Blog  
 Page Blog
Blog » Samenvatting seizoen 2014-2015

Samenvatting seizoen 2014-2015 Door Geert om 20:26 13/07/2015

Het badmintonseizoen zit er al weer (een tijdje) op, tijd om even terug te blikken op het afgelopen seizoen.

Laat mij toe te starten met de clubcompetitie en even terug te kijken naar vorig seizoen. We speelden met onze gemengde ploeg toen voor het 2de jaar op rij in 3de liga en ondanks geen echte titel ambities grepen we toch de titel, we haalden het kampioenschap toen binnen met 1 wedstrijd meer gewonnen dan concurrent Oudegem. Zo konden we dit seizoen ons debuut maken in 2de liga!
Met onze herenploeg speelden we vorig seizoen in de hoogste provinciale reeks, daarbij was de doelstelling om kampioen te spelen. Dit lukte gemakkelijker dan vooraf gedacht en ook met de herenploeg konden we dus uitkijken naar de liga competitie. Met onze huidige herenploeg waren we toen duidelijk te sterk voor de 1ste provinciale reeks, in 3de liga zullen we waarschijnlijk meer op ons plaats zitten.

Met de 2 kampioenschappen (zowel in het gemengd als in de herencompetitie) van vorig jaar was onze doelstelling voor dit seizoen dan ook snel duidelijk, het behoud in beide reeksen zou een mooi resultaat zijn.
Omdat we zowel met de gemengde ploeg als met de heren ploeg in liga speelden verliepen de competities volledig gescheiden, voor nieuwjaar speelden we gemengd, vanaf januari gingen we van start met de herencompetitie.

Met de gemengde ploeg hadden we ons debuut zeker niet gemist in 2de liga, we wisten meteen te winnen op verplaatsing tegen één van de titelkandidaten. Daarna wisten we thuis enkele overwinningen te boeken en ook op verplaatsing leken we niet te stoppen. Toen we thuis vlot met 7-1 wisten te winnen van de andere titelkandidaat (en daler uit 1ste liga) sloten we de heenronde ongeslagen af en stonden we enigszins verrast aan de leiding in 2de liga. In de terugronde kregen we onze eerste (en ook enige) nederlaag te verwerken en werd het duidelijk dat de ploegen met enkele versterkingen speelden waar mogelijk. We kregen het moeilijk en speelden daarna gelijk. Gelukkig hadden we enkele punten voorsprong en moesten we uit de laatste 2 wedstrijden slechts 1 punt halen.

We wisten onder hectische omstandigheden een gelijkspel uit de brand te slepen op het (ijskoude) veld van Oostrozebeke. Het is, het was en het zal altijd een memorabele ontmoeting blijven voor het ganse team. We haalden niet alleen het kampioenschap binnen, we moesten ook toezien hoe Stijn daar een ernstige blessure opliep en zo minimaal een jaar buiten strijd was. Er werd dus zeer ingetogen gevierd en het besef, dat we komend seizoen in de hoogste liga reeks zullen aantreden, sijpelde maar langzaam binnen (zelfs nu lijkt het nog onrealistisch). Tot slot van de mix competitie wisten we thuis nog een mooie overwinning binnen te halen om het mix seizoen in schoonheid af te sluiten.
Komend seizoen zijn we dus te bewonderen in 1ste liga, de doelstelling ligt ook nu terug voor de hand, hetzelfde als afgelopen seizoen, het behoud proberen te verzekeren.
Het kampioensverslag kan je hier nog nalezen …
Party figuur

Na enkele weken rust mochten we met de heren ons debuut maken in 3de liga. Zonder onze eerste man, Stijn, beloofde het nu zeker een zwaar seizoen te worden. Toch maakten we een sterke start en wisten we meteen een eerste overwinning te behalen op verplaatsing. Vervolgens speelden we een aantal keer gelijk, waar er zeker meer in zat. Toch stonden we na de heenronde zeker niet slecht, we hadden slechts 1 keer nipt verloren en stonden dus mooi op schema voor het behoud. In de terugronde hadden we het geluk niet echt meer mee, ikzelf moest enkele wedstrijden laten schieten en als team kregen we het lastig. We verloren 3 keer op rij en moesten terug vol aan de bak om degradatie te vermijden. We wisten overtuigend te winnen van de laatste in de stand en een punt te pakken van de kampioen, dit bleek net voldoende om als 4de te eindigen en het behoud veilig te stellen.
We wisten ons behoud veilig te stellen, maar het was “met de hakken over de sloot”. Hopelijk kunnen we komend misschien iets meer mee doen met de top 3 van reeks als we terug over een volledig fit team kunnen beschikken, het wordt alvast uitkijken!

Nog enkele leuke competitiestatistieken op een rijtje:
vinkje In de gemengde competitie verloren we geen enkele thuiswedstrijd, dit voor het 2de jaar op rij!
Statistieken
vinkje Kim en ik verloren geen enkele mixwedstrijd, dit voor het 4de jaar op rij!
vinkje In de mixcompetitie won ik 26 van de 29 gespeelde wedstrijden, daarmee was ik ook de beste speler van de competitie.
vinkje In de mixcompetitie lijkt Heren Enkel 2 ons het best te liggen, we wonnen immers alle HE2 wedstrijden.

In de herencompetitie leek het ons als team iets minder te gaan, doch speelde ik persoonlijk ook hier geen slechte competitie. Ik won immers 8 van de 10 enkel partijen en won zelfs enkele wedstrijden van A-spelers.

Over het geheel seizoen speelde ik dit jaar 86 wedstrijden, waarvan ik er 65 won. Daarmee deed ik statistisch iets minder goed dan vorig seizoen waar ik 51 wedstrijden won van de 64, 76% ten opzichte van 80% vorig jaar. Wel speelde ik dit seizoen 22 wedstrijden meer en speelden we zowel met de gemengde- als met de herenploeg in een hogere reeks dan vorig jaar. In dat opzicht kon ik nog steeds goed mijn mannetje staan in de 2 hogere reeksen.

Op persoonlijk vlak deed ik het ook niet slecht dit seizoen naast de competitie. Sinds dit seizoen is het gesplitste klassementssysteem van kracht. Na 10 jaar B1 te zijn werd mijn klassement plots aangepast naar B2 in iedere discipline (B2/B2/B2). Op zich weinig problemen, er veranderde voor mij immers weinig. Al na een half seizoen had ik mijn B1 klassement terug in iedere discipline (B1/B1/B1). Duidelijk een foutieve terug zetting van de VBL, of was het mijn sterke prestatie? Ik deed zelfs in de tweede seizoenshelft nog een sterkere prestatie, ik behaalde in iedere discipline het A klassement (A/A/A). Een fenomenale prestatie zou je denken, al deed ik niets meer (integendeel) dan andere seizoenen. Ik speelde met andere woorden een top seizoen, het sterkste seizoen uit mijn hele “carri√≠¬®re” van B2/B2/B2 naar A/A/A in 1 seizoen, top prestatie, LOL. Enige verklaring hiervoor is te vinden in het feit dat er enkele kleine wijzigingen werden doorgevoerd om het klassement tegenwoordig te bepalen. Zo hoef je vanaf nu niet meer ‘goed’ te zijn om een klassement te bereiken, gewoon veel spelen is reeds voldoende. Iedereen kan nu immers A worden, het is gewoon een kwestie van veel te spelen, het maakt niet uit op welk niveau je dat doet! Vroeger werd een klassementswijziging pas toegekend na het behalen van verschillende goede resultaten (tornooiwinst was een vereiste), tegenwoordig kan je perfect meerdere klassementen stijgen zonder enige noemenswaardige winst. Het is zeer merkwaardig te noemen en het was dan ook over het volledige seizoen het gespreksonderwerp na iedere competitiematch en op ieder tornooi. Ikzelf moet in al die gesprekken nog de eerste persoon tegenkomen die er positief tegenover staat. Het is duidelijk dat wanneer er zoveel over gepraat wordt er iets fundamenteel mis is. Het probleem zal dan ook blijven bestaan zolang er klassementswijzigingen worden toegekend op basis van de hoeveelheid dat iemand speelt in plaats van op basis van de resultaten die je boekt.

Los van het feit dat ik twee klassementen verhoogd ben op 1 seizoen, vond ik wel dat ik een uitermate sterke mixcompetitie gespeeld heb. Ik was gemotiveerd na een goede start en vond mezelf op een vrij hoog niveau spelen en ben dan ook zeer tevreden over mijn niveau hierin. Ik kende wel enige terugval in de herencompetitie, de motivatie was soms ver te zoeken en mijn niveau daalde ook snel. Hopelijk kan ik komend seizoen wel genoeg motivatie vinden om steeds te blijven gaan.

In ieder geval komend seizoen sta ik (en enkele andere medespelers) als A/A/A op de velden, geheel onterecht in ieder geval, maar toch benieuwd wat dat zal geven?
Voor het zover is genieten we nog wat van onze verdiende rust, nog wat nagenieten van onze behaalde titel met eten en drank, om binnen een grote maand dan terug aan de slag te gaan!
Aan iedereen nog een goede vakantie gewenst, geniet van de rust en tot binnenkort! buigen_smileybuigen_smileybuigen_smiley

Geplaatst onder: Badminton,Heren Competitie,Mix Competitie,Tornooien   Reacties uitgeschakeld voor Samenvatting seizoen 2014-2015
 Geen reacties
 

Sorry, Reacties plaatsen is nu niet mogelijk.

Blog menu
Links

Archieven

Andere
RSS
Comments RSS

 

  © Geert De BaetsRSS/XML FeedRSS/XML Feed
Foutje