Blog » Dropshot 1G – Damme 1G : 5-3

Dropshot 1G – Damme 1G : 5-3 Door Geert om 19:01 19/10/2009

Op vrijdagavond 16 Oktober stond de verre verplaatsing naar Houthalen op het programma. Na zo’n kleine 3u rijden begonnen we met de opwarming. Ons team bestond uit de vaste kern (helaas nog altijd zonder Nathalie), Nick, Dieter, Anne, Kim en ikzelf.

Onze kapitein opteerde terug voor dubbel met mij, we speelden tegen Patrick Boonen (A) en Jan Keymis (ex-A). Kim en Anne speelden tegen Nicole Hermanns en Jasperina Coenen. In onze dubbel ging ik vrij vlot van start, ik merkte dat we in de rally zeker niet veel minder waren en dit leek een leuke partij te worden. Toch werd snel duidelijk dat onze tegenstanders weinig fouten maakten en dat Dieter niet echt in zijn doen was. We verloren de eerste set met 21-12. In de tweede set probeerden we net iets minder fouten te maken, maar ook hier kwamen we terug snel op achterstand en verloren we de set met 21-14. Bij de dames ging het een stuk beter, de eerste set wisten onze dames vrij vlot te winnen met 15-21. In de tweede set moesten ze hun meerdere herkennen en verloren ze met 21-13. In de derde set ging het dan weer een stuk beter en wisten ze de set nipt te winnen met 20-22.

Tussenstand 1-1. Een tussenstand waarop we een beetje gehoopt hadden.

Ondertussen was Nick al volop bezig aan zijn enkelpartij tegen Luigi Dalli Cardillo, meervoudig nationaal kampioen en duidelijk A speler. Nick ondervond dit in zowat alles. Heel verdienstelijk wist Nick toch 21-12 te behalen in de eerste set. In de tweede set zag Nick het iets minder rooskleurig in en verloor hij de set met 21-8. Na mijn dubbel kon ik ook direct aan mijn enkelpartij beginnen. Ik mocht het opnemen tegen Wouter Hoebers. Ik ging terug goed van start aan mijn partij. Echter na een 5 tal punten schoof ik uit en vreesde voor de partij, toch kon ik gelukkig verder gaan. Na de eerste 10 punten werd me ook duidelijk dat het geen gemakkelijke partij ging worden en dat dit een fysiek zware partij zou zijn. Aangezien ik niet slecht gestart was, werd “volhouden” het belangrijkste doel. Na goed spel en weinig fouten kwam ik uiteindelijk op een 12-19 voorsprong in de eerste set. Op dat moment blokkeerde ik zowat volledig en verloor alsnog de partij met 25-23. Dit moest ik toch rechtzetten, ik ging zeer goed van start in de 2de set. Ik probeerde alle druk bij mijn tegenstander te leggen en maakte zelf bijna geen fouten. Ik won de set dan ook zeer overtuigend met 10-21. In de derde set kwam ik al snel op een 5-1 achterstand door persoonlijke fouten. Toch kwam ik goed terug en kon ik draaien met een 8-11 voorsprong. Deze voorsprong bleek uiteindelijk genoeg voor de overwinning, ik won de set met 17-21.

Tussenstand 2-2. Een mooie tussenstand, al had ik niet verwacht te kunnen winnen in het verre Houthalen.

Bij dames stond voor de gelegenheid Anne als eerste enkel, zij nam het op tegen Nicole Hermanns. Kim speelde tegen Jasperina Coenen. Anne speelde opnieuw een zeer wisselvallige partij. Goed spel afgewisseld met zeer matige slagen. In de eerste set kwam ze net een beetje te kort en verloor de set met 21-17. In de tweede set ging het eigenlijk niet veel beter en moest Anne een verlies toestaan met 21-14. Kim ging daarentegen uitstekend van start in haar partij. De eerste set wist ze zeer vlot te winnen met 7-21. Ook in de tweede set kende Kim weinig problemen en kon ze overtuigend de set winnen met 14-21.

Tussenstand 3-3. Een prima stand, misschien konden we dus iets forceren in de mixen.

Voor het eerst dit seizoen speelde Nick gemengd met Kim, ze namen het op tegen Luigi Dalli Cardillo en Nicole Hermanns. Dieter en Anne speelden tegen Patrick Boonen en Jasperina Coenen. Nick en Kim ging in de eerste set iets te afwachtend van start en kwamen op een achterstand die ze niet meer wisten goed te maken. De set werd verloren met 21-16. In de tweede set gingen ze een stuk beter spelen en wisten ze lang op gelijke hoogte te blijven, echter rond 15-15 moesten Nick en Kim toch hun tegenstanders laten gaan en verloren ze de set met 21-16. Dieter en Anne gingen in hun partij niet zo best van start, veel persoonlijke fouten en tacktisch mindere slagen werden genadeloos afgestraft. De eerste set ging dan ook verloren met 21-8. In de tweede set gingen ze een stuk beter van start, het ging goed gelijk op maar op een 6-6 stand ging het mis. De tegenstanders liepen maar liefst uit tot 20-6. De set werd dan ook verloren met 21-9. Dit is toch een teleurstellend resultaat, op basis van de eerste set zat er absoluut meer in.

Eindstand 5-3. Op zich geen slecht resultaat tegen dé titelkandidaat, toch een “helaas” gevoel dat we net niet konden stunten en een puntje konden meepikken.

Persoonlijk vond ik mezelf voor het eerst dit seizoen op redelijk niveau spelen. In de dubbel werd ik zeker niet weggespeeld, maakte zelf weinig fouten en kon nu en dan enkele mooien punten maakten. Toch kon ik net niet dat extra brengen om de partij in evenwicht te bregen. Over mijn enkel ben ik zeer tevreden. Het was een absolute fysieke partij, waarbij ik ook mentaal op mijn hoede moest zijn. Ik speelde geconcentreerd en maakte weinig fouten. Toch moet ik proberen om iets constanter te spelen, dan kon ik de partij vlot beslissen in 2 sets. Het was ook een leuke partij om te zien, menig publiek stond te kijken naar onze partij en tot mijn eigen vreugde kon ik de partij nog winnen ook!

Onze volgende wedstrijd is zondag 25 Oktober thuis tegen Hebad, alweer de eerste wedstrijd in de terugronde, kom zeker supporteren!

Geplaatst onder: Badminton,Mix Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Dropshot 1G – Damme 1G : 5-3