Blog
 Page Blog
Blog » Tornooi Wetteren 2008

Tornooi Wetteren 2008 Door Geert om 13:19 10/03/2008

Op 8 en 9 maart vond het tornooi van Wetteren plaats, jammer genoeg was ook dit weekend het tornooi van Waregem. Het was dus één van de twee. Uiteindelijk hebben we voor Wetteren gekozen. Ik speelde Dubbel met Dieter, gemengd met Kim en enkel. In het enkel stond ik 2de reekshoofd, in het gemengd 1ste reekshoofd samen met Kim.

Op zaterdagmiddag mocht ik aantreden in het enkel. Ik moest het opnemen tegen Glenn Van Schuerbeeck van Oudegem. In de eerste set speelde ik niet al te best, bewoog niet goed over het veld en kon niet echt druk zetten. Toch won ik de set met 21-16. De tweede set was al iets beter en samen met de vele fouten bij Glenn kon ik gemakkelijk winnen met 21-12. Meteen gedaan met enkelen de zaterdag.
De zondagmorgen mocht ik het dan opnemen tegen Björn Van Nieuwenhuyse. Ik had een goede opwarming achter de rug en begon goed aan de partij, ik maakte weinig fouten en speelde tacktisch vrij sterk. Ik won de eerste set met 21-13. In de tweede set speelde ik gelijkaardig en kon de druk opvoeren bij mijn tegenstander. Ik won de tweede set gemakkelijk met 21-7. Ik was dus verzekerd van een finale plaats. In die finale mocht ik het dan opnemen tegen mijn dubbel en trainingspartner Dieter De Weert. Ook vorig jaar stonden we hier in de finale en wist Dieter in 3 sets te winnen. In de eerste set speelden we een mooie partij met meerdere lange rally’s. Ik stond steeds op een kleine achterstand, maar bleef vechten en kon uiteindelijk de set pakken met 24-22. In de tweede set verliep het me een stuk minder, ik kreeg de shuttles niet meer waar ze moesten en speelde tacktisch zeer slecht. Ik verloor de set met 10-21. In de derde set was het gelijkaardig, ik kon de eenvoudigste dingen niet meer verwezenlijken en gaf het Dieter zo cadeau. Ik verloor ook de derde set met 9-21. Ook dit jaar is het dus gebleven bij een finaleplaats.

Op zaterdagnamiddag mochten Dieter en ik aantreden in het dubbel tegen Björn Van Nieuwenhuyse en Harold Bossuyt. Het was onze eerste dubbel partij in lange tijd dus was het terug wat aanpassen. We speelden niet denderend maar het was toch goed genoeg voor de winst in de eerste set. We namen de set met 21-18. In de tweede set gingen we een stuk beter van start, toch konden we de voorsprong niet vasthouden en kwamen we zelfs op een kleine achterstand. Gelukkig konden we de 20-20 halen en de druk bij de tegenstander leggen. We namen dan ook de tweede set met 22-20.
Daarna namen we het op tegen Johan Muller en Koen De Reu. Zij stonden als 2de geplaatst en al snel bleek dat het geen gemakkelijke partij ging worden. Gelukkig speelden we al een stuk beter dan de vorige partij en konden we de eerste set overtuigend winnen met 21-16. In de tweede set kenden we een ongelukkige start, we maakten teveel fouten en stonden te snel op een achterstand. Toch kwamen we nog een stuk terug maar moesten dan toch de set laten gaan met 18-21. In de derde set kon geen van beide koppels een kloof slaan, de score verliep gelijk, spanning alom. Uiteindelijk konden we de derde set nemen met 21-18 en werden zo eerste in onze poule. In de halve finale mochten we het dan opnemen tegen Cedric Cooreman en Gert Piqueur, die als eerste geplaatst stonden (en de latere winnaars werden). In de eerste set wisten we een goed tacktisch spel te spelen. We lieten weinig kansen aan de tegenstander en konden overtuigende de eerste set winnen met 21-14. De tweede set kwamen onze tegenstander meer in de wedstrijd, maakten minder fouten en speelden sterk aanvallend. Toch konden we het tempo volgen en bleef het spannend tot het einde van de set. Jammer genoeg moesten we toch de set laten gaan met 18-21. In de derde set starten we niet al te best we kwamen al snel een 5-tal punten achter en konden de kloof niet dichten. We verloren de wedstrijd met 13-21. Hier had misschien wel iets meer ingezeten naar mijn gevoel.

Op zondagmiddag gingen we van start met het gemengd. Kim en ik stonden als eerste geplaatst en mochten aantreden tegen Johan Muller en Leen Vangroenweghe. Het was alweer een tijdje geleden dat we gemixed hadden dus was het terug wat aanpassen. In de eerste set verliep het dan ook niet helemaal zoals het moest. We speelden niet goed en maakten teveel fouten. Desondanks konden we toch de eerste set winnen met 21-18. In de tweede set liep het al een stuk vlotter en konden snel een mooie voorsprong nemen. We wonnen gemakkelijk de tweede set met 21-13. In onze tweede partij moesten we het opnemen tegen Björn Van Nieuwenhuyse en Emilie Jacques. In deze wedstrijd konden we een stuk minder ons eigen spel spelen en konden we weinig afstand nemen. Toch wisten we de eerste set nipt te winnen met 21-19. In de tweede set een gelijkaardig scenario. We stond steeds op voorsprong maar konden niet echt afstand nemen. Uiteindelijk wonnen we de set met 22-20. Zo werden we eerste in onze poule en mochten we het opnemen tegen de 2de van de andere poule in de halve finale. In deze wedstrijd moesten we het opnemen tegen Erwin De Ley en Els Clottens. Een ondertussen gekende tegenstander waar we normaal geen problemen mee mogen hebben. Maar iedere wedstrijd moet gespeeld worden. In de eerste set probeerden we een goede start te maken om zo snel uit te lopen, echter bleef de score gelijk tot 10-10. Daarna konden we een overtuigende kloof slaan en de set nemen met 21-15. In de tweede set speelden we een stuk sneller en konden we beter de aanval nemen. We konden dan ook de set gemakkelijk winnen met 21-11 en stonden zo in de finale.
In de andere halve finale mochten Johan Muller en Leen Vangroenweghe het opnemen tegen Wouter Kesteleyn en Dominique Thys, Johan en Leen wisten deze wedstrijd te winnen dus stonden we terug tegenover elkaar in de finale.
Daarin wisten we exact hoe we moesten spelen en lieten geen kans aan onze tegenstanders. De eerste set wisten we vlot te winnen met 21-11. In de tweede set deden we hetzelfde en wonnen we de set met 21-12. Zo wonnen we het tornooi zonder set-verlies!

Toch een mooi tornooi gespeeld, maar toch wil men streven naar perfectie en konden we wel de finale bereikt hebben in het herendubbel. Ook de finale van het herenenkel zou beter gemoeten hebben ik speelde niet op mijn waarde in de 2de en 3de set en dat is jammer. In het gemengd kenden we eigenlijk weinig tegenstand en konden we al bij al vrij vlot het tornooi winnen, al speelden we wel zeer sterk (vond ik zelf) bij momenten.

Geplaatst onder: Tornooien   Reacties (1)