Blog
 Page Blog
Blog » Damme 1G – Hebad 1G : 1-7

Damme 1G – Hebad 1G : 1-7 Door Geert om 21:45 26/10/2009

Op zondag 25 Oktober 2009 vond alweer de eerste wedstrijd van de terugronde plaats. We mochten het thuis opnemen tegen Hebad. In de heenronde werd het 6-2 voor Hebad. Om langzaam ons behoud te verzekeren, is het hoog tijd dat we punten pakken. We gingen dus vol aan de bak met Dieter, Nick, Kim, Anne en ikzelf.

Nick en ik gingen voor het eerst dit seizoen samen van start tegen Jan Declercq en Wim Van Den Bergh. Kim en Anne namen het terug op tegen Kathleen Bekkers en Kelly Bekkers. Nick en ik gingen goed en geconcentreerd van start. We namen een kleine voorsprong, maar konden deze jammer genoeg niet lang vasthouden, toch bleef de score lang gelijkopgaand. Jammer genoeg verloren we de set nipt met 19-21. In de tweede set een gelijkaardige start, opnieuw een kleine voorsprong, maar terug konden we deze niet vasthouden. We speelden een goed tempo, maar konden net iets te weinig aanvallen. Ook hier bleef de score gelijkopgaand, toch moesten we opnieuw de set laten gaan met 18-21. Anne en Kim waren ondertussen sterk bezig aan hun dubbel. De eerste set wisten onze dames te winnen met 22-22. In de tweede set ging het net iets minder en verloren ze nipt met 19-21. In de derde set stonden ze al snel op een kleine achterstand die ze niet meer wisten goed te maken. De derde set werd verloren met 14-21.

Tussenstand 0-2. Een matige start wat score betreft, wel twee goede wedstrijden.

Na de dubbel kon ik vrijwel direct aan de slag in mijn enkel. Ik stond terug als eerste enkel op papier en mocht het opnieuw opnemen tegen Jan Declercq. Dieter speelde tegen Wim Van Den Bergh. In mijn enkel ging ik zeer slecht van start, ik maakte directe fouten en stond al snel op achterstand. Hierdoor probeerde ik te forceren maar kon de achterstand nooit meer goed maken. Ik verloor de set met 15-21. In de tweede set, ging ik terug matig van start en met een achterstand tot gevolg. Ik probeerde me kalm te houden en niet te forceren. Toch maakte ik veel te veel directe fouten en kon ik geen aanspraak maken op setwinst. Ik verloor de tweede set terug met 15-21. Dieter speelde ondertussen een mooie partij tegen Wim. In de eerste set kwam Dieter wat traag op gang en verloor de set met 14-21. In de tweede set ging het een stuk beter en wist Dieter de set mooi te winnen met 21-17. De derde set moest beslissing brengen. Jammer genoeg moest Dieter de set nipt laten gaan met 19-21.

Tussenstand 0-4. Een gelijkspel was meteen het hoogst haalbare, maar ook dat was een loodzware opdracht.

Bij de dames ging Kim terug van start als eerste dame, ze nam het op tegen Hanne Put. Anne speelde tegen Kelly Bekkers. Kim ging heel fris van start in haar enkel partij de eerste set wist ze goed te domineren en maakte zelf weinig fouten. Ze won de set dan ook overtuigend met 21-14. In de tweede set ging Kim goed door en liet haar tegenstander geen kans om in de partij te komen. Ook de tweede set werd vlot gewonnen met 21-12. Anne speelde in de tweede enkel een moeilijke partij, in de eerste set kon Anne niet echt overtuigen en verloor met 12-21. In de tweede set een gelijkaardig scenario, Anne kon het haar tegenstander niet moeilijk genoeg maken en verloor ook de tweede set met 11-21.

Tussenstand 1-5. Het verlies was een feit, enkel de score wat opvrolijken was het doel.

In het gemengd speelden Kim en Nick tegen Wim Van Den Berg en Kathleen Bekkers. Dieter en Anne namen het op tegen Jan Declercq en Hanne Put. Aangezien ik zelf de wedstrijden niet gezien heb kan ik eigenljk niet meer zeggen dan de score. Kim en Nick verloren hun wedstrijd nipt met 19-21 en 15-21. Dieter en Anne moesten jammer genoeg ook de wedstrijd laten gaan met 17-21 en 15-21

Eindstand 1-7. Een pijnlijke nederlaag.

Persoonlijk vond ik de dubbel met Nick zeer goed, één van de betere dubbels dit seizoen tot nog toe. We speelde een goed tempo en wisten mooie rally’s en punten te maken. Toch speelden we tegen een zeer degelijk koppel en verloren we de wedstrijd nipt. In mijn enkel kon ik op geen enkel momenten een vuist maken. Toch voelde ik me goed en speelde ik bij vlagen zeer goed, ik maakte enkele mooie punten. Echter was mijn foutenlast veel te hoog en was dit de oorzaak van de snelle achterstanden.

Onze volgende wedstrijd is een verschoven wedstrijd, op maandagavond 9 november 2009 spelen we thuis tegen Berlaar. Als we in 1ste liga willen blijven moeten we dan punten zien te pakken!

Geplaatst onder: Badminton,Mix Competitie   Reacties (1)