Blog  
 Page Blog
Blog » De mintons 1G – Damme 1G : 6-2

De mintons 1G – Damme 1G : 6-2 Door Geert om 19:17 12/10/2009

Op zondagnamiddag 11 oktober werden we verwacht in Sint-Niklaas om het op te nemen tegen de nieuwkomer in de reeks, De mintons. Een niet geheel onbekende, enkele seizoenen geleden werden we ook aan elkaar gekoppeld in de competitie van 2de liga. We wisten dus waar we aan toe waren. We gingen de strijd aan met Anne, Kim, Nick, Dieter en ik.

Aangezien we voor het eerst konden beschikken over 3 heren werd deze keer de heren dubbel gespeeld door Nick en Dieter, zij namen het op tegen Michiel Polfliet en Davy Verdoorent. Kim en Anne speelden tegen Helene Van Raemdonck en Ann Kusé. Nick en Dieter ging in hun dubbel goed van start en wisten met degelijk spel een kleine voorsprong te behalen. Toch konden we dit niet volhouden en moesten jammer genoeg de eerste set laten gaan met 21-16. In de tweede set gingen ze een stuk minder van start en speelden niet agressief genoeg, daardoor kwamen ze al snel op een achterstand en was het een verloren zaak. De tweede set ging met 21-10 ook naar De mintons. In het dames dubbel zagen we een uitstekende partij. Kim en Anne speelden heel wat lange rally’s en wisten heel wat mooie punten te verzamelen. Toch moesten ze de eerste set nipt laten gaan met 25-23. Doodzonde, maar niet getreurd. Vol aan de bak in de tweede set, met nog ietsjes meer overtuiging en wilskracht gingen onze dames de tweede set in, dit resulteerde meteen ook in een goed resultaat. Een kleine voorsprong was voldoende om de set te winnen met 18-21. In de derde set werd de vermoeidheid lichtjes zichtbaar, sommige slagen waren niet iets minder krachtig en moesten daardoor enkele punten toegeven. Dit konden Kim en Anne echter niet meer goedmaken en verloren de derde set met 21-16.

Tussenstand 2-0. Een matige start, maar nog zeker niets verloren.

In de enkels ging Nick van start tegen Davy, Kim nam het op tegen Marijke Dhondt. Nick ging alert en gecontroleerd van start, hij wist goed spel te spelen en eigen fouten te beperken. Maar dit was niet voldoende om een voorsprong te nemen, in de verlengingen moest Nick helaas zijn meerdere erkennen en verloor de set met 25-23. In de tweede set ging het net iets minder, wat minder zicht op het veld en wat concentratieverlies waren de oorzaak van een kleine achterstand. Ook de tweede set moest Nick laten gaan met 21-16. Kim, nog niet helemaal bekomen van het dubbelspel, ging in haar enkel heel zwak van start. De eerste set was absoluut voor Marijke, 21-6. In de tweede set speelde Kim al een stuk beter en liet ze enkele mooie punten noteren, toch moest ze ook deze set laten gaan met 21-15.

Tussenstand 4-0. Niet een een hoopgevende tussenstand, toch probeerden we nog een punt te behalen.

Alle hoop lag dus in de 2de enkels. Anne nam het op tegen Helene Van Raemdonck. Ik mocht het opnemen tegen Michiel. Ik ging vrij goed van start, was goed geconcentreerd en maakte niet heel veel directe fouten. Toch kwam ik niet echt op een voorsprong, maar ging de score gelijk op. Naar het einde van de set wist ik toch net iets sneller te zijn aan het net en kon zo de set winnen met 18-21. In de tweede set hetzelfde spel, naar mijn gevoel speelde ik iets te traag en bewoog niet voldoende, dus vond ik dat het beter kon. Ik ging terug goed van start maar kon niet op voorsprong komen. Na enkele lange en mooie rally’s stonden we op 18-18. Ik kon 2 punten maken, maar verzuimde daarna om de wedstrijd te beslissen. Toch kon ik de set nog winnen met een mooie afsluiter. Ik won de derde set met 20-22. Anne had ondertussen de eerste set verloren met 21-14. Ook in de tweede set kon Anne niets forceren en verloor de set met 21-15.

Tussenstand 5-1
. Met nog tweede mixen te gaan konden we alleen nog vechten voor de eer.

Kim en ik speelden als eerste tegen Davy en Marijke, Dieter en Anne speelden tegen Michiel en Ann. Kim en ik gingen zeer zwak van start, we kwamen al snel 11-4 achter en konden onze achterstand niet meer goed maken. We verloren de set met 21-12. In de tweede set gingen we een stuk beter en start en konden we goed bijblijven. Toch konden we nooit op voorsprong komen en moesten ook deze set nipt laten gaan met 21-18. Dieter en Anne speelden ondertussen een goede wedstrijd. In hun eerste set wisten ze steeds een kleine voorsprong vast te houden en wonnen ze de set met 17-21. In de tweede set maakten ze net iets te veel foutjes waardoor ze de set verloren met 21-17. In de derde set ging het vervolgens zeer vlot. Ze namen een ruime voorsprong maar hadden uiteindelijk toch nog moeite om de wedstrijd af te maken. Ze wonnen de derde set dan toch met 19-21.

Eindstand 6-2. De nederlaag was een feit.

Persoonlijk was ik matig tevreden over mijn enkel, toch wist onze ploegkapitein me te vertellen dat ik toch een degelijke wedstrijd gespeeld had en dat deed me wel goed. Dus als de kapitein uiteindelijk tevreden was, wie ben ik dan om te zeggen dat het niet goed zou zijn. Ik ben dus ook tevreden 🙂 . In het gemengd was het wel een stuk minder. Naar mijn gevoel werd Kim nogal geviseerd en kon ik te weinig tussenkomen om het haar zo iets lichter te maken. Persoonlijk vond ik mezelf niet echt zo slecht spelen in het gemengd al is het wel moeilijk als je weinig te doen hebt.

Volgende wedstrijd, nu vrijdag 16 oktober in Dropshot om 20.00. Kom zeker eens kijken 😉

Geplaatst onder: Badminton,Mix Competitie   Reacties uitgeschakeld voor De mintons 1G – Damme 1G : 6-2
 Geen reacties
 

Sorry, Reacties plaatsen is nu niet mogelijk.

Blog menu
Links

Archieven

Andere
RSS
Comments RSS

 

  © Geert De BaetsRSS/XML FeedRSS/XML Feed
Foutje