Page Blog
Blog » Drop Merchtem 1G – Eikenlo 1G : 4-4

Drop Merchtem 1G – Eikenlo 1G : 4-4 Door Geert om 22:43 16/10/2013

Op zondagavond 13 oktober stond de verste verplaatsing van het seizoen op het programma. We werden verwacht in Merchtem, om het op te nemen tegen de lokale 1ste mixploeg die boven het provinciaal niveau uitgestegen was. Het beloofde zeker geen gemakkelijke avond te worden, naast de sterke heren beschikken ze eveneens over een sterke dame. We probeerden om toch voor de winst te gaan met Kim, Kevin, Stijn, Anne, Valentine en ikzelf.

Kevin en ik begonnen de dubbel tegen Wim Seghers en Jef Buckinx. Kevin en ik gingen twijfelachtig van start. We konden geen voorsprong nemen, hoewel we daar zeker kansen voor kregen. Toch komen we op een 14-18 voorsprong maar wisten we daarna geen punt meer te maken. We verloren de eerste set, misschien wel onverdiend, met 21-18. In de tweede set moest het dan beter, echter maakten we nog meer fouten en kwamen we niet meer in de buurt van Merchtem, we verloren de set met 21-13. Moet wel gezegd dat Merchtem serieus thuisvoordeel had door het spelen op een zeer onderbelicht terrein, zo konden zij wel alles goed inschatten, terwijl wij niet echt konden wennen aan het licht en nooit rally’s konden spelen. Dit zou in de terugronden toch een stuk anders moeten zijn.
Kim en Anne mochten hun partij aanvangen tegen Tina Bauweleers en Kelsey Pepermans. Twee onbekende dames, maar zeker niet te onderschatten. De eerste set ging nipt naar Merchtem met 21-18. In de tweede set hadden Kim en Anne het betere spel en wonnen ze de set met 12-21. Ook in de derde set was ons duo goed gestart en wonnen ze de set met 14-21.

Tussenstand : 1-1. Hier had het eigenlijk 0-2 kunnen en misschien wel moeten staan …

De enkels, ik mocht het opnemen tegen Guido Geraerts, eveneens een onbekende voor mij. Al snel bleek dat Guido wel menig potentieel heeft, maar vooral een grote foutenlast. Zonder echt lange rally’s te spelen had ik vrij snel de eerste set binnen met 10-21. Ook in de tweede set nam ik vlot een voorsprong en kwam nooit echt in de problemen. De tweede set won ik met 13-21.
Daarna mocht Kevin het opnemen tegen Jef, aka Jefke. Kevin had net finale gespeeld op het tornooi van Latem en kreeg het fysiek toch wel lastig. De eerste set werd verloren met 21-15. In de tweede set wist Kevin toch goed bij te blijven maar kon uiteindelijk toch niet de overhand nemen om de set te winnen. Ook de tweede set werd verloren met 21-14.

Tussenstand : 2-2. Ook na de herenenkels hielden we elkaar in evenwicht.

De damesenkels dan, Anne mocht het opnemen tegen de sterke Tine. Onze Anne ging uitermate sterk van start en wist een kleine voorsprong bijeen te sprokkelen. Toch kon ze die niet vasthouden en kwam er enige frustratie naar boven. De set ging daarna jammer genoeg verloren met 21-17. In de tweede set kon Anne niet meer het spel brengen van de eerste set en ging de set eigenlijk kansloos verloren met 21-10.
Daarnaast speelde Valentine tegen Kelsey. Valentine begon degelijk aan haar partij en wist vrij snel een voorsprong op te bouwen. Toch liet ze de tegenstander niet helemaal achter zich, maar voldoende om de set veilig te stellen. Ze won de set met 16-21. Ook in de tweede set zagen we snel een mooie voorsprong voor Valentine, die vervolgens ook deze set wist te winnen met 17-21.

Tussenstand : 3-3. We blijven evenwaardig …

Tot slot mochten we proberen om het verschil te maken in de mixen. Kim en Geert speelden de eerste mix tegen Wim en Tine. We begonnen sterk aan onze partij en namen vlot 10 punten voorsprong. De set was dan ook snel binnen met 8-21. In de tweede set ging het iets moeilijker. Vooral Wim begon sterker te spelen en er werden al eens rally’s gespeeld. Toch wisten we ook hier de set te winnen met 17-21.
We waren zeker van een punt, wat al een opluchting was.
Ondertussen mochten Valentine en Stijn strijden voor de overwinning. De eerste set moesten ze nipt laten schieten met 22-20. In de tweede set wisten ze net wel de winst te pakken met 19-21. In de beslissende derde set werd de druk en spanning net iets te veel voor ons duo en slopen er enkele foutjes in het spel. Hierdoor werd het steeds moeilijker en ging de set verloren met 21-13.

Eindstand : 4-4. We houden een evenwicht over de gehele lijn en zo delen we de punten. Hierdoor komen we nu op een gedeelde eerste plaats, samen met Oudegem en Royal Antwerp.

Persoonlijke conclusie: In onze dubbel maakten we te veel directe fouten en konden nooit genoeg druk zetten zoals het moest. Ikzelf had merkelijk last van het donkere terrein. Kevin had het misschien fysiek lastig na het mooi gevuld tornooi weekend. We speelden ver onder ons niveau en verloren op die manier eigenlijk terecht. Op de enkel kan ik wel tevreden terug kijken. Ik kwam nooit in problemen en wist vlot de bovenhand te nemen in beide sets. Ook in de mix waren we zeker in de eerste set duidelijk het sterkere duo. De tweede set was iets moeizamer, maar ook hier wisten we toch de winst verdiend te pakken denk ik.

Onze volgende wedstrijd is donderdag 17 oktober, dan verwachten we thuis Lokerse 2G voor de eerste wedstrijd van de terugronde. In de heenronde wisten we daar 2-6 te winnen. Benieuwd of we ook deze keer de 2 punten kunnen pakken en zo mee aan de top blijven van onze reeks.

Geplaatst onder: Badminton,Mix Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Drop Merchtem 1G – Eikenlo 1G : 4-4