Blog » Wit Wit 1H – Damme 1H : 8-0

Wit Wit 1H – Damme 1H : 8-0 Door Geert om 13:31 11/03/2008

Maandag 10 maart 2008 werden we om 20.00u in Ronse verwacht om de eerste wedstrijd van de terugronde te spelen in 2de Liga. Jammer genoeg had onze ploegkapitein het tornooi van Wetteren nog niet helemaal verteerd en moest hij geblesseerd afhaken. Gelukkig kon Peter invallen, we speelde dus met Nick, Chris Peter en ik. De ambities waren dan toch een stuk minder en van spanning was niet veel sprake.

Na een goede opwarming gingen we van start met de dubbels. Chris en ik speelden 1ste en 4de dubbel, Nick en Peter stonden in voor de 2de en 3de dubbel.
In onze eerste dubbel mochten we het opnemen tegen Arno Vandenhoucke en Benjamin Verhellen. Een moeilijke partij met vrij snel spel, toch gingen we goed van start en stonden steeds op een kleine voorsprong. Toch moesten we de voorsprong laten gaan en verloren we met 21-17. In de tweede set leek het net andersom te gaan, we stonden steeds achter maar kwamen goed terug op het einde. Door enkele fouten moesten we de set nipt laten gaan met 21-19. Ondertussen waren Nick en Peter bezig aan hun derde set tegen Christophe Dujardin en Gregory Heylens. In die set maakten de mannen van Ronse sommige punten iets te gemakkelijk en waren er teveel fouten aan de kant van Damme. Onze jongens verloren uiteindelijk de partij met 14-21, 21-15 en 21-15.

Tussenstand 2-0. Een achterstand waar we vooraf toch rekening mee hielden.

In de volgende dubbel mochten Chris en ik het opnemen tegen Gregory Heylens en Benjamin Verhellen, Nick en Peter namen het op tegen Jeremie De Keyzer en Arno Vandenhoucke. In onze dubbel gingen we terug goed van start en namen een kleine voorsprong. Toch kwamen we te weinig tot aanvallen en moesten uiteindelijk toch de set laten gaan met 21-17. In de tweede set ging het een stuk beter, we konden een voorsprong nemen en hielde deze vast tot 17-20. Helaas maakten we dan enkele foutjes en mede door het geluk van de tegenpartij kwamen we op een 21-20 achterstand. We verloren de set dan met 22-20. Ondertussen was de andere partij van Nick en Peter al afgelopen, zij verloren kansloos met 21-15 en 21-7.

Tussenstand 4-0. Hier hadden we eigenlijk op 1 punt gerekend, en moesten we ook dat punt binnengehaald hebben in onze dubbel.

Ondertussen was de motivatie ver te zoeken en gingen we snel van start met de enkels. Ik stond als eerste en mocht het opnemen tegen Arno, Nick speelde tegen Jeremie, Peter tegen Benjamin en Chris tegen Christophe. Nick ging als eerst van start, hij begon sterk en nam de eerste set met 17-21. In de tweede set kwam Nick terug op een mooie voorsprong, toch kwam de tegenstander beter in de partij en moest Nick nipt de set laten gaan met 21-18. Ook in de derde set maakte Nick een te onzekere indruk en maakte teveel fouten om goed te zijn. Hij verloor ook de derde met 21-18. Ook Chris was ondertussen begonnen aan zijn partij, de wilskracht was niet zozeer meer aanwezig en het was Chris zijn dagje niet. Het goede gevoel was niet zo aanwezig en hij verloor de eerste set met 21-12. Ook in de tweede set hetzelfde beeld, Chris verloor ook de tweede met 21-12.

Tussenstand 6-0.
De opdracht om nog één wedstrijd binnen te halen was dus niet zo evident.

In mijn eerste set verliep de score lang gelijkopgaand, toch stond ik onder druk. Ik verloor de eerste set met 21-15. In de tweede set een gelijkaardig scenario, ik kon lang bijblijven en hield de achterstand beperkt tot 2-3 punten. Uiteindelijk verloor ik de set nipt met 21-19. Een wedstrijd die er eigenlijk niet meer toe deed en dit was ook aan het niveau te zien, ik denk dat zowel Arno als ik een stuk beter kunnen spelen. Tot slot gaf Peter nog het beste van zichzelf en liet in de eerste set een score van 21-17 noteren. In de tweede set was het net iets minder en bleef het bij 21-15.

Eindstand 8-0. De zwaarste nederlaag in lange tijd en waar we vooraf dachten toch 2 of 3 wedstrijden te winnen.

Persoonlijk was ik vrij tevreden over mijn spel, al is dat moeilijk als je alles verliest. In de wedstrijden die ik speelde kwamen we iedere keer een puntje tekort om een set te nemen en hadden we het geluk niet echt aan onze kant (in tegenstelling tot de mannen van Ronse).

Onze volgende wedstrijd is zondag 16 maart om 9.30u in Damme tegen Lokeren. Een belangrijke wedstrijd om het behoud te verzekeren en Lokeren achter ons te houden.

Geplaatst onder: Heren Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Wit Wit 1H – Damme 1H : 8-0