris, Dieter en ik gelijktijdig aan onze partij. In mijn eerste set stond ik geconcentreerd te spelen echter moest ik zeer weinig doen door de grote foutenlast van Frederik, ik won de eerste set gemakkelijk met 21-12. In de tweede set startte ik zeer slecht, de nodige concentratie was niet meer aanwezig en ik stond snel op een achterstand. Ik kwam nog een stuk terug maar kon het verlies van de tweede set niet vermijden, 15-21. Ondertussen hadden zowel Chris als Dieter hun enkel gewonnen en hing het gelijkspel af van mij. Er werden nog snel enige weddenschappen gedaan aan de kant van Lokeren tijdens het begin van de derde set. Het mocht echter niet baten voor Frederik want hij stond snel op een gepaste achterstand. Mijn concentratie was optimaal en ik kreeg weinig gemaakte punten tegen. Ik won ook de derde set gemakkelijk met 21-14 zonder al te veel te moeten doen. Zo haalde ik mijn enkel binnen en bracht de score onverhoopt nog op 4-4. Chris wist zijn enkel te winnen met 21-17 en 21-16 tegen zijn hoger geklasseerde naamgenoot. Dieter mocht ditmaal wel zijn wedstrijd afwerken tegen Chritof Courtin en won eenvoudig met 21-13 en 21-14.

Eindstand 4-4. Vooraf gezien konden we hierover tevreden zijn, achteraf gezien hadden we zeker één dubbel moeten winnen maar ook vandaag was het ‘net niet’ gehalte aanwezig.
In de strijd om het behoud doen we natuurlijk goede zaken, we houden Lokeren voorlopig achter ons, DZ99 verloor ook dus ook zij staan nog een stuk lager dan ons. Beveren is gedoemd tot degradatie het is nog vechten voor wie er mee naar 3de liga gaat.

Onze volgende wedstrijd is op 6 april uit tegen Zwijndrecht. Het zou mooi zijn mochten we ook daar een punt kunnen pakken.

Geplaatst onder: Heren Competitie   Reacties (1)