Blog  
 Page Blog
Blog » 2013 » oktober

Eikenlo 1G – Lokerse 2G : 7-1 Door Geert om 22:57 21/10/2013

Op donderdagavond 17 oktober mochten we Lokeren 2G verwachten in Eeklo. In de heenronde wisten we knap 2-6 te winnen. Om de strijd voor het kampioenschap was het een noodzaak om te winnen, om zo de achterstand op Oudegem en Royal Antwerp te beperken. Ons team bestond uit Kim, Anne, Stijn, Valentine, ikzelf en normaal gezien Kevin, echter had Kevin enige last van kleine pijntjes en werd vervangen door Kjell.

Voor de gelegenheid speelden Kjell en ik nog eens samen, we mochten het opnemen tegen Davy Van De Putte en Jordy Van Der Sypt. We begonnen meteen goed en hadden snel een kleine voorsprong. Zonder echt veel druk te zetten wonnen we de eerste set met 21-13. In de tweede set verliep het wat stroef, vooral ikzelf maakte teveel directe fouten. Hierdoor kwamen we op een 14-18 achterstand. Gelukkig bleven we beiden rustig en konden we alsnog langszij komen en de set winnen met 21-19.
Ondertussen hadden ook onze dames de dubbel binnen, Kim en Anne wisten vlot in 2 sets te winnen van Kristel Bingé en Isabelle Geeraerts met 21-13 en 21-12.

Tussenstand : 2-0. Een uitstekende start.

Stijn mocht daarna de enkels openen, hij speelde tegen Chris Vandecasteele. Chris begon de partij geheel koud en in trainingsoutfit, toch wist hij het Stijn knap lastig te maken in de eerste set. Stijn won de set toch nipt met 21-18. In de tweede set ging het iets beter bij Stijn en iets minder vlot bij Chris. Stijn won de set met 21-10.

Door het wegvallen van Kevin mocht ik zijn plaats innemen voor de 2de enkel. Ik moest het opnemen tegen Jordy. Ik verwachtte mij aan een zware partij. Ik begon prima aan de partij en kwam snel op een comfortabele voorsprong, ook mede de vele fouten bij Jordy. Ik won vlot de eerste set met 21-9. De tweede set begon ik eveneens sterk. Ik kwam opnieuw snel op een 11-2 voorsprong en de weerstand bij Jordy was verdwenen. Er werden nog enkele leuke, speelse rally’s gespeeld, maar ik won de set vlot met 21-6! Een gemakkelijke overwinning, waar ik het een pak moeilijker had verwacht.

Tussenstand : 4-0. We waren al verzekerd van een punt, uiteraard gingen we door om de volle buit binnen te halen.

Anne mocht het in haar enkel opnemen tegen Kristel. Nog nooit eerder speelde de dames tegen elkaar, het was dus even afwachten. Anne ging sterk van start en wist de eerste set verrassend vlot te winnen met 21-8. Ook in de tweede set stond Anne geconcentreerd te spelen en maakte weinig fouten. Ze won de set overtuigend met 21-11.
Valentine mocht het opnemen tegen Isabelle. De eerste set moest ze nipt laten schieten met 19-21. Na wat tactische aanwijzingen liep het een stuk beter in de 2de set en wist ze de set te winnen met 21-14. Ook de derde set speelde Valentine goed en won ze met 21-12. Opnieuw een mooie overwinning tegen een hoger geklasseerde speler en momenteel de enige speler in ons team die al haar enkels won dit seizoen! Blijven gaan joh 🙂

Tussenstand : 6-0
. Ik denk dat we nog niet eerder met een zo’n voorsprong de mixen konden starten, wie weet zijn we op weg naar 8-0…

Kim en ik
mochten daarna de eerste mix aanvangen tegen Davy en Isabelle. Kim heeft de laatste tijd enige hinder in de arm en dit was toch merkbaar in de eerste set. Er werden teveel fouten gemaakt en we verloren de eerste set nipt met 18-21. In de tweede set ging het niet veel beter maar toch wisten we nipt de bovenhand te nemen en de set te winnen met 21-18. In de derde set ging het dan wel plot een stuk beter, iets aanvallender spel bracht ons op een mooie voorsprong, die uiteindelijk genoeg bleek voor matchwinst. We wonnen de set met 21-8.
Stijn en Valentine konden dan zorgen voor de kers op de taart, zij mochten het opnemen tegen Chris en Kristel, misschien wel het betere mixkoppel in deze ploeg. De eerste set wist ons duo te winnen met 21-17. Maar zoals al meermaals gebleken konden ze dit niveau jammer genoeg niet vast houden en moesten de tweede set laten gaan met 17-21. Ook in de derde set werd er wel goed gespeeld, maar moesten ze toch de set laten gaan naar Lokeren met 17-21.

Eindstand : 7-1.
Een grotere overwinning dan vooraf verwacht. Voorlopig blijven we hierdoor nog steeds mee aan de top van onze reeks.

Persoonlijke conclusie: Het herendubbel met Kjell liep opmerkelijk goed, toch maakte ik vooral in de 2de set teveel fouten wat absoluut niet nodig was. Wanneer we rustig en gecontroleerd kunnen spelen kwamen we eigenlijk nooit in de problemen. Ook de ervaring bij Kjell is natuurlijk een grote meerwaarde in dergelijke wedstrijden. In mijn enkel liep eigenlijk alles perfect. Ik kon goed rondspelen en maakte daarbij zelf weinig fouten. Het moet wel gezegd dat ik een stuk meer tegenstand verwacht had en Jordy naar mijn gevoel zeker niet alles gaf. In de mix speelde ik op zich vrij goed, ik stond nog behoorlijk fit maar kon moeilijk in het spel komen, doordat Kim vooral onder vuur werd genomen. Toch kwamen we er samen goed uit en wonnen we toch verdiend de partij.

Komende zondag worden we verwacht in Antwerpen om het op te nemen tegen Royal Antwerp, zij zaten vorig jaar in 2de liga en dus zeker een titelkandidaat. Momenteel staan we ook gelijk met Royal Antwerp, het is dus een mogelijkheid voor ons beiden om direct komaf te maken met een directe tegenstander. Hopelijk trekken wij aan het langste eind, het zal er om spannen!

Geplaatst onder: Badminton,Mix Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Eikenlo 1G – Lokerse 2G : 7-1
Drop Merchtem 1G – Eikenlo 1G : 4-4 Door Geert om 22:43 16/10/2013

Op zondagavond 13 oktober stond de verste verplaatsing van het seizoen op het programma. We werden verwacht in Merchtem, om het op te nemen tegen de lokale 1ste mixploeg die boven het provinciaal niveau uitgestegen was. Het beloofde zeker geen gemakkelijke avond te worden, naast de sterke heren beschikken ze eveneens over een sterke dame. We probeerden om toch voor de winst te gaan met Kim, Kevin, Stijn, Anne, Valentine en ikzelf.

Kevin en ik begonnen de dubbel tegen Wim Seghers en Jef Buckinx. Kevin en ik gingen twijfelachtig van start. We konden geen voorsprong nemen, hoewel we daar zeker kansen voor kregen. Toch komen we op een 14-18 voorsprong maar wisten we daarna geen punt meer te maken. We verloren de eerste set, misschien wel onverdiend, met 21-18. In de tweede set moest het dan beter, echter maakten we nog meer fouten en kwamen we niet meer in de buurt van Merchtem, we verloren de set met 21-13. Moet wel gezegd dat Merchtem serieus thuisvoordeel had door het spelen op een zeer onderbelicht terrein, zo konden zij wel alles goed inschatten, terwijl wij niet echt konden wennen aan het licht en nooit rally’s konden spelen. Dit zou in de terugronden toch een stuk anders moeten zijn.
Kim en Anne mochten hun partij aanvangen tegen Tina Bauweleers en Kelsey Pepermans. Twee onbekende dames, maar zeker niet te onderschatten. De eerste set ging nipt naar Merchtem met 21-18. In de tweede set hadden Kim en Anne het betere spel en wonnen ze de set met 12-21. Ook in de derde set was ons duo goed gestart en wonnen ze de set met 14-21.

Tussenstand : 1-1. Hier had het eigenlijk 0-2 kunnen en misschien wel moeten staan …

De enkels, ik mocht het opnemen tegen Guido Geraerts, eveneens een onbekende voor mij. Al snel bleek dat Guido wel menig potentieel heeft, maar vooral een grote foutenlast. Zonder echt lange rally’s te spelen had ik vrij snel de eerste set binnen met 10-21. Ook in de tweede set nam ik vlot een voorsprong en kwam nooit echt in de problemen. De tweede set won ik met 13-21.
Daarna mocht Kevin het opnemen tegen Jef, aka Jefke. Kevin had net finale gespeeld op het tornooi van Latem en kreeg het fysiek toch wel lastig. De eerste set werd verloren met 21-15. In de tweede set wist Kevin toch goed bij te blijven maar kon uiteindelijk toch niet de overhand nemen om de set te winnen. Ook de tweede set werd verloren met 21-14.

Tussenstand : 2-2. Ook na de herenenkels hielden we elkaar in evenwicht.

De damesenkels dan, Anne mocht het opnemen tegen de sterke Tine. Onze Anne ging uitermate sterk van start en wist een kleine voorsprong bijeen te sprokkelen. Toch kon ze die niet vasthouden en kwam er enige frustratie naar boven. De set ging daarna jammer genoeg verloren met 21-17. In de tweede set kon Anne niet meer het spel brengen van de eerste set en ging de set eigenlijk kansloos verloren met 21-10.
Daarnaast speelde Valentine tegen Kelsey. Valentine begon degelijk aan haar partij en wist vrij snel een voorsprong op te bouwen. Toch liet ze de tegenstander niet helemaal achter zich, maar voldoende om de set veilig te stellen. Ze won de set met 16-21. Ook in de tweede set zagen we snel een mooie voorsprong voor Valentine, die vervolgens ook deze set wist te winnen met 17-21.

Tussenstand : 3-3. We blijven evenwaardig …

Tot slot mochten we proberen om het verschil te maken in de mixen. Kim en Geert speelden de eerste mix tegen Wim en Tine. We begonnen sterk aan onze partij en namen vlot 10 punten voorsprong. De set was dan ook snel binnen met 8-21. In de tweede set ging het iets moeilijker. Vooral Wim begon sterker te spelen en er werden al eens rally’s gespeeld. Toch wisten we ook hier de set te winnen met 17-21.
We waren zeker van een punt, wat al een opluchting was.
Ondertussen mochten Valentine en Stijn strijden voor de overwinning. De eerste set moesten ze nipt laten schieten met 22-20. In de tweede set wisten ze net wel de winst te pakken met 19-21. In de beslissende derde set werd de druk en spanning net iets te veel voor ons duo en slopen er enkele foutjes in het spel. Hierdoor werd het steeds moeilijker en ging de set verloren met 21-13.

Eindstand : 4-4. We houden een evenwicht over de gehele lijn en zo delen we de punten. Hierdoor komen we nu op een gedeelde eerste plaats, samen met Oudegem en Royal Antwerp.

Persoonlijke conclusie: In onze dubbel maakten we te veel directe fouten en konden nooit genoeg druk zetten zoals het moest. Ikzelf had merkelijk last van het donkere terrein. Kevin had het misschien fysiek lastig na het mooi gevuld tornooi weekend. We speelden ver onder ons niveau en verloren op die manier eigenlijk terecht. Op de enkel kan ik wel tevreden terug kijken. Ik kwam nooit in problemen en wist vlot de bovenhand te nemen in beide sets. Ook in de mix waren we zeker in de eerste set duidelijk het sterkere duo. De tweede set was iets moeizamer, maar ook hier wisten we toch de winst verdiend te pakken denk ik.

Onze volgende wedstrijd is donderdag 17 oktober, dan verwachten we thuis Lokerse 2G voor de eerste wedstrijd van de terugronde. In de heenronde wisten we daar 2-6 te winnen. Benieuwd of we ook deze keer de 2 punten kunnen pakken en zo mee aan de top blijven van onze reeks.

Geplaatst onder: Badminton,Mix Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Drop Merchtem 1G – Eikenlo 1G : 4-4
Eikenlo 1G – Oudegem 1G : 4-4 Door Geert om 14:55 04/10/2013

Donderdag 3 oktober, de eerste thuiswedstrijd voor mix 1 dit seizoen. We mochten titelkandidaat Oudegem verwelkomen in Eeklo. Oudegem die zich versterkt heeft met Michiel Polfliet, een sterke B1 speler. Vorig seizoen hielden we de score in evenwicht in de heenronde, de terugronde was nipt voor ons met 5-3. Momenteel staan we 1 puntje voor op Oudegem en aan kop van de reeks. Het beloofde zeker geen gemakkelijke avond te worden met vuurwerk verzekerd. We gingen de strijd aan met Kim, Kevin, Stijn, Valentine, Anne en ikzelf.

Kevin en ik begonnen met de heren dubbel tegen Glenn Van Schuerbeeck en Gert Piqueur, beiden A spelers. Normaal een wedstrijd die we eigenlijk niet kunnen winnen, maar waar we meestal wel enige kansen krijgen. We begonnen zeer sterk aan de partij met snel en aanvallend spel. Weinig fouten en met een minieme voorsprong gingen we naar het einde van de set toe. Daarin moesten we toch nog even de verlenging ingaan om tenslotte de set te winnen met 23-21. In de tweede set had Oudegem het geluk aan hun kant en probeerden wij geforceerd punten te maken. Dit bracht teveel fouten met zich mee en kwamen we eigenlijk niet meer in de set. We verloren de tweede set met 10-21. In de beslissende derde set konden we in het begin wel bijblijven, maar moesten toch een kleine voorsprong toestaan. We konden deze niet meer volledig goed maken, we moesten de set laten gaan met 17-21.
Ondertussen hadden Kim en Anne wel hun partij gewonnen van Nele Guns en Natasja Ledegen. De eerste set werd een 21-15 genoteerd. De tweede set ging nog iets beter en werd met 21-12 afgesloten.

Tussenstand : 1-1. Een evenwichtige start, op naar de enkels om misschien een verschil te maken.

Ik mocht aantreden als eerste enkel tegen Glenn, terwijl Kevin het opnam tegen Michiel Polfliet. Ik ging in mijn partij vrij goed van start, kon mooi bijblijven en had het gevoel de rally’s te domineren. Na de korte pauze wist ik mijn overwicht ook om te zetten in score. Ik kwam 5-tal punten voor en de set was gespeeld. Ik won met 21-12. De tweede set ging ik aanvankelijk ook goed mee, maar kreeg na de pauze een lichte terugval. Ik werd wat trager in de rally’s, zat minder snel op shuttle en maakte daardoor meer fouten. Ik verloor de set met 15-21. In de derde set was ik nog steeds niet zo actief als in de eerste set. Ik liep wat achter de feiten aan en kon niet meer het tempo spelen wat nodig was. Ik maakte bovendien teveel directe fouten en verloor de set met 12-21.
Ook Kevin had ondertussen een 3 setter achter de rug. Hij verloor de eerste set met 11-21. In de tweede set kon hij een kleine voorsprong nemen en zo de set winnend afsluiten met 21-16. In de derde set moet Kevin dan toch de duimen leggen voor Michiel. Kevin verloor de set met 12-21.

Tussenstand : 1-3. Het ziet er niet echt hoopgevend uit …

De dames enkels dan, Anne mocht het opnemen tegen Nele. Valentine mocht enkelen tegen Brenda Crommelinck, eveneens in het bezit van een B2 klassement. Anne ging in haar partij vrij flauw van start, maakte veel fouten en was niet echt zelfzeker. Ze verloor de set met 13-21. In de tweede set stelde Anne orde op zaken, een tempo hoger en een pak minder fouten was aanleiding naar vlotte setwinst, 21-9. In de derde set trok Anne goed door en ook hier kende ze weinig problemen. Ze won de set met 21-15.
Valentine begon goed in haar partij, ze wist meteen Brenda onder druk te zetten en won de set met 21-16. Ook in de tweede set ging Valentine goed verder en kwam ze eigenlijk nooit in de problemen, ze won vlot de partij met 21-8. Valentine momenteel toch iets te sterk voor het B2 klassement bewees haar sterkte nogmaals.

Tussenstand : 3-3. De score terug volledig in evenwicht gebracht door onze dames, op naar de mixen en eventueel de puntjes …

Kim en ik mochten de mixen openen tegen Gert en Nele. We begonnen geconcentreerd en wisten vrij snel een voorsprong op te bouwen. We hadden ook het overwicht in de rally’s en wonnen de set met 21-14. Ook in de tweede set namen we vrij vroeg een voorsprong en kwamen we eigenlijk niet meer in problemen. We wonnen ook deze set verdiend met 21-14.
In de tweede mix mochten Stijn aantreden met Valentine tegen Michiel en Natasja. De eerste set was ons duo goed op weg naar setwinst, maar moest toch nipt de set laten schieten met 19-21. Zoals wel vaker kenden Stijn en Valentine daarna enige terugval en kwamen eigenlijk niet meer voor in de tweede set. Deze ging verloren met 12-21.

Eindstand : 4-4. Vooraf hadden we zeker getekend voor een punt tegen de titelkandidaat en het sterke Oudegem. Achteraf gezien zat er misschien iets meer in.
Toch blijven we zo ons 1 puntje voorsprong behouden. De volgende wedstrijden zullen nu cruciaal worden om te zien of we effectief in de top horen van 3de liga.

Persoonlijke conclusie : Onze dubbel was een van de betere partijen, met name de start van de eerste set. We speelden snel en sterk aanvallend, daarin maakten we weinig fouten en draaiden we goed samen. Het is jammer dat we dit niveau niet konden volhouden, een gebrek aan dergelijke partijen is hier zeker een oorzaak. Toch kunnen we tevreden terugblikken op deze partij. In mijn enkel ging ik sterk van start. Ik overklaste Glenn in de eerste set door een tempo hoger te spelen en geen fouten te maken. In de tweede set kreeg ik een dipje, stond ik verder slap te spelen en werd helemaal onzeker. Ik verloor tempo en vechtlust en kon dit niet meer optrekken in de 3de set. Dit was zeer jammer achteraf gezien, want hier zat naar mijn gevoel zeker meer in. Maar ook hier zit het gebrek aan dergelijke trainingspartijen aan de oorzaak. In het gemengd wisten we dan terug snel de bovenhand te nemen en kwamen we eigenlijk nooit in problemen, verdiende winst.

Onze volgende partij is op zondagavond 13 oktober. Dan worden we verwacht in het verre Merchtem om het op te nemen tegen de gepromoveerde ploeg. Het beloofd ook zeker geen gemakkelijke partij te worden. Hopelijk kunnen we ook daar de 2 punten wegkapen en zo onze koppositie vast houden.

Geplaatst onder: Badminton,Mix Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Eikenlo 1G – Oudegem 1G : 4-4

Blog menu




Links

Archieven

Andere
RSS
Comments RSS

 

  © Geert De BaetsRSS/XML FeedRSS/XML Feed
Foutje