Blog » Eikenlo 1G – Lokerse 2G : 7-1

Eikenlo 1G – Lokerse 2G : 7-1 Door Geert om 22:57 21/10/2013

Op donderdagavond 17 oktober mochten we Lokeren 2G verwachten in Eeklo. In de heenronde wisten we knap 2-6 te winnen. Om de strijd voor het kampioenschap was het een noodzaak om te winnen, om zo de achterstand op Oudegem en Royal Antwerp te beperken. Ons team bestond uit Kim, Anne, Stijn, Valentine, ikzelf en normaal gezien Kevin, echter had Kevin enige last van kleine pijntjes en werd vervangen door Kjell.

Voor de gelegenheid speelden Kjell en ik nog eens samen, we mochten het opnemen tegen Davy Van De Putte en Jordy Van Der Sypt. We begonnen meteen goed en hadden snel een kleine voorsprong. Zonder echt veel druk te zetten wonnen we de eerste set met 21-13. In de tweede set verliep het wat stroef, vooral ikzelf maakte teveel directe fouten. Hierdoor kwamen we op een 14-18 achterstand. Gelukkig bleven we beiden rustig en konden we alsnog langszij komen en de set winnen met 21-19.
Ondertussen hadden ook onze dames de dubbel binnen, Kim en Anne wisten vlot in 2 sets te winnen van Kristel Bingé en Isabelle Geeraerts met 21-13 en 21-12.

Tussenstand : 2-0. Een uitstekende start.

Stijn mocht daarna de enkels openen, hij speelde tegen Chris Vandecasteele. Chris begon de partij geheel koud en in trainingsoutfit, toch wist hij het Stijn knap lastig te maken in de eerste set. Stijn won de set toch nipt met 21-18. In de tweede set ging het iets beter bij Stijn en iets minder vlot bij Chris. Stijn won de set met 21-10.

Door het wegvallen van Kevin mocht ik zijn plaats innemen voor de 2de enkel. Ik moest het opnemen tegen Jordy. Ik verwachtte mij aan een zware partij. Ik begon prima aan de partij en kwam snel op een comfortabele voorsprong, ook mede de vele fouten bij Jordy. Ik won vlot de eerste set met 21-9. De tweede set begon ik eveneens sterk. Ik kwam opnieuw snel op een 11-2 voorsprong en de weerstand bij Jordy was verdwenen. Er werden nog enkele leuke, speelse rally’s gespeeld, maar ik won de set vlot met 21-6! Een gemakkelijke overwinning, waar ik het een pak moeilijker had verwacht.

Tussenstand : 4-0. We waren al verzekerd van een punt, uiteraard gingen we door om de volle buit binnen te halen.

Anne mocht het in haar enkel opnemen tegen Kristel. Nog nooit eerder speelde de dames tegen elkaar, het was dus even afwachten. Anne ging sterk van start en wist de eerste set verrassend vlot te winnen met 21-8. Ook in de tweede set stond Anne geconcentreerd te spelen en maakte weinig fouten. Ze won de set overtuigend met 21-11.
Valentine mocht het opnemen tegen Isabelle. De eerste set moest ze nipt laten schieten met 19-21. Na wat tactische aanwijzingen liep het een stuk beter in de 2de set en wist ze de set te winnen met 21-14. Ook de derde set speelde Valentine goed en won ze met 21-12. Opnieuw een mooie overwinning tegen een hoger geklasseerde speler en momenteel de enige speler in ons team die al haar enkels won dit seizoen! Blijven gaan joh 🙂

Tussenstand : 6-0
. Ik denk dat we nog niet eerder met een zo’n voorsprong de mixen konden starten, wie weet zijn we op weg naar 8-0…

Kim en ik
mochten daarna de eerste mix aanvangen tegen Davy en Isabelle. Kim heeft de laatste tijd enige hinder in de arm en dit was toch merkbaar in de eerste set. Er werden teveel fouten gemaakt en we verloren de eerste set nipt met 18-21. In de tweede set ging het niet veel beter maar toch wisten we nipt de bovenhand te nemen en de set te winnen met 21-18. In de derde set ging het dan wel plot een stuk beter, iets aanvallender spel bracht ons op een mooie voorsprong, die uiteindelijk genoeg bleek voor matchwinst. We wonnen de set met 21-8.
Stijn en Valentine konden dan zorgen voor de kers op de taart, zij mochten het opnemen tegen Chris en Kristel, misschien wel het betere mixkoppel in deze ploeg. De eerste set wist ons duo te winnen met 21-17. Maar zoals al meermaals gebleken konden ze dit niveau jammer genoeg niet vast houden en moesten de tweede set laten gaan met 17-21. Ook in de derde set werd er wel goed gespeeld, maar moesten ze toch de set laten gaan naar Lokeren met 17-21.

Eindstand : 7-1.
Een grotere overwinning dan vooraf verwacht. Voorlopig blijven we hierdoor nog steeds mee aan de top van onze reeks.

Persoonlijke conclusie: Het herendubbel met Kjell liep opmerkelijk goed, toch maakte ik vooral in de 2de set teveel fouten wat absoluut niet nodig was. Wanneer we rustig en gecontroleerd kunnen spelen kwamen we eigenlijk nooit in de problemen. Ook de ervaring bij Kjell is natuurlijk een grote meerwaarde in dergelijke wedstrijden. In mijn enkel liep eigenlijk alles perfect. Ik kon goed rondspelen en maakte daarbij zelf weinig fouten. Het moet wel gezegd dat ik een stuk meer tegenstand verwacht had en Jordy naar mijn gevoel zeker niet alles gaf. In de mix speelde ik op zich vrij goed, ik stond nog behoorlijk fit maar kon moeilijk in het spel komen, doordat Kim vooral onder vuur werd genomen. Toch kwamen we er samen goed uit en wonnen we toch verdiend de partij.

Komende zondag worden we verwacht in Antwerpen om het op te nemen tegen Royal Antwerp, zij zaten vorig jaar in 2de liga en dus zeker een titelkandidaat. Momenteel staan we ook gelijk met Royal Antwerp, het is dus een mogelijkheid voor ons beiden om direct komaf te maken met een directe tegenstander. Hopelijk trekken wij aan het langste eind, het zal er om spannen!

Geplaatst onder: Badminton,Mix Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Eikenlo 1G – Lokerse 2G : 7-1