Blog  
 Page Blog
Blog » 2009 » oktober

Damme 1G – Hebad 1G : 1-7 Door Geert om 21:45 26/10/2009

Op zondag 25 Oktober 2009 vond alweer de eerste wedstrijd van de terugronde plaats. We mochten het thuis opnemen tegen Hebad. In de heenronde werd het 6-2 voor Hebad. Om langzaam ons behoud te verzekeren, is het hoog tijd dat we punten pakken. We gingen dus vol aan de bak met Dieter, Nick, Kim, Anne en ikzelf.

Nick en ik gingen voor het eerst dit seizoen samen van start tegen Jan Declercq en Wim Van Den Bergh. Kim en Anne namen het terug op tegen Kathleen Bekkers en Kelly Bekkers. Nick en ik gingen goed en geconcentreerd van start. We namen een kleine voorsprong, maar konden deze jammer genoeg niet lang vasthouden, toch bleef de score lang gelijkopgaand. Jammer genoeg verloren we de set nipt met 19-21. In de tweede set een gelijkaardige start, opnieuw een kleine voorsprong, maar terug konden we deze niet vasthouden. We speelden een goed tempo, maar konden net iets te weinig aanvallen. Ook hier bleef de score gelijkopgaand, toch moesten we opnieuw de set laten gaan met 18-21. Anne en Kim waren ondertussen sterk bezig aan hun dubbel. De eerste set wisten onze dames te winnen met 22-22. In de tweede set ging het net iets minder en verloren ze nipt met 19-21. In de derde set stonden ze al snel op een kleine achterstand die ze niet meer wisten goed te maken. De derde set werd verloren met 14-21.

Tussenstand 0-2. Een matige start wat score betreft, wel twee goede wedstrijden.

Na de dubbel kon ik vrijwel direct aan de slag in mijn enkel. Ik stond terug als eerste enkel op papier en mocht het opnieuw opnemen tegen Jan Declercq. Dieter speelde tegen Wim Van Den Bergh. In mijn enkel ging ik zeer slecht van start, ik maakte directe fouten en stond al snel op achterstand. Hierdoor probeerde ik te forceren maar kon de achterstand nooit meer goed maken. Ik verloor de set met 15-21. In de tweede set, ging ik terug matig van start en met een achterstand tot gevolg. Ik probeerde me kalm te houden en niet te forceren. Toch maakte ik veel te veel directe fouten en kon ik geen aanspraak maken op setwinst. Ik verloor de tweede set terug met 15-21. Dieter speelde ondertussen een mooie partij tegen Wim. In de eerste set kwam Dieter wat traag op gang en verloor de set met 14-21. In de tweede set ging het een stuk beter en wist Dieter de set mooi te winnen met 21-17. De derde set moest beslissing brengen. Jammer genoeg moest Dieter de set nipt laten gaan met 19-21.

Tussenstand 0-4. Een gelijkspel was meteen het hoogst haalbare, maar ook dat was een loodzware opdracht.

Bij de dames ging Kim terug van start als eerste dame, ze nam het op tegen Hanne Put. Anne speelde tegen Kelly Bekkers. Kim ging heel fris van start in haar enkel partij de eerste set wist ze goed te domineren en maakte zelf weinig fouten. Ze won de set dan ook overtuigend met 21-14. In de tweede set ging Kim goed door en liet haar tegenstander geen kans om in de partij te komen. Ook de tweede set werd vlot gewonnen met 21-12. Anne speelde in de tweede enkel een moeilijke partij, in de eerste set kon Anne niet echt overtuigen en verloor met 12-21. In de tweede set een gelijkaardig scenario, Anne kon het haar tegenstander niet moeilijk genoeg maken en verloor ook de tweede set met 11-21.

Tussenstand 1-5. Het verlies was een feit, enkel de score wat opvrolijken was het doel.

In het gemengd speelden Kim en Nick tegen Wim Van Den Berg en Kathleen Bekkers. Dieter en Anne namen het op tegen Jan Declercq en Hanne Put. Aangezien ik zelf de wedstrijden niet gezien heb kan ik eigenljk niet meer zeggen dan de score. Kim en Nick verloren hun wedstrijd nipt met 19-21 en 15-21. Dieter en Anne moesten jammer genoeg ook de wedstrijd laten gaan met 17-21 en 15-21

Eindstand 1-7. Een pijnlijke nederlaag.

Persoonlijk vond ik de dubbel met Nick zeer goed, één van de betere dubbels dit seizoen tot nog toe. We speelde een goed tempo en wisten mooie rally’s en punten te maken. Toch speelden we tegen een zeer degelijk koppel en verloren we de wedstrijd nipt. In mijn enkel kon ik op geen enkel momenten een vuist maken. Toch voelde ik me goed en speelde ik bij vlagen zeer goed, ik maakte enkele mooie punten. Echter was mijn foutenlast veel te hoog en was dit de oorzaak van de snelle achterstanden.

Onze volgende wedstrijd is een verschoven wedstrijd, op maandagavond 9 november 2009 spelen we thuis tegen Berlaar. Als we in 1ste liga willen blijven moeten we dan punten zien te pakken!

Geplaatst onder: Badminton,Mix Competitie   Reacties (1)
Dropshot 1G – Damme 1G : 5-3 Door Geert om 19:01 19/10/2009

Op vrijdagavond 16 Oktober stond de verre verplaatsing naar Houthalen op het programma. Na zo’n kleine 3u rijden begonnen we met de opwarming. Ons team bestond uit de vaste kern (helaas nog altijd zonder Nathalie), Nick, Dieter, Anne, Kim en ikzelf.

Onze kapitein opteerde terug voor dubbel met mij, we speelden tegen Patrick Boonen (A) en Jan Keymis (ex-A). Kim en Anne speelden tegen Nicole Hermanns en Jasperina Coenen. In onze dubbel ging ik vrij vlot van start, ik merkte dat we in de rally zeker niet veel minder waren en dit leek een leuke partij te worden. Toch werd snel duidelijk dat onze tegenstanders weinig fouten maakten en dat Dieter niet echt in zijn doen was. We verloren de eerste set met 21-12. In de tweede set probeerden we net iets minder fouten te maken, maar ook hier kwamen we terug snel op achterstand en verloren we de set met 21-14. Bij de dames ging het een stuk beter, de eerste set wisten onze dames vrij vlot te winnen met 15-21. In de tweede set moesten ze hun meerdere herkennen en verloren ze met 21-13. In de derde set ging het dan weer een stuk beter en wisten ze de set nipt te winnen met 20-22.

Tussenstand 1-1. Een tussenstand waarop we een beetje gehoopt hadden.

Ondertussen was Nick al volop bezig aan zijn enkelpartij tegen Luigi Dalli Cardillo, meervoudig nationaal kampioen en duidelijk A speler. Nick ondervond dit in zowat alles. Heel verdienstelijk wist Nick toch 21-12 te behalen in de eerste set. In de tweede set zag Nick het iets minder rooskleurig in en verloor hij de set met 21-8. Na mijn dubbel kon ik ook direct aan mijn enkelpartij beginnen. Ik mocht het opnemen tegen Wouter Hoebers. Ik ging terug goed van start aan mijn partij. Echter na een 5 tal punten schoof ik uit en vreesde voor de partij, toch kon ik gelukkig verder gaan. Na de eerste 10 punten werd me ook duidelijk dat het geen gemakkelijke partij ging worden en dat dit een fysiek zware partij zou zijn. Aangezien ik niet slecht gestart was, werd “volhouden” het belangrijkste doel. Na goed spel en weinig fouten kwam ik uiteindelijk op een 12-19 voorsprong in de eerste set. Op dat moment blokkeerde ik zowat volledig en verloor alsnog de partij met 25-23. Dit moest ik toch rechtzetten, ik ging zeer goed van start in de 2de set. Ik probeerde alle druk bij mijn tegenstander te leggen en maakte zelf bijna geen fouten. Ik won de set dan ook zeer overtuigend met 10-21. In de derde set kwam ik al snel op een 5-1 achterstand door persoonlijke fouten. Toch kwam ik goed terug en kon ik draaien met een 8-11 voorsprong. Deze voorsprong bleek uiteindelijk genoeg voor de overwinning, ik won de set met 17-21.

Tussenstand 2-2. Een mooie tussenstand, al had ik niet verwacht te kunnen winnen in het verre Houthalen.

Bij dames stond voor de gelegenheid Anne als eerste enkel, zij nam het op tegen Nicole Hermanns. Kim speelde tegen Jasperina Coenen. Anne speelde opnieuw een zeer wisselvallige partij. Goed spel afgewisseld met zeer matige slagen. In de eerste set kwam ze net een beetje te kort en verloor de set met 21-17. In de tweede set ging het eigenlijk niet veel beter en moest Anne een verlies toestaan met 21-14. Kim ging daarentegen uitstekend van start in haar partij. De eerste set wist ze zeer vlot te winnen met 7-21. Ook in de tweede set kende Kim weinig problemen en kon ze overtuigend de set winnen met 14-21.

Tussenstand 3-3. Een prima stand, misschien konden we dus iets forceren in de mixen.

Voor het eerst dit seizoen speelde Nick gemengd met Kim, ze namen het op tegen Luigi Dalli Cardillo en Nicole Hermanns. Dieter en Anne speelden tegen Patrick Boonen en Jasperina Coenen. Nick en Kim ging in de eerste set iets te afwachtend van start en kwamen op een achterstand die ze niet meer wisten goed te maken. De set werd verloren met 21-16. In de tweede set gingen ze een stuk beter spelen en wisten ze lang op gelijke hoogte te blijven, echter rond 15-15 moesten Nick en Kim toch hun tegenstanders laten gaan en verloren ze de set met 21-16. Dieter en Anne gingen in hun partij niet zo best van start, veel persoonlijke fouten en tacktisch mindere slagen werden genadeloos afgestraft. De eerste set ging dan ook verloren met 21-8. In de tweede set gingen ze een stuk beter van start, het ging goed gelijk op maar op een 6-6 stand ging het mis. De tegenstanders liepen maar liefst uit tot 20-6. De set werd dan ook verloren met 21-9. Dit is toch een teleurstellend resultaat, op basis van de eerste set zat er absoluut meer in.

Eindstand 5-3. Op zich geen slecht resultaat tegen dé titelkandidaat, toch een “helaas” gevoel dat we net niet konden stunten en een puntje konden meepikken.

Persoonlijk vond ik mezelf voor het eerst dit seizoen op redelijk niveau spelen. In de dubbel werd ik zeker niet weggespeeld, maakte zelf weinig fouten en kon nu en dan enkele mooien punten maakten. Toch kon ik net niet dat extra brengen om de partij in evenwicht te bregen. Over mijn enkel ben ik zeer tevreden. Het was een absolute fysieke partij, waarbij ik ook mentaal op mijn hoede moest zijn. Ik speelde geconcentreerd en maakte weinig fouten. Toch moet ik proberen om iets constanter te spelen, dan kon ik de partij vlot beslissen in 2 sets. Het was ook een leuke partij om te zien, menig publiek stond te kijken naar onze partij en tot mijn eigen vreugde kon ik de partij nog winnen ook!

Onze volgende wedstrijd is zondag 25 Oktober thuis tegen Hebad, alweer de eerste wedstrijd in de terugronde, kom zeker supporteren!

Geplaatst onder: Badminton,Mix Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Dropshot 1G – Damme 1G : 5-3
De mintons 1G – Damme 1G : 6-2 Door Geert om 19:17 12/10/2009

Op zondagnamiddag 11 oktober werden we verwacht in Sint-Niklaas om het op te nemen tegen de nieuwkomer in de reeks, De mintons. Een niet geheel onbekende, enkele seizoenen geleden werden we ook aan elkaar gekoppeld in de competitie van 2de liga. We wisten dus waar we aan toe waren. We gingen de strijd aan met Anne, Kim, Nick, Dieter en ik.

Aangezien we voor het eerst konden beschikken over 3 heren werd deze keer de heren dubbel gespeeld door Nick en Dieter, zij namen het op tegen Michiel Polfliet en Davy Verdoorent. Kim en Anne speelden tegen Helene Van Raemdonck en Ann Kusé. Nick en Dieter ging in hun dubbel goed van start en wisten met degelijk spel een kleine voorsprong te behalen. Toch konden we dit niet volhouden en moesten jammer genoeg de eerste set laten gaan met 21-16. In de tweede set gingen ze een stuk minder van start en speelden niet agressief genoeg, daardoor kwamen ze al snel op een achterstand en was het een verloren zaak. De tweede set ging met 21-10 ook naar De mintons. In het dames dubbel zagen we een uitstekende partij. Kim en Anne speelden heel wat lange rally’s en wisten heel wat mooie punten te verzamelen. Toch moesten ze de eerste set nipt laten gaan met 25-23. Doodzonde, maar niet getreurd. Vol aan de bak in de tweede set, met nog ietsjes meer overtuiging en wilskracht gingen onze dames de tweede set in, dit resulteerde meteen ook in een goed resultaat. Een kleine voorsprong was voldoende om de set te winnen met 18-21. In de derde set werd de vermoeidheid lichtjes zichtbaar, sommige slagen waren niet iets minder krachtig en moesten daardoor enkele punten toegeven. Dit konden Kim en Anne echter niet meer goedmaken en verloren de derde set met 21-16.

Tussenstand 2-0. Een matige start, maar nog zeker niets verloren.

In de enkels ging Nick van start tegen Davy, Kim nam het op tegen Marijke Dhondt. Nick ging alert en gecontroleerd van start, hij wist goed spel te spelen en eigen fouten te beperken. Maar dit was niet voldoende om een voorsprong te nemen, in de verlengingen moest Nick helaas zijn meerdere erkennen en verloor de set met 25-23. In de tweede set ging het net iets minder, wat minder zicht op het veld en wat concentratieverlies waren de oorzaak van een kleine achterstand. Ook de tweede set moest Nick laten gaan met 21-16. Kim, nog niet helemaal bekomen van het dubbelspel, ging in haar enkel heel zwak van start. De eerste set was absoluut voor Marijke, 21-6. In de tweede set speelde Kim al een stuk beter en liet ze enkele mooie punten noteren, toch moest ze ook deze set laten gaan met 21-15.

Tussenstand 4-0. Niet een een hoopgevende tussenstand, toch probeerden we nog een punt te behalen.

Alle hoop lag dus in de 2de enkels. Anne nam het op tegen Helene Van Raemdonck. Ik mocht het opnemen tegen Michiel. Ik ging vrij goed van start, was goed geconcentreerd en maakte niet heel veel directe fouten. Toch kwam ik niet echt op een voorsprong, maar ging de score gelijk op. Naar het einde van de set wist ik toch net iets sneller te zijn aan het net en kon zo de set winnen met 18-21. In de tweede set hetzelfde spel, naar mijn gevoel speelde ik iets te traag en bewoog niet voldoende, dus vond ik dat het beter kon. Ik ging terug goed van start maar kon niet op voorsprong komen. Na enkele lange en mooie rally’s stonden we op 18-18. Ik kon 2 punten maken, maar verzuimde daarna om de wedstrijd te beslissen. Toch kon ik de set nog winnen met een mooie afsluiter. Ik won de derde set met 20-22. Anne had ondertussen de eerste set verloren met 21-14. Ook in de tweede set kon Anne niets forceren en verloor de set met 21-15.

Tussenstand 5-1
. Met nog tweede mixen te gaan konden we alleen nog vechten voor de eer.

Kim en ik speelden als eerste tegen Davy en Marijke, Dieter en Anne speelden tegen Michiel en Ann. Kim en ik gingen zeer zwak van start, we kwamen al snel 11-4 achter en konden onze achterstand niet meer goed maken. We verloren de set met 21-12. In de tweede set gingen we een stuk beter en start en konden we goed bijblijven. Toch konden we nooit op voorsprong komen en moesten ook deze set nipt laten gaan met 21-18. Dieter en Anne speelden ondertussen een goede wedstrijd. In hun eerste set wisten ze steeds een kleine voorsprong vast te houden en wonnen ze de set met 17-21. In de tweede set maakten ze net iets te veel foutjes waardoor ze de set verloren met 21-17. In de derde set ging het vervolgens zeer vlot. Ze namen een ruime voorsprong maar hadden uiteindelijk toch nog moeite om de wedstrijd af te maken. Ze wonnen de derde set dan toch met 19-21.

Eindstand 6-2. De nederlaag was een feit.

Persoonlijk was ik matig tevreden over mijn enkel, toch wist onze ploegkapitein me te vertellen dat ik toch een degelijke wedstrijd gespeeld had en dat deed me wel goed. Dus als de kapitein uiteindelijk tevreden was, wie ben ik dan om te zeggen dat het niet goed zou zijn. Ik ben dus ook tevreden 🙂 . In het gemengd was het wel een stuk minder. Naar mijn gevoel werd Kim nogal geviseerd en kon ik te weinig tussenkomen om het haar zo iets lichter te maken. Persoonlijk vond ik mezelf niet echt zo slecht spelen in het gemengd al is het wel moeilijk als je weinig te doen hebt.

Volgende wedstrijd, nu vrijdag 16 oktober in Dropshot om 20.00. Kom zeker eens kijken 😉

Geplaatst onder: Badminton,Mix Competitie   Reacties uitgeschakeld voor De mintons 1G – Damme 1G : 6-2

Blog menu




Links

Archieven

Andere
RSS
Comments RSS

 

  © Geert De BaetsRSS/XML FeedRSS/XML Feed
Foutje