Blog  
 Page Blog
Blog » Eikenlo 1G Kampioen in 2de liga A!!

Eikenlo 1G Kampioen in 2de liga A!! Door Geert om 20:47 14/01/2015
Na het spannend slot in de mix competitie vorig seizoen werd Eikenlo 1G als nipte kampioen gekroond in 3de liga B. Slechts 1 gewonnen wedstrijd besliste toen het kampioenschap! Een zeer nipte kampioenstitel, de ambities voor het seizoen 2014-2015 waren dan ook snel klaar, het behoud in 2de liga zou gerust als een overwinning mogen beschouwd worden. Een behoorlijke klus leek iedereen te denken en alle mogelijke voorbereidingen werden getroffen. Alle competitiespelers begonnen vanaf augustus met een degelijke training, er werden enkele tornooitjes gespeeld ter voorbereiding en de motivatie werd naar een ongezien niveau getild. Dit alles bleek het succes van de competitie en Eikenlo 1G kroonde zich opnieuw kampioen, dit keer in 2de liga A!  Champagne!

Hoe kon dit gebeuren?

De eerste verrassing viel meteen in de eerste wedstrijd van het seizoen, Eikenlo 1G werd verwacht in het verre Dijlevallei en wist daar meteen te stunten door de volle 2 punten mee naar huis te brengen. Iedereen was meteen verrast, Dijlevallei werd immers als titelkandidaat aanzien. Vervolgens werd een nipte thuisoverwinning geboekt tegen Oostrozebeke. Het geloof groeide in de ploeg en Eikenlo 1G deed gouden zaken met het oog op het behoud. Lebad kampte dit seizoen aan een tekort aan dames, een gemakkelijke overwinning werd ons aangeboden. Ook in de Klamp wisten we een knappe overwinning te boeken. Daarna wachtte ons thuis de zware klus tegen De Nekker 1G, zij kwamen uit 1ste liga en hebben een zeer geroutineerd team. We haalden vol uit en boekten onze grootste zegen van het seizoen, de Nekker werd met een 7-1 terug naar Mechelen gestuurd.

Eikenlo 1G kwam de heenronde ongeslagen door en stond meteen aan de leiding in de tussenstand, bovendien lieten de overige ploegen heel wat punten liggen waardoor Eikenlo 1G reeds enkele punten los stond!

De terugronde werd opnieuw prima ingezet en Lebad werd deze keer thuis op sterkte verslagen. Daarna werd de verplaatsing naar Mechelen gemaakt om het op te nemen tegen De Nekker, onze vedette Anne kon er niet tijdig geraken en dat was meteen voelbaar. De eerste nederlaag van het seizoen werd een feit. Echter zeker niet getreurd want in de volgende wedstrijd kon Eikenlo 1G zich al verzekeren van de titel. Bij winst thuis tegen Dijlevallei was de titel verzekerd. Het werd een spannende ontmoeting die op een gelijkspel eindigde, hierdoor had Eikenlo 1G nog 1 punt nodig uit 2 wedstrijden. Er werd volop gespeculeerd, uit tegen Oostrozebeke ging moeilijk zijn, thuis tegen De klamp zou het alles of niets worden. In Oostrozebeke werden alle zeilen bijgezet, echter zat het geluk niet bepaald mee. Stijn moest in zijn enkel opgeven waar hij de partij in zijn zak had. In het gemengd dubbel wisten Kim en Geert een 7-tal titel-matchpunten in de 2de set niet te verzilveren. Even later bleek het dan toch eindelijk te lukken in de 3de set. Een gelijkspel was een feit en nooit voorheen werd een gelijkspel zo gevierd!

Tot slot van de competitie werd De Klamp thuis nog met 6-2 cijfers verslagen om zo de titel nog meer glans te geven!

Een ijzersterke heenronde, een terugronde met slechts 1 verliesmatch bracht ons naar een verdiende eerste plaats in 2de liga A! Iedereen heeft keihard gewerkt en gevochten voor iedere match en mag zich trots

officieel KAMPIOEN noemen van 2de liga A!!!

 

Eikenlo1G Kampioen 2de Liga A!

Geschiedenis voor Eikenlo BC

Reeds dit seizoen werd er voor Eikenlo BC geschiedenis geschreven door aan te treden in 2de liga. Ook komend seizoen zal dit dus niet anders zijn. Nooit eerder speelde een competitieclub uit Eeklo in de hoogste reeks van de Vlaamse mix competitie. Iedereen die dan ook zijn steentje heeft bijgedragen tot het kampioenschap mag dan ook zeer trots zijn op zijn/haar prestaties!

Om het in voetbaltermen even te verduidelijken, “Eikenlo 1G speelt volgend seizoen in 3de nationale!”

Geschiedenis

Statistieken

Om af te sluiten gooien we er nog enkele leuke statistieken tegen

vinkje Als team verloor Eikenlo 1G geen enkele thuiswedstrijd, dit het 2de jaar op rij!
Statistieken
vinkje Van de 20 heren enkels werden er slechts 3 verloren, de 2de heren enkel werd nooit verloren!
vinkje Geert was met afstand de beste speler van de gehele competitiereeks, hij won 26 van de 29 gespeelde wedstrijden!
vinkje Kim en Geert verloren geen enkele mix wedstrijd samen en dit voor het 4de jaar rij!!!
vinkje Geert won de meeste enkels, dubbels en mix wedstrijden!
vinkje Stijn won al zijn mix wedstrijden in de heenronde en verloor maar 1 enkel op het hele seizoen!
vinkje Anne wist al haar mix wedstrijden te winnen in de heenronde!
vinkje Kevin wist al zijn enkels te winnen en verloor slechts 2 dubbels!
vinkje Valentine won al haar mixwedstrijden in de heenronde!
vinkje Kjell won al zijn dubbel en mixwedstrijden!
vinkje Eva won al haar mixwedstrijden!

 

Bedankt!

Bij deze wil ik graag ALLE supporters, ingelegde-bus-chauffeurs, toernooi.nl-supporters, harde kern-supporters, invallers en spelers bedanken voor alweer een memorabel seizoen! Supporters van dienst: hopelijk kunnen we volgend seizoen terug op jullie massale steun rekenen in 1ste liga!! buigen_smileybuigen_smileybuigen_smiley

Getekend: een trotse kapitein!

Geplaatst onder: Badminton,Mix Competitie   Reacties (1)
 1 Reactie

 
Pingback door Geert De Baets.Be - Weblog » Samenvatting seizoen 2014-2015 Om 08:29 14/07/2015
 

[…] We wisten onder hectische omstandigheden een gelijkspel uit de brand te slepen op het (ijskoude) veld van Oostrozebeke. Het is, het was en het zal altijd een memorabele ontmoeting blijven voor het ganse team. We haalden niet alleen het kampioenschap binnen, we moesten ook toezien hoe Stijn daar een ernstige blessure opliep en zo minimaal een jaar buiten strijd was. Er werd dus zeer ingetogen gevierd en het besef, dat we komend seizoen in de hoogste liga reeks zullen aantreden, sijpelde maar langzaam binnen (zelfs nu lijkt het nog onrealistisch). Tot slot van de mix competitie wisten we thuis nog een mooie overwinning binnen te halen om het mix seizoen in schoonheid af te sluiten. Komend seizoen zijn we dus te bewonderen in 1ste liga, de doelstelling ligt ook nu terug voor de hand, hetzelfde als afgelopen seizoen, het behoud proberen te verzekeren. Het kampioensverslag kan je hier nog nalezen … […]

  RSS feed voor reacties op dit bericht.
 

Sorry, Reacties plaatsen is nu niet mogelijk.

Blog menu
Links

Archieven

Andere
RSS
Comments RSS

 

  © Geert De BaetsRSS/XML FeedRSS/XML Feed
Foutje