Blog » Eikenlo 1G – Oudegem 1G : 4-4

Eikenlo 1G – Oudegem 1G : 4-4 Door Geert om 14:55 04/10/2013

Donderdag 3 oktober, de eerste thuiswedstrijd voor mix 1 dit seizoen. We mochten titelkandidaat Oudegem verwelkomen in Eeklo. Oudegem die zich versterkt heeft met Michiel Polfliet, een sterke B1 speler. Vorig seizoen hielden we de score in evenwicht in de heenronde, de terugronde was nipt voor ons met 5-3. Momenteel staan we 1 puntje voor op Oudegem en aan kop van de reeks. Het beloofde zeker geen gemakkelijke avond te worden met vuurwerk verzekerd. We gingen de strijd aan met Kim, Kevin, Stijn, Valentine, Anne en ikzelf.

Kevin en ik begonnen met de heren dubbel tegen Glenn Van Schuerbeeck en Gert Piqueur, beiden A spelers. Normaal een wedstrijd die we eigenlijk niet kunnen winnen, maar waar we meestal wel enige kansen krijgen. We begonnen zeer sterk aan de partij met snel en aanvallend spel. Weinig fouten en met een minieme voorsprong gingen we naar het einde van de set toe. Daarin moesten we toch nog even de verlenging ingaan om tenslotte de set te winnen met 23-21. In de tweede set had Oudegem het geluk aan hun kant en probeerden wij geforceerd punten te maken. Dit bracht teveel fouten met zich mee en kwamen we eigenlijk niet meer in de set. We verloren de tweede set met 10-21. In de beslissende derde set konden we in het begin wel bijblijven, maar moesten toch een kleine voorsprong toestaan. We konden deze niet meer volledig goed maken, we moesten de set laten gaan met 17-21.
Ondertussen hadden Kim en Anne wel hun partij gewonnen van Nele Guns en Natasja Ledegen. De eerste set werd een 21-15 genoteerd. De tweede set ging nog iets beter en werd met 21-12 afgesloten.

Tussenstand : 1-1. Een evenwichtige start, op naar de enkels om misschien een verschil te maken.

Ik mocht aantreden als eerste enkel tegen Glenn, terwijl Kevin het opnam tegen Michiel Polfliet. Ik ging in mijn partij vrij goed van start, kon mooi bijblijven en had het gevoel de rally’s te domineren. Na de korte pauze wist ik mijn overwicht ook om te zetten in score. Ik kwam 5-tal punten voor en de set was gespeeld. Ik won met 21-12. De tweede set ging ik aanvankelijk ook goed mee, maar kreeg na de pauze een lichte terugval. Ik werd wat trager in de rally’s, zat minder snel op shuttle en maakte daardoor meer fouten. Ik verloor de set met 15-21. In de derde set was ik nog steeds niet zo actief als in de eerste set. Ik liep wat achter de feiten aan en kon niet meer het tempo spelen wat nodig was. Ik maakte bovendien teveel directe fouten en verloor de set met 12-21.
Ook Kevin had ondertussen een 3 setter achter de rug. Hij verloor de eerste set met 11-21. In de tweede set kon hij een kleine voorsprong nemen en zo de set winnend afsluiten met 21-16. In de derde set moet Kevin dan toch de duimen leggen voor Michiel. Kevin verloor de set met 12-21.

Tussenstand : 1-3. Het ziet er niet echt hoopgevend uit …

De dames enkels dan, Anne mocht het opnemen tegen Nele. Valentine mocht enkelen tegen Brenda Crommelinck, eveneens in het bezit van een B2 klassement. Anne ging in haar partij vrij flauw van start, maakte veel fouten en was niet echt zelfzeker. Ze verloor de set met 13-21. In de tweede set stelde Anne orde op zaken, een tempo hoger en een pak minder fouten was aanleiding naar vlotte setwinst, 21-9. In de derde set trok Anne goed door en ook hier kende ze weinig problemen. Ze won de set met 21-15.
Valentine begon goed in haar partij, ze wist meteen Brenda onder druk te zetten en won de set met 21-16. Ook in de tweede set ging Valentine goed verder en kwam ze eigenlijk nooit in de problemen, ze won vlot de partij met 21-8. Valentine momenteel toch iets te sterk voor het B2 klassement bewees haar sterkte nogmaals.

Tussenstand : 3-3. De score terug volledig in evenwicht gebracht door onze dames, op naar de mixen en eventueel de puntjes …

Kim en ik mochten de mixen openen tegen Gert en Nele. We begonnen geconcentreerd en wisten vrij snel een voorsprong op te bouwen. We hadden ook het overwicht in de rally’s en wonnen de set met 21-14. Ook in de tweede set namen we vrij vroeg een voorsprong en kwamen we eigenlijk niet meer in problemen. We wonnen ook deze set verdiend met 21-14.
In de tweede mix mochten Stijn aantreden met Valentine tegen Michiel en Natasja. De eerste set was ons duo goed op weg naar setwinst, maar moest toch nipt de set laten schieten met 19-21. Zoals wel vaker kenden Stijn en Valentine daarna enige terugval en kwamen eigenlijk niet meer voor in de tweede set. Deze ging verloren met 12-21.

Eindstand : 4-4. Vooraf hadden we zeker getekend voor een punt tegen de titelkandidaat en het sterke Oudegem. Achteraf gezien zat er misschien iets meer in.
Toch blijven we zo ons 1 puntje voorsprong behouden. De volgende wedstrijden zullen nu cruciaal worden om te zien of we effectief in de top horen van 3de liga.

Persoonlijke conclusie : Onze dubbel was een van de betere partijen, met name de start van de eerste set. We speelden snel en sterk aanvallend, daarin maakten we weinig fouten en draaiden we goed samen. Het is jammer dat we dit niveau niet konden volhouden, een gebrek aan dergelijke partijen is hier zeker een oorzaak. Toch kunnen we tevreden terugblikken op deze partij. In mijn enkel ging ik sterk van start. Ik overklaste Glenn in de eerste set door een tempo hoger te spelen en geen fouten te maken. In de tweede set kreeg ik een dipje, stond ik verder slap te spelen en werd helemaal onzeker. Ik verloor tempo en vechtlust en kon dit niet meer optrekken in de 3de set. Dit was zeer jammer achteraf gezien, want hier zat naar mijn gevoel zeker meer in. Maar ook hier zit het gebrek aan dergelijke trainingspartijen aan de oorzaak. In het gemengd wisten we dan terug snel de bovenhand te nemen en kwamen we eigenlijk nooit in problemen, verdiende winst.

Onze volgende partij is op zondagavond 13 oktober. Dan worden we verwacht in het verre Merchtem om het op te nemen tegen de gepromoveerde ploeg. Het beloofd ook zeker geen gemakkelijke partij te worden. Hopelijk kunnen we ook daar de 2 punten wegkapen en zo onze koppositie vast houden.

Geplaatst onder: Badminton,Mix Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Eikenlo 1G – Oudegem 1G : 4-4